Napadi na povratnike

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Na sabahu napadnute džematlije u Bijeljini

Post by paparaci » 31 Jul 2012, 02:38

Krokodil Behko wrote:
paparaci wrote:koja gamad.......
.....sevap bi ih bilo pretuci dok krv ne propisaju!! koji kretenluk i ne znam ti sta, uH!!

interesantno je zaista da svako malo se moze procitati o slicnim dogadjajima. a jos eto nisam cuo ili procitao da su muslimani njih bihuzurili na isti ili slican nacin. covjece, koja su nedjela pocinili na kljuckoj opstini - pa opet niko nijedne crkve ne dira, niti one koji ih posjecuju.

ne ide mi u glavu nikako kako mogu biti toliko zadojeni mrznjom i da su toliko krvolocni. Boze ti sacuvaj......
Istina je to, da su 1941. godine, u..... ubile nekoliko desetina srpskih civila u bijeljinskoj opštini. I Muslimani, i to oni najugledniji, sastavili peticiju i potpisali. Poslali je ravno Paveliću na ruke, kao protest zbog ubijanja tih srpskih civila. I ona pravoslavna crkva u Bijeljini, sagradjena krajem 19. vijeka, uglavnom je sagradjena od donacija muslimanskih prvaka u tom gradu. A 1945. godine, kao i 1992. vratilo se eto tako, kako se vratilo.

kako ono - "a kad(ili posto) smo posteni, svaka cast nasoj ludosti!"

nista, njima na cast.
sve dodje na svoje - samo sabura.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 31 Jul 2012, 02:57

....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:51, edited 1 time in total.
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 31 Jul 2012, 03:10

ima tu istine, ali kako covjek da se ponese?! ne vidim, niti moze biti rjesenje uzvratiti istim.
NeK pUkNu DuSmAnI...

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 31 Jul 2012, 03:31

....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:51, edited 1 time in total.
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times

Post by carobnjak N » 31 Jul 2012, 03:49

paparaci wrote:ima tu istine, ali kako covjek da se ponese?! ne vidim, niti moze biti rjesenje uzvratiti istim.
Zabranjeno ti je kao muslimanu da napadaš tuđe bogomolje ,ne smiješ to ni pomisliti .
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 31 Jul 2012, 03:55

carobnjak Nurudin wrote:
paparaci wrote:ima tu istine, ali kako covjek da se ponese?! ne vidim, niti moze biti rjesenje uzvratiti istim.
Zabranjeno ti je kao muslimanu da napadaš tuđe bogomolje ,ne smiješ to ni pomisliti .
znam. svjestan sam toga. sve i da nije tako, ne bi to nikad uradio - jer mi je to jednostavno bijedno i jadno.
legoh_da_radim wrote:
Naravno da može i da je to jedino riješenje. Šta treba....čekati da se promjene? Koliko smo puta čekali? Ako pogledaš kroz historiju, svaki put smo mi bili oni koji su čekali da se promjene ali to se nikad nije desilo....i nikad neće.
pa kontam ja da ih treba namlatiti - blago receno :oo

ali nikako nisam za uzvracanje istim u ovom slucaju. to sam mislio.
NeK pUkNu DuSmAnI...

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 31 Jul 2012, 03:57

Major wrote:Momak, mi se ovdje mozemo do besvijesti prepucavati koje ko i ko je koliko moralniji i normalniji.
U ime vjere su ogromni zlocini nacinjeni, i ne zaboravi, Osmanlije su bili nista drugo sem imperijalisti,neznam dali su bolji od krstasa.

Istom filozofijom su se sluzili, porobljavanje i unistavanjem drugih naroda.
Pogledaj si svakodnevno izvjestaje iz Sirije a prije toga iz Libije, sa kakvim usklicima i puskama u ruci vidimo mlade ljude na ratistima.
Oni se bore u ime Boga, i oni na drugoj strani se bore u bozije ime....prvostepena ludorija.
Ti ne kapiraš ...ja ti lijepo u pravom postu rekao i dokazao da u turski vakat vjerovtano jeste bilo zuluma kojekavih ali niko nikada nije smio ,pa ni htio da napada vjernike kršćane na molitvi . to je bilo nezamislivo u doba imperijalista prije 600godina ,a mi danas imamo napad na vjernike muslimane . To kad uporediš pametnom dosta.
Porediti osmanlije sa krstašima tj izjednačavati ih može samo neko ko ne poznaje istoriju . Jel shvataš ovo : krstaši izvrše progon Jevreja iz Španije i zatru im sjeme ,a sultan ih primi u Sarajevo i izgrade lijepo svoju sinangogu koja i dan danas ima kao materijelni dokaz toga o čemu pričamo.
Pusti ti ratove na bliskoistoku ,Libiju ovo ono ,ovdje je riječ o Crkvi koja sustavno podržava mišljenje kod svojih vjernika da je ok ubijati i progoniti muslimane

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 31 Jul 2012, 04:00

....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:13, edited 1 time in total.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 31 Jul 2012, 05:05

no sikiriki. dobro nam dosao :ruke
NeK pUkNu DuSmAnI...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 31 Jul 2012, 05:20

paparaci wrote:
Lavlje_srce wrote: Zasto to ne rjesava IZ? Zasto se ne ustanove ostrije Policijske kazne? Uzalud je prepirati se o ovome na forumu(ima). Od toga nema nista, moze se eventualno zaraditi gastritis i to je sve.
ne znam kako bi to rijesila IZ. mozda da postavi strazu ispred dzamije koja ce sabljom odrubljivati glave ovakvih idiota?!
Ne lupetaj gluposti. IZ moze uputiti ostru notu vrhonistvu SPC u Beogradu. Ukoliko reakcija nije adekvatna ili izostane, postoje druge istance. Npr. Evropsko vijece vjerskih poglavara.

'Glavni cilj Vijeća je da u Evropi razvija međuvjerski dijalog i promovira mir i pomirenje među vjerama i narodima. '

Reis Mustafa Ef. Ceric sjedi u tom vijecu, i njegovo je da se bavi tim pitanjima. Za dalje se obrati njemu. Ja nisam Reisa, niti me neko placa da te poducavam osnovama diplomacije.
legoh_da_radim wrote: ne pomaže njima ni degenek ;) kažu vratit ćemo ih u Srbiju....
ako želiš riješenje, barem jednog od njih vrati....u vreći :D.
Tebi ide isti odgovor. Lako je lupetati na netu, sto ne znaci da to treba ciniti. Sram te bilo ovog komentara.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 31 Jul 2012, 05:26

ne znam zbog cega si tako nabrijana?! kao da sam ti na zulj stao :D svasta. trazio sam samo pojasnjenje, ali hajde de.

licno ne drzim mnogo do tih protestnih nota i diplomatije. kad ti njega klepnes po glavi, ne treba mu nista vise.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 31 Jul 2012, 05:37

paparaci wrote:ne znam zbog cega si tako nabrijana?! kao da sam ti na zulj stao :D svasta. trazio sam samo pojasnjenje, ali hajde de.
Zato sto me bole ove, i ne samo ove stvari. Boli me sto su Bosnjaci (i Bosanci i Hercegovci) njugrozeniji evropski narod. Boli me hronicna nesposobnost i korumpiranost politicara, boli me naivnost naroda i slavljenje 'velicina', a najvise od svega me boli sujeta i sitnosicardzijski rezon kako istih tih politicara, tako i religiskih sluzbenika i 'poglavara'.

Cim Bosanca i Bosanku izvuces iz te i takve sredine, zablistaju, ne samo ponasanjem nego i sposobnoscu. Obrati paznju na dijasporu, o kojoj se niko i ne zanima, niti se uopste vodi racuna o nama u smislu odrzavanja spona s maticom. Bas suprotno, ljudi se samoincijativno organizuju u bosanske skole, prave kulturno-umjetnicke predstave i Ambasadori su Bosne umjesto Ambasadora koji su za to placeni, a rade...hm, ko zna sta. I tako dalje i tome slicno.

Problem je u nama, tj. ljudima kojima dajemo plate da nas pretstavljaju. Zato nam se i desavaju ove i slicne stvari.
licno ne drzim mnogo do tih protestnih nota i diplomatije. kad ti njega klepnes po glavi, ne treba mu nista vise.
Nevjerovatno koliko nisi u pravu. Diplomacijom se sve rjesava, od kolicine pomoci za ekonomski razvoj BiH, do imidza BiH u svijetu. Apsolutno sve.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 31 Jul 2012, 08:05

Ne istom mjerom,nego duplom i onda ce da dodje mir na duze vrijeme-ali ne zauvijek.
Last edited by STrendzer on 31 Jul 2012, 21:04, edited 1 time in total.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9996 times
Been thanked: 11878 times

Post by Krokodil Behko » 31 Jul 2012, 09:22

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote: A 1945. godine, kao i 1992. vratilo se eto tako, kako se vratilo.
E pa ne mozes biti dobar prema nekome na silu K. B. Ali mozes biti pametan, to nikome nikad nije bilo zabranjeno.
Na žalost, LS, pamet je očito pojedinačna.
Punih 100 godina, sprovodjen je koncept uništenja jednog naroda, kroz četiri
različita sistema. Da...da.. Suživot. Medjutim, on bi trebao biti postavljen na
zdrave i potpuno realne temelje. Želim reći, koliko je želje za suživotom kod
drugih naroda, realno gledano, toliko i mi sebi, možemo dopustiti. Svaki "višak"
"suživotnih osjećanja", mogao bi nas ponovo odvesti u 1992. godinu.

Možda ispadam ekstreman ali meni se ovo čini kao komentar realne situacije u BiH.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 31 Jul 2012, 09:25

IZ upucuje ostre note pri svakom napadu, i upucuje na svaku adresu, samo od toga nema nikakve fajde..

Zasto??
Zato sto vlast tu nista ne radi da se to sprijeci.. I ovi sto su privedeni, bice ispitani i pusteni i nikom nista.
I tako iznova i iznova..

Ne treba vracati istom mjerom, jer to nije nasa odlika, i na kraju bi bili mi krivci za sve to sto se dogadja. Ali treba imat na umu ko su srbi i sta su oni, i znati da ce oni uvijek biti takvi.

A svaka generacija srba je gora i gora, djeca se od malena uce idejama velike srbije, uce se nacionalizmu. A to se siri i dalje..
Vidimo sta se desilo na utakmici sarajeva i levskog, kakve su cetnicke parole pisane.. Noz zica srebrenica, ali niko reagovao na to nije.. Ni uefa ni fifa ni ostali organi koji bi trebali da reaguju.. Zasto??
Jer smo mi Bosna, jer smo mi muslimani u Bosni, a nikome nije stalo do nas.. i sve sto se i radi tu jeste da nas istrijebe i da nas nema nikako na ovim prostorima..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 31 Jul 2012, 10:30

Bijeljina: Državljani Srbije koji su vrijeđali vjernike u džamiji danas će biti pušteni

Četiri državljanina Srbije koji su uhapšeni zbog vrijeđanja vjernika u bijeljinskoj Atik džamiji danas će biti pušteni zbog nepostojanja zakonskih uslova da se dalje zadrže u pritvoru, rekao je Srni dežurni Okružni tužilac u Bijeljini Ranko Kerović.

Riječ je o osobama čiji su inicijali G.Ž. (19), S.S. (20), U.L. (19) i A.R. (1)/, sva četverica iz Beograda.

"Krivični postupak protiv ovih lica bit će nastavljen. Do kraja ove nedjelje očekujemo da nam iz policije dostave potpun izvještaj, a nakon toga ćemo podići optužnicu“, rekao je Kerović i dodao da će se optuženi braniti sa slobode.

Kerović je napomenuo da su državljni Srbije bili posjetioci jedne od bijeljinskih diskoteka.

Njih je zbog vrijeđanja vjernika u dvorištu bijeljinske Atik džamije juče u 3.40 sati prijavio glavni imam u Bijeljini Samir Camić, a po nalogu dežurnog tužioca određen im je jednodnevni pritvor.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 31 Jul 2012, 10:36

BlackHawk wrote:IZ upucuje ostre note pri svakom napadu, i upucuje na svaku adresu, samo od toga nema nikakve fajde..

Zasto??
Zato sto vlast tu nista ne radi da se to sprijeci.. I ovi sto su privedeni, bice ispitani i pusteni i nikom nista.
I tako iznova i iznova..

Ne treba vracati istom mjerom, jer to nije nasa odlika, i na kraju bi bili mi krivci za sve to sto se dogadja. Ali treba imat na umu ko su srbi i sta su oni, i znati da ce oni uvijek biti takvi.

A svaka generacija srba je gora i gora, djeca se od malena uce idejama velike srbije, uce se nacionalizmu. A to se siri i dalje..
Vidimo sta se desilo na utakmici sarajeva i levskog, kakve su cetnicke parole pisane.. Noz zica srebrenica, ali niko reagovao na to nije.. Ni uefa ni fifa ni ostali organi koji bi trebali da reaguju.. Zasto??
Jer smo mi Bosna, jer smo mi muslimani u Bosni, a nikome nije stalo do nas.. i sve sto se i radi tu jeste da nas istrijebe i da nas nema nikako na ovim prostorima..

O tome sam govorio u prethodnom postu.
Ako ne postoji želja i ako se ona prenosi "sa koljena na koljeno", priče o
suživotu, gube smisao i zvuče, kao neka otrcana frazeologija. Osim priče,
potrebna su i djela a eto, u RS, počesto vidimo nedjela umjesto djela.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 31 Jul 2012, 10:39

carobnjak Nurudin wrote:
Pa vidiš da ovim ništa nije sveto :hihi
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 31 Jul 2012, 11:40

a sto ovi dzemata ne upute dovu da ova cetvorica predju na islam?

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 31 Jul 2012, 12:41

Cim Bosanca i Bosanku izvuces iz te i takve sredine, zablistaju, ne samo ponasanjem nego i sposobnoscu. Obrati paznju na dijasporu, o kojoj se niko i ne zanima, niti se uopste vodi racuna o nama u smislu odrzavanja spona s maticom. Bas suprotno, ljudi se samoincijativno organizuju u bosanske skole, prave kulturno-umjetnicke predstave i Ambasadori su Bosne umjesto Ambasadora koji su za to placeni, a rade...hm, ko zna sta. I tako dalje i tome slicno.
Slažem se sa ovim jer se u praksi to baš pokazalo. Naši ljudi su veoma kvalitetni ,vrijedni i pošteni u većini slučajeva od Kanade, SAD-a do zapadno evropskih država.
Također se slažem da su ambasade naše nula bodova ali iz ovako podijeljene zemlje ,ne samo među narodima nego i politički ,nije ni nešto za očekivati plaho.
Po meni je jedina uzdanica Bošnjacima u dijaspori ,a hvala Allahu to i rade, upravo samoinicijativno osnivanje džemata i mesdžida pod pokroviteljstvom naše IZ te se tu mogu sastajati i razmjenjivati iskustva i biti kavlitetne građanske i vjerske organizacije koje će imati utjecaj u mjestima gdje žive.
To je bolje i produktivnije nego se satajati na nekim pijankama i skupovima na kojima se dolazi samo da se pokaže i iz kojih nema nikakog hajra

Post Reply

Return to “BiH”