Jutro je pametnije od noći
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13849 times
- Been thanked: 9592 times
- Status: Offline
Re: Jutro je pametnije od noći
Ne zezam te, to je jednostavno tako... Nekada treba preskociti preko svoje sjene, skontati d anismu uvijek u pravu, i da nam nasa huja moze samo odmoci. Vjerujem da ce mnogi od vas (forumasa) reci da je najpametnije sve istresti u lice, nagovoriti se, sve po spisku nekome, ali ja ne mislim tako, i to samo iz jednog razloga-ne dam da me ljudi povuku u svoj mulj, u smece u kojem zive.
Vjerujete li da se nikad u zivotu nisam posvadjala, nikad "derala" i vristala na nekoga... Ako dodje do "svadje" ja saslusam sta neko ima da kaze, i odem.
Kad se ohladim dodjem i kazem tu i tu nisi bio/la u pravu. Ili ne kazem uopste,ali to je vec visa matematika
Vjerujete li da se nikad u zivotu nisam posvadjala, nikad "derala" i vristala na nekoga... Ako dodje do "svadje" ja saslusam sta neko ima da kaze, i odem.
Kad se ohladim dodjem i kazem tu i tu nisi bio/la u pravu. Ili ne kazem uopste,ali to je vec visa matematika

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ma te huje su nesigurnost. Sve je to bezvezno nadmetanje i dokazivanje. Ali kome ili cemu? Eh, to treba svako sam sa sobom da rascisti.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
- Inventar foruma
Svaka cast JK! Da se barem ja mogu time pohvaliti.
Nekad mi se desi da predjem preko necega, ko ono pusti hajde, i kasnije mi se obije od glavu. Zna nekad bit noc pametnija
Nekad mi se desi da predjem preko necega, ko ono pusti hajde, i kasnije mi se obije od glavu. Zna nekad bit noc pametnija

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ja sto sam starija sve mi je lakse da ostanem mirna.. prije sam bila katastrofa
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
Od istresanja svega u lice, svega po spisku itd niko hajra vidio nije. Samo moze napraviti situaciju gorom nego sto jeste.
Jeste, treba nauciti preskociti preko svoje sjene, treba sebi priznati da nismo najpametniji, sveznajuci i uvijek u pravu. Mora se malo ego obuzdati, glava ohladiti.
Ja sam impulzivna, zacas planem ali se zacas i pokajem. Problem je sto u onih par minuta dok bljujem vatru cesto napravim mnogo veci problem od onog prvobitnog, pogotovo kad se stvari pocnu izvlaciti iz konteksta. Kostalo me ovo ponasanje mnogo cega, par velikih stvari....Zato se sad ucim da sutim, odbrojim u sebi i da se stavimm u poziciju onog s druge strane "problema"...Uciti saburati - veliki zadatak ali svakako vrijedan truda.

Jeste, treba nauciti preskociti preko svoje sjene, treba sebi priznati da nismo najpametniji, sveznajuci i uvijek u pravu. Mora se malo ego obuzdati, glava ohladiti.
Ja sam impulzivna, zacas planem ali se zacas i pokajem. Problem je sto u onih par minuta dok bljujem vatru cesto napravim mnogo veci problem od onog prvobitnog, pogotovo kad se stvari pocnu izvlaciti iz konteksta. Kostalo me ovo ponasanje mnogo cega, par velikih stvari....Zato se sad ucim da sutim, odbrojim u sebi i da se stavimm u poziciju onog s druge strane "problema"...Uciti saburati - veliki zadatak ali svakako vrijedan truda.

Da! Najcesce dokazivanje samim nama. Nekad treba duboko kopati da se nadje razlog ali i to je jedno vrijedno putovanje.Heidi wrote:Ma te huje su nesigurnost. Sve je to bezvezno nadmetanje i dokazivanje. Ali kome ili cemu? Eh, to treba svako sam sa sobom da rascisti.

-
Riječi kad izađu više se ne mogu vratiti, zato i treba "hladene glave" raspravljati. Deranje i vikanje to po meni nije nikakva komunikacija nego histerija, i kad dođe do toga, onda se zaista treba preispitati i porazgovarati sam sa sobom.
U određenim situacojama, neću da čekam noć, jutro, sutra kad znam da sam u pravu, a neko me počne praviti budalom, i to se ponavlja onda ne šutim pa nek' glava ide. Takvu sam situaciju imala baš u vrijeme kad sam se prijavila na ovaj forum. Ne kajem se ni zbog jedne izgovorene riječi. Fakat nisam vrijeđala, niti vulgarne riječi upotrijebila, ali zaista sam se dobro osjećala kad sam kandže pustila.
U određenim situacojama, neću da čekam noć, jutro, sutra kad znam da sam u pravu, a neko me počne praviti budalom, i to se ponavlja onda ne šutim pa nek' glava ide. Takvu sam situaciju imala baš u vrijeme kad sam se prijavila na ovaj forum. Ne kajem se ni zbog jedne izgovorene riječi. Fakat nisam vrijeđala, niti vulgarne riječi upotrijebila, ali zaista sam se dobro osjećala kad sam kandže pustila.

- Heidi
- Forum [Bot]
To kopanje duboko u sljamu psihe je tesko. Svasta se nakupi. Sto od nas samih pa i ono od okoline.
Ono, upoznajes sam sebe, i ne zelis vidjeti svoj istinski lik. To kad predjes na konju si.
Kako je lijepo rekao Mesa Velicanstveni: "Covjek je nepopravljiv i najcesce laze sam sebi".
Moramo se boriti protiv tih unutarnjih demona.
Ono, upoznajes sam sebe, i ne zelis vidjeti svoj istinski lik. To kad predjes na konju si.
Kako je lijepo rekao Mesa Velicanstveni: "Covjek je nepopravljiv i najcesce laze sam sebi".
Moramo se boriti protiv tih unutarnjih demona.
-
Teska je borba sa licnim demonima, pogotovo taj dio kad moras sebi da priznas svoje greske a i prave razloge svog ponasanja u odredjenim situacijama. Ali taj momenat kada covjek prestane lagati sam sebe oslobadja i uvijek bih radije prihvatila tu "krvavu" unutrasnju borbu nego zabludu i sljepocu pred samim sobom.Heidi wrote:To kopanje duboko u sljamu psihe je tesko. Svasta se nakupi. Sto od nas samih pa i ono od okoline.
- Luna.
- Inventar foruma
ja sam se uhvatila u kostac sa samom sobom.. vala cu pobijedit 

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Heidi
- Forum [Bot]

Meni su te borbe cak postale drage (sad ne znam da li sam otisla u drugu krajnost

-
Ma svaka sledeca unutarnja borba je laksa, najteze je "procepiti".
Float like a butterfly, sting like a bee.

Moram priznati da mi posmatranje postupaka drugih ljudi mnogo pomaze u otkrivanju sopstvenih gresaka. Nerijetko se ovih dana uhvatim kako samoj sebi "odbrusim" nesto pod nos, kad se uhvatim da radim nesto sto drugome svjetujem da ne radi ni pod razno.
Ali to je tako, uvijek je lakse drugom pametovati. 

Moram priznati da mi posmatranje postupaka drugih ljudi mnogo pomaze u otkrivanju sopstvenih gresaka. Nerijetko se ovih dana uhvatim kako samoj sebi "odbrusim" nesto pod nos, kad se uhvatim da radim nesto sto drugome svjetujem da ne radi ni pod razno.

- Luna.
- Inventar foruma
tacno takodacina_curica wrote:Ma svaka sledeca unutarnja borba je laksa, najteze je "procepiti".Float like a butterfly, sting like a bee.
![]()
Moram priznati da mi posmatranje postupaka drugih ljudi mnogo pomaze u otkrivanju sopstvenih gresaka. Nerijetko se ovih dana uhvatim kako samoj sebi "odbrusim" nesto pod nos, kad se uhvatim da radim nesto sto drugome svjetujem da ne radi ni pod razno.Ali to je tako, uvijek je lakse drugom pametovati.
Djole
Djole
- Heidi
- Forum [Bot]
Dok pomaze i u svemu tome nema zlobe - dobro je.
Ima ona druga vrsta pametovanja koja meni licno ne treba. Naucila sam da se iskljucim i odletim u svoju zemlju Heidistan

Ima ona druga vrsta pametovanja koja meni licno ne treba. Naucila sam da se iskljucim i odletim u svoju zemlju Heidistan

-
Naravno, postoji ono laprdanje u prazno (ili eter) od koje bjezim na svjetlsnu godinu.
Stvari koje mi otvaraju oci prihvatam objerucke. 

Na prvuMaja wrote:...ili pustiti da se slegne prašina, pustiti da se ohladiš jer sutra ćeš trezvenije razmišljati.
Je li to vaša taktika ili djelujete odmah, bez puno razmišljanja. Pustite da vas osjećaji povedu, a ne razum.
Kad vas neko povrijedi date li sebi vremena da se smirite i smislite sljedeći korak ili odmah reagujete i većinom uradite nešto zbog čega se kasnije pokajete.

Isplati se definitivno pricekati da se strasti smire, to sam kasnije naucila.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
-
Ovo ne znam da bih ikada mogla.Bonaqua wrote:Ne pricam sa sestrom vec godinu ipo dana zbog svoje brzopletosti![]()

Ja svog buraza volim vise nego ista, ne znam da postoji ista, pogotovo ne neki nesporazum ili sta vec, da mu ne bih oprostila....Doduse mozda je do mene, ja sam takva prema "mojim" ljudima (kojih je jako, jako malo ali sasvim dovoljno

Najblizim osobama najteze oprastam 

Bonaqua wrote:Najblizim osobama najteze oprastam odnosno osobama koje mi najvise znace
-