E jbg znaci nisam vegan

Moderator: Krokodil Behko
Jako teško uz toplu pecenicu...
I onda to daš kravi da pojede.navika wrote: 27 Nov 2018, 19:13
Moze bona Lanci.
Grah kuham bez mesa, grasak, lecu, krompir, tjesteninu, supe, rizu. Kad u sve stavis dosta povrca i zacine opet se dobije fin ukus...
Mene bi srce bolelo da jedem neku salatu, dok neko pored mene jede sniclu
u US jedu sirove prokulice, sampinjone, mahune , karfiol , sirove kospice bundeve , a to nisam vidjela u BiHMala_Mu wrote: 27 Nov 2018, 21:12 Pa sve nabrojano i moze bez mesa.![]()
Ne bih mogla skroz izbaciti, (najvise zbog sarme) al dozirati se moze ako zelis naravno i ako imalo mislis na sebe.
Ne znam zasto je kod nas tolika odbojnost prema povrcu.
Sad pogotovo ide to vrijeme..prsuta i pecenja na sve strane
To je to, isto mislim.Zagorka wrote: 27 Nov 2018, 21:53 Ne treba ici iz krajnosti u krajnost.
Vegeterijanci su po meni razumniji od vegana.
Zasto su ljudi skloni stavu sve ili nista?
Moze se povremeno i mesa, zavisi kakvo, sta, naravno niko normalan ne moze tvrditi da je vecina crvenog mesa koje se danas proda, zdrava, to su hormoni, nisu te krave sa svjezih pasnjaka, kod nas je takodje nadjen konzervans i u cevapima i u mesu, a on je u povrcu dopusten, mada stetan, a u mesu poguban.
Ali vi svakako mozete jesti i ono brazilsko smrznuto, volim se i ja nekad napiti kisele al ne pametujem da je zdrava.
Nasi preci nisu nikad bili zabrinuti kad su uspijevali da ulove zivotinju i da se njom prehrane (sebe i svoje potomstvo), cak naprotiv, bili su veoma sretni kad im to podje za rukom, jer su tako obezbjedjivali vlastitu egzistenciju. A onog dana kad su presli sa grickanja korijenja na meso, tad su i postali nesto. A da nisu postali to nesto, mi danas ne bi imali sansu da se lezerno i na toplom, s jednom rukom u gacama, nadjebavamo na forumimaMerlin246 wrote: 27 Nov 2018, 20:19Vise je za zabrinuti se ako ga jedes non stop i ako si ovisan o toj namirnici i ako ubijas jadne neduzne zivotinje i onda ih pojedes sirove i jos se hvalis timMelek wrote: 27 Nov 2018, 18:21 Ja sam cuo da kad se nekoj osobi pocne gaditi meso, da je to veoma los znak, neki tvrde da je to pocetak kancera..![]()
Ja sam čula da pojedinim ženama u početku drugog stanju se meso gadilo...Melek wrote: 27 Nov 2018, 18:21 Ja sam cuo da kad se nekoj osobi pocne gaditi meso, da je to veoma los znak, neki tvrde da je to pocetak kancera..
Dobro odgojeni ljudi, znaju da si se trudila. Red je pofalit taj bezmesni grah.navika wrote: 27 Nov 2018, 21:48
![]()
Prosle hefte sam imala goste na veceri. Skuhala sam grah s dosta povrca i bez mesa, i kuhala sam ga u bakrenom loncu, vani. Pravila sam i burek.
Svi su falili grah, a jedan gost je rekao da se i ne sjeca da je nekad jeo bolji.
je li bakarni lonac kalajisan iznutra??navika wrote: 27 Nov 2018, 21:48
![]()
Prosle hefte sam imala goste na veceri. Skuhala sam grah s dosta povrca i bez mesa, i kuhala sam ga u bakrenom loncu, vani. Pravila sam i burek.
Svi su falili grah, a jedan gost je rekao da se i ne sjeca da je nekad jeo bolji.
Sve sto je covjeku potrebno za zivot i snagu Bog mu je dao u prirodi. I lijek za svaku bolest se nalazi u prirodi. Ako mozes golim rukama (bez orudja) ubiti zivotinju i jesti je tako bez ikakve pripreme (pecenja i slicnog) onda je jedii. Ali ne mozemo, nego su ljudi morali smisliti orudje prvo kojim ce zaklati zivotinju i potom je ispeci da bi je jeli. To nije prirodan proces hranjenja po mom misljenju. Jabuku uberes i pojedes i to je prirodno.Melek wrote: 27 Nov 2018, 23:34
Nasi preci nisu nikad bili zabrinuti kad su uspijevali da ulove zivotinju i da se njom prehrane (sebe i svoje potomstvo), cak naprotiv, bili su veoma sretni kad im to podje za rukom, jer su tako obezbjedjivali vlastitu egzistenciju. A onog dana kad su presli sa grickanja korijenja na meso, tad su i postali nesto. A da nisu postali to nesto, mi danas ne bi imali sansu da se lezerno i na toplom, s jednom rukom u gacama, nadjebavamo na forumima![]()
Kakvog drugog stanja. To prosto nije moguce iz meni poznatih razloga
Merlin246 wrote: 28 Nov 2018, 10:26Sve sto je covjeku potrebno za zivot i snagu Bog mu je dao u prirodi. I lijek za svaku bolest se nalazi u prirodi. Ako mozes golim rukama (bez orudja) ubiti zivotinju i jesti je tako bez ikakve pripreme (pecenja i slicnog) onda je jedii. Ali ne mozemo, nego su ljudi morali smisliti orudje prvo kojim ce zaklati zivotinju i potom je ispeci da bi je jeli. To nije prirodan proces hranjenja po mom misljenju. Jabuku uberes i pojedes i to je prirodno.Melek wrote: 27 Nov 2018, 23:34
Nasi preci nisu nikad bili zabrinuti kad su uspijevali da ulove zivotinju i da se njom prehrane (sebe i svoje potomstvo), cak naprotiv, bili su veoma sretni kad im to podje za rukom, jer su tako obezbjedjivali vlastitu egzistenciju. A onog dana kad su presli sa grickanja korijenja na meso, tad su i postali nesto. A da nisu postali to nesto, mi danas ne bi imali sansu da se lezerno i na toplom, s jednom rukom u gacama, nadjebavamo na forumima![]()
Bog je ljude stvorio kao biljojede ali smo mi postepeno postali mesojedi vise nego biljojedi.