Dizajnerska remek djela
Moderator: Krokodil Behko
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Re: Dizajnerska remek djela
Stvarno su ljudi koji rade na dizajnu Alfe-majstori svog zanata.

Samo sabura
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5271 times
- Been thanked: 7462 times
[quote="Ban Kulin"]
Lijepa haljina.
Cizmice grozne.
Pozicija i izraz face ne ostavljaju prostora masti.

Lijepa haljina.
Pozicija i izraz face ne ostavljaju prostora masti.
Svijest ima sidrište.
- DocSportello
- Osvježenje foruma

- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
Jedan od meni najdrazih industrijskih dizajnera, daniel simon, inace lik iza svih vozilica i letjelica u tron legacy, jednom od meni drazih filmova svih vremena.
Imam lika na fb, pricah sa njim par puta, strasno pristupacan lik, pricasmo o sranju kad warner bros objavi da nece snimat tron 3 i o procesu dizajniranja
Par njegovih remek djela.

Light runner

Light jet

Hydra schmidt coupe za captain america

Cosmic motors galaxion, serija futuristickih koncepata iz njegove knjige o futurizmu i buducnosti automoto dizajna

Cosmic motors gravion

I na kraju lotus c-01 bike
Imam lika na fb, pricah sa njim par puta, strasno pristupacan lik, pricasmo o sranju kad warner bros objavi da nece snimat tron 3 i o procesu dizajniranja
Par njegovih remek djela.

Light runner

Light jet

Hydra schmidt coupe za captain america

Cosmic motors galaxion, serija futuristickih koncepata iz njegove knjige o futurizmu i buducnosti automoto dizajna

Cosmic motors gravion

I na kraju lotus c-01 bike
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
evo jednog novog ljepotana...mocan skroz...u kombinaciji novog dieselovog motora R 6 (redni 6 cilindara motor) koji izlazi ovih dana na svejtlo dana ce imat snagu preko 300 i 400 ks...

http://www.autozeitung.de/auto-neuheite ... ten-preise

http://www.autozeitung.de/auto-neuheite ... ten-preise
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Nissan concept iV
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- STrendzer
- Inventar foruma

eh da je ovom Citroenu mercedes-ov ili bmv-ov kvaliet valjo bi dobrih para....inace je prelijep..
- STrendzer
- Inventar foruma

Ovaj sam u Sept. 2015 slikao live na Sajmu...ako nista drugo makar je opipljiv i moguc u praksi..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Taj mercedesov koncept je uradjen exkluzivno za igricu gran tourismo, i nije ni zamisljen da bude ikada cak ni u manjoj seriji cestovni automobilSTrendzer wrote: Ovaj sam u Sept. 2015 slikao live na Sajmu...ako nista drugo makar je opipljiv i moguc u praksi..
― George Carlin
― George Carlin
- STrendzer
- Inventar foruma

ma svejedno mi je to Doc meni je bitno da sam ja njega uzivo vidio sliko i dotako 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
interesantno kako su koncepti većinom beskorisne i nepraktične skalamerije kojima je izgleda jedina svrha (futuristički) izgled
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11854 times
Zar nije ljepši Tesla motors? Još da su malo jeftiniji, pa da se odmah kupi 
Omg, kažu ima 17 inches tablet, kao komandnu tablu
Gledo ja na NG.

Omg, kažu ima 17 inches tablet, kao komandnu tablu

- DocSportello
- Osvježenje foruma

Totalno pogresan pogled na to imas.Bla wrote:interesantno kako su koncepti većinom beskorisne i nepraktične skalamerije kojima je izgleda jedina svrha (futuristički) izgled
Realno malo razmisli, mislis da u danasnje vrjeme brutalnog kapitalizma ijedna iole ozbiljnija firma ima para na bacanje i vremena da razvija neke skalamerije cisto iz zajebancije i bez da ima iskoristivih elemenata, smjernica za serijsku proizvodnju i dizajnerski jezik kroz koncepte?
Malo logicki razmisli.
Citroen je npr poznat sto jako dosta njihovih koncepata dodje u serijsku proizvodnju sa minimalnim izmjenama u odnosu na konceptne inacice.
I niposto se ne bi slozio sa tvojim dozivljajem koncepata i takvim misljenjem.
― George Carlin
― George Carlin
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Možda sam se šturo izrazio, ili previše generalizovao, ali recimo u posljednjih 15-20 godina sam se nagledao slika koncepata poput tog Nissana iznad, al' ne bi se zakleo da sam išta slično vidio u praksi.
Moguće da mi je pećina preduboka i da trebam češće izlaziti na površinu.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11854 times
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Kontam sta zelis reci ali treba uzeti u obzir da nisu jedine primjene nekih ideja i rjesenja u velikoserijskim produkcijama modela.Bla wrote:Možda sam se šturo izrazio, ili previše generalizovao, ali recimo u posljednjih 15-20 godina sam se nagledao slika koncepata poput tog Nissana iznad, al' ne bi se zakleo da sam išta slično vidio u praksi.
Desava se vrlo cesto da neka tehnoloska rjesenja primjenjuju na bolide za raznorazna takmicenja, npr za 24 sata lamans i slicno.
Pa ako se tu pokazu ok onda se razmislja o primjeni i isplativosti primjene u produkciji i velikim serijama.
Ko bi rekao da ce head up displey tehnologija iz vojnih avionskih kokpita preci i u automobile.
Treba malo razmisljat izvan kutije sto se tih stvari tice.
Sam dizajn tog pomenutog modela jeste blentavo napredan, futuristicki, neizvodiv na velikim serijama, ali npr spoj ultralakih materijala poput providne cahure, koju je meni se cini radio basf, hemijski gigant, kojima btw nije prvi put da koketiraju sa raznim autoproizvodjacima, za rinspeed je sjecam se isto radio basf karoseriju za par modela, i za smart mensecini, i ima itekako izglednu primjenu u skorijoj buducnosti.
I ne samo taj dio, ima tu jako dosta komponenata koje polako uvode u proizvodnju na serijskim inacicama polako, mada je razumljivo kad insan vidi onako revolucionaran i radikalan dizajn da misli kako je to sve daleko od primjene u realnoj proizvodnji.
― George Carlin
― George Carlin
Može to ovamo...
OVI AUTOMOBILI IMAJU NAJLJEPŠI INTERIJER
Piše: M.N.
I DOK u pogledu dizajna eksterijera mnogi automobili sliče jedni drugima, njihovi interijeri su još uvijek koliko toliko originalni. Najbolje je izdvojio američki Ward Auto.
U uži izbor za Top 10 interijera ušlo je 47 kandidata, od kojih njih 37 nosi premium potpis. Najbolje su prošli europski brandovi, a potom slijede dokazane njemačke marke i očekivano, poneki američki klasik.
Žiri pritom skreće pozornost kako su modeli s mainstreama posljednjih godina u pogledu izrade i kvalitete materijala već zakoračili u svojevsrni premium. Isto vrijedi i kada govorimo o opremljenosti, pa tako u društvo najboljih ulazi i Honda Civic, inače najjeftiniji član odabranog društva.
U svakom slučaju pobjednici slijede u nastavku, i to abecednim redom.
Audi TTS (58.500 USD)

Najprodavaniji njemački sportski model, odnosno Audijev virtualni kokpit Amerima je odlično sjeo. Posebno hvale
digitalnu ploču sa instrumentima, te vrlo čiste površine prednje armature lišene suvišnih tipki. Posebnu pohvalu zaslužuju i odlična sportska sjedala presvučena kožom. TTS možda nije udoban, ali pruža prvoklasnu potporu vozaču.
BMW serije 7 (129.245 USD)

Najskuplji model na ljestvici najboljih ne treba posebno isticati.
Savršen spoj klasike i modernih tehnologija donosi prvoklasno okruženje koje obiluje opcijama za ugodniji boravak, od masažnih sjedala do upravljanja pokretom ruke.
Cadillac XT5 (63.845 USD)

I to je moguće. Cadillacov crossover pohvaljen je za izbor kvalitetnih materijala, a potom i u pogledu ergonomije i komfora na svim sjedalima. Svaka čast!
Chevrolet Camaro (46.095 USD)

Legendarni američki sportaš drastično je napredovao u odnosu na prethodnika. Osjetno kvalitetniji materijali i udobna sjedala čine boravak u ovom agresivcu vrlo ugodnim.
Chrysler Pacifica (48.455 USD)

Konačno dobre vijesti za Chrysler.
Nedavno lansirana Pacifica dobila je pohvalu za vrhunski interijer koji obiluje prostorom u sva tri reda sjedala. Kvalitetni materijali i prvoklasna oprema dodatni su plus.
Uostalom, ovo je jedini automobil sa integriranim usisavačem.
Honda Civic (27.335 USD)

Iako najjeftinija u konkurenciji najboljih nova kompaktna Honda zaslužuje sve pohvale.
Odlična oprema, praktično uređenje kabine i moderan stilski izraz izdvajaju Civic od konkurencije.
Lexus RX (52.698 USD)

Najkraće rečeno, Lexus je i dalje jedan od najuvjerljivijih luksuznih SUV-ova srednje večličine, bar u Americi. Vrhunska kvaliteta i praktičnost su nešto na što smo navikli kod Lexusa.
Mercedes GLC (54.360 USD)

Novo izdanje modela poznatog pod imenom GLK donosi prepoznatljivu Mercedesovu kvalitetu u segment "pristupačnih" cijena.
Bogata oprema i vrhunski komfor na prednjim sjedalima dodatni su plus.
Nissan Maxima (38.750 USD)

Iako jeftina, osma generacija Nissanove limuzine iznenađuje prvoklasnim okruženjem i premium atmosferom u kabini.
Ponuda prostora je odlična, kao i komfor u vožnji zahvaljujući odličnoj zvučnoj izolaciji.
Volvo XC90 (84.005 USD)

Volvo SUV model na najbolji način predstavlja švedsku školu dizajna.
Upravo ovaj model najviše inspirira i donosi drastičan napredak u odnosu na prethodnika. Njegova kabina je gotovo pa umjetničko djelo, a primijenjeni su vrhunski materijali na pravim mjestima.
Kad je interijer u pitanju, XC 90 je bez mane.
OVI AUTOMOBILI IMAJU NAJLJEPŠI INTERIJER
Piše: M.N.
I DOK u pogledu dizajna eksterijera mnogi automobili sliče jedni drugima, njihovi interijeri su još uvijek koliko toliko originalni. Najbolje je izdvojio američki Ward Auto.
U uži izbor za Top 10 interijera ušlo je 47 kandidata, od kojih njih 37 nosi premium potpis. Najbolje su prošli europski brandovi, a potom slijede dokazane njemačke marke i očekivano, poneki američki klasik.
Žiri pritom skreće pozornost kako su modeli s mainstreama posljednjih godina u pogledu izrade i kvalitete materijala već zakoračili u svojevsrni premium. Isto vrijedi i kada govorimo o opremljenosti, pa tako u društvo najboljih ulazi i Honda Civic, inače najjeftiniji član odabranog društva.
U svakom slučaju pobjednici slijede u nastavku, i to abecednim redom.
Audi TTS (58.500 USD)

Najprodavaniji njemački sportski model, odnosno Audijev virtualni kokpit Amerima je odlično sjeo. Posebno hvale
digitalnu ploču sa instrumentima, te vrlo čiste površine prednje armature lišene suvišnih tipki. Posebnu pohvalu zaslužuju i odlična sportska sjedala presvučena kožom. TTS možda nije udoban, ali pruža prvoklasnu potporu vozaču.
BMW serije 7 (129.245 USD)

Najskuplji model na ljestvici najboljih ne treba posebno isticati.
Savršen spoj klasike i modernih tehnologija donosi prvoklasno okruženje koje obiluje opcijama za ugodniji boravak, od masažnih sjedala do upravljanja pokretom ruke.
Cadillac XT5 (63.845 USD)

I to je moguće. Cadillacov crossover pohvaljen je za izbor kvalitetnih materijala, a potom i u pogledu ergonomije i komfora na svim sjedalima. Svaka čast!
Chevrolet Camaro (46.095 USD)

Legendarni američki sportaš drastično je napredovao u odnosu na prethodnika. Osjetno kvalitetniji materijali i udobna sjedala čine boravak u ovom agresivcu vrlo ugodnim.
Chrysler Pacifica (48.455 USD)

Konačno dobre vijesti za Chrysler.
Nedavno lansirana Pacifica dobila je pohvalu za vrhunski interijer koji obiluje prostorom u sva tri reda sjedala. Kvalitetni materijali i prvoklasna oprema dodatni su plus.
Uostalom, ovo je jedini automobil sa integriranim usisavačem.
Honda Civic (27.335 USD)

Iako najjeftinija u konkurenciji najboljih nova kompaktna Honda zaslužuje sve pohvale.
Odlična oprema, praktično uređenje kabine i moderan stilski izraz izdvajaju Civic od konkurencije.
Lexus RX (52.698 USD)

Najkraće rečeno, Lexus je i dalje jedan od najuvjerljivijih luksuznih SUV-ova srednje večličine, bar u Americi. Vrhunska kvaliteta i praktičnost su nešto na što smo navikli kod Lexusa.
Mercedes GLC (54.360 USD)

Novo izdanje modela poznatog pod imenom GLK donosi prepoznatljivu Mercedesovu kvalitetu u segment "pristupačnih" cijena.
Bogata oprema i vrhunski komfor na prednjim sjedalima dodatni su plus.
Nissan Maxima (38.750 USD)

Iako jeftina, osma generacija Nissanove limuzine iznenađuje prvoklasnim okruženjem i premium atmosferom u kabini.
Ponuda prostora je odlična, kao i komfor u vožnji zahvaljujući odličnoj zvučnoj izolaciji.
Volvo XC90 (84.005 USD)

Volvo SUV model na najbolji način predstavlja švedsku školu dizajna.
Upravo ovaj model najviše inspirira i donosi drastičan napredak u odnosu na prethodnika. Njegova kabina je gotovo pa umjetničko djelo, a primijenjeni su vrhunski materijali na pravim mjestima.
Kad je interijer u pitanju, XC 90 je bez mane.
Habibti, ya nour el - ain...