niska grana wrote:Jedno vrijeme violinu....ali u to vrijeme popularniji i svakako društveno prihvatljiviji bili su klavir ili gitara. Na nas ostale gledalo se kao na neke čudake i kad malo bolje razmislim, nije ni to bilo daleko od istine![]()
Još mučnije bilo je promatrati kako vršnjaci poslije škole igraju fudbal, ćumuraju ispred haustora i na sve ostale načine slatko gube dragocjeno vrijeme, dok ja idem na časove. Tako je malo - pomalo violina s futrolom ubrzo poslužila kao stativa za gol, a kući postalo sve teže objašnjavati kako to da se na pantalonama vide tragovi od zemlje i trave iako sam bio u muzičkoj školi. Nekako sam ipak uspio izgurati par godina, a onda je poslijeratni period u kombinaciji s mojom vrlom pameću sve uništio, iako znanje ipak nije sasvim presahlo.
Ipak, da imam priliku volio bih savladati trubu ili kontrabas, iako su mi šape i prsti po svojim dimenzijama više primjereniji lopati i sličnim instrumentima.
ijaooooo

pa niski......dalli bi ja mogla imati tu cast......kad jednom ( a to ce
nadam se konacno biti uskoro

p.s licno.............palim se na saksofon ..........tako erotican zvuk

violina je mocna stvar........nedavno sam bila na koncertu sar.filharmonije...masa violina ......nakostijesila sam se od ljepote