Pravo jedinki i grupa na nacionalno samoopredjeljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Pravo jedinki i grupa na nacionalno samoopredjeljenje
Sejdić - Finci
Također i Dom naroda Bosne i Hercegovine.
Nije samo Predsjedništvo u vezi Sejdić i Finci i međunarodno pravo ne nalaže da budu u bilo kojoj stranci, kao što je to slučaj sa Komšićem.
A mogao bi i Dervo Sejdić kao rom osnovati Romsku stranku al mu upravo to u Ustavu nije omogućeno, ne može je registrovati jer po Ustavu nije dozvoljeno politički djelovati sem Bošnjacima,Srbima i Hrvatima.
Također i Dom naroda Bosne i Hercegovine.
Nije samo Predsjedništvo u vezi Sejdić i Finci i međunarodno pravo ne nalaže da budu u bilo kojoj stranci, kao što je to slučaj sa Komšićem.
A mogao bi i Dervo Sejdić kao rom osnovati Romsku stranku al mu upravo to u Ustavu nije omogućeno, ne može je registrovati jer po Ustavu nije dozvoljeno politički djelovati sem Bošnjacima,Srbima i Hrvatima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9249 times
- Been thanked: 10987 times
- Status: Online
Vjeruj da se ne sjećam ali mislim da nije. Prvi su članovi bili Alija-Zubak-Krajišnik i čini mi se da su birani neposredno. Mada, dobra je to ideja jer ne bi bilo ovakvih slučajeva. Možda si mislila na izbor Predsjednika FBiH.vila wrote:pa i ne možeš uspoređivati Hrvatsku i BIH
drukčiji mehanizam skroz...sad za sad
@krokodilče
ili se ja varam ili su se nekad članovi predsjedništva i birali u parlamentu?
ma nije moguće mrki..a kako onda sdp participira u vlasti može i romska stranka..logički kažem .. 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
- Status: Offline
možda...znam da nešto biraju u parlamentuKrokodil Behko wrote:Vjeruj da se ne sjećam ali mislim da nije. Prvi su članovi bili Alija-Zubak-Krajišnik i čini mi se da su birani neposredno. Mada, dobra je to ideja jer ne bi bilo ovakvih slučajeva. Možda si mislila na izbor Predsjednika FBiH.vila wrote:pa i ne možeš uspoređivati Hrvatsku i BIH
@krokodilče
iskreno...meni to predsjedništvo nije ni važno nešto...šta oni uopoće rade...više ko fikusu neki
@mrki...mislim da nisi u pravu....svi mogu politički djelovati....
Nisi ti dobro pročitao šta sam napisao.laganini wrote:ma nije moguće mrki..a kako onda sdp participira u vlasti može i romska stranka..logički kažem ..
Pročitaj još jednom.
SDP je čija stranka?
Jel Bošnjaka,Srba i Hrvata?
Jeste a može li u BiH postojati kao u Hrvatskoj IDS ?
Ne može.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Srednjeg su stepena važnosti. Nisu baš fikusi ali nisu ni beznačajni.vila wrote:možda...znam da nešto biraju u parlamentuKrokodil Behko wrote:Vjeruj da se ne sjećam ali mislim da nije. Prvi su članovi bili Alija-Zubak-Krajišnik i čini mi se da su birani neposredno. Mada, dobra je to ideja jer ne bi bilo ovakvih slučajeva. Možda si mislila na izbor Predsjednika FBiH.vila wrote:pa i ne možeš uspoređivati Hrvatsku i BIH
@krokodilče
iskreno...meni to predsjedništvo nije ni važno nešto...šta oni uopoće rade...više ko fikusu neki
Dosta stvari oni odluče.
Evo nađoh na wikipediji.
Predsjedništvo je nadležno za:
Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine;
Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih se s teritorija Federacije ne bira više od dvije trećine;
Zastupanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i europskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član;
Pregovora o sklapanju međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i uz pristanak Parlamentarne skupštine, ratificiranje takvih ugovora;
Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine;
Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini na preporuku Vijeća ministara;
Izvješćivanje po zahtjevu, najmanje jedanput godišnje, Parlamentarne skupštine o troškovima Predsjedništva;
Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini;
Vršenje drugih funkcija koje mogu biti potrebne za izvršavanje njegovih dužnosti koje mu može dodijeliti Parlamentarna skupština ili na koje pristanu entiteti.
Dobro Behko, zar nije trebala tema biti o nečemu drugom? Ili sam opet pogrešno shvatio... 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa i nismo. Govorimo o izboru članova predsjedništva, a upravo zbog konfuznih prava naroda i manjina. Samo ne potežite ništa iz historije 
Kod nas je to trenutna realnost, da moraju biti tri konstitutivna člana jer to je svima bitno, kako vidimo iz ovog problema.

Kod nas je to trenutna realnost, da moraju biti tri konstitutivna člana jer to je svima bitno, kako vidimo iz ovog problema.
..ako ne može onda je to velika glupost...mrki62 wrote:Nisi ti dobro pročitao šta sam napisao.laganini wrote:ma nije moguće mrki..a kako onda sdp participira u vlasti može i romska stranka..logički kažem ..
Pročitaj još jednom.
SDP je čija stranka?
Jel Bošnjaka,Srba i Hrvata?
Jeste a može li u BiH postojati kao u Hrvatskoj IDS ?
Ne može.

Je'l ti nisi u AmeriKi?!Salahuddin wrote:Kako mogu, kao sto u naslovu teme pise, politicari donijeti odluku u ime tebe, kako ces se opredjeljivati? Da nije opet sta Alija ?

A po temi: ovaj shit za "kako se ko osjeca" sljaka samo kod ex Yu ovcica

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
[ytube][/ytube]
Al se je kasnije predomislio pa nas prekrstio u Bošnjaaaake a raja to prihvatila 

...zbilja ne kužim zašto je to jeli bosanac ili bošnjak kamen spoticaja
valjda je bitno da se bošnjaci identificiraju i stiču identitet...kod nas se i sad kaže musliman bez uvredljivog tona a zna se na koga mislimo..

Pa to Musliman se je preko noći pretvorilo u Bošnjak.laganini wrote:...zbilja ne kužim zašto je to jeli bosanac ili bošnjak kamen spoticajavaljda je bitno da se bošnjaci identificiraju i stiču identitet...kod nas se i sad kaže musliman bez uvredljivog tona a zna se na koga mislimo..
Da ti i svi malo bolje shvatite; prije se je bilo Musliman i to na čitavom području bivše Yu a ne samo u BiH.
Sada je isto to sa Bošnjak/inja. Dakle iz jednog imena se prešlo u drugo i to se nikako ne tiče dotične države BiH već se tiče vjere sa područja bivše Yu i to nikakve veze nema sa BiH.
A ako bi umjesto Bošnjak bio Bosanac, onda bi se točno znalo o kome je riječ.
Ovako, neki Meho Suljadžić, koji je iz Srbije i on je Bošnjak a njegovi preci nikakve veze nemaju sa BiH i sad on kao Bošnjak se tretira kao da je neko iz BiH a čovjek pojma nema o BiH, niti je kad bio u BiH, niti je bilo ko njegov bio u BiH.
Dakle,biti Bošnjak još ne znači da ima bilo kakve veze sa BiH.

Ima jedan problem tu... nije istina.
Pa pojasni, gdje je greška, opiši malo da i drugi videLebowski wrote:Ima jedan problem tu... nije istina.

..po mom mišljenju isto bi bilo..opet mujo iz zagreba bi bio bosanacmrki62 wrote:Pa to Musliman se je preko noći pretvorilo u Bošnjak.laganini wrote:...zbilja ne kužim zašto je to jeli bosanac ili bošnjak kamen spoticajavaljda je bitno da se bošnjaci identificiraju i stiču identitet...kod nas se i sad kaže musliman bez uvredljivog tona a zna se na koga mislimo..
Da ti i svi malo bolje shvatite; prije se je bilo Musliman i to na čitavom području bivše Yu a ne samo u BiH.
Sada je isto to sa Bošnjak/inja. Dakle iz jednog imena se prešlo u drugo i to se nikako ne tiče dotične države BiH već se tiče vjere sa područja bivše Yu i to nikakve veze nema sa BiH.
A ako bi umjesto Bošnjak bio Bosanac, onda bi se točno znalo o kome je riječ.
Ovako, neki Meho Suljadžić, koji je iz Srbije i on je Bošnjak a njegovi preci nikakve veze nemaju sa BiH i sad on kao Bošnjak se tretira kao da je neko iz BiH a čovjek pojma nema o BiH, niti je kad bio u BiH, niti je bilo ko njegov bio u BiH.
Dakle,biti Bošnjak još ne znači da ima bilo kakve veze sa BiH.

Ako je došao iz BiH, je ok a ako nije, onda po čemu je Bosanac?laganini wrote: ..po mom mišljenju isto bi bilo..opet mujo iz zagreba bi bio bosanac
Nemoj mi samo kao nacionalisti; Hercegovci su Hrvati sa dna kace a ostali su kopija

ma daj budi pragmatičan..uvik je nacionalnost i političko pitanje i uvik će bit tako da smatram da bi bio bosanac..ja mustafu nadarevića doživljavam kao hrvatskog glumca jer se rodio i živio sad ne znam jeli se rodio ali od mali nogu je živio u hrvatskoj i dio je te kulture ali sumnjam da se on osijeća hrvatom iskreno i ja ga ne doživljavam..možda griješim jer ne znam njegovo mišljenje ali ljudi se odavno svrstavaju u neke grupacije od plemena pa nadalje..