CIGARETE
Moderator: Krokodil Behko
- Lanci
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
- Status: Offline
Re: CIGARETE
Ne pusim...a nisam nikada zapalila cigaru..a sve moje drustvo sakim se druzim su pusaci,,,jos me nije ta zelja povukla da bi im se pridruzila
a nikad se nezna 
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10090 times
vala necu nikad...kad nisam do sad, necu ni o d sad... smrdi ko djeriz!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
A odes li ponekad u neki brcanski kafic?Julia-Klara wrote:vala necu nikad...kad nisam do sad, necu ni o d sad... smrdi ko djeriz!
Ujutro smrdi najvise iako je ociscen hahaha
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
kad sam u Brckom onda odem 
roditelji su mi pusaci,i cijeli zivot zivim sa dimom... uzas! problem je sto ne mozes uraditi nista po tom pitanju,ali zato kad meni dodju u posjetu ih saljem na balkon-uvijek imam opravdanje da je u stanu gdje zivim zabranjeno pusenje
roditelji su mi pusaci,i cijeli zivot zivim sa dimom... uzas! problem je sto ne mozes uraditi nista po tom pitanju,ali zato kad meni dodju u posjetu ih saljem na balkon-uvijek imam opravdanje da je u stanu gdje zivim zabranjeno pusenje
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Puno godina sam trpio te pusace a onda kada je prekipilo ja sam im odredio pravilaJulia-Klara wrote:kad sam u Brckom onda odem
Pusenje vani a ako im se ne svidja zbogom zauvijek
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
kuca je mojih roditelja,ali pusenja u mojoj sobi nema...
isto tako i u stanu u Ceskoj...tamo ja odredjujem pravila,ali u dnevnom boravku,kuhinji=to je njihovo
isto tako i u stanu u Ceskoj...tamo ja odredjujem pravila,ali u dnevnom boravku,kuhinji=to je njihovo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9855 times
- Been thanked: 11631 times
Marlboro otvorio stranicu koja "štiti interese pušača"

NAKON najave da će se sve kutije cigareta izgledati isto, proizvođači se trude svim snagama naći saveznike kako bi opstali na tržištu.
A postoji li bolji saveznik od pušača?
Kako se duhanski proizvodi ne smiju eksplicitno reklamirati, uz pomoć velike tvrtke za lobiranje proizvođač popularnih Marlboro cigareta koristi nevidljivi marketing kako bi se povezao s potrošačima, piše Guardian.
Kupci Marlbora u kutijama nalaze poruku koja ih poziva na web stranicu know-more.co.uk na kojoj stoji opis "Zajednica britanskih pušača".
Philips Morris, tvrtka koja osim Marlbora prodaje i druge cigarete pod raznim brendovima (Muratti, Chesterfield i druge) stoji iza web stranice, a korisnici se pokušavaju senzibilizirati raznim podsjetnicima na kampanje uperene protiv njih: Zabrana pušenja u klubovima, kafićima i restoranima te sve skuplje cigarete. Čak se ističu brojni zakone koji bi se mogli dogoditi u budućnosti, kao što su zabrana pušenja u automobilima.
Jedan tekst kaže: "Pakiranje bez logotipa je još jedan od napada na pušače. Naša stranica nastoji reći Vladi da je pušačima dosta ovog progona.
Očito je da se duhanski lobi boji najavljene regulative nakon koje će sve kutije cigareta izgledati isto, a koja se već provodi u Australiji, a razmatra se u Kanadi, Francuskoj, Turskoj i Irskoj.
Glasnogovornik Philip Morrisa kaže: "Korisnici i prodavači nemaju dovoljno informacija o sljedećim potezima vlade i zato smo pokrenuli ovu inicijativu."
Japan International Tobacco, proizvođač cigareta Camel, pokušao je na drugačiji način: U britanskim dnevnim listovima otvoreno su napali vladu, a nakon toga su njihove reklame bile zabranjene.
Martin Dockrell, aktivist za zabranu pušenja kaže: "Njihova industrija suočena je s vječnim problemom. Kako naći osobe koje će ih braniti ako polovica korisnika njihovih proizvoda na kraju umre?"
Re: Marlboro otvorio stranicu koja "štiti interese pušača"
Pusac ugrozava samo sebe, a alkoholicarvise od toga. Pa opet se samo pusaci i duhanska industrija napadaju, dok se alkohol promovise cak i na sportskim susretima. Licemjerje.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
Marijana88
- Na probnom

Sve je to ok, al dušebriznici nikad nisu u javnost prosjedovali informaciju o štetnosti praha - prašine, koju radnici udišu na raznim mjestima.
Nikakav cigaretni dim ne može toliko štetiti kao prašina na radnim mjestima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24533 times
- Been thanked: 6384 times
mrki62 wrote:Sve je to ok, al dušebriznici nikad nisu u javnost prosjedovali informaciju o štetnosti praha - prašine, koju radnici udišu na raznim mjestima.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
i mi pusaci smo godinama trovali nepusace u vreme kad se pusilo svagde...po vozovima, kancelarijama........moramo da priznamoDust wrote:Pusac ugrozava samo sebe, a alkoholicarvise od toga. Pa opet se samo pusaci i duhanska industrija napadaju, dok se alkohol promovise cak i na sportskim susretima. Licemjerje.
ali ova hajka na pusace danas je preterana u svakom smislu.
pusaci su maltene gradani drugog reda.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
behko glavni govornik na ovoj stranici 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Naravno. Vijest je i postavljena kao svojevrsna reklama za tu stranicu. 
"Dostojanstvo pušača u rukama dostojanstvenih pušača"
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
ovo gore ne sumnjam,ovo dole još dešifrujemKrokodil Behko wrote:Naravno. Vijest je i postavljena kao svojevrsna reklama za tu stranicu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
to cisti kretenluk sto toliko seru o pusacima,
majmuni tjeraju da stavljaju slike ogavne na kutije cigareta,raspadnuta pluca,mozak ko pasteta,sve ko od cigara,
debilcine bolesne,coek dobije rak nije u zivotu zapalio
kao cigarete ubijaju,pa daj molim te sve ubija,ajd natjeraj ferrari da na haubi ima sliku komada tijela ljudi sto poginu u njemu,
giganti nam unistavaju planet bgt,a ovi se ubise galamec sto neki ciko zapali cigaru uz kafu
majmuni tjeraju da stavljaju slike ogavne na kutije cigareta,raspadnuta pluca,mozak ko pasteta,sve ko od cigara,
debilcine bolesne,coek dobije rak nije u zivotu zapalio
kao cigarete ubijaju,pa daj molim te sve ubija,ajd natjeraj ferrari da na haubi ima sliku komada tijela ljudi sto poginu u njemu,
giganti nam unistavaju planet bgt,a ovi se ubise galamec sto neki ciko zapali cigaru uz kafu
Ako su već cigare tooooliko štetne što ih gospoda ne prestane proizvoditi?
I ne kontam zašto neko ima toliku potrebu da se petlja u to šta će neko jesti, piti, pušiti itd.
I ne kontam zašto neko ima toliku potrebu da se petlja u to šta će neko jesti, piti, pušiti itd.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Cigarete u BiH ponovo poskupljuju

Cigarete hrvatske tvrtke Tvornica duhana Rovinj uskoro bi mogle poskupjeti. TDR je prije nekoliko dana već poskupio Walter Wolf, koji umjesto dosadašnjih 3,20 košta 3,30 KM.
Do 1. 7. Hrvatska je bila članica CEFTA zone slobodne trgovine i za hrvatske proizvode pa i cigarete nije bilo carinskih opterećenja kod uvoza u BiH. Međutim, ulaskom Hrvatske u EU plaća se carina od 15 posto.
Cigarete hrvatske tvrtke Tvornica duhana Rovinj uskoro bi mogle poskupjeti. TDR je prije nekoliko dana već poskupio Walter Wolf, koji umjesto dosadašnjih 3,20 košta 3,30 KM.
Do novog poskupljenja moglo bi doći zbog ulaska Hrvatske u EU. Naime, do 1. 7. Hrvatska je bila članica CEFTA zone slobodne trgovine i za hrvatske proizvode pa i cigarete nije bilo carinskih opterećenja kod uvoza u BiH. Međutim, ulaskom Hrvatske u EU plaća se carina od 15 posto.
TDR je, kako su Oslobođenju kazali u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, tijekom svibnja i lipnja ove godine uvezao veće količine cigareta kako bi imao zalihe robe bez carine, prenosi Indikator.ba
Želja Hrvatske je da zadrži liberalizirani sustav trgovine sa susjedima – a to nastoji ostvariti kroz institucije EU – tačnije da se pri uvozu u Hrvatsku ponaša kao članica EU, a pri izvozu u susjedne zemlje kao članica CEFTA-e.
Ministri vanjske i unutarnje trgovine BiH i Srbije Mirko Šarović i Rasim Ljajić su se suglasili da je neprihvatljiv prijedlog EU o izmjenama i prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Srbija ne prihvata prijedlog da se po povlaštenim uvjetima uvoze cigarete iz Hrvatske u ovu zemlju. EU traži kvotu za izvoz po carinskoj stopi od 15 posto koja važi za zemlje CEFTA, dok je carina za duhanske proizvode iz EU 57 posto.
Re: Cigarete u BiH ponovo poskupljuju
još uvik prejeftinije nego u rh...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..