BMW
Moderator: Krokodil Behko
Re: BMW
Mala kola se zovu BMW serija 1 i taj je po mom ukusu a ostali su preveliki

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10017 times
- Been thanked: 11901 times
- Status: Offline
Meni to liči na Del Boyev auto. Samo čini mi se da je obrnut raspored točkovaKatja wrote:A poznata bmw isetta ?Krokodil Behko wrote:Da li je ova firma ikada proizvela mala kola?![]()
![]()
Ja sam vidjela jednu u muzeju u Londonu. Zapravo nisam sigurna je li tamo stajala ova bmw-ova ili ona talijanska inačica..
U svakom slučaju izgleda bolje od kojekakvih modernijih fiata. Npr Panda.
Inače, vozio sam ove "bemvejce" ali one malo starije. 316, 318.. Mogu reći da
su im volani potvrdi. Nisam baš uživao u vožnji.
Mrki meni to ne liči na mala kola. Kladim se da mu je motor najmamje 1.8
Nije Behko , imaš ih i sa 1.6 
Nije veliki, mada se sa slike i ne može prepoznati veličina a vjeruj da nije puno duži od golfa.
Evo samo primjer 1.6 mašine - oglas sa Slovenačkog sajta http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6996530&show=1
Nije veliki, mada se sa slike i ne može prepoznati veličina a vjeruj da nije puno duži od golfa.
Evo samo primjer 1.6 mašine - oglas sa Slovenačkog sajta http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6996530&show=1
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Oko 16.000 maraka a 2007. godina proizvodnje. Nije ni mnogo. Otprilike je u rangu sa
Golfom šesticom po cijeni. Možda i jeftiniji.
Golfom šesticom po cijeni. Možda i jeftiniji.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Nedavno mi drug/rodjak kupio e60-ku pa ti javim kakva su njegova iskustva s njim.lisko wrote:Mozel ko rec sta o onom e 60 kakav je dal uzeto 25 ili 30 dizel ili benzin imate li iskustva
Ako malo prelaziš s autom može ti i benzin zaleći. Ha ya.
Da je meni vozikati trojku e46, bar jednu godinicu da uživam..
Samo sabura
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Krokodil Behko wrote:Da li je ova firma ikada proizvela mala kola?
Kao i to da sam čuo da nisu ni blizu Mercedesa po pitanju dizelskih motora.
sto se tice dugotrajnosti mislim da mb za konjski nokat ispred,ali sto se tice perfomansi motora bmw je vrhunski auto...ustvari sva tri ova auta(bmx,audi i mb) su odlicna,u ovom segmentu odlucuju vrlo vrlo male sitnice koji od ova tri uzet..
- greeneyes
- Hadžija

Znaš kako no kažu, ako želiš performanse s udobnošču/luksuznošču uzimaš BMW-a, a ako želiš udobnost/luksuznost s perfomansama uzimaš Mercedesa. Tako nekako. 
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Pa jeste, sigurno je težak preko 1,5 T. Onda u tom slučaju uzmi dizela.lisko wrote:Puno bi vozio grad trosi ako je benzin a tesko je to auto pitaj kolko je priso km i tako godinu
Samo sabura
Potrebno mi je vaše mišljenje!!!
Zdravo,
Razmišljam uzeti BMW 320d 2001 godište. Prešao 190k km. Dizel, 2.0, 136KS i 100KW. Automatik, zadnja vuca. Standardna oprema koja dolazi uz BMW. Da ne nabrajam sada bezveze. Zanima me vaše misljenje o BMW. Ako ste vozili ili vozate još uvjek. Za održavanje znam da je skup. Naravno, vozi normalno duže će trajati. Ako mi može neko reći standardne kvarove na ovoj seriji, koliko koštaju.
O ovome pričam http://www.olx.ba/artikal/4152989/bmw-320d/
Osim 320d, gledao sam i 330d 3.0 dizel. Prešao neki 220/230k. Šta mislite o ovome ?
Razmišljam uzeti BMW 320d 2001 godište. Prešao 190k km. Dizel, 2.0, 136KS i 100KW. Automatik, zadnja vuca. Standardna oprema koja dolazi uz BMW. Da ne nabrajam sada bezveze. Zanima me vaše misljenje o BMW. Ako ste vozili ili vozate još uvjek. Za održavanje znam da je skup. Naravno, vozi normalno duže će trajati. Ako mi može neko reći standardne kvarove na ovoj seriji, koliko koštaju.
O ovome pričam http://www.olx.ba/artikal/4152989/bmw-320d/
Osim 320d, gledao sam i 330d 3.0 dizel. Prešao neki 220/230k. Šta mislite o ovome ?
Re: Potrebno mi je vaše mišljenje!!!
Ja vec godinama vozim bmw, ali to mogu jer mi je muz mehanicar. Te starije verzije (od njega sam cula) su bolji i lakse ih je odrzavati, lim je kvalitetniji takodje.
Mladji su toliko kompjuterizovani tako da kad dodje do nekog kvara, nemas izbore do vozit ga direkt u bmw service, a onda te oni "zakolju".
Nama u garazi vec pola godine lezi jedan 2005. Za vrijeme kise, voda je isla unutra, iako je sve bilo zatvoreno
Izgorili su neki dijelovi, i iako je sve promijenjeno on ne daje znake zivota.
Bmw service hoce prvo $500 da ga upali, zatim po satu $160 dok ne otkriju kvar, a ne garantuju ni da de ga otkriti, mogu krenut redom mijenjat dio po dio
Tako da cemo ga prodavat u dijelovima, to nam ispada naisplatnije.
Mladji su toliko kompjuterizovani tako da kad dodje do nekog kvara, nemas izbore do vozit ga direkt u bmw service, a onda te oni "zakolju".
Nama u garazi vec pola godine lezi jedan 2005. Za vrijeme kise, voda je isla unutra, iako je sve bilo zatvoreno
Bmw service hoce prvo $500 da ga upali, zatim po satu $160 dok ne otkriju kvar, a ne garantuju ni da de ga otkriti, mogu krenut redom mijenjat dio po dio
Tako da cemo ga prodavat u dijelovima, to nam ispada naisplatnije.
- greeneyes
- Hadžija

Znbaš i ti šta valja, Arane moj. E46 je san sva auto, samo je tih 190 hiljada kilometara u najmanju ruku prešlo bar 3 stoje, al' to je standardno kod nas, ugl. bitno da je auto redovno održavano. Obavezno pvoedi majstora sa sobom kad budeš kupovao isti. Sretno kako god.
Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Prvo ti nama reci kolika ti je plata, od čega živiš i tak to. 
Reca moj, ako ti je plata 5-6 stoja, drži se ti golfova. Džaba mu što je dizel, kad je BMW.
Sudeći po kilovatima i kubikaži, rega ti je oko 700 
Reca moj, ako ti je plata 5-6 stoja, drži se ti golfova. Džaba mu što je dizel, kad je BMW.
Kilometražu je lako provjeriti, nemam brige u vezi toga. Dosta sam čuo da bmw ima problema sa turbinama, diznama, pumpa goriva i straznji ovjes od karoserije. Zna li neko više u vezi ovoga ?
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Nje mi taj BMW nikako po mjeri. slup je za održavanje , ima automatik mjenjač o kome naši mehaničari nemaju blage veze i uz to je zadnja vuča . Ako več razmišljaš o kupovini razmisli odnda o drugopj marci automobila druže .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Vjetar
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 24 times
BMW e46 je lijep auto, odličan za voziti (pogotovo će ti se svidjeti duboka pozicija vozača). Ako je u dobrom stanju onda se isplati uzeti. Mada ja lično ne bih dizel.
Htio sam ukazati na jednu stvar vezano za konkretno ovo auto sa oglasa koji si postavio u linku - taj konkretno aut je bio šlepan iz nekog razloga. Znači, bio je pokvaren, pa odšlepan, pa popravljen (ili zakrpljen samo da se proda). To vidiš po nedostatku malog poklopca na prednjem braniku, na mjestu gdje se uvrne kuka za šlepanje.
Htio sam ukazati na jednu stvar vezano za konkretno ovo auto sa oglasa koji si postavio u linku - taj konkretno aut je bio šlepan iz nekog razloga. Znači, bio je pokvaren, pa odšlepan, pa popravljen (ili zakrpljen samo da se proda). To vidiš po nedostatku malog poklopca na prednjem braniku, na mjestu gdje se uvrne kuka za šlepanje.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Dobro si gornje zapazio oblak 
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).