Svekrva/punica

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1372 times
Been thanked: 4708 times
Status: Offline

Re: Svekrva/punica

Post by Ledena » 24 Dec 2010, 19:21

ja neudata hehe..
pa sta ja znam, naravno prije vjencanja i svega toga upoznala bi mu roditelje, vidjela kako cemo se slagat,
da li ce me prihvatit.. npr ako nebi imali drugog izbora nego privremeno zivjeti s njima pristala bih,,
jer ja nisam tip koji bi se svadjao za svaku sitnicu, znam presutit, rekla sam vec postujem starije..
ali kada bi sa muzem zivjela u vlastitom stanu i dodje njegova ili moja mama i krene se mijesat u neke stvari ili odgoj
moje djece to nikad ne bih dopustila..

bas mi jaran prica neki dan, zena mu je iz maglaja, i dosli ovdje da zive, ona se porodila i dodje njena mama kod njih,
htjela sefovat, i ovaj jaran je istjera iz kuce, i stara i zenu povede i dijete i sad ne znam sta se desava..
odo ga bas pitat jel se smirila situacija. hehe
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Lary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lary » 24 Dec 2010, 23:07

Maja wrote:za udate i oženjene pitanje: kako se slažete sa svekrvom tj punicom
živite li s njom i ako da imate li neki recept za dobasuživotr . poštujete li roditelje osobe koju volite i dešava li vam se ikad da prešutite nešto što vlastitoj majci ne bi prešutjeli

miješaju li vam se roditelji u odgoj djece

za neudate... bi li ikada mogli muškarcu dati ultimatum pred vjenčanje...da živite odvojeno od njegovih roditelja ili da se uopće ne vjenčate
... nema tu kompromisa ... ili ili ... pa sada ...
da mihi facta dabo tibi ius, na bosanskom: "plaćanje solarno, pa ćemo vidjeti"

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 21 Feb 2011, 00:28

za neudate... bi li ikada mogli muškarcu dati ultimatum pred vjenčanje...da živite odvojeno od njegovih roditelja ili da se uopće ne vjenčate
Ne bih to mogla prije vjencanja tražiti (osim ako bi moj odnos s njegovim roditeljima vec toliko bio narušen da nema smisla zapocinjati zajednicki život, a to ne mogu zamisliti) Ali kad bi to bilo tako, dala bih mu do znanja da ako ja mogu živjeti odvojeno od svojih, onda može i on.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 5 times

Post by gejsha » 23 Feb 2011, 22:58

Voljela bih da živimo odvojeno..Ali ako bi baš bilo nemoguće,onda mu ne bih zagorčavala život,ni njemu ni sebi,da tražim da živimo sami ili ništa od braka.A ako neko može da mu to bude razlog zašto ne želi da se uda,onda ta i ne želi taj brak iz drugih razloga.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12177 times

Post by Krokodil Behko » 15 Mar 2011, 14:14

Ne vjerujem da nih trcao da se druzim sa punicom
da sam ozenjen... Nikad zena ne bi mogla izvrsiti
taktickih pritisaka i proliti suza,koliko bih ja mogao
izmisliti razne razloge sprijecenosti...
Sa punicama se druze samo papucari...
Jer sta to dobro moze cuti od njih??
Izuzev kletvi i pogrda "Ote mi cerku ono djubre nevaspitano" .. :cvike

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 15 Mar 2011, 19:23

Krokodil Behko wrote: Sa punicama se druze samo papucari...
Izuzev kletvi i pogrda "Ote mi cerku ono djubre nevaspitano" .. :cvike
Šta??????
Ja papučar ?????? :pusi
Šta se može dobrog čuti od njih ????
Pa evo primjer ;
ustaj zete ,
da mi yebeš dijete .

ako dijete nema mašte ,
ima pi.čke i kod tašte
:mir
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1372 times
Been thanked: 4708 times

Post by Ledena » 15 Mar 2011, 19:34

danas sam sa svekrom pricala na tel, kad u bandak nisam pala..
kaze hoce da me uzivo upozna.. aaaaaaaaaaa
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20243 times

Post by Maja » 15 Mar 2011, 21:24

Sa punicama se druze samo papucari...
nije to baš tako. kad punica vidi da joj lijepo paziš kćerku gledat će te ko sina i ako ništa svaki put kad dođeš kod nje fino ćeš omastiti brk :p

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 15 Mar 2011, 22:58

Imam punicu i moram reci da je postujem kao svoju majku
Ne znam zbog cega neki ne vole punicu ili svekrvu a jednoga dana ce i te zene biti jedno ili drugo
Evo jedva cekamo da vidimo , (ja i moja supruga ) nase majke
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 9 times

Post by merylin » 16 Mar 2011, 19:22

Svekrva = sve kriva :haha

Bez zezancije...nemam ništa protiv svekrva...nadam se da ću i ja nabasati na jednu finu ženicu,koja će biti iole "normalna"...ne zahtjevam ništa posebno...
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9384 times
Been thanked: 6063 times

Post by Mister No » 16 Mar 2011, 19:27

Neki dan reče kolega na poslu: "Ljudi moji, nisam ni znao da mi mati ne valja dok se nisam oženio." :plavi
The Dark Side Of The Forum...

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by merylin » 16 Mar 2011, 19:30

zagor wrote:Neki dan reče kolega na poslu: "Ljudi moji, nisam ni znao da mi mati ne valja dok se nisam oženio." :plavi
:haha ehhhh...nikada ne znaš šta će te snaći
Marilyn Monroe

Mister No
Has thanked: 9384 times
Been thanked: 6063 times

Post by Mister No » 16 Mar 2011, 19:37

Realno, prije je puno više svijeta živjelo pod jednim krovom što je imalo i za posljedicu nastajanje tih nekakvih neprijateljstava.
Takođe neki stari običaji tipa djed je glavna fora kuće su prevaziđeni, pa je danas i taj odnos punica/svekar/zet/snaha na puno boljoj razini nego što je bio...uglavnom. :)
The Dark Side Of The Forum...

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 17 Mar 2011, 19:30

Upoznala sam svekrvu neki dan :laugh

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by merylin » 17 Mar 2011, 20:39

mandibulas wrote:
gejsha wrote:Upoznala sam svekrvu neki dan :laugh
i sad ide takticko nadmudrivanje (izmedju dvije zene u zivotu jednog muskarca) u iskcekivanju prvog pogresnog koraka :)

ne daj se - uz tebe smo

@merylin - zar ti do sad ne znas na "kakvu si nabasala"??? hmmmm??? :hm
upoznala je jesam...ne znam prvo hoće li mi biti to uopšte svekrva :hmm svak se folira na pocetku da je fin,a poslijeee... :ooo ko zna
Marilyn Monroe

bmw
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 1 time

Post by bmw » 17 Mar 2011, 22:09

zagor wrote:Neki dan reče kolega na poslu: "Ljudi moji, nisam ni znao da mi mati ne valja dok se nisam oženio." :plavi
ova bi dobra :haha

kod mene bi glasilo ovako:"Nisam ni znala da mi mati ne valja dok nisam upoznala svekrvu."

Ovo nije smijesno ali istinito. Normalno da majku vise volim (citaj moram voljeti) jer me rodila ali mi je svekrva bolja osoba, iskrenija, osjecajnija, mirna zena, bas onakva kakvom sam uvijek svoju majku zamisljala. U ocima joj vidim da me voli, u stisku ruke kad se rastajemo, u rijecima, u svemu...

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 19 Mar 2011, 19:27

mandibulas wrote:
gejsha wrote:Upoznala sam svekrvu neki dan :laugh
i sad ide takticko nadmudrivanje (izmedju dvije zene u zivotu jednog muskarca) u iskcekivanju prvog pogresnog koraka :)

ne daj se - uz tebe smo

Djeluje mi fina žena,pa sad... :D

novembar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by novembar » 01 Apr 2011, 20:24

Ja sam malo drugacija sto se Svekrve tice.
Dakle, zensko sam - udajem se, idem njemu bilo to da smo sami ili sa njegovim. Naravno da imam pravo reci svoje misljenje sta zelim u zivotu, to se inace rijesava daleko prije braka.
Moja zelja je uvijek bila da imam svekrvu jer moja mama i njena svekrva tj. moja nena se nikad nisu slagale a ne ulazim u to zbog cega. Uvijek je tu bilo povuci-potegni, ma to su bila i druga vremena.
Nego, imala sam priliku dozivjeti kako je imati svekrvu, moram da priznam, njeno ime treba ustati pa spomenuti, andjeo od zene jer je drugacije ne mogu opisati. Zivjeli smo na dva razlicita kontinenta, neki kazu mozda sam je zbog toga toliko cijenila ali nije istina. Moja je zelja bila da se vratimo u Bosni i da zivimo s'njegovom familijom ali on to nije htio iz sam svojih nekih razloga. U glavnom, kada sam otisla u posjetu, znalo se je moje tj. da joj malo pripomognem pa ja sam ipak bila ta neka mlada, dok starija snaha ni prstom ne bi pomakla i izuzetno je mrzila nasu svekrvu, dok ja, na takvo sazaljenje nju tj. svekrvu sam samo jos vise zavolila. Bila mi je izuzetno draga iz mojih nekih razloga zasto.
Otom po tom, uvijek sam govorila da cu samo cjeniti roditelje od muza i nista manje nista vise, jer ona nije moja majka i moju majku ne moze zamjeniti ali prevarila sam je, voljela sam je i mnogo vise nego sto sam trebala, svojim stavom i ponasanjem svoju cjenjenost je kod mene podigla na takvu visinu da dok zivim i stotinjak svekrvi da imam nece biti takva. Voljela sam je, cjenila sam je, postovala sam je. Zbog nje sam u braku trpila sto sta i kad je ona rekla "ako nisi sretna idi" otisla sam jer shvatila sam tek tada da ne zivim zbog nje ili bilo koga vec zbog sebe.
Bogdo da je ona bila neka zmija a moj muz kako treba, sve kontam moj bi brak uspio ali eto nije...ne zbog svekrve vec zbog njega.

Prema buducoj svekrvi cu isto biti fina, postovat cu je, a za voljet pa ne znam...inace sam osoba kojoj niko nikad ne smeta i sve mi je ravno do mora, ne cutim nikom osim Uzisenom, tako da nisam ni bivsoj svekrvi, a necu ni buducoj (ako je budem imala) inace sam tip osobe, ne diraj me, necu te dirati. Dakle, sve dok ne pocne vrijedjat gdje joj nije mjesto, uz mene ce zivjet ko kraljica jer kao sto ranije rekoh, uvijek mi je zelja bila imati svekrvu, uvijek.
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 19 Apr 2011, 10:53

novembar wrote:Ja sam malo drugacija sto se Svekrve tice.
Dakle, zensko sam - udajem se, idem njemu bilo to da smo sami ili sa njegovim. Naravno da imam pravo reci svoje misljenje sta zelim u zivotu, to se inace rijesava daleko prije braka.
Moja zelja je uvijek bila da imam svekrvu jer moja mama i njena svekrva tj. moja nena se nikad nisu slagale a ne ulazim u to zbog cega. Uvijek je tu bilo povuci-potegni, ma to su bila i druga vremena.
Nego, imala sam priliku dozivjeti kako je imati svekrvu, moram da priznam, njeno ime treba ustati pa spomenuti, andjeo od zene jer je drugacije ne mogu opisati. Zivjeli smo na dva razlicita kontinenta, neki kazu mozda sam je zbog toga toliko cijenila ali nije istina. Moja je zelja bila da se vratimo u Bosni i da zivimo s'njegovom familijom ali on to nije htio iz sam svojih nekih razloga. U glavnom, kada sam otisla u posjetu, znalo se je moje tj. da joj malo pripomognem pa ja sam ipak bila ta neka mlada, dok starija snaha ni prstom ne bi pomakla i izuzetno je mrzila nasu svekrvu, dok ja, na takvo sazaljenje nju tj. svekrvu sam samo jos vise zavolila. Bila mi je izuzetno draga iz mojih nekih razloga zasto.
Otom po tom, uvijek sam govorila da cu samo cjeniti roditelje od muza i nista manje nista vise, jer ona nije moja majka i moju majku ne moze zamjeniti ali prevarila sam je, voljela sam je i mnogo vise nego sto sam trebala, svojim stavom i ponasanjem svoju cjenjenost je kod mene podigla na takvu visinu da dok zivim i stotinjak svekrvi da imam nece biti takva. Voljela sam je, cjenila sam je, postovala sam je. Zbog nje sam u braku trpila sto sta i kad je ona rekla "ako nisi sretna idi" otisla sam jer shvatila sam tek tada da ne zivim zbog nje ili bilo koga vec zbog sebe.
Bogdo da je ona bila neka zmija a moj muz kako treba, sve kontam moj bi brak uspio ali eto nije...ne zbog svekrve vec zbog njega.

Prema buducoj svekrvi cu isto biti fina, postovat cu je, a za voljet pa ne znam...inace sam osoba kojoj niko nikad ne smeta i sve mi je ravno do mora, ne cutim nikom osim Uzisenom, tako da nisam ni bivsoj svekrvi, a necu ni buducoj (ako je budem imala) inace sam tip osobe, ne diraj me, necu te dirati. Dakle, sve dok ne pocne vrijedjat gdje joj nije mjesto, uz mene ce zivjet ko kraljica jer kao sto ranije rekoh, uvijek mi je zelja bila imati svekrvu, uvijek.
E Minela, svaka ti cast
cijenim te zbog toga
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

poker
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 1 time

Post by poker » 25 May 2011, 01:39

Ja mislim da sam specijalan u tom slucaju za 8 godina braka nisam viido punicu pa tako ko da je nisam imo.Bila je divna zena

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”