Političke koalicije u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 989 times
- Status: Offline
Re: Političke koalicije u BiH
"Srbija je naša zemlja. Beograd je naš glavni grad, nije Sarajevo. I Srbija je za nas nešto daleko više nego za mnoge ljude koji u Srbiji žive", naveo je predsjednik Republike Srpske.
Sa ovakvima se ne moze graditi buducnost BiH nego traziti nacina da im se zelje ispune i da zive daleko od BiH.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46146 times
- Been thanked: 8257 times
Pajdo to je veleizdaja 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 7858 times
- Status: Online
Nista skoro nije neistina sto si napiso u vezi Dodika i nema skoro nista u cemu se ne slazem.amidza idriz wrote: 27 Jan 2025, 20:20 Odakle sada ova Trojka u prici ali kada si i njih spomenuo, njih je dovela MZ da ''odrade posao"' jer se vidjelo(ma sta mi mislili o njima) da SDA nece da popusti HDZ i SNSD u nekim stvarima(smjena Osmice, IZ, ''legitimno predstavljanje''...).
Decki iz Trojke su se opasno zaigrali pa smijenise Osmicu i odmah dozvolise mnogima da mogu komotno dolaziti u BiH a imace su je mogli gledati samo preko Drine. Popunise agencije sve na Bosnjacku stetu, dadose im delegate da se bez njih nista ne moze, dogovorise i popustise im i vise od toga pa mora Marfi da popravlja stvar(dogovor iz Bakinaca).
Dodik je tvornica problema a sve zahvaljujuci rupama u zakonu i Tuzilastvu BiH kojega drzi preko Kajganica.
Koliko puta neko mora da upucuje apelaciju na njihovo antidrzavno djelovanje. To traje mjesecima pa i godinama umjesto da se zakon donese da svako onaj ko radi protiv drzave bla, bla, bla...treba da snosi sankcije. On donese zakon na entitetskom nivou i onda ide prigovor jedan drugi treci do US i to traje mjesecima i godinama da se konstatuje da to nije u skladu sa ustavom a onda on to sve ponovi samo zarez promijeni. To nam oduzima vrijeme, energiju i skrece sa drugih stvari.
Covjek ima 20 savjetnika koje je upregao samo kako urusiti drzavu osmisljavajuci razne probleme.
Radi samo onoliko koliko mora i kada je dotjeran uza zid.
Opozicija, kakva god da je oni nisu sposobni tolike probleme stvarati. Bili su u vlasti u proslom sazivu VM i odlicno su radili svoj posao a opet im sve otezavao Dodik proturajuci sve odluke kroz njihovu skupstinu.
Ako se mora birati od dva zla onda je manje zlo opozicija.
Samo gledamo stvari malo iz drugacijeg ugla ili na drugaciji nacin.
Mene ne zanimaju nacini na koji neko nešto radi, ne zanimaju me zvanicne neke izjave ili medijske ili Internet izjave. Mene zanimaju rezultati i djela.
Mile je politicar, biznismen, koji se na svoj nacin bori za vlast. Moglo bi se reci i trgovac. Sa takvima je nekada i moguce nešto napraviti, ucijeniti ga, kupiti ga, potplatiti ga.. nekako ga je moguce oberlatiti. I taj Mile ima burnu historiju od samog pojavljivanja na politickoj sceni pa sve do danas. Sva ta njegova bura je vezana za lopovluk, kriminal i korupciju, citaj, vezana je za unistavanje, prodaju, propadanje i slabljenje manjeg entiteta.
Posto je taj entitet dio drzave, automatski na neki nacin koci i drzavu. Jebaiga, mora malo.
Obzirom da je drzava jaca, ukoliko je manji entitet slabiji, namece se zakljucak sam od sebe da isti taj Mile, ispod stola, jaca drzavu slabljenjem entiteta.
Sa duge strane, imaš tu opoziciju koja ima sljedece cinjenice iza sebe:
- Mi smo stvorili Republiku Srpsku
- Mi nikad nismo ni jednu nadleznost entiteta prebacili na drzavu.
To su cinjenice, stvari kojima se opozicija posebno ponosi i tim cinjenicama pokusavaju skinuti Dodika za kojeg se ne zna broj ovih nadleznosti koje je prebacio sa entiteta na drzavu i skidaju Dodika, ciji je kolega Radmanovic, neku noc smijenjen, potpisao saglasnost za ulazak BiH u NATO.
Ako cemo gledati šuplju, Dodik je kriv za sve. Ako cemo gledati cinjenice, ja bih sutra glasao za Dodika

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Pa imamo mi naki zakon i clan zakona za te stvari 
XVI - GLAVA ŠESNAESTA - KRIVIČNA DJELA PROTIV INTEGRITETA BOSNE I HERCEGOVINE
Napad na ustavni poredak
Član 156
(1) Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile, ili na neki drugi protivpravan način pokuša da promijeni ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgne njene najviše institucije, kazniće se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(2) Za krivično djelo iz stava (1) ovog člana izreći će se mjera bezbjednosti zabrane vršenja dužnosti.
(3) U skladu s članovima 113. i 114. ovog zakona, osuda za krivična djela iz stava (1) ovog člana ima za pravnu posljedicu osude:
a) prestanak službene dužnosti i prestanak zaposlenja;
b) oduzimanje odlikovanja;
c) zabranu vršenja službene dužnosti u zakonodavnom, izvršnom, pravosudnom, upravnom ili bilo kojem organu koji se u cijelosti ili djelimično finansira iz javnih sredstava; i
d) zabranu sticanja službene dužnosti u zakonodavnom, izvršnom, pravosudnom, upravnom ili bilo kojem organu koji se u cijelosti ili djelimično finansira iz javnih sredstava.

- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 7858 times
- Status: Online
Chloe wrote: 27 Jan 2025, 21:01https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... vor/209483Duminjo wrote: 27 Jan 2025, 14:04
Opasno su angazovani na dosta medija i na vecini drustvenih mreza.
Mnogo neistina iznose i ako im se suprotstavi, ukaze na to ili ne daj Boze kaze nešto drugacije, postaju i agresivni.
Povlace cak i neke poteze koji mnogo podsjecaju na rezim preko Drine. Ko da se furaju na isti. Ono, Ako njemu pali, upalice i nama..

Zamisli da su apsolutni vladari Federacije kao što je Mile vladar RSa.. zivjeli bi ko Ujguri u Kini.
Najgori su Nikšic i Forto. Ljudi sa najmanje podrske i glasova naroda, ponašaju se ko Staljin. A uopste ne bi trebali biti u vlasti
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 989 times
Tanko je ovo prijatelju.ElTriconi wrote: 27 Jan 2025, 21:28 Pa imamo mi naki zakon i clan zakona za te stvari
XVI - GLAVA ŠESNAESTA - KRIVIČNA DJELA PROTIV INTEGRITETA BOSNE I HERCEGOVINE
Napad na ustavni poredak
Član 156
(1) Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile, ili na neki drugi protivpravan način pokuša da promijeni ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgne njene najviše institucije, kazniće se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(2) Za krivično djelo iz stava (1) ovog člana izreći će se mjera bezbjednosti zabrane vršenja dužnosti.
(3) U skladu s članovima 113. i 114. ovog zakona, osuda za krivična djela iz stava (1) ovog člana ima za pravnu posljedicu osude:
a) prestanak službene dužnosti i prestanak zaposlenja;
b) oduzimanje odlikovanja;
c) zabranu vršenja službene dužnosti u zakonodavnom, izvršnom, pravosudnom, upravnom ili bilo kojem organu koji se u cijelosti ili djelimično finansira iz javnih sredstava; i
d) zabranu sticanja službene dužnosti u zakonodavnom, izvršnom, pravosudnom, upravnom ili bilo kojem organu koji se u cijelosti ili djelimično finansira iz javnih sredstava.
Mi imama tuzilastvo koje je upropastilo svjesno ili ne 80% slucajeva jer optuznice nisu kvalitetne.
VP nametnuo zakon a pavijan iz Bakinaca opet negira genocid jer se prvo konsultovao sa advokatima sta moze i dokle moze.
Imam osjecaj da je to sve namjerno uradjeno sa rupama i da svako moze po svome tumaciti.
Svi znamo sta je US rekao o obiljezavanju 9.januara i sve je cisto ali tuzilastvo ne radi svoj posao. U drugim drzavama upadaju specijalci i sve hapse a kod nas se ne zna ko to treba uraditi...
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Bitno je da su svi alati tu, samo sad treba izvrsit istragu ko koci sprovodjenje zakona i njega isto osudit o istom trosku, sve ih kolektivno u zatvor i dozivotne zabrane udarit, da im nista drugo ne preostaje ako izadju iz zatvora, znaci samo da se bave uzgojem pilica i poljoprivreda. Ionako imaju imanja,hacijende, jazuk da lediniamidza idriz wrote: 27 Jan 2025, 22:08
Svi znamo sta je US rekao o obiljezavanju 9.januara i sve je cisto ali tuzilastvo ne radi svoj posao. U drugim drzavama upadaju specijalci i sve hapse a kod nas se ne zna ko to treba uraditi...