Molitve na javnim mjestima / potreba za vjerskim objektima
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 22966 times
- Status: Online
Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza
Meni samo jedno nije jasno, zasto? Zasto na ulici, snijegu, prljavom, pod otvorenim nebom...? A plivanje mi posebno nije jasno. Kakav krst, sto ce u vodi i sto ga ganjaju? Al dobro meni tu nista nije jasno pa ni ovo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3733 times
- Been thanked: 6861 times
Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza
Ma, budalestine, sujeverje..eto sta..HAVANA wrote: 22 Jan 2022, 22:04 Meni samo jedno nije jasno, zasto? Zasto na ulici, snijegu, prljavom, pod otvorenim nebom...? A plivanje mi posebno nije jasno. Kakav krst, sto ce u vodi i sto ga ganjaju? Al dobro meni tu nista nije jasno pa ni ovo.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1634 times
- Been thanked: 3045 times
- Status: Offline
A ko biva zateklo ih tu nemaju dje a izvaktit će "proći vrijeme namaza" pa daj šta daš.HAVANA wrote: 22 Jan 2022, 22:04 Meni samo jedno nije jasno, zasto? Zasto na ulici, snijegu, prljavom, pod otvorenim nebom...? A plivanje mi posebno nije jasno. Kakav krst, sto ce u vodi i sto ga ganjaju? Al dobro meni tu nista nije jasno pa ni ovo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- HAVANA
- Forumaš godine
Meni to lici na nesto drugo al hajd. I to i plivanje...Mutevelija wrote: 22 Jan 2022, 22:08A ko biva zateklo ih tu nemaju dje a izvaktit će "proći vrijeme namaza" pa daj šta daš.HAVANA wrote: 22 Jan 2022, 22:04 Meni samo jedno nije jasno, zasto? Zasto na ulici, snijegu, prljavom, pod otvorenim nebom...? A plivanje mi posebno nije jasno. Kakav krst, sto ce u vodi i sto ga ganjaju? Al dobro meni tu nista nije jasno pa ni ovo.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2698 times
- Been thanked: 8356 times
Nije mozda ni tim ljudima nista jasno zasto na ulici vide grupu pijanih ljudi koji pjevaju ili grupu nekih navijaca pred utakmicu.
Jbg
Jbg
- Matan
- Sila nečista
Pijani ljudi pjevaju, prirodno..pijano, ludo, nije pri svjesti..Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:10 Nije mozda ni tim ljudima nista jasno zasto na ulici vide grupu pijanih ljudi koji pjevaju ili grupu nekih navijaca pred utakmicu.
Jbg
grupa navijaca galami, tuce se, prirodno..pijani, nasilnici, otpad od drustva..
nastavi..
- Duminjo
- Urednik foruma
Ne poredim ih nit govorim da je neko bolji ili losiji. Kazem da postoje i mnoge druge situacije na koje se toliko ne obraca paznja. A kad neko klekne pred boga, odmah se pitamo et kako, zasto.. Jos nam kao nije lijepo za vidjeti..Matan wrote: 22 Jan 2022, 22:12Pijani ljudi pjevaju, prirodno..pijano, ludo, nije pri svjesti..Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:10 Nije mozda ni tim ljudima nista jasno zasto na ulici vide grupu pijanih ljudi koji pjevaju ili grupu nekih navijaca pred utakmicu.
Jbg
nastavi..
Kako nije lijepo? Zemlja je cista. Cist zrak.. nit koga diraju, nit galame nit smetaju kome ali eto nesto nas opet svrbi.
- Matan
- Sila nečista
Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:16Ne poredim ih nit govorim da je neko bolji ili losiji. Kazem da postoje i mnoge druge situacije na koje se toliko ne obraca paznja. A kad neko klekne pred boga, odmah se pitamo et kako, zasto.. Jos nam kao nije lijepo za vidjeti..Matan wrote: 22 Jan 2022, 22:12
Pijani ljudi pjevaju, prirodno..pijano, ludo, nije pri svjesti..
nastavi..
Kako nije lijepo? Zemlja je cista. Cist zrak.. nit koga diraju, nit galame nit smetaju kome ali eto nesto nas opet svrbi.
I super, djeca, izlet..
druze se, skacu..igraju se..
Norbert, Martin, Hazem, Muhamed, Jusuf, Dragan, Eli, Sam..
primejcujes li nesto..
- Duminjo
- Urednik foruma
NeMatan wrote: 22 Jan 2022, 22:21Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:16
Ne poredim ih nit govorim da je neko bolji ili losiji. Kazem da postoje i mnoge druge situacije na koje se toliko ne obraca paznja. A kad neko klekne pred boga, odmah se pitamo et kako, zasto.. Jos nam kao nije lijepo za vidjeti..
I super, djeca, izlet..
druze se, skacu..igraju se..
Norbert, Martin, Hazem, Muhamed, Jusuf, Dragan, Eli, Sam..
primejcujes li nesto..
Prosvijetli me
- Matan
- Sila nečista
Pa, tamo gdje zivis, pokusava se nesto drugo sa djecom..
- Duminjo
- Urednik foruma
Sta se pokusava ovdje sa djecom?
- HAVANA
- Forumaš godine
Znam da nije ali ja njihovu djecu ne ostavim na ulici, nit uticem na njihov odgoj.. . A moja su ostajala u holu a cak ih se tjeralo da izadju iz skole dok su drugi na vjeronauci, dok nisam onom portiru jebo mater.I dok nisu poslije smislili predmet i gdje ce. Al da ne sirimo pricu...Sve ima svoje zasto i zato, pa i to plivanje i molitva dje je piso ko je stigo.Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:10 Nije mozda ni tim ljudima nista jasno zasto na ulici vide grupu pijanih ljudi koji pjevaju ili grupu nekih navijaca pred utakmicu.
Jbg
- Matan
- Sila nečista
Jedna plivaju u ledenoj vodi, druga pjevaju Oj, Hrvatska mati, treca na Igmanu..
- Duminjo
- Urednik foruma
I ja sam za jednu historiju, jedan jezik i jednu skolu pod jednom krovom za svu djecu..
- Matan
- Sila nečista
Pa, kod nas tesko..
ali tamo gdje smo mi, je tako..
- fruit
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
- Status: Offline
Prošle godine putovao sam za Njemačku sa prijateljem.Sa nama još tojica vehabija u autu koji rade kao vozači kamiona u različitim firmama.On je kupio 4 kamiona i ja sam mu obecao dovesti jedan ,tako da me nije zanimalo ko samnom putuje.važno je bilo da dovezemo te kamione i možda se više nikad nećemo vidjeti.Tokom vožnje zastajali smo nekoliko puta i gledao sam kako svaki jede svoju hranu koju je ponio od kuće.Rano jutro bili smo u Austiji,i tokom vožnje nismo puno pričali ali su između sobom u komunikaciji spominjali neku lokaciju u Austriji za odmor.
kada smo napokon stali iz ličnih prtljaga su izvadili serdžade uzeli abdest i travnatom dijelu Benzike pumpe na kojoj smo se zaustavili krenuli su da klanjaju Sabah-namaz.Pored iznenađenja malo sam se i uplašio kada sam ugledao dva policajca koja su krenuli prema nama.I dok su oni klanjali,policajci su prošli kraj njih kao da je to naj normalnije i kao da ih ne vide.Kada su oni završili smotali svoje serdžade,sjeli u auto,i nastavili dalje.Dakle u EU je normalno da se u prirodi obavlja namaz,kod nas idu kazne.Sa nekim nešto nije u redu.
kada smo napokon stali iz ličnih prtljaga su izvadili serdžade uzeli abdest i travnatom dijelu Benzike pumpe na kojoj smo se zaustavili krenuli su da klanjaju Sabah-namaz.Pored iznenađenja malo sam se i uplašio kada sam ugledao dva policajca koja su krenuli prema nama.I dok su oni klanjali,policajci su prošli kraj njih kao da je to naj normalnije i kao da ih ne vide.Kada su oni završili smotali svoje serdžade,sjeli u auto,i nastavili dalje.Dakle u EU je normalno da se u prirodi obavlja namaz,kod nas idu kazne.Sa nekim nešto nije u redu.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
- Duminjo
- Urednik foruma
U skoli se djeca uce ili bi se trebala uciti toleranciji. Tako bi djeca trebala znati da neko ima pravo da ide na vjeronauku a neko drugi i ne mora. Dobrovoljno.HAVANA wrote: 22 Jan 2022, 22:37Znam da nije ali ja njihovu djecu ne ostavim na ulici, nit uticem na njihov odgoj.. . A moja su ostajala u holu a cak ih se tjeralo da izadju iz skole dok su drugi na vjeronauci, dok nisam onom portiru jebo mater.I dok nisu poslije smislili predmet i gdje ce. Al da ne sirimo pricu...Sve ima svoje zasto i zato, pa i to plivanje i molitva dje je piso ko je stigo.Duminjo wrote: 22 Jan 2022, 22:10 Nije mozda ni tim ljudima nista jasno zasto na ulici vide grupu pijanih ljudi koji pjevaju ili grupu nekih navijaca pred utakmicu.
Jbg
Sto necija djeca budu u holu ili dvoristu, dok su druga na vjeronauci, najmanje je kriv Profesor ili nastavnik. Jbg, ima ona zgrada na m dvoru gdje odlucuju. Njima si trebo jbat mame. Eventualno mozda direktoru skole koji je sve to tako organizovo. Djeca koja idu na vjeronauku i profesori iste, nit su krivi nit uticu na bilo sta
Sto se mene licno tice, ukinuo bih odmah vjeronauku u skolama. Ima mejtef pa bujrum. Al se ne pitam ja vec zakon. Jbg
Odoh se kupat da mogu vitre klanjat

- Duminjo
- Urednik foruma
Jbg.. ovdje hrvat uci njemacki, srbin uci njemacki a kad je u bosni, mora hrvatski i srpski..
Ne znam sto
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma sve je to s namjerom moj duminjo. Mnogo stosta. Mislim boli me qrac al na djecu sam osjetljiv a ogadili su mi se upravo kroz njihovo odrastanje a pocelo je u ratu. Ne pricam o vjeri nego o poganim ljudima koji se iza vjere kriju. Nebitno. Nek klanja ko dje hoce, pliva... Jebe mi se. Samo mene ne diraj i ne utici mi na djecu.
- Matan
- Sila nečista
Pa, to je isto kad mene pitaju, pricas li Srpski..
ja, kazem, nista vas ne razumijem..