Velika razlika u godinama

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Trepavica
Status: Offline

Re: Stariji je 38 godina a ona ga ludo voli

Post by Trepavica »

U ljubavi prepreka nema...
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

http://www.thisislocallondon.co.uk/news ... new_house/

Viđali su i duhove. Zanimljiva porodica. :roll
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ruana

Post by Ruana »

Vala previse, znam da ljubav nema granica ali previse.
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Fuj
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Ruana

Post by Ruana »

Behko, koliko si ti stariji od mene?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9594 times
Been thanked: 11342 times

Post by Krokodil Behko »

Nemam pojma. Da bih to znao moram znati tvoje godine. Poprilično sam siguran, da ti znaš moje godine. Dovoljno je da skokneš do mog profila :oo Ipak, mislim da si mlađa par godinica :p
Ruana

Post by Ruana »

Krokodil Behko wrote:Nemam pojma. Da bih to znao moram znati tvoje godine. Poprilično sam siguran, da ti znaš moje godine. Dovoljno je da skokneš do mog profila :oo Ipak, mislim da si mlađa par godinica :p
Hahahahahahaha nisam ti ja uskakala na profil, ali tamo ne pisu godine. Ali ako si se druzio sa Elvirom, znas koliko mi je godina, ona je starija dvije godine od mene.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:Nemam pojma. Da bih to znao moram znati tvoje godine. Poprilično sam siguran, da ti znaš moje godine. Dovoljno je da skokneš do mog profila :oo Ipak, mislim da si mlađa par godinica :p
Hahahahahahaha nisam ti ja uskakala na profil, ali tamo ne pisu godine. Ali ako si se druzio sa Elvirom, znas koliko mi je godina, ona je starija dvije godine od mene.
Ama ti si oko 70-og.. :)
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

ako je neko maloljetan-protiv sam............u ovom slučaju protiv,inače ne razumijem ali se ne zgražam...........barem ne mnogo.........
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40649 times
Been thanked: 26988 times

Post by Rum »

gejsha wrote:Fuj
:plavi
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 357 times

Post by harlekin »

bgm jos malo i stogodisnjaci cure vodat a ja sam kafu piti :123
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

harlekin wrote:bgm jos malo i stogodisnjaci cure vodat a ja sam kafu piti :123
A ti se Muzafere kupaj :D.

Slazem se sa gejshom, fuj ogroman. Nije ona dobra u glavu (za njega ne bih isto tvrdila). Nadzivet ce taj nju ipak :grana
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Ruana

Post by Ruana »

Mora da ima para
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14386 times
Been thanked: 9958 times

Post by Julia-Klara »

njima je dobro, vole se, prave djecu :cudi
nije mi fuj
ne znam sta mene sutra ceka ili moje dijete :cudi
neka se ljudi vole,hajd, sta fali
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
heda
Sitna buranija
Sitna buranija

Re: Velika razlika u godinama

Post by heda »

ljubav ne gleda na godine ali se ne trebamo zaletit,sve na tenane i dobro razmislit,2,3,5 godine razlike nisu neka prepreka ali 10,20 i vise bogami jesu
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

BH dame bez predrasuda: Veza sa mlađim muškarcem

Post by Krokodil Behko »

Image

Prema nepisanim pravilima našeg društva, za ljubavnu vezu preduvjet je da muškarac bude tek nekoliko godina stariji od žene ili da su generacijski bliski. Sve druge kombinacije tog odnosa uglavnom su izložene predrasudama, ogovaranju i blaćenju pa su se uglavnom čuvale daleko od radoznalih očiju.

Ipak, veze dama sa mlađim muškarcima, odnosno veze muškaraca sa starijim damama, već od 14. stoljeća nisu nepoznanica. Engleska kraljica Elizabeta I i ruska carica Katarina Velika uživale su u čarima mlađih ljubavnika iako je to bilo sramotno, posebno zato što su obje bile udane.

Moderno doba

Moderno doba ruši predrasude. U ljubavnim čarima mlađeg partnera mnoge eksponirane ličnosti našeg regiona uživaju bez straha od komentara.

Takve veze sve manje prate komentari tipa: "Može mu mama biti", ili se oni koji uživaju u ljubavi, sve manje osvrću na njih. Psiholozi objašnjavaju da ženu mlađi muškarac privlači zbog želje za modernom zajednicom. Žene današnjice raskrstile su sa predrasudama. One su emancipirane, zaposlene i vrlo samouvjerene, a ljubavni odnos koji njeguju, posljednjih godina je česta inspiracija za filmske priče, knjige i TV serije.

Posvetit ćemo se parovima s naše scene koji su se prepustili ljubavi bez obzira na razliku u godinama. Među njima je jedna od najpoznatijih bh. fitnes trenerki, profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu Lejla Šebić, koja je u vezi sa sportistom Amirom Aljijijem. Lejla je od svoje jače polovice starija 13 godina.

Image
Lejla Šebić sa 13 godina mlađim partnerom Amirom Aljijijem

Sklad u odnosu

- Smatram da starost određuje stanje uma, a da su godine samo broj. Odgovaraju mi energija, polet i životna radost koju pronalazim u druženju s Amirom. Nas smo dvoje pronašli mnogo zajedničkih interesa, sport, izlasci, ples, planinarenje… i to je ono najvažnije. Imamo slične životne navike, volimo istu hranu i isti su nam životni bioritam i energija. Amir mi je pružio beskrajno mnogo ljubavi, učinio je sve da se osjećam posebno i da uopće ne osjetim i ne razmišljam o razlici u godinama. Ljubav me čini poletnom, sanjam snove u boji, veselim se svakom novom danu - rekla nam je Šebić.

I glumica Dženita Imamović-Omerović starija je od svog partnera i kaže da je takav izbor njen život ispunio prekrasnim momentima i učinio ju je najsretnijom osobom na svijetu.

Psiholog i trener grupnog vježbanja Vildana Mlavić u vezi je sa sedam godina mlađim Farukom Hadžiomerovićem.

Image

- Naša veza traje nešto duže od tri godine, a zasnovana je na prijateljskim temeljima, dakle iz druženja smo postali zaljubljeni par. Razliku u godinama ne osjetim s obzirom na to da je magistar ekonomskih nauka, zaposlen i vrlo uspješan u svom poslu. Na emotivnom planu, veoma dobro zna šta želi tako da sam u svakom trenutku načisto u vezi s našim odnosom. Po prirodi sam energična i emotivna, a on racionalan pa me povremeno vrati u realnost svojim snažnim zagrljem. U ovakvoj vezi bitno je razumijevanje tih razlika te prihvatanje kompletne ličnosti sa svim vrlinama i manama - kaže Mlavić.

Visažistica Renata Ponjević u vezi je sa studentom Akademije likovnih umjetnosti Amarom Zahiragićem. Ovaj par ne želi za medije govoriti o svojoj vezi, prokomentirali su samo da je ne doživljavaju kao tabu niti primjećuju razliku u godinama.

Image
Ponjević u vezi sa studentom Zahiragićem

Pjevačica Goca Tržan bila je u braku sa pet godina mlađim Ivanom Marinkovićem, a nakon razvoda uplovila je u vezu sa 14 godina mlađim muzičarom, bubnjarom svog benda Rašom Nedeljkovićem.

- Zanimljivo mi je kako se nikad ne postavlja pitanje o tome kako funkcioniraju stariji muškarci i mnogo mlađe žene, kao da se to podrazumijeva. To je dokaz da se žene i dalje bore za svoja prava da budu jednake, uprkos emancipaciji. Nemam osjećaj da sam u vezi sa mnogo mlađim muškarcem zato što to nije primarno. Jedino što je primarno je naša kompatibilnost i sklad u odnosima koji osjećam u njegovom prisustvu. Ne bih nikada više bila u vezi u kojoj me muškarac ne poštuje i ne voli onakvu kakva jesam, a da bi to mogao, mora dobro da me poznaje. A godine tu nisu nikakva garancija - kazala je Tržan.

Bosanskohercegovačka modna dizajnerka Emina Husedžinović u braku je sa sedam godina mlađim Kenanom Ibrahimovićem. Vlasnica agencije "Communis" Zvezdana Cvijetić nedavno se udala za petnaestak godina mlađeg Severina Žuju...

Razna istraživanja

Glumac i pjevač grupe "Flamingosi" Marinko Madžgalj u braku je sa deset godina starijom kolegicom Dubravkom Mijatović. Glumački brak između Milene Dravić i Dragana Nikolića decenijama opstaje, kao što je i Uliks Fehmiju pronašao sreću kraj osam godina starije Snežane Bogdanović. Modna dizajnerka iz Srbije Verica Rakočević je 35 godina starija od supruga Veljka Kuzmančevića.

Ova tema bila je zanimljiva i za razna istraživanja. Svoje ljubavno iskustvo sa starijim ženama otkriva i 200 muškaraca u knjizi Felicije Brings i Suzan Vinter (Susan Winter) "Starije žene, mlađi muškarci: Nove mogućnosti za ljubav i romansu". U knjizi većina muškaraca tvrdi da nije tražila vezu sa starijom ženom nego da su presudile privlačnost i iznenađujuće prednosti. Muškarci tvrde da su starije žene opuštenije, neopterećenije izgledom i zabavnije.

Poznate kao kuguar dame

O fenomenu zrelih, osviještenih žena koje ne podliježu stereotipima kada je ljubav u pitanju, pisali su mnogi. Žene od četrdesetak godina koje izlaze sa mlađim muškarcem, nazivaju kuguar damama i upoređuju s istoimenom životinjom, poznatom kao puma ili planinski lav, koja svoj plijen progoni i lovi iz zasjede.

Termin kuguarke nastao je u Americi. Stručnjaci smatraju da žene danas nisu više finansijski zavisne od muškaraca, nisu domaćice vezane za kuću i djecu i to sve zajedno jesu razlozi događanja kuguar revolucije u modernom društvu. A današnji liberalni način života napravio je prostor za potpuno nove vrste veza i intimnih odnosa, između ostalog i za starije dame koje se zabavljaju sa mlađim muškarcima.

Prednosti

Stručnjaci navode koje su prednosti u odnosu starija žena i mlađi muškarac:

- Zrelost i povjerenje - starije žene unose osjećaj zrelosti i samopouzdanja u veze, a to muškarcima stvara osjećaj ugode.

- Preuzimanje kontrole - U vezi mnogo pomaže kada jedan partner “preuzme kontrolu”, jer ima mnogo više iskustva u tim situacijama.

- Starije žene obožavaju - Muškarci su egocentrični i vole kada im se žene dive. Uživaju u njihovim pohvalama.

- Starije žene imaju više samopouzdanja - Prema mišljenju psihologa, mlađe muškarce privlače starije žene upravo zbog samopouzdanja kojim zrače.

- Bez pritiska da se osnuje obitelj - Seksualni vrhunac žene postižu u kasnim tridesetim, a muškarci u drugoj polovini dvadesetih pa se starije žene i mlađi muškarci izvrsno nadopunjavaju i seksualno. Muškarcima je to još jedna od prednosti, jer nema pritiska od "savijanja gnijezda".

(d.avaz)
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: BH dame bez predrasuda: Veza sa mlađim muškarcem

Post by Dzagoda »

Vala nikad nisam razumjela tu jurnjavu za piletinom. Specijalno oko 30tih, kod zena. Pa Boga ti moze i vrtic onda da otvori. Treba izlazit na kraj sa balavcem :stop :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hrnjica »

vidis kako je sa nama muskima
dok smo mladji trcimo za starim kokama, valda radi obuke
a kad omatorimo onda gledamo samo piletinu
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

hrnjica wrote: a kad omatorimo onda gledamo samo piletinu
emphasis na "gledate" hahahahahahahahahahahahahaha
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hrnjica »

pa upravu si. posto nas vida pocinje da izdaje vise ne vjerujemo dok ne vidimo nego dok ne opipamo
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”