žene za volanom

Sve o ljubimcima na točkove

Moderator: Krokodil Behko

Ruana
Status: Offline

Re: žene za volanom

Post by Ruana » 25 Feb 2014, 20:13

Zena sam ali mislim da su muskarci bolji soferi. Nekako mi ne ide sleper, traktor i zena.

Trepavica

Post by Trepavica » 25 Feb 2014, 21:14

greeneyes wrote:
Trepavica wrote:
Lebowski wrote:Žene su lošiji vozači ali poudaniji, sigurnija je vožnja. Muškarac dobro parkira a onda spuca u kamion.
Sta znaci to " zene su losiji vozaci"...???
:oo

Gledajmo cjelokupnu stvar..broj udesa u saobracaju zena i muskaraca..takoder alkoholiziranih vozaca itd ?

Za mene su bolji vozaci zene - manje stete prave cijelom drustvu u saobracaju ( a i van njega ).. :plavi Muskararci kad naprave udes, :tamo auto je direktno za otpada ... i kako da kazem da je bolji vozac muskarac ,.. :ne nema sanse ! :D
Dobra ti je log'ka nema šta :oo na jednu ženu-vozača imaš deset mudonja pa je logičnije da će veći broj udesa napraviti muškarci, je l' :kafa
I naravno da žene nisu bolji vozači :o

U 2012. u Fr. god :

-72% muskarci - nesreća su uzrokovane brzinom nad 28% žena.

-89%muškaraci -nesreća zbog alkohola su uzrokovane protiv 11% žena

-91%muškaraci- nesreća uzrokovane narkoticima su u odnosu na 9% žena ..

Sa zenama je voznja opustenija - ne stresaju svijet oko sebe...i dok voze paralelno mogu bezbroj jos drugih stvari raditi :ooo ( pisati sms , mail ,chatati razgovarati tel. , mazati usne ,ogledati se, cesljati , itd.) :D .. i opet super vozaci... :oo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13804 times
Been thanked: 9541 times

Post by Julia-Klara » 25 Feb 2014, 21:26

Trepavice, ovo gore sto si napisala ti nije nikako u cast zena kao dobrih vozaca, pa ti vidi :grana
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Trepavica

Post by Trepavica » 25 Feb 2014, 21:31

Julia-Klara wrote:Trepavice, ovo gore sto si napisala ti nije nikako u cast zena kao dobrih vozaca, pa ti vidi :grana
Navedoh procenat muskaraca i zena u udesima , i pored toga jos dodah sta zene jos rade paralelno, a svi smo svjedoci toga..i uzalud svemu tome , nemogu me ubijediti da su muskarci bolji vozaci... :D

Blackhawk

Post by Blackhawk » 25 Feb 2014, 21:40

JA znam zena koje extra dobro voze, a znam i onih sto "drhte" dok voze i bilo kakva nagla situacija da ih snadje nebi se snasle..
Isto tako znam i muskarce koji dobro voze, ali i znam onih koji se glupiraju pa se prave da znaju i obicno takvi zavrse u jarku..

U korist zena da kazem.. ove godine ce biti i jedna zena u formuli jedan u timu Williamsa.. Jos uvijek se nece direktno utrkivati ali vozit ce par treninga prije utrke...
Znaci da i zene znaju vozit pa cak i takav vrhunski bolid kakav je bolid F1..

Ruana

Post by Ruana » 25 Feb 2014, 21:40

Gdje ces pisati sms i voziti, sminkai se itd...... to je krsenje saobracajnih pravila.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 25 Feb 2014, 21:46

Vozim, najvise zato sto moram, a ovisno o tome gdje idem nije mi ni mrsko. Sto se mene tice moze uvijek neko drugi voziti, ja vise volim sjediti kao suvozac i citati knjigu, pustati muziku i tako to.
Nisam los vozac, nisam ni za Formule 1, neka sredina. Imam 4 udesa iza sebe ali nijedan nije bio mojom krivicom. Ne citam dok vozim, ne sminkam se, ne rjesavam ukrstenice...ponekad sms-nem ili citam nesto na telefon (najcesce ovu spodobu) ali to samo na semaforu ili kad je zastoj. Doduse, jucer umalo nisam pod kamion podletila ali to pripisujem trenutnom odsustvu sive mozdane mase.

Sto se tice ovog "ko ce voziti moje auto" poprilicno mi je svejedno. Nemam pravila, vozi ko je raspolozen za voznju. :cudi

Ruana

Post by Ruana » 25 Feb 2014, 21:48

dacina_curica wrote:Vozim, najvise zato sto moram, a ovisno o tome gdje idem nije mi ni mrsko. Sto se mene tice moze uvijek neko drugi voziti, ja vise volim sjediti kao suvozac i citati knjigu, pustati muziku i tako to.
Nisam los vozac, nisam ni za Formule 1, neka sredina. Imam 4 udesa iza sebe ali nijedan nije bio mojom krivicom. Ne citam dok vozim, ne sminkam se, ne rjesavam ukrstenice...ponekad sms-nem ili citam nesto na telefon (najcesce ovu spodobu) ali to samo na semaforu ili kad je zastoj. Doduse, jucer umalo nisam pod kamion podletila ali to pripisujem trenutnom odsustvu sive mozdane mase.

Sto se tice ovog "ko ce voziti moje auto" poprilicno mi je svejedno. Nemam pravila, vozi ko je raspolozen za voznju. :cudi
Ma ista sam ti :pusa

dacina_curica

Post by dacina_curica » 25 Feb 2014, 21:53

:grle

Ma nafilujem iPad, knjizurina puno krilo i vozi me gdje ti je volja. :)
A najvise se volim voziti sa sekom, starijom. Sa njom je voznja cisti uzitak. :) Sa mladjom je kao na reliju, ali makar zacas stignemo. :D.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 25 Feb 2014, 21:54

Trepavica wrote:
greeneyes wrote:[
Dobra ti je log'ka nema šta :oo na jednu ženu-vozača imaš deset mudonja pa je logičnije da će veći broj udesa napraviti muškarci, je l' :kafa
I naravno da žene nisu bolji vozači :o

U 2012. u Fr. god :

-72% muskarci - nesreća su uzrokovane brzinom nad 28% žena.

-89%muškaraci -nesreća zbog alkohola su uzrokovane protiv 11% žena

-91%muškaraci- nesreća uzrokovane narkoticima su u odnosu na 9% žena ..

Sa zenama je voznja opustenija - ne stresaju svijet oko sebe...i dok voze paralelno mogu bezbroj jos drugih stvari raditi :ooo ( pisati sms , mail ,chatati razgovarati tel. , mazati usne ,ogledati se, cesljati , itd.) :D .. i opet super vozaci... :oo
Ček, što si ti sad meni novo rekla? :oo opet smo na istom :123 i uzgred, ja ti ove statistike uopće ne uzimam za ozbiljno(općenito mislim, ne vezano samo za ovo) :o
Sa ženama vožnja opuštenija? ma daaj, sa ženama dok se voziš i ne dišeš kako trebaš, jedva čekaš da izadješ iz auta, ovo će ti i većina žena reći :oo :plavi
Samo sabura

Trepavica

Post by Trepavica » 26 Feb 2014, 09:23

greeneyes wrote: Ček, što si ti sad meni novo rekla? :oo opet smo na istom :123 i uzgred, ja ti ove statistike uopće ne uzimam za ozbiljno(općenito mislim, ne vezano samo za ovo) :o
Sa ženama vožnja opuštenija? ma daaj, sa ženama dok se voziš i ne dišeš kako trebaš, jedva čekaš da izadješ iz auta, ovo će ti i većina žena reći :oo :plavi
Pa ni ja ne uzimam za ozbiljno sta mi kazes na ovo... :D.

Ma nisi se ti provozao sa iskusnom djevojkom - tetom vozacem... :plavi , a da dodam i turpijanje noktiju za vrijeme voznje... :hihi

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 26 Feb 2014, 13:14

Ruana wrote:
Jagoda wrote:
Ruana wrote:Da vas pitam, mislim da sam ovo i prije pitala.
Zasto (nije to samo kod mene, primjetila sam i kod drugih) vozimo oboje, ali kad smo zajedno on vozi. Sto je to tako?
Pa jesi hadzinCa il nisi?! Dok se on pederise da je musko, ti fajn i knjigu procitas, isturpijas nokte, nazoves pola familije, i tako :D. :D. :D. :D. :D. :D. :D. :D.
Ja spavam kad me drugi vozaju.FamElije bas i nemam puno, tako da ne bi ni pola kruga oko Hamburga zavrsila bih razgovor, nokte turpijam iskljucivo u kuputilu. Srce bi mu puklo kad bi u autu turpijala, to je znas prljavo, nezdravo i nekulturno. Tako najbolje je spavat.
A bukova suma oko Hamburga jos :grana :D. :D. :D.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 26 Feb 2014, 15:52

Ovi postotci su bezveze, samo statistika :kafa

a nigdje se ne piše koliko je više muškaraca za volanom?
i kad se njih dvoje voze, rijetko žena vozi, nego skoro u pravilu muškarac...
moje osobno mišljenje je da smo tu negdje kad bi proporcionalno uzeli učešće u prometu...koliko znam smotanih žena šofera, toliko je i muških :cudi
....i isto takvih dobrih
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 26 Feb 2014, 17:20

ja sam vozila vita jedno vrijeme,nikad nista nisam grecnula i šipak vam......p.s.sigurno sam vozila na destinacije koje vecina momaka koji se hvale gledaju na tv-u
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 26 Feb 2014, 17:31

Zagorka wrote:p.s.sigurno sam vozila na destinacije koje vecina momaka koji se hvale gledaju na tv-u
:pecat

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Post by Luna. » 26 Feb 2014, 17:35

ja sam dobra u voznji po gradu, bez obzira koliki gradovi su u pitanju... ovo na autoput, stisni gas i vozi, imam slabo iskustva, jer rijetko vozim dalje streke.. tad uglavnom muz vozi...
sto se tice parkiranja, tu se smijem mjerit sa svakim muskom :D
vozila sam fordov kombi par puta. jest malo neobicno, al´ nije neka razlika u biti kad se neviknes... nisam jod kamion vozila, al kad budem imala priliku sjest u kakav do 7,5t i to cu probat.. cisto da se mogu kurcit :oo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 2868 times

Post by Pasaga » 26 Feb 2014, 18:33

Zagorka wrote:ja sam vozila vita jedno vrijeme,nikad nista nisam grecnula i šipak vam......p.s.sigurno sam vozila na destinacije koje vecina momaka koji se hvale gledaju na tv-u
:ha :ble
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 26 Feb 2014, 18:45

Odlicno vozim, nema se sta reci....sestra mi se pretvorila u bijelu boscu dok sam je vozila na aerodrom.... :plavi
Svi su ostali iza nas....sicusni....a i zabezeknuti ako me osjecaj ne vara :cvike (prava schumarka)

Jedino ne znam parkirati lijevo u rikverc :888 :grana za to mi fali neka vijuga. (haman sam i nju prodala za ljubaf :oo )
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Ruana

Post by Ruana » 26 Feb 2014, 18:54

Kod nas je maksimala 130, nije ono kao u Njemckoj gluho bilo. Vozila sam s kraja na kraj (ko nesto velika zemlja)a ravna ko tabaka, nikad nisam imala udes, vozim oprezno i polako. Dolje vozim uglavnom po Hercegovini i Hrvatskoj po Sarajevu gluho bilo nikad.
Nikad nisam vozala kombi, kamion ili neko veliko auto. Eto ne hvalim se, nisam neki sofer, parkiram se uvjek iz prve i ono obican sam sofer kao i milione drugih zena.

Ruana

Post by Ruana » 26 Feb 2014, 19:36

Pa ovdje bi poslje 5 km ostao bez vozacke makar 5 godina.

Post Reply

Return to “Auto / Moto”