Sretniji sam bio bez interneta

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

dacina_curica
Status: Offline

Re: Sretniji sam bio bez interneta

Post by dacina_curica » 10 Apr 2013, 00:05

Sretnija bez neta? Jok :oo

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 9 times

Post by merylin » 12 Apr 2013, 23:52

Treba se držati zlatne sredine u svemu!
Naravno da čovjek ne može biti sretan ako provodi svakodnevno više od pet,šest sati za računarom.
Naš je izbor kako ćemo sebi rasporediti dan,s toga ne možemo kriviti virtualu za našu nesreću.
Danas nas način života bukuvalno tjera da moramo znati rukovati sa ovom spravom,na kraju krajeva ipak su nam olakšane time mnoge stvari.
Problem je što virtualnim svijetom pokušavamo nadoknaditi nešto što nam nedostaje u reali,u većini slučajeva je to na žalost tako!
Naježim se samo kada posmatram današnju omladinu koliko ovise o svemu ovome.
Na zapadu već postoje klinike koje liječe ovisnost o internetu... e to je ljudi moji strašno!
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10024 times
Been thanked: 11910 times

Post by Krokodil Behko » 19 Dec 2013, 22:09

Calla wrote:
Krokodil Behko wrote:Još samo da nam odgovoriš da li su nam potrebne sve te informacije. Dok jednu koja nam treba nadjemo, doznamo svašta. Pošto je sushi u Kjotu, šta rade Rusi preko zime u nekoj Sibirskoj zabiti, kondomi sa okusom slanine, kako se zove neko ostrvo u pacifiku od cijelih 300 stanovnika, kakve gaće nosi Kim Kardashian...kad će ona papanka Kate Midleton roditi... etc...etc... Pa zatim doznavanje svega toga, pretvoriti u vrijeme...?

ehs , Behkic,,
da nije ljudske radoznalosti svjet bi bio jos uvjek majusan,,
sta fali ovolikom horizontu,danas sve imamo ako ti je previse informacija iz compovske firme fino ugasis kutiju na par dana i opletes po starim sretnijim danima i manirima ..!! :rumenko
:ljub

Evo, jeste da kasnim osam-devet mjeseci sa odgovorom ali bolje ikad nego nikad :D.

Rado bih ja ugasio ovu kutiju i na par godina ali nemogu sam ulicom hodati. :cudi
Odnosno, trebali bi svi ugasiti kutije. Ne moraju baš ni svi ali bar jedan djelić. U ovakvoj konstelaciji, mogao bih se družiti sa uličnim cikama i niko drugi. Svi ako su i vani, pilje u svoje pametne telefone a oni kultiviraniji, pilje u loto displeje po kladionicama, što je također, jedna od tekovina internetizacije planete. Kladde se ljudi na loto iz Mozambika. šta ima veze ko organizira, bitno je da se igra. U igri je stvar. Cijeli svijet se igra jer valjda im se ne dopadaovo što imaju u rl, mada pitanje je i šta je rl a šta nije.

Nisam sretan. Definitivno nisam. Definitivno, život bi trebao biti nešto drugo. Ne znam šta ali čini mi se da ovo nije. :jok

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 21 Dec 2013, 14:40

dajem ti za pravo ,,,vrjeme nas mjenja a mi ili ga pratimo ili se ne kacamo za novitetima,,,
i dok je ovako pokusajmo samo izbalansirati svoju realnost pored tipkanja druzenje sa prijateljima vani,
pa cak i jednom u godini Live susrete organizirati sa nasim forumasima ne bi li ozivjela i ova forma druzenja recimo na par dana tipkanje zamjenimo razgovorom...jer kako vidim ti si svakodnevno ovdje zbog obaveze i ljubavi prema tvojim forumasima nekako slcno kao i mi ali mi se komotno mozemo i odvojiti na par dana da nikome ne zafalimo,,,ti da odes ili Maja na tri sedmice negdje forum bi osjetio i te kako,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 21 Dec 2013, 15:55

budem tu uglavnom da ubijem vrime...i tako se doziram..kako imam mire u svemu nastojim i u tom..jedino kad me neki komad zainteresira priznajem da zavirim koji put više..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Dec 2013, 16:23

Calla wrote:dajem ti za pravo ,,,vrjeme nas mjenja a mi ili ga pratimo ili se ne kacamo za novitetima,,,
E pa to je to. Imam veliku nostalgiju prema trosjedu u dnevnom boravku ali jbg, sve mi nešto fali kad ono "po starinski" samo sjedim pred TV a nisam online. :hm

i dok je ovako pokusajmo samo izbalansirati svoju realnost pored tipkanja druzenje sa prijateljima vani,
pa cak i jednom u godini Live susrete organizirati sa nasim forumasima ne bi li ozivjela i ova forma druzenja recimo na par dana tipkanje zamjenimo razgovorom...
Bilo je nekih ideja i pokušavanja ali nikad se ne potrefi da neka kritična masa, bar 4-5 forumaša, ima slobodne dane baš u tom terminu jer mnogo vas je u dijaspori.

jer kako vidim ti si svakodnevno ovdje zbog obaveze i ljubavi prema tvojim forumasima nekako slcno kao i mi ali mi se komotno mozemo i odvojiti na par dana da nikome ne zafalimo,,,ti da odes ili Maja na tri sedmice negdje forum bi osjetio i te kako,,
Eh, to su loše vijesti i nadam se da nisu tačne :D
Prioritet nam je napraviti, da forum može bez bilo koga - istog trena. :)

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 21 Dec 2013, 16:28

ja bi moga bez vas dvoje..pogotovo bez maje...čemu da se lažemo..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 27 Dec 2013, 18:23

ja visim na netu cijeli radni dan, svaki dan. kad dodjem doma rijetko palim masinu, samo da platim/kupim/inspiraciju nadjem. ostalo je, kosto drug rece, trosjed i tv.
ali da sam bio sretiji, ne. ne bi prezivio dugo bez neta. stalno trazim reminders po guglu u svezi disanja, pumpanja krvi kroz krvozilni sustav i tako to.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 27 Dec 2013, 19:24

I jesam i nisam.
Najvise mi koristi za muziku. Prije sam morao slusati pjesme i ''skidati'' dio po dio pa ako to ne zapisem (sto je bilo mucno i dosadno) morao bih ponovo da preslusavam pjesmu pa "skidam" dio koji zaboravim kroz 5 dana.
Molio bih i danima cekao na nekoga da mi odstampa neke note ili sl.
Danas jednim klikom svucem cijelu pjesmu nekog benda napisanu za sve instrumente 100% precizno.
Danas spojim pojacalo na usb i downloadujem originalni zvuk bilo kojeg gitariste direktno u pojacalo. :oo
Opet, sretniji sam sto to nisam imao odmah jer sam tako razvio sluh i ostale sposobnosti koje bi mi ove internetske cake uskratile.
Nesto slicno kao kad uzmes fiksni telefon da pozoves nekoga a pri ruci ti nije mobilni gdje su ti svi brojevi zapisani...Zakujes jer brojeve ne znas napamet a imas mobilni od npr. 800KM :oo
Image

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 27 Dec 2013, 19:47

Posao je zakon.
Kad idem na posao,imam obavezu....nemislim uopste na inter..
Mogao bih tako vjecnost.
U ove duge zimske kisne dane,i kad su slobodni dani
nema se nekih posebnih aktivnosti,tad visim na netu.
Kontam,bolje i to negoli ici u mahalu i pocinjet prevaru.... :p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 03 Jan 2014, 11:27

laganini wrote:budem tu uglavnom da ubijem vrime...i tako se doziram..kako imam mire u svemu nastojim i u tom..jedino kad me neki komad zainteresira priznajem da zavirim koji put više..

ma ti nosis cizme skitaljke ,,tko ce tebe voljeti :oo :zao

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 03 Jan 2014, 11:29

Pasaga wrote:Posao je zakon.
Kad idem na posao,imam obavezu....nemislim uopste na inter..
Mogao bih tako vjecnost.
U ove duge zimske kisne dane,i kad su slobodni dani
nema se nekih posebnih aktivnosti,tad visim na netu.
Kontam,bolje i to negoli ici u mahalu i pocinjet prevaru.... :p

okitis se zimskim dopisivanjem i nema da fali ,,
Mala je imala muza a ja sam imao malu u postanskom sanducetu :oo

Ruana

Post by Ruana » 03 Jan 2014, 11:39

Nisam bila sretnija, (internet nema veze sa srecom) nego sam samo imala vise vremena za sebe. Sada ne idem u prodavnicu npr. po cizme, kupim ih preko interneta ili nesto drugo. Umjesto da prosetam uhvatim se interneta. Ima i prednosti i mane.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2014, 11:54

Pa kad si već toliko lijena, da odeš u prodavnicu po obuću, onda ti ista i ne treba.
Nemaš je na šta trošiti. :)

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 03 Jan 2014, 11:57

Meni je internet dar božji.
Onda opet, sinoć na chatu 4 zenicana na netu umjesto u kafiću :hm

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 03 Jan 2014, 12:10

Behko pise,,Bilo je nekih ideja i pokušavanja ali nikad se ne potrefi da neka kritična masa, bar 4-5 forumaša, ima slobodne dane baš u tom terminu jer mnogo vas je u dijaspori.

Behko ,,pa mozete i vi doci nama ovamo u dijasporu ,,ili je to sasvim iskljucena opcija?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2014, 12:27

Calla wrote:Behko pise,,Bilo je nekih ideja i pokušavanja ali nikad se ne potrefi da neka kritična masa, bar 4-5 forumaša, ima slobodne dane baš u tom terminu jer mnogo vas je u dijaspori.

Behko ,,pa mozete i vi doci nama ovamo u dijasporu ,,ili je to sasvim iskljucena opcija?
Što se mene tiče, poprilično jeste. Kome bih ostavio domaćinstvo na brigu dok me nema?
Bar ja imam kome otići i na duži period vani ali eto, mali problemćić.

Ruana

Post by Ruana » 03 Jan 2014, 12:32

Krokodil Behko wrote:Pa kad si već toliko lijena, da odeš u prodavnicu po obuću, onda ti ista i ne treba.
Nemaš je na šta trošiti. :)
Moje radno vrijeme je isto kao i prodavnica ovdje. Ja nemam vremena, a cizme mi trebaju da bih isla na posao recimo. Zato dok sam na poslu razgledam po intdrnetu i kupim sebi sta mi treba.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Šveđani raspravljaju o potpunom ukidanju interneta

Post by Krokodil Behko » 14 Jan 2014, 20:00

Image

Jedan Šveđanin je poslao pismo uglednom listu u toj zemlji u kojem traži da se “ukine internet u svijetu” jer, prema njegovim riječima, nanosi štetu cijelom ljudskom rodu i čini ga nesretnim i izgubljenim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, 73-godišnji Bo Bergman, čovjek koji ne voli kompjutere i tehnologiju, poslao je švedskom listu “Hallands-Posten” pismo u kojem traži da se ukine internet.

Bo Bergman živi mirnim životom u Simlangsdalenu, daleko od svijeta kompjutera, telefona, i interneta.

Njegov tekst je u toj bogatoj skandinavskoj zemlji privukao veliku pažnju javnosti koja sada raspravlja koliko je ovaj Šveđanin u pravu.

“Moj prijedlog je da se ukine internet. Previše se otišlo u svemu tome, svi ćete jednom odgovarati za to. Ukinite internet dok nas sve ne uništi”, napisao je.

Šveđanin je u svome pismu objasnio kako je internet vrlo opasan i štetan za cijelo čovječanostvo i njegovu sreću. Smatra da je internet postao sastavni dio moderne civilizacije koja zbog toga ne može da pronađe istinsku sreću.

“Internet je kao crv u jabuci i izjeda nas iznutra i potpuno dominira našim životima”, dodao je ovaj Šveđanin.

Urednici iz švedskog lista navode kako je njegov tekst u samo nekoliko dana imao više od 30.000 pregleda i ubjedljivo je najčitaniji tekst na internet stranici istog lista.

Tekst ovog Šveđanina se našao i na društvenim mrežama gdje se raspravlja da li internet uistinu treba biti ukinut. Zanimljivo je da značajan dio švedske javnosti vjeruje kako je Bo upravu.

Nakon njegovog teksta, dio javnosti u Švedskoj tvrdi da ne postoje dovoljni argumenti za prijedlog ovog Šveđanina dok drugi, ali dosta manji dio javnosti smatra kako bi svijet bio bolje i sretnije mjesto za život kada bi se ukinuo internet.

Urednik lista ističe kako je internet pomogao Bou da postane popularan u Švedskoj i u svijetu, a da toga čak nije ni svjestan, jer ne koristi kompjuter i internet.

(Anadolija/av)

dacina_curica

Re: Šveđani raspravljaju o potpunom ukidanju interneta

Post by dacina_curica » 14 Jan 2014, 20:02

Pa raspravljali smo i mi o tome na forumu, sto nas ne staviste u novine? :pendrek

Post Reply

Return to “Drustvo”