Reformacija islama
Re: Reformacija islama
Aha.. onda je sve OK. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
O čemu ti majke ti ????paparaci wrote:Islam niko i ništa uništiti neće niti može, bez obzira na to sta se dešavalo (u svijetu) i koliko to neko htio.
Jel to ti nas koji ne mislimo kao "vi" tretiraš kako uništivače islama ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Razlike postoje jer je svaki mezheb pisan po shvatanju dotičnog imama, kao što su i hadisi tumačeni neki vako, neki nako kod tih četiriju mezheba.NBA Bosanci wrote:Kao što si rekao, mi smo hanifijski mezheb i stoga samo njega i izučavamo u BiH, možda na FIN-u uče malo i o drugim, iskreno ne znam.mrki62 wrote: Da ti mene bolje shvatiš; službeni mezheb Islamske vjerske zajednice Bosne i Hercegovine je Hanefijski i sasvim normalno je da mi imamo Mevlud.
E sad, da li i drugi mezhebi imaju Mevlud ili se ipak razlikujemo u tome?
Ali opet, ja ti nisam fakih (osoba koja proučava fikh, šerijat) stoga nisam u mogućnosti da ti odgovorim na ovo pitanje. Pokušaj odgovor pronaći ovdje pitanja@rijaset.ba
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

Jok, bolan. To je osvrt na Lebovu konstataciju.
Ne znam što se ti uopste petljas kad veze s ovim nemaš.
Tvoje poimanje islama kako sa izgovaranjem sehadeta - bez prihvatanja onog sta sa sobom nosi - tvrdiš ili potvrđuješ kako si musliman, a uz to istovremeno nazdravljas pivom i zagovaras stvari koje se u potpunosti kose sa islamom, dovoljno govore o tebi kao osobi i koliko te treba ozbiljno shvatiti.
Allahmanet.

Ne znam što se ti uopste petljas kad veze s ovim nemaš.
Tvoje poimanje islama kako sa izgovaranjem sehadeta - bez prihvatanja onog sta sa sobom nosi - tvrdiš ili potvrđuješ kako si musliman, a uz to istovremeno nazdravljas pivom i zagovaras stvari koje se u potpunosti kose sa islamom, dovoljno govore o tebi kao osobi i koliko te treba ozbiljno shvatiti.
Allahmanet.

- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 357 times
- Status: Offline
jes bas je to htio coek rec,al to je vise onak kad ga iznerviras,ne misli on to takomrki62 wrote:O čemu ti majke ti ????paparaci wrote:Islam niko i ništa uništiti neće niti može, bez obzira na to sta se dešavalo (u svijetu) i koliko to neko htio.
Jel to ti nas koji ne mislimo kao "vi" tretiraš kako uništivače islama ?
zna on da si ti preglup da ist unistis a kamoli islam,ti bocu da bacis razbit pogodio bi sebe u koljeno
em si smotan,em dvi ciste ni o cem nemas,samo reves i blebeces ko nekakva zivina mjesavina jareta i magareta

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo

Hvala svim izmišljenim bogovima što sam rođena na zapadu

somehow I manage
gospođa Brams wrote:Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo![]()
![]()
Hvala ti od srca što si se pojavila.. već sam se počeo osjećati jako usamljeno... i ugroženo.

- harlekin
- Aktivni forumaš
tamo ima porota,pa se mirne duse moze objesit nevin coek?gospođa Brams wrote:Ali Lebowski, potrebna su 4 svjedoka, jer kužiš onda je ok da nekoga kamenujemo![]()
![]()

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Baš me zanima gdje bi radije npr. vidio svoju kćer da živi, u nekoj muslimanskoj zemlji ili u nekoj od europskih metropola?harlekin wrote: tamo ima porota,pa se mirne duse moze objesit nevin coek?
Nije provokacija, baš me zanima.
Pravni sustav, kao i svaki drugi, nigdje ne može biti savršen jer ga vode ljudi koji su nesavršeni. I bit će uvijek malverzacija, nepravde, i pravo i pravednost nažalost nije jednako. Ali jedno je kad sustav ponekad zakaže zbog nesavršenosti čovjeka, a drugo kad imaš sustav sa zakonima koji su u svojim temeljima barbarski i nepravedni.
Ako oću bit nemoralna kuraba to je stvar mene i mog eventualnog ucviljenog partnera, države nikako.
somehow I manage
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40618 times
- Been thanked: 26951 times
Gdje si ti teroristkinjo 

"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Lebowski wrote:
Hvala ti od srca što si se pojavila.. već sam se počeo osjećati jako usamljeno... i ugroženo.

Ah, pljuvanje po zapadnim vrijednostima uz korištenje svih njihovih blagodati, to mi je najdraže

somehow I manage
A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
- harlekin
- Aktivni forumaš
kada bi ima kcer vise bih volio da zivi negdje u finom dijelu evrope
i ak cemo o temeljima ciji su barbarski i nepravedni?
nije li zapad poklao jednu rasu?nije li nastao na pljacki i otimanju i radi li to i danas?
kak to moze bit super i pozitivno a sve drugo smece i odvratno,jbm mu logiku
nije li zapad poklao jednu rasu?nije li nastao na pljacki i otimanju i radi li to i danas?

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Ako postoje homoseksualci muslimani onda je sve jasno. Islam je danas u otprilike 13. stoljeću. Vehabije su krstaši, šerijat bliskog istoka je crkveno uredjenje tadašnjeg zapada, a muslimani su kršćani 13. stoljeća.
Da bi islam doživio procvat jasno je šta se mora desiti: reformacija, progon reformatora, pobjeda reformacije. U pogledu ovosvjetskog potrebna je renesansa, odati počast zapadnom znanju, kopirati ga i upotpunjavati. U suprotnom islam će se uništiti iznutra ovako kako se je već počeo urušavati.
Da bi islam doživio procvat jasno je šta se mora desiti: reformacija, progon reformatora, pobjeda reformacije. U pogledu ovosvjetskog potrebna je renesansa, odati počast zapadnom znanju, kopirati ga i upotpunjavati. U suprotnom islam će se uništiti iznutra ovako kako se je već počeo urušavati.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Koliko god meni neke stvari na zapadu smetaju, za mene je to neopisivo bolje okruženje za život od različitih teokracija.Lebowski wrote:A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
Sekularizacija je jedini pravi put. Okruženje u kojem možeš nesmetano prakticirati vlastitu religiju, a ako ne želiš isto tako možeš nesmetano biti nevjernik.
Nadam se da će i sve te države koje se nazivaju muslimanskima jednom doći i do te faze.
somehow I manage
- harlekin
- Aktivni forumaš
pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?gospođa Brams wrote:Koliko god meni neke stvari na zapadu smetaju, za mene je to neopisivo bolje okruženje za život od različitih teokracija.Lebowski wrote:A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
Sekularizacija je jedini pravi put. Okruženje u kojem možeš nesmetano prakticirati vlastitu religiju, a ako ne želiš isto tako možeš nesmetano biti nevjernik.
Nadam se da će i sve te države koje se nazivaju muslimanskima jednom doći i do te faze.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ja sam prva koja će osuditi kolonizaciju i smatram to jednim odvratnim masovnim zločinom ne samo nad ljudima u smislu oduzimanja života i slobode, nego oduzimanja budućnosti čitavoj zemlji.harlekin wrote:kada bi ima kcer vise bih volio da zivi negdje u finom dijelu evrope
I Europa plaća svoj danak, i treba. Međutim danas je vrijeme kolonizma u tom smislu iza nas. Ja sam pripadnik zapadnog svijeta i moja država i njezini zakoni nemaju ama baš nikakve veze s kolonizacijom u prošlosti
somehow I manage
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Kome ja branim da bude vjernik? Kome ja to ne dam da živi?harlekin wrote: pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?
Reći da je nešto glupo imam potpuno pravo. Nećeš mi jedan ti zabranit da rezoniram i donosim zaključke. Ako nekome moje mišljenje brani da živi kao vjernik, onda mu vjera baš i nije neka

Ti meni možeš reći da sam glupa nevjernica, nije li to prekrasno.

somehow I manage
- harlekin
- Aktivni forumaš
nebih ja to rekao,i ak cemo iskreno nemozes bit veca nevjernica od mene nikakogospođa Brams wrote:Kome ja branim da bude vjernik? Kome ja to ne dam da živi?harlekin wrote: pa sto se ne drzis tog sto pricas? nevjernik si?ok,zivi i pusti druge,ali ne treba i vjernike valjda ubjedit kak su u stvari glupavi i da bi trebali bit nevjernici?
Reći da je nešto glupo imam potpuno pravo. Nećeš mi jedan ti zabranit da rezoniram i donosim zaključke. Ako nekome moje mišljenje brani da živi kao vjernik, onda mu vjera baš i nije neka![]()
Ti meni možeš reći da sam glupa nevjernica, nije li to prekrasno.

Muslimanske zemlje su to zivile i praktikovale kad zapad nije znao sta je to.gospođa Brams wrote:Koliko god meni neke stvari na zapadu smetaju, za mene je to neopisivo bolje okruženje za život od različitih teokracija.Lebowski wrote:A ne treba zaboraviti.. nisu samo kurave u pitanju i to kamenovanje. Npr.. neki od nas ne bi pisali ili disali da važe ta pravila. Bogami nije mi svejedno.
Danas to ne mogu jer im isti taj zapad na najodvratniji način uvodi 'demokratiju'