Koja je ono deveta božja zapovijest?laganini wrote:..ma gluposti..kod nas katolika postoji deset božji zapovijedi i jedna je :budi umjeren u jelu i piću...to je to..ko da je alkohol ili hrana kriva ako je neko blesav..i da ma ja mislim da je taj tip bolesnik ali eto to je moje mišljenje moga je nać neki suvisliji razlog zašto je preša na islam...Calla wrote:Samo da mogu ,
ja bih svima naredila da predu na islamske propovjedi ,ako se na disciplinski vjerski nacin moze odreci alkohola!!
Sve je više prelazaka u Islam
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Sve je više prelazaka u Islam
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
..tu sam upamtio ..
misliš koja je deveta ili koje su ostali devet... 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Zar se ne pije vino u crkvi?
A u islamu je potpuno zabranjeno sve što opija. Tačnije ono što opija u velikim količinama, zabranjeno je i u malim. Naravno nema potrebe da se govori o onome što opija i u manjim količinama.
A u islamu je potpuno zabranjeno sve što opija. Tačnije ono što opija u velikim količinama, zabranjeno je i u malim. Naravno nema potrebe da se govori o onome što opija i u manjim količinama.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
nije zabranjeno ali u 7 smrtnih grijeha(oholost,škrtost,bludnost,zavist,srditost,lijenost) se ubraja i
neumjerenost u jelu i piću
@laki pobrkao si...obnovi der znanje

..jesam...davno je bila krizmavila wrote:nije zabranjeno ali u 7 smrtnih grijeha(oholost,škrtost,bludnost,zavist,srditost,lijenost) se ubraja i

Samo da vidim jesu ovo dvoje dosli tobe

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
laganini wrote:..ma gluposti..kod nas katolika postoji deset božji zapovijedi i jedna je :budi umjeren u jelu i piću...to je to..ko da je alkohol ili hrana kriva ako je neko blesav..i da ma ja mislim da je taj tip bolesnik ali eto to je moje mišljenje moga je nać neki suvisliji razlog zašto je preša na islam...Calla wrote:Samo da mogu ,
ja bih svima naredila da predu na islamske propovjedi ,ako se na disciplinski vjerski nacin moze odreci alkohola!!
Hajde tebe da vidim, kako bi ti npr. prešao na islam?
Nije ono da te zejebem, samo malo pređeš pa se vratiš

već sam jednom pisa na ovoj ili sličnoj temi ali rekli su mi da nema više onog da moš imat više žena.. 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
Kod nas u Bosni i Hercegovini - nema. U nekim drugim zemljama ima.
Znači, ko želi u Islam, da bi imao više žena, mora to učiniti u nekoj drugoj zemlji. BiH nije baš najpodesnija za te stvari.
Znači, ko želi u Islam, da bi imao više žena, mora to učiniti u nekoj drugoj zemlji. BiH nije baš najpodesnija za te stvari.
triba ispitat ostala tržišta... 

Znači, imaš ti volju za prelaskom, samo ti treba malo šira podloga.
A ima i tu začkoljica, valja biti obrezan
A ima i tu začkoljica, valja biti obrezan

ma nema frke nisam balo da mu mirim dužinu bit je da mehanika funkcionira..a fala ti bože uvik za 

Nisi me skonta barba, možeš li zamisliti muslimana sa 3 ili 4 žene a da nije osunećen iliti obrezan? Ne ide to... 

Nisi osunećen? Ma nije to ništa, dođe ti berbo i prouči, a ti za njim ponavljaš. Dok kažeš kelime i šehadet(to je nekoliko čarobnih riječi) već si obrezan 

Nek prelaze, samo nek ne prihvataju doktrinu islama od vehabija.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Ako moze da se snimi obred nad Lakim hahahahahahahahahahahahkrhotina wrote:Nisi osunećen? Ma nije to ništa, dođe ti berbo i prouči, a ti za njim ponavljaš. Dok kažeš kelime i šehadet(to je nekoliko čarobnih riječi) već si obrezan
D.I.L.L.I.G.A.F.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Re: Islam
Katolički svećenik nakon buđenja iz kome primio islam
Eduardo Vincenzo Maria Gomez, katolički svećenik iz Indonezije se probudio iz kome duge 17 mjeseci, da bi potom primio islam nakon što je po njegovim riječima vidio Džennet.87-godišnji svećenik iz Španije je živio i propovijedao kršćanstvo na ostrvu Java više od 43 godine. Tečno govori javanskim jezikom, i brojnim dijalektima etničkih grupa koje naseljavaju ovo ostrvo. Veoma je poznata i poštovana ličnost među pripadnicima svih vjera.
Doživio je srčani udar prilikom popravke krova na crkvi, pao s velike visine, da bi potom pao u komu koja je trajala punih 17 mjeseci. Na opće čuđenje, svećenik se iz kome probudio potpuno oporavljen, ali i s potpuno drugim pogledom na život.
„Nisam ništa znao o islamu. Nisam niti jednom pročitao Kur’an, ali tokom kome sam razgovarao s Bogom. Rekao mi je da put koji vodi do nebesa i svjetlo je obasjalo moje cijelo tijelo. Iznenada sam se našao pred zlatnim vratima od raja, i čuo sam Božiji glas kako mi govori Svoje ime, a to je Allah“, rekao je bivši svećenik Eduardo indonezijskim novinama Kalimantan Press.
Prema riječima ljekara iz Medicinskog centra Metropolitan u južnoj Jakarti, njihov pacijent iako je doživio pad s velike visine nema nikakve vidljive tragove povreda kičme, i uskoro će biti u stanju samostalno hodati.
„On je zasigurno najjači 80-godišnjak kojeg sam upoznao. Njegove bi se kosti trebale doslovno raspasti od pada, ali on nema nikakvih ozljeda“, rekao je Jim Won May, ljekar s dvadesetogodišnjim iskustvom.
Eduardov prelazak na islam je iznenadio mnoge pripadnike njegove crkve, ali je već polovina njegovih kršćanskih sljedbenika pokazala želju za primanjem islama. „Ukoliko je Allah istinski Bog, ne želim da zalutam na pogrešnu stazu. Vjerujem ocu Eduardu. Svi mu vjerujemo“, pojašnjava jedan od njegovih župljana.
Svećenik koji je i dalje pod medicinskim nadzorom je već naredio da se započne s izgradnjom nove džamije, a narod vrijedno radi na prikupljanju potrebnih sredstava. „Dužni smo ocu Eduardu za sve što je učinio za nas“, rekao je jedan od posjetilaca stare katoličke crkve, koja se danas nudi na prodaju.
Eduardo Vincenzo Maria Gomez, katolički svećenik iz Indonezije se probudio iz kome duge 17 mjeseci, da bi potom primio islam nakon što je po njegovim riječima vidio Džennet.87-godišnji svećenik iz Španije je živio i propovijedao kršćanstvo na ostrvu Java više od 43 godine. Tečno govori javanskim jezikom, i brojnim dijalektima etničkih grupa koje naseljavaju ovo ostrvo. Veoma je poznata i poštovana ličnost među pripadnicima svih vjera.
Doživio je srčani udar prilikom popravke krova na crkvi, pao s velike visine, da bi potom pao u komu koja je trajala punih 17 mjeseci. Na opće čuđenje, svećenik se iz kome probudio potpuno oporavljen, ali i s potpuno drugim pogledom na život.
„Nisam ništa znao o islamu. Nisam niti jednom pročitao Kur’an, ali tokom kome sam razgovarao s Bogom. Rekao mi je da put koji vodi do nebesa i svjetlo je obasjalo moje cijelo tijelo. Iznenada sam se našao pred zlatnim vratima od raja, i čuo sam Božiji glas kako mi govori Svoje ime, a to je Allah“, rekao je bivši svećenik Eduardo indonezijskim novinama Kalimantan Press.
Prema riječima ljekara iz Medicinskog centra Metropolitan u južnoj Jakarti, njihov pacijent iako je doživio pad s velike visine nema nikakve vidljive tragove povreda kičme, i uskoro će biti u stanju samostalno hodati.
„On je zasigurno najjači 80-godišnjak kojeg sam upoznao. Njegove bi se kosti trebale doslovno raspasti od pada, ali on nema nikakvih ozljeda“, rekao je Jim Won May, ljekar s dvadesetogodišnjim iskustvom.
Eduardov prelazak na islam je iznenadio mnoge pripadnike njegove crkve, ali je već polovina njegovih kršćanskih sljedbenika pokazala želju za primanjem islama. „Ukoliko je Allah istinski Bog, ne želim da zalutam na pogrešnu stazu. Vjerujem ocu Eduardu. Svi mu vjerujemo“, pojašnjava jedan od njegovih župljana.
Svećenik koji je i dalje pod medicinskim nadzorom je već naredio da se započne s izgradnjom nove džamije, a narod vrijedno radi na prikupljanju potrebnih sredstava. „Dužni smo ocu Eduardu za sve što je učinio za nas“, rekao je jedan od posjetilaca stare katoličke crkve, koja se danas nudi na prodaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
To nije tačno. Bog mu se ne bi predstavio tim imenom. Ima on puno imena ali mislim da to ime slabo koristi.Iznenada sam se našao pred zlatnim vratima od raja, i čuo sam Božiji glas kako mi govori Svoje ime, a to je Allah
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Allah najbolje zna!Krokodil Behko wrote:To nije tačno. Bog mu se ne bi predstavio tim imenom. Ima on puno imena ali mislim da to ime slabo koristi.Iznenada sam se našao pred zlatnim vratima od raja, i čuo sam Božiji glas kako mi govori Svoje ime, a to je Allah