Najinteligentniji BH političar?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21206 times
Been thanked: 19187 times
Status: Online

Re: Najinteligentniji BH političar?

Post by Masamune » 03 Jul 2025, 17:19

Od najinteligentnijih moram svog školskog turiti, a to je Admir Čavalić. Fulao je u vezi nekih stvari, ali to je više politika nego što je njegov lični stav. Bar ja tako mislim.

Znam ga od kad smo bili tinejdžeri. Skupa smo išli u školu i na fakultet. Vazda se isticao u odnosu na ostale po inteligenciji i znanju. Na predavanjima iz ekonomije je više puta znao ispravljati profesore, ulaziti s njima u diskusije itd.

Veoma bistar lik.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8007 times
Status: Offline

Post by Duminjo » 03 Jul 2025, 17:20

Naseef Mushroom wrote: 03 Jul 2025, 17:16
Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 16:50

Za ovu tvrdnju u zadnjoj recenici tek treba da vidimo. Garant nije u partiji koju ti simpatises pa pises odmah takve insinuacije :valja

Ima serijal citav to sa Batkom i Pipom ministarkom.
Ti kod ovakvog smiješnog videa i veselih postova skrenuo na diskusiju o stranačkim prepucavanjima i da li bi tako pisao da je u SDA.
Tabut nisam spomenuo jer mislim da će tako biti, već što je on u ulozi ministra tako rekao a sada i sam postade ministar, nisi gledao video koji si sam postavio.

Ali šta očekivati od osobe koja misli da je on došao u emisiju kao pravi ministar pa ga voditeljica tako zove a ne što je došao kao glumac da zaigra ponovo takvu ulogu. Kao da bi kao pravi ministar tako govorio, vidiš da se i on i voditeljica smiju.

Kako god, nemam živaca na ovakvom lijepom vremenu zamarati se sa glupostima. Allahimanet :)
Vidim da nemaš vremena pogledati citav intervju, postavljen ispod.

Odoh sada bas da trazim u kojoj je stranici. 100% nije SDA cim si ga odmah prikovo za tabut i u drugom postu ga opet ponizavaš :D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 03 Jul 2025, 17:45

Lične informacije
Mjesto i datum rođenja: Zenica, 05.01.1980.
Stručna sprema: VSS
Akademsko zvanje: magistar scenskih umjetnosti
Nacionalnost: Bošnjak
Politička stranka: Stranka demokratske akcije (SDA)
Al se zajebah :grana :D.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3506 times
Been thanked: 1402 times

Post by Quds » 03 Jul 2025, 18:01

Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 17:45
Lične informacije
Mjesto i datum rođenja: Zenica, 05.01.1980.
Stručna sprema: VSS
Akademsko zvanje: magistar scenskih umjetnosti
Nacionalnost: Bošnjak
Politička stranka: Stranka demokratske akcije (SDA)
Nije ni on znao. Sad će povući kritike. :D.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24139 times
Been thanked: 24614 times

Post by ironman » 03 Jul 2025, 18:11

e ovo je novo..nakon difa,zenicke islamske pedagoske akademije sad i magistar scenskih umjetnosti..
imal iko da je zavrsio fakultet..ekonomski,pravni...haj ne moramo ic na matematiku pa pitat za inzinjere..
Diplomirani magistar strojarstva ali ne ko u Hr nego upravljanja teskim strojevima...boom ministar prometa odma..
polozis zuti pojas odma ministar sigurnosti..
ne mogu dalje,,
dream of spring...
sign of the times...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3804 times
Been thanked: 3530 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Jul 2025, 18:29

Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 17:20
Naseef Mushroom wrote: 03 Jul 2025, 17:16
Ti kod ovakvog smiješnog videa i veselih postova skrenuo na diskusiju o stranačkim prepucavanjima i da li bi tako pisao da je u SDA.
Tabut nisam spomenuo jer mislim da će tako biti, već što je on u ulozi ministra tako rekao a sada i sam postade ministar, nisi gledao video koji si sam postavio.

Ali šta očekivati od osobe koja misli da je on došao u emisiju kao pravi ministar pa ga voditeljica tako zove a ne što je došao kao glumac da zaigra ponovo takvu ulogu. Kao da bi kao pravi ministar tako govorio, vidiš da se i on i voditeljica smiju.

Kako god, nemam živaca na ovakvom lijepom vremenu zamarati se sa glupostima. Allahimanet :)
Vidim da nemaš vremena pogledati citav intervju, postavljen ispod.

Odoh sada bas da trazim u kojoj je stranici. 100% nije SDA cim si ga odmah prikovo za tabut i u drugom postu ga opet ponizavaš :D.
Čekam da se do kraja izblamiraš kad saznaš koja je stranka :oo
Ako ne nađeš, postavit ću za sat vremena link. Znam karijeru čovjeka i kao glumca u kao političara.

Kao što rekoh, to “mogu me samo na tabutu iznijeti” je bilo više zbog ironije jer je dobio poziciju koju je glumio prije 10 godina a ne što mi je krivo što je zasjeo u fotelju. Ali to ćeš tek skontati kad saznaš koja je stranka :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 03 Jul 2025, 18:39

Quds wrote: 03 Jul 2025, 18:01
Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 17:45

A vidi, sad se pravi da je znao kad sam ja vec skonto da sam pojeo govno 😂

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1389 times
Been thanked: 1331 times

Post by Tokmak » 03 Jul 2025, 19:21

Dragan Čović.
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 03 Jul 2025, 19:32

zaboravio si dr
dream of spring...
sign of the times...

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 03 Jul 2025, 19:38

Svi su politicari inteligentni u BiH..
pokrase sve..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Jul 2025, 02:21

Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 18:39
Quds wrote: 03 Jul 2025, 18:01

Meni ne smeta, volim kao vjerni glasač SDA vidjeti kako ste postali paranoični pa u svakoj šali i vicu vidite SDA.

Vidiš kako je dobra SDA, mogli su vam uzeti dušu, mogli su vam uzeti ono malo krušne mrve da hoće, ali nisu.

Pa čekaj, ti stvarno misliš da bi on kao ministar a ne kao lik kojeg glumi stvarno došao na Face TV u emisiju sa koliko-toliko poznatom voditeljicom i govorio za građane i glasače da su seljadija i da im je valjao zbog svoje guzice, a voditeljica ga zvala ministrom kao Mirzu, pravu osobu koji je postao ministar a ne kao lika koji glumi ministra?
Pa dragi Duminjo, to bi i djeca skontala :D.
Pa vidiš da i on i voditeljica crkavaju od smijeha jer je parodija.

I onda se pitamo zašto na farbama i kiselinama još piše zbog nekih osoba da se ne smije piti :o

Uh, sad skontah na osnovu tvog pisanja nešto šta ne bih ni u šali pomislio, ti nisi ovo postavio jer je parodija današnjih političara već si mislio da ovako govori stvarno jedan ministar i zbog toga je najinteligentniji BH političar :haha
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Jul 2025, 11:41

Naseef Mushroom wrote: 04 Jul 2025, 02:21
Duminjo wrote: 03 Jul 2025, 18:39

Meni ne smeta, volim kao vjerni glasač SDA vidjeti kako ste postali paranoični pa u svakoj šali i vicu vidite SDA.

Vidiš kako je dobra SDA, mogli su vam uzeti dušu, mogli su vam uzeti ono malo krušne mrve da hoće, ali nisu.

Pa čekaj, ti stvarno misliš da bi on kao ministar a ne kao lik kojeg glumi stvarno došao na Face TV u emisiju sa koliko-toliko poznatom voditeljicom i govorio za građane i glasače da su seljadija i da im je valjao zbog svoje guzice, a voditeljica ga zvala ministrom kao Mirzu, pravu osobu koji je postao ministar a ne kao lika koji glumi ministra?

I onda se pitamo zašto na farbama i kiselinama još piše zbog nekih osoba da se ne smije piti :o

Uh, sad skontah na osnovu tvog pisanja nešto šta ne bih ni u šali pomislio, ti nisi ovo postavio jer je parodija današnjih političara već si mislio da ovako govori stvarno jedan ministar i zbog toga je najinteligentniji BH političar :haha
Reci slobodno, "Duminjo, ti si glup".

Necu ti nista, imas pravo na svoje misljenje kakvo god da je. Osim toga, skratio bi mi ovo citanje.. bezveze procitah

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1130 times

Post by arzuhal » 04 Jul 2025, 11:46

Kako to gordo zvuči - najinteligentniji bh. političar, aupm... Prije nekad, tokom devedestih i odmah iza i dalo se o tome (kao i tokom SR BiH)... Danas se eventualno može pričati o najmanje nepametnom političaru... Među starim političarima bilo je i poštenih, veoma obrazovanih, a oni koji su krali gledali bi da to sakriju...

Danas nema takvih...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40178 times
Been thanked: 26228 times
Status: Online

Post by Rum » 04 Jul 2025, 12:34

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Ministru Rami Isaku uručeno specijalno priznanje u akciji izbora menadžera godine- "Evropski najministar" Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak dobitnik je prestižnog specijalnog priznanja u akciji izbora menadžera godine - "Evropski najministar". Nagradu dodjeljuje Direkcija evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih lidera i institucija. Nagrada je ministru Isaku uručena danas u Sarajevu, tokom svečane ceremonije u Kongresnoj dvorani hotela Holiday, u okviru manifestacije posvećene promociji evropskih standarda i uspješnog rukovođenja u javnoj upravi....
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 04 Jul 2025, 12:42

treba uzetii visinu standarda,kod nas..sunce ti poljubim,bit najinteligentniji u ovakvim coporima babuna..
konkurencija je uz sve duzno postovanje ka fakultetu za ugostiteljstvo s Romanije te islamskoj pedagoskoj akademiji u Zenici te svim mogucim i nemogucim menadzer privatnim fakultetima i naravno difu je dodjavola zajebana :D.
dream of spring...
sign of the times...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13598 times
Been thanked: 22395 times

Post by Fuddo » 04 Jul 2025, 13:11

Od zla oca, od gore matere
Ali, to je svjetski trend, tako da ne treba gubiti nadu
Da ce sve otici u tripickematerine.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Jul 2025, 13:32

Duminjo wrote: 04 Jul 2025, 11:41
Naseef Mushroom wrote: 04 Jul 2025, 02:21

Necu ti nista, imas pravo na svoje misljenje kakvo god da je. Osim toga, skratio bi mi ovo citanje.. bezveze procitah
Ne smatram te glupim, pa i ovaj post gdje se čini da te ismijavam zbog toga, je samo Schadenfreude jer si postigao autogol.

Jer nije ti prvi put da to radiš, od 10 forumaša na temi sa sličnim stavovima ti se zakačiš samo za moje pisanje, pa počneš tušiti “A što ovo? A što tako?”

Evo opet i ovdje, da si samo napisao “Nisam znao da ima starija verzija, vidi ironije što postade stvarno ministar, nisam znao da zove njegovog lika kojeg glumi ministrom” ti počeo tušiti sa SDA i ostalim stvarima.
I kako se čovjek ne bi onda nasmijao tim autogolovima?

Nadam se da ćeš nakon ovoga to manje raditi, meni lično ne smeta, mogu ovako do sutra, već radi sebe :)

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 Jul 2025, 13:46

Naseef Mushroom wrote: 04 Jul 2025, 13:32
Duminjo wrote: 04 Jul 2025, 11:41

Ne smatram te glupim, pa i ovaj post gdje se čini da te ismijavam zbog toga, je samo Schadenfreude jer si postigao autogol.

Jer nije ti prvi put da to radiš, od 10 forumaša na temi sa sličnim stavovima ti se zakačiš samo za moje pisanje, pa počneš tušiti “A što ovo? A što tako?”

Evo opet i ovdje, da si samo napisao “Nisam znao da ima starija verzija, vidi ironije što postade stvarno ministar, nisam znao da zove njegovog lika kojeg glumi ministrom” ti počeo tušiti sa SDA i ostalim stvarima.

Nadam se da ćeš nakon ovoga to manje raditi, meni lično ne smeta, mogu ovako do sutra, već radi sebe :)
Ali ja sam znao da postoje starije emisije i gledao ih i namjerno postavio Video ovaj ali iz nekoga drugog razloga, ne zbog ovoga sto ti navodiš.

Jedino sto sam fulio je da nisam znao u kojoj je stranci. Vidio i sam se sebi nasmijao. Nigdje veze

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Jul 2025, 16:01

Duminjo wrote: 04 Jul 2025, 13:46
Naseef Mushroom wrote: 04 Jul 2025, 13:32

Ali ja sam znao da postoje starije emisije i gledao ih i namjerno postavio Video ovaj ali iz nekoga drugog razloga, ne zbog ovoga sto ti navodiš.

Jedino sto sam fulio je da nisam znao u kojoj je stranci. Vidio i sam se sebi nasmijao. Nigdje veze
Vala baš, niđe veze.
Pišeš da i ja nisam znao u kojoj je stranci pa se sad pravim da sam od početka znao a prije toga tvrdiš da napadam čovjeka samo što nije u SDA, stvarno nigdje veze.

Bezveze si pokvario tok teme nakon smiješnog videa sa pričom o SDA i botovanju.
Naravno da mi je onda drago kada se provališ.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2495 times
Been thanked: 4335 times

Post by Nora Ibsenova » 04 Jul 2025, 16:12

Nije da mi nemamo inteligentnih političara, samo što oni svoju inteligenciju stave u svrhu lopovluka, pa nama djeluju glupi njihovi javni istupi i postupci.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”