Reformacija islama

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Reformacija islama

Post by Lebowski »

Aha.. onda je sve OK. :ok
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

paparaci wrote:Islam niko i ništa uništiti neće niti može, bez obzira na to sta se dešavalo (u svijetu) i koliko to neko htio.
O čemu ti majke ti ????
Jel to ti nas koji ne mislimo kao "vi" tretiraš kako uništivače islama ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

NBA Bosanci wrote:
mrki62 wrote: Da ti mene bolje shvatiš; službeni mezheb Islamske vjerske zajednice Bosne i Hercegovine je Hanefijski i sasvim normalno je da mi imamo Mevlud.
E sad, da li i drugi mezhebi imaju Mevlud ili se ipak razlikujemo u tome?
Kao što si rekao, mi smo hanifijski mezheb i stoga samo njega i izučavamo u BiH, možda na FIN-u uče malo i o drugim, iskreno ne znam.
Ali opet, ja ti nisam fakih (osoba koja proučava fikh, šerijat) stoga nisam u mogućnosti da ti odgovorim na ovo pitanje. Pokušaj odgovor pronaći ovdje pitanja@rijaset.ba
Razlike postoje jer je svaki mezheb pisan po shvatanju dotičnog imama, kao što su i hadisi tumačeni neki vako, neki nako kod tih četiriju mezheba.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Jok, bolan. To je osvrt na Lebovu konstataciju.

Ne znam što se ti uopste petljas kad veze s ovim nemaš.

Tvoje poimanje islama kako sa izgovaranjem sehadeta - bez prihvatanja onog sta sa sobom nosi - tvrdiš ili potvrđuješ kako si musliman, a uz to istovremeno nazdravljas pivom i zagovaras stvari koje se u potpunosti kose sa islamom, dovoljno govore o tebi kao osobi i koliko te treba ozbiljno shvatiti.

Allahmanet. :) :mah
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 357 times

Post by harlekin »

mrki62 wrote:
paparaci wrote:Islam niko i ništa uništiti neće niti može, bez obzira na to sta se dešavalo (u svijetu) i koliko to neko htio.
O čemu ti majke ti ????
Jel to ti nas koji ne mislimo kao "vi" tretiraš kako uništivače islama ?
jes bas je to htio coek rec,al to je vise onak kad ga iznerviras,ne misli on to tako
zna on da si ti preglup da ist unistis a kamoli islam,ti bocu da bacis razbit pogodio bi sebe u koljeno
em si smotan,em dvi ciste ni o cem nemas,samo reves i blebeces ko nekakva zivina mjesavina jareta i magareta :hm
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo :valja :valja :valja

Hvala svim izmišljenim bogovima što sam rođena na zapadu
somehow I manage
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

gospođa Brams wrote:Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo :valja :valja :valja

Hvala ti od srca što si se pojavila.. već sam se počeo osjećati jako usamljeno... i ugroženo. :oo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

gospođa Brams wrote:Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo :valja :valja :valja

tamo ima porota,pa se mirne duse moze objesit nevin coek? :kafa
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

harlekin wrote: tamo ima porota,pa se mirne duse moze objesit nevin coek? :kafa
Baš me zanima gdje bi radije npr. vidio svoju kćer da živi, u nekoj muslimanskoj zemlji ili u nekoj od europskih metropola?
Nije provokacija, baš me zanima.
Pravni sustav, kao i svaki drugi, nigdje ne može biti savršen jer ga vode ljudi koji su nesavršeni. I bit će uvijek malverzacija, nepravde, i pravo i pravednost nažalost nije jednako. Ali jedno je kad sustav ponekad zakaže zbog nesavršenosti čovjeka, a drugo kad imaš sustav sa zakonima koji su u svojim temeljima barbarski i nepravedni.
Ako oću bit nemoralna kuraba to je stvar mene i mog eventualnog ucviljenog partnera, države nikako.
somehow I manage
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40618 times
Been thanked: 26951 times

Post by Rum »

Gdje si ti teroristkinjo :pusa
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Lebowski wrote:

Hvala ti od srca što si se pojavila.. već sam se počeo osjećati jako usamljeno... i ugroženo. :oo
:mah

Ah, pljuvanje po zapadnim vrijednostima uz korištenje svih njihovih blagodati, to mi je najdraže :rozi
somehow I manage
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

kada bi ima kcer vise bih volio da zivi negdje u finom dijelu evrope
i ak cemo o temeljima ciji su barbarski i nepravedni?
nije li zapad poklao jednu rasu?nije li nastao na pljacki i otimanju i radi li to i danas?
kak to moze bit super i pozitivno a sve drugo smece i odvratno,jbm mu logiku :cudi
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Ako postoje homoseksualci muslimani onda je sve jasno. Islam je danas u otprilike 13. stoljeću. Vehabije su krstaši, šerijat bliskog istoka je crkveno uredjenje tadašnjeg zapada, a muslimani su kršćani 13. stoljeća.

Da bi islam doživio procvat jasno je šta se mora desiti: reformacija, progon reformatora, pobjeda reformacije. U pogledu ovosvjetskog potrebna je renesansa, odati počast zapadnom znanju, kopirati ga i upotpunjavati. U suprotnom islam će se uništiti iznutra ovako kako se je već počeo urušavati.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Lebowski wrote:A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
Koliko god meni neke stvari na zapadu smetaju, za mene je to neopisivo bolje okruženje za život od različitih teokracija.
Sekularizacija je jedini pravi put. Okruženje u kojem možeš nesmetano prakticirati vlastitu religiju, a ako ne želiš isto tako možeš nesmetano biti nevjernik.
Nadam se da će i sve te države koje se nazivaju muslimanskima jednom doći i do te faze.
somehow I manage
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

gospođa Brams wrote:
Lebowski wrote:A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
Koliko god meni neke stvari na zapadu smetaju, za mene je to neopisivo bolje okruženje za život od različitih teokracija.
Sekularizacija je jedini pravi put. Okruženje u kojem možeš nesmetano prakticirati vlastitu religiju, a ako ne želiš isto tako možeš nesmetano biti nevjernik.
Nadam se da će i sve te države koje se nazivaju muslimanskima jednom doći i do te faze.
pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

harlekin wrote:kada bi ima kcer vise bih volio da zivi negdje u finom dijelu evrope
i ak cemo o temeljima ciji su barbarski i nepravedni?
nije li zapad poklao jednu rasu?nije li nastao na pljacki i otimanju i radi li to i danas?
kak to moze bit super i pozitivno a sve drugo smece i odvratno,jbm mu logiku :cudi
Ja sam prva koja će osuditi kolonizaciju i smatram to jednim odvratnim masovnim zločinom ne samo nad ljudima u smislu oduzimanja života i slobode, nego oduzimanja budućnosti čitavoj zemlji.
I Europa plaća svoj danak, i treba. Međutim danas je vrijeme kolonizma u tom smislu iza nas. Ja sam pripadnik zapadnog svijeta i moja država i njezini zakoni nemaju ama baš nikakve veze s kolonizacijom u prošlosti
somehow I manage
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

harlekin wrote: pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?
Kome ja branim da bude vjernik? Kome ja to ne dam da živi?

Reći da je nešto glupo imam potpuno pravo. Nećeš mi jedan ti zabranit da rezoniram i donosim zaključke. Ako nekome moje mišljenje brani da živi kao vjernik, onda mu vjera baš i nije neka :valja

Ti meni možeš reći da sam glupa nevjernica, nije li to prekrasno. :rozi
somehow I manage
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

gospođa Brams wrote:
harlekin wrote: pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?
Kome ja branim da bude vjernik? Kome ja to ne dam da živi?

Reći da je nešto glupo imam potpuno pravo. Nećeš mi jedan ti zabranit da rezoniram i donosim zaključke. Ako nekome moje mišljenje brani da živi kao vjernik, onda mu vjera baš i nije neka :valja

Ti meni možeš reći da sam glupa nevjernica, nije li to prekrasno. :rozi
nebih ja to rekao,i ak cemo iskreno nemozes bit veca nevjernica od mene nikako :kafa
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

gospođa Brams wrote:
Muslimanske zemlje su to zivile i praktikovale kad zapad nije znao sta je to.

Danas to ne mogu jer im isti taj zapad na najodvratniji način uvodi 'demokratiju'
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Post Reply

Return to “Religija”