Izmjeri brzinu net-a
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Izmjeri brzinu net-a
Mjerio sam ponovo. Sad je znatno bolje. Bio mi je na serveru u Lukavcu, sad je na serveru u Brčkom. Inače koristim m:net paket 16 GB (mobilni internet) na mjesečnu pretplatu.

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
Hehehe vala basSalahuddin wrote:Eto Mala, vidis koliko se to odmah odrazi na "brzinu" (ona je ista, ovo je samo test). Neki krenu da zovu ISP kada izmjere brzinu a ne vide da su iz BiH pingovali server u Sibiru.

Kako gledam Telemach najbolji u BiH

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovo mi je inače Wifi. Imam još ADSL za nešto brže radnje

Samo mi nije jasno što mi ovo dole piše Brčko

Samo mi nije jasno što mi ovo dole piše Brčko

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Nije, 3G USB internet je. Znam, planiram otići u Telekom da promjenim ugovor da mi smanje. Ovaj paket sam uzeo kada mi je bio 8 GB i kada sam puno skidao sa torenta. Sada imam 16 GB, a ni ne skidam sa torenta već odavno, a ni youtube bogzna šta ne koristim. Ne potrošim više od 2 GB. Čim zatopli idem u Telekom da se prebacim na slabiji paket.Salahuddin wrote:Znaci, u cijenu paketa ide i telefonska usluga? 16 GB ces potrositi ako puno gledas filmove. Pogotove ako trazis one sa jakom grafikom.Vladimir RUS wrote:Mjerio sam ponovo. Sad je znatno bolje. Bio mi je na serveru u Lukavcu, sad je na serveru u Brčkom. Inače koristim m:net paket 16 GB (mobilni internet) na mjesečnu pretplatu.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40129 times
- Been thanked: 26161 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9233 times
- Been thanked: 10965 times
- Status: Online
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7494 times
- Been thanked: 17518 times
objasnio salahuddinSalahuddin wrote:Kod storma upload veci od downloada. Jako cudno. Znas li kolika ti je maksimalna brzina downloada? Nekako sve mislim da ti nije sve u najboljoj konfiguraciji. Obicno je upload nekoliko puta manji od downloada (ja prekosutra povecavam upload na 20 Mbps - trenutno je 5 Mbps, sto me nece kostati nista vise, osim sto cu morati biti vezan za ovog provajdera 6 mjeseci).
Takodjer, mali ping ti oznacava da si jako blizu servera koji si koristio prilikom testa. Znaci, trebalo bi da sve to bude tu negdje blizu maksimuma. Nekako sumnjam da ti je brzina 10DL/10UL Mbps. Osim ako Slovenci nisu pukli.

Habibti, ya nour el - ain... 

- Jaca
- Inventar foruma
.....
Last edited by Jaca on 22 Feb 2015, 00:24, edited 1 time in total.
bolje biti malo lud nego malo pametan
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Molio bih ove dijasporce da ne postavljaju izmjerenu brzinu svog neta, 'ta nas, balkance, bezze brukate. 

Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija
A vi opet sve shvatate za ozbiljno, tačno ću od sada kada se zezam u zagradi pisati-šalim se.Salahuddin wrote:Podrinjac wrote:Dijasporci k'o dijasporci. Vole da se hvale. I to najviše pred Balkancima.
Tema je takva da uopste nije hvaljenje kada Rum postavi svoju brzinu downloada (dosad najbrza vidjena na temi). Da pricamo generalno o netu, pa neko stane isticati brzinu svog DL i UL, to bi bila druga stvar. Ovako, tema je bas da pokazemo koliko nam je brz internet. Vi neki, bas u svemu vidite zavjeru ili podjebavanje.
Samo sabura

ja imam najbolji upload, a nitko da me pohvali

- greeneyes
- Hadžija
A dobro onda, ja znam da je ovo moje čista zezancija, a što se tiče Podrinjca za njega ne znam.Salahuddin wrote:Ma nisam mislio na tebe zeleni.greeneyes wrote:A vi opet sve shvatate za ozbiljno, tačno ću od sada kada se zezam u zagradi pisati-šalim se.Salahuddin wrote:
Tema je takva da uopste nije hvaljenje kada Rum postavi svoju brzinu downloada (dosad najbrza vidjena na temi). Da pricamo generalno o netu, pa neko stane isticati brzinu svog DL i UL, to bi bila druga stvar. Ovako, tema je bas da pokazemo koliko nam je brz internet. Vi neki, bas u svemu vidite zavjeru ili podjebavanje.haman je vrijeme da malo udustanem od foruma. Ne moze biti do drugih ako se sukobim sa 5 misljenja u 5 postova. A taman da postanem hadzija. mislim da se trebam malo ohladiti. Zbilja, tema je "brzina interneta". I covjek (Rum) stavi 120Mbps i to dodje kao "hvaljenje". Pa to je tema pobogu.

Kakvo crno hladjenje, svima se podjahkad desi da se osjećaju ko da su pali s Marsa. Samo sabura budući hadzo.

Samo sabura
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
E jesi Drama QueenSalahuddin wrote:
Mene su stisnuli zbog tvojih Hrvata, na drugom mjestu zbog Srba... Ja vise ne smijem pisnuti, pa taman ni da kazem da je u ruma mes'cini malo veci.![]()
![]()

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- greeneyes
- Hadžija
Ma ti varaš, čuj upload isti ko i download.storm wrote:![]()

Samo sabura
jeldaSalahuddin wrote:Mene su stisnuli zbog tvojih Hrvata, na drugom mjestu zbog Srba... Ja vise ne smijem pisnuti, pa taman ni da kazem da je u ruma mes'cini malo veci.storm wrote:![]()
![]()
![]()

ma koje kurcenje ljudi, svi mi većinom imamo 10x više nego trebamo, eto samo neka cifra bezze

jest green i meni je čudno ali tako imaju otvoreno