Katoličanstvo

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Katoličanstvo

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 23:18

Isto i tebi pisem neke minuse u vezi katolicanstva,pa ti se ne dopada :kafa[/quote]
To nije tačno! Ja se bunim protiv kritike bez argumenata.Mnogo puta u diskusiji sam tražio to,ali uglavnom svi vole da pametuju onako uopšteno. Evo,ponudio sam vam ,ako kritikujemo Poslanikove bitke,da idemo od jedne do druge.Biraj koju hoćeš![/quote]

Bunis se i ako se postave dobri argumenti :kafa ja sam bila komnetirala i nije vam se dopalo :kafa

Postavljate milion kopija hadisa,ajeta,kao da ih neko ne moze pronaci na Google :kafa

Fazliju pitaj za Muhamedove bitke,on je nesto zabrniut,a mene to ne interesuje,znam dovoljno :kafa[/quote]
Islam je Kur'an i hadisi Poslanika Muhameda.Izvan toga je nevjerstvo.

p..s..
Po meni,ti si prilično korektan diskutant.[/quote]
..opet si isjuciv..kad je biblija bila nije bilo ni muhameda ni kurana..sto cemo sad ako idemo tako polemizirat..il u bosni su muslimani nastali ko poturice u nekom vrimenu..jel tako da raspravljamo..postivam da ti tako virujes al nije u redu da to nameces..i kod nas je prva zapovid u tom stilu nema drugi bogova osim mene..

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 01 Nov 2016, 23:20

dr laganini wrote:..crkva je institucija sa svojim pravilima i zakonima..o ona se minja..nije ista sad i prije tisucu godina..opce mi nije problem kritizirat kad to bude tema..vjestice i slicne gluposti..ali kritizirat samo da kritiziram ne pada mi na oamet..otvori temu mozemo rasprvljat a ne u svakoj temi spominhat crkvu po nekim stereotipima..to mi nije in..
pa tema je katolicanstvo,a kako mislis da pisem o katolicanstvu bez crkve :kafa

A dobro,daj mi ne-sterotipan primjer katolicke crkve :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 23:22

..i obicno netko procita ovako moj zadnji post i onda me proglase mrziteljem il slicnim floskulama..

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 01 Nov 2016, 23:22

dr laganini wrote: ..opet si isjuciv..kad je biblija bila nije bilo ni muhameda ni kurana..sto cemo sad ako idemo tako polemizirat..il u bosni su muslimani nastali ko poturice u nekom vrimenu..jel tako da raspravljamo..postivam da ti tako virujes al nije u redu da to nameces..i kod nas je prva zapovid u tom stilu nema drugi bogova osim mene..
Moj post se odnosi na temu islam,a Kur'an priznaje sve objave.
Last edited by KOMESAR on 01 Nov 2016, 23:26, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 23:23

KOMESAR wrote:
statebriga wrote:
KOMESAR wrote:
statebriga wrote:
Doticni ne voli kritiku njegove religije ,mozda ti nisi kritikovao,ja jesam,i nije mu se dopalo

Isto i tebi pisem neke minuse u vezi katolicanstva,pa ti se ne dopada :kafa
To nije tačno! Ja se bunim protiv kritike bez argumenata.Mnogo puta u diskusiji sam tražio to,ali uglavnom svi vole da pametuju onako uopšteno. Evo,ponudio sam vam ,ako kritikujemo Poslanikove bitke,da idemo od jedne do druge.Biraj koju hoćeš!
Bunis se i ako se postave dobri argumenti :kafa ja sam bila komnetirala i nije vam se dopalo :kafa

Postavljate milion kopija hadisa,ajeta,kao da ih neko ne moze pronaci na Google :kafa

Fazliju pitaj za Muhamedove bitke,on je nesto zabrniut,a mene to ne interesuje,znam dovoljno :kafa
Islam je Kur'an i hadisi Poslanika Muhameda.Izvan toga je nevjerstvo.

p..s
Po meni,ti si prilično korektan diskutant.
znam da je vama vjernicima nevjerstvo ako se ne slijedi Kur'an ,sunet i hadisi,ali puno muslimana ne slijedi mnoga pravila islama,i opst se osjecaju vjernicma,a mnogi drugi vjernici kritikuju njihovo vjerovanje :kafa

Hvala :cvijece

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 23:24

statebriga wrote:
dr laganini wrote:..crkva je institucija sa svojim pravilima i zakonima..o ona se minja..nije ista sad i prije tisucu godina..opce mi nije problem kritizirat kad to bude tema..vjestice i slicne gluposti..ali kritizirat samo da kritiziram ne pada mi na oamet..otvori temu mozemo rasprvljat a ne u svakoj temi spominhat crkvu po nekim stereotipima..to mi nije in..
pa tema je katolicanstvo,a kako mislis da pisem o katolicanstvu bez crkve :kafa

A dobro,daj mi ne-sterotipan primjer katolicke crkve :kafa
..daj mi nesteretipan stav o bilo kojoj instituciji..razlikujemo se u tome kolko mozemo realno to sagledat odzet pluseve i minuse. Il branit tezu il ne..pa i umjetnost je podlozzna tome pitika da i ne govorim..

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 23:26

dr laganini wrote: ..opet si isjuciv..kad je biblija bila nije bilo ni muhameda ni kurana..sto cemo sad ako idemo tako polemizirat..il u bosni su muslimani nastali ko poturice u nekom vrimenu..jel tako da raspravljamo..postivam da ti tako virujes al nije u redu da to nameces..i kod nas je prva zapovid u tom stilu nema drugi bogova osim mene..
prvim put cujem da su muslimani u BiH primanjem Islama postali poturice :kafa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 23:28

..jel zato sto sam vjernik ne pricam o sexu..roken rolu..umjetnosti..znaci svi smo indivudue pa imali ista uvjerenja.....ja sam zivio u duvljem braku npr...jebiga sexa sam se prije braka..vinca sam se a zena je imala trbuh do brade..znaci nije nu u crkvi sve crno bilo..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 23:29

statebriga wrote:
prvim put cujem da su muslimani u BiH primanjem Islama postali poturice :kafa[/quotePrelazak kršćana u islam pod Osmanlijama često se naziva poturčivanje ili turkizacija, a moglo je biti nasilno i dragovoljno. Poturčivanje se ne odnosi samo za islamizaciju kršćanskog (nemuslimanskog) pučanstva, nego i za promjenu narodnog i nacionalnog identiteta. Poturčivanje se odnosi istodobno na islamizaciju i nacionalnu identifikaciju s Turcima i Turskom.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 23:37

dr laganini wrote:
statebriga wrote:
prvim put cujem da su muslimani u BiH primanjem Islama postali poturice :kafa
Prelazak kršćana u islam pod Osmanlijama često se naziva poturčivanje ili turkizacija, a moglo je biti nasilno i dragovoljno. Poturčivanje se ne odnosi samo za islamizaciju kršćanskog (nemuslimanskog) pučanstva, nego i za promjenu narodnog i nacionalnog identiteta. Poturčivanje se odnosi istodobno na islamizaciju i nacionalnu identifikaciju s Turcima i Turskom.
Nije tocno,primanje islama je islamizacija,a turkifikacija koju si ti spomenuo uslovljava usvajanje i turskog jezika ,a nisma znala da je za vrijeme Osmanilja potojala Turska :kafa

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 02 Nov 2016, 21:34

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo izrazio je danas protivljenje da žene budu sveštenice, rekavši da je "posljednju riječ" o tom pitanju iznio papa Jovan Pavle Drugi i da nisu predviđene nikakve promjene.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 02 Nov 2016, 21:44

..mislis ivan.. :zubi

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 11 Nov 2016, 09:41

Muslimanski imam imao viziju Krista: ‘Ustao sam iz mrtvih i otvorio vrata raja kako bih te vratio u vječnu slavu’

Munafov susret s Isusom Kristom podsjeća na priču o apostolu Pavlu, koji je, prema svjedočanstvu iz Djela Apostolskih, bio vjeran progonu ranih Isusovih učenika.

U moćnoj priči o iskupljenju i milosti prijašnji imam džamije, koji je mrzio kršćane, prihvaća evanđelje nakon što ga je Isus Krist čudesno podigao iz mrtvih i dao mu dramatičnu poruku.

Bibles For Mideast, tajna organizacija posvećena distribuciji Biblija i osnivanju kućnih crkvi diljem Dalekog Istoka, podijelilo je priču o Munafu Aliju, predanom muslimanu koji je redovito promovirao i propovijedao učenja Kurana, piše Gospel Herald, a prenosi novizivot.net.

Jednoga dana Munaf je bio upleten u raspravu s evanđeoskim timom Bibles for Mideast o svetosti Isusa Krista i istinitosti Biblije. Kada su mu misionari pokušali dati Bibliju, opsovao ih je. Te noći, rulja muslimanskih ekstremista stigla je u sjedište organizacije, vičući „Allahu Akbar“ – „Bog je velik“. Međutim, skupina je bila promijenila svoje utočište te je pobjegla kako ne bi bili ozlijeđeni.

Nedugo nakon toga, Munaf je putovao kući kada se ozbiljno razbolio te je pao na zemlju. Dok je bio u nesvijesti, vidio je demone koji mu dolaze uzeti dušu, te je vikao: „Bježite, prokleti demoni Alaha. Nemate pravo uzeti mi dušu.“

Međutim, demoni su odgovorili: „Ne. Naše je pravo oduzeti ti život. I biti ćeš s nama.“ Prije nego su silom uzeli njegovu dušu i pokušali otići.

Odjednom, Isus Krist se pojavio pred njim zajedno s velikim brojem anđela te su demoni pobjegli u strahu.

„Slušaj, sine moj,“ rekao je Isus Munafu, „Prvo je Adam odbio poslušnost Bogu i sagriješio protiv Njega pod pritiskom Sotone. Vrata raja bila su zatvorena zbog njegova grijeha. Ja sam drugi Adam, Božja Riječ i Mesija Isus, Sin Svevišnjega. Rođen sam od Marije Djevice kao bezgrešni Sin čovječji kako bih otkupio prvog Adama i sav njegov rod uključujući tebe, od grijeha i smrti. I bio sam razapet te sam umro kako bih otkupio sve vaše grijehe i učinio vas djecom Božjom i stanovnicima raja.“

Isus je ponovno rekao, „Ustao sam iz mrtvih i otvorio vrata raja kako bih te vratio u vječnu slavu… Imaj vjere u mene i budi mi svjedok. Vratit ću ti život, jer sam ja autoritet vraćanja života.“

Kada je Munaf Ali otvorio oči, vidio je svoju obitelj kako pokušava poleći njegovo tijelo na stol za pranje i zavijanje prije pogreba. Bili su šokirani kada je ustao i opisao svoje čudesno iskustvo, optužili su ga da ga je zaposjeo zao duh.

Dok je Munaf svrgnut s pozicije koju je imao u džamiji koju je nekada vodio, njegova obitelj, dirnuta njegovom strašću, pridružila mu se u prihvaćanju kršćanstva. Bibles for Mideast potiče kršćane da se nastave moliti za Munafa i njegovu obitelj, budući da su silom istjerani iz svoje domovine zbog trenutnog progona.

Munafov susret s Isusom Kristom podsjeća na priču o apostolu Pavlu, koji je, prema svjedočanstvu iz Djela Apostolskih, bio vjeran progonu ranih Isusovih učenika. Međutim, nakon što je iskusio dramatičan susret s Isusom na cesti prema Damasku, Pavao je postao jedan od najvećih misionara svih vremena, šireći evanđelje Rimskim Carstvom te je napisao 13 knjiga Biblije.

Javljaju se mnogi izvještaji o preobraćenju muslimana na kršćanstvo nakon što su sanjali Isusa. Prošle godine, ISIL-ov borac, poznat po svojim brutalnim ubojstvima kršćana, se preobratio na religiju svojih žrtava nakon što je sanjao „muškarca u bijelom“.

Apologist Nabeel Qureshi rekao je The Christian Postu da su snovi vrlo značajni za muslimane: „U muslimanskoj kulturi, općenito govoreći, ljudi ne smatraju da mogu razgovarati s Bogom.“, rekao je. „Razgovor s Bogom je vrlo kršćanski koncept kao i ideja da je Krist poderao veo – u mnogim kulturama taj veo je još uvijek podignut. U Islamu, na primjer, ljudi ne očekuju da im se Bog osobno obrati, budući da Duh Sveti ne živi u njima. Oni mole Boga za usmjeravanje u snovima; to je jedini način na koji muslimani očekuju da će im se Bog obratiti“.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 02 Dec 2016, 20:37

Sve monoteisticke religije, koje poznajemo su logicno nastale u velikoj mjeri kao kopije ranijih politeistickih , viseBozanskih, paganskih religija.Moderni covjek(znaci poceo da zivi u organizovanoj drustvenoj zajednici) je na planeti zemlji zivio jos prije 800000 godina, pa ne treba posebno pocrtavati da "Crkva" negira naucne istorijske dokaze koji to potvrdjuju, da negira npr postojanje dinosaurusa, ledenog doba itd, pa je po "Crkvi" svijet nastao prije 10 ili 15000 godina, kada je Eva nevaljala navela Adama da ubere "zabranjenu jabuku" pa ih je Bog za kaznu ucinio smrtnima i poslao iz RAja na Zemlju.

Sve monoteisticke religije su "plasirane" te prihvacane kao "oficijalne", drzavne, kao rezultat politickih pritisaka kroz istoriju, tj kroz saradnju aristokratije i svestenstva(koja i danas postoji), sa ciljem ostvarivanja duhovne kontrole nad masama,tj manipulacije koja za svrhu ima iskljucivo materijalno bogacenje tog "najviseg" drusvenog sloja kriminalaca sakrivenih iza maske "pokornosti" Bogu.

Evo klasicni naucni dokaz o tome kako je Isus, kojeg i Islam dozivljava kao "Bozijeg poslanika"(u stvari se Stari, Novi ZAvjet i Kuran nadovezuju) u stvari kopija Egipatskog politeistickog Boga Sunca Horusa, te niza drugih predhriscanskih "Solarnih" Mesija, koji su se javljali u razlicitim kulturama i epohama istorije prije krscanstva i judaizma(Krisne, Oziriza, Dionisa, Bodisatve, Mitre i stotina drugih) i Koliko se sve "svete" knjige oslanjaju zapravo na pracenju astronomskih pojava, u koje su drevni narodi imali veliki uvid.

Evo koga zanima, i ko ima potrebu da spozna istinu

http://www.youtube.com/watch?v=nsSZb0nnGk8

http://www.youtube.com/watch?v=2K0uE6lfNAc

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9471 times
Been thanked: 11222 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 02 Dec 2016, 20:43

posmatrac wrote:
Evo klasicni naucni dokaz o tome kako je Isus, kojeg i Islam dozivljava kao "Bozijeg poslanika"(u stvari se Stari, Novi ZAvjet i Kuran nadovezuju) u stvari kopija Egipatskog politeistickog Boga Sunca Horusa
...i njegovog oca - Ozirisa.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 02 Dec 2016, 20:47

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Evo klasicni naucni dokaz o tome kako je Isus, kojeg i Islam dozivljava kao "Bozijeg poslanika"(u stvari se Stari, Novi ZAvjet i Kuran nadovezuju) u stvari kopija Egipatskog politeistickog Boga Sunca Horusa
Dočarajte malo!?

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 02 Dec 2016, 20:49

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
..ko se na koga nadovezuje.. :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9471 times
Been thanked: 11222 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 02 Dec 2016, 20:51

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Dočarajte malo!?
Pa Oziris je ubijen u zavjeri, a potom je uskrsnuo, baš kao i Isus Krist.
kasnije, u vezi njegovog sina Horusa, rođenje i djetinjstvo, identični Krisotovom.
Ukratko, zapisi o ta dva boga, prikupljeni su i stavljeni u biografiju Isusa Krista.
Nakon Ozirisovog uskrsnuća, Izida je otišla svom mužu. Začela je Horusa, ali ga je rodila u tajnosti. Naime, Ozirisov i Izidin brat Set, koji je ubio Ozirisa, vladao je okrutno nad Egiptom, iako je pravi prijestolonasljednik bio Horus. Izida je skrivala Horusa u delti Nila, a pomagao joj je Thoth. Jednog dana je Horusa ugrizao škorpion. Thoth je, na sreću, izvukao sav otrov, a Ra je dotle zaustavio put po nebeskom svodu. Horus je zato u liku djeteta bio zaštitnik djece. Kad je odrastao, zauzeo se za svoje prijestolje na Sudu bogova. Sudom je predsjedavao Ra, vladar bogova, a kraj njega je još bila Hathor. Ra je zastupao Seta, tvrdeći kako je Set strašniji i moćniji. Izida i Thoth su pak došli braniti Horusa. Suđenje se zahuktavalo, i bogovi su se obratili Majci Bogova, božici Neit, koja je razmislila i odabrala Horusa. Set se nije složio pa je pokušao silom prevariti Izidu i oteti prijestolje. To je učinio tako što je Horusu izbio lijevo oko, Mjesec, ili tako što se s njim natjecao u smjenjivanju lika. Naime, oboje su se pretvorili u vodenkonje i zaronili u Nil. Horus je u obje priče pobijedio. Prijestolje mu je vraćeno, a Set je bio prisiljen povući se. Horus se oženio Hathor, i imao 4 sina.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 02 Dec 2016, 20:59

..mislim isus rođen prije više od dvi tisuće godina a muhamed 570-te.. :hm

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 02 Dec 2016, 21:04

Krokodil Behko wrote:
KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Dočarajte malo!?
Pa Oziris je ubijen u zavjeri, a potom je uskrsnuo, baš kao i Isus Krist.
kasnije, u vezi njegovog sina Horusa, rođenje i djetinjstvo, identični Krisotovom.
Ukratko, zapisi o ta dva boga, prikupljeni su i stavljeni u biografiju Isusa Krista.
Nakon Ozirisovog uskrsnuća, Izida je otišla svom mužu. Začela je Horusa, ali ga je rodila u tajnosti. Naime, Ozirisov i Izidin brat Set, koji je ubio Ozirisa, vladao je okrutno nad Egiptom, iako je pravi prijestolonasljednik bio Horus. Izida je skrivala Horusa u delti Nila, a pomagao joj je Thoth. Jednog dana je Horusa ugrizao škorpion. Thoth je, na sreću, izvukao sav otrov, a Ra je dotle zaustavio put po nebeskom svodu. Horus je zato u liku djeteta bio zaštitnik djece. Kad je odrastao, zauzeo se za svoje prijestolje na Sudu bogova. Sudom je predsjedavao Ra, vladar bogova, a kraj njega je još bila Hathor. Ra je zastupao Seta, tvrdeći kako je Set strašniji i moćniji. Izida i Thoth su pak došli braniti Horusa. Suđenje se zahuktavalo, i bogovi su se obratili Majci Bogova, božici Neit, koja je razmislila i odabrala Horusa. Set se nije složio pa je pokušao silom prevariti Izidu i oteti prijestolje. To je učinio tako što je Horusu izbio lijevo oko, Mjesec, ili tako što se s njim natjecao u smjenjivanju lika. Naime, oboje su se pretvorili u vodenkonje i zaronili u Nil. Horus je u obje priče pobijedio. Prijestolje mu je vraćeno, a Set je bio prisiljen povući se. Horus se oženio Hathor, i imao 4 sina.
Nekako mi je to sve predaleko? Vrlo je upitno jesu li prepisivači sve to dobro zabilježili.

Post Reply

Return to “Religija”