Batina je izašla iz raja

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: OSVETA OCA Nasilnog sina za kaznu poslao bokserima u rin

Post by drugrankovic » 08 Jul 2015, 17:54

Terasa svjesti wrote:Kratanje rankoviću, kretanje i rad nogu . Ma nije bitno , danas su neki drugi IN momci u trendu. :djed
To i rekoh kolko vijace i trcanja...

Da drugacijai momci... prije se do prirode drzalo... sad je to uglavmom za slikanje i poziranje e na plazi uu obaveznu tetovazu...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 08 Jul 2015, 17:57

Uništišmo temu , nego imamo ja i ti druže izgleda prilično sličnosti a i oba smo TERS :tamo
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 08 Jul 2015, 18:03

Tema je kako rekoh debilna... normalan covjek ovo ne radi i zna se sta je vaspitanje i koga se to tice...
ovo je jutjb folirancija...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 08 Jul 2015, 18:07

Ni meni ne sjeda to snimanje i eksponiranje za masu . Čovjek živi za svoj štimung i privatnost se moga poštovati . :ok

Da sam na mjestu malog sredio bih meč za oca , pronašao bi čovjeka njegovih godina i kila i vidio bi ima li on petlju .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

Re: Batina je izašla iz raja

Post by Melgirl » 29 Dec 2015, 10:56

Maja wrote:zaboravih reći da su mene roditelji znali udariti i nemam nikakve traume od toga niti im zamjeram. jer ako je neko loš roditelj...neće te zaboljeti udarac već nedostatak nježnosti i pažnje.

ja sam znala da mene moji roditelji vole, tako da su tih par šamara kap negativnog naspram obilja ljubavi

Iskreno, nisam nikakav pobornik nasilja bilo kakve vrste. Pa tako niti fizičkog kažnjavanja djece. Ali, danas kad se malo osvrnem unatrag, moram ipak priznati da je vjerovatno bilo opravdano to što sam nekoliko puta po gradu šetala "šarene guze". :ha

Zadnji put je to bilo u četvrtom srednje kad sam picala dva dana i donijela razrednici liječničko opravdanje. Naravno, umjesto na nastavu otišla sam s dragim. Mislila sam da to razrednica neće spominjati ocu na primanju. Greška! Najprije je provjerio s mamom zna li ona nešto o tome i kad je dobio negativan odgovor...nije bilo druge nego skinuti se i na krevetu čekat dok dođe s kaišem i potpiše se tako da mi je guza gorila dva dana. Ali na kraju godine sam ipak maturirala kao druga najbolja u školi i za to sam dobila pohvalu i od nastavničkog vijeća i od župana i gradonačelnika. To se kod nas svaku godinu prakticiralo, najbolji maturanti idu na prijem kod gradonaćčelnka i župana. :oklagija :oklagija

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Post by Mohr » 29 Dec 2015, 11:01

Tata te u 4. srednje (is)kaiš'o po (goloj) guzi... :roll

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Melgirl » 29 Dec 2015, 11:08

Nakon više neuspješnih pregovora, razgovora i uvjeravanja da neke stvari ne radim dobro, njegovo strpljenje je bilo isrpljeno i ispalo je tako kako je ispalo. Pričali smo nakon nekog vremena i o tome, ali krivnja je bila moja, makar bi tog trenutka napravila neznam šta samo da to izbjegnem. Nakon toga mi nikad više nije palo na pamet ni promislit na nešto slično.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2190 times

Post by Hannibal » 29 Dec 2015, 13:12

Mene je babo udaro do desete godine, poslije sam posto prejak
🐽

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 Dec 2015, 13:35

drugrankovic wrote:
Biba wrote:
Terasa svjesti wrote:Boks je plemenita vještina. Nadam se da će neposlušni sin barem naučiti biti FAIR PLAY "igrač" uz naglasak da naučeno ne prenosi na ulicu.
:sok pa kako plemenita dragi Bože...pa vidiš koliko je malac izgruhan...
Plemenita no sto! Ranko je do 18-19 godina boksova u Vojvodinu kod steve pascana sadasnjeg selektora i kod tadije kacara. Prolade drzava propade slsve boks pogotovo. Kao junio vice prvak otvorenog prvenstva Jugoslavije. Tadija nas ucio i zivotu jer je rodjeni borac s mozgom. Fer nadmetanje muskaraca s pravilima. Nema kvarnih udaraca vec vestina i misici. Nijedan nije mogo bit kod njega a da je baraba na ulici. Srce ako nemas duaba ti sve. Mozak naravno. Nadmetanje muzjaka a ne kafanska sranja i tuca pijanaca. Znas li samuraj koliko je potrebmo trcanja , vijace, za rad nogu i vezbi za jacanje tjela tj snage da bi izdrzo 9 minuta borbe? I odricanja. Tuca na ulici ne traje minut ma i to je puno... jer se biju svakojako i na kvarno ko koga zajebe... Ovdje ti je fer plej i postovanje suparnika.

A ovo je obicno sranje da bi se na jutub stekla gledanost... zna se kako se vaspitava musko celjade. Do deset godina ga tajo jednom premlati ko vola da se una ko je ko sta se sme a sta ne... Posle tuc ne vrjedi otrgne se. Rjecima se vaspitava a ako ne ide nijesi uporan. I ako ga treba biti onda ga udri ti majmune ti si ga napravio a ne drugi da ga biju. Za normalma covjeka ovo su budalastine.
Zato si ti opičen jer si popušio nekoliko nojauta :ble :plavi
Dobar sam i sa Tadijom i sa Žarom ;)

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Post by Mohr » 29 Dec 2015, 13:35

Hannibal Lecter wrote:Mene je babo udaro do desete godine, poslije sam posto prejak
'nači dobro te okalio :D.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2190 times

Post by Hannibal » 29 Dec 2015, 13:37

Mohr wrote:
Hannibal Lecter wrote:Mene je babo udaro do desete godine, poslije sam posto prejak
'nači dobro te okalio :D.
Sparingovali smo svaki dan
🐽

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Melgirl » 29 Dec 2015, 23:36

Vjerovatno nisi upoznat s činjenicom da sam rođena i odrasla u nudistički orijentiranoj obitelji. Moji su roditelji bili nudisti još i prije nego su se vjenčali a tako su nastavili i kasnije. Nakon što smo rođene ja i kasnije sestra, tako su i nas naučili i nemamo s tim problem.
Nije mi smetnja to što me vide golu, to je najmanje, ali taj put šta sam dobila je peklo i bolilo samo tako. :place

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 30 Dec 2015, 01:16

Bio sam ponekad tucen...a i ugruhan :D.

Znalo se desiti da me posalje vani da sa obliznjih vocki odaberem sebi prut :place :D. (nije sala)

Govorio sam kada odrastem da cu se osvetiti :grana

PS nikada nisam znao odabrati :D.
Question everything.

dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije » 30 Dec 2015, 03:18

ne znam za ranije, al otkako sam svjestan sebe batine su me uvijek tjerale na inat! fizicka prisila mi je samo budila najveci mogu bunt (do zadnje kapi krvi sto bi se reklo :oo ). po mom misljenju, tuci djecu nikad nece bit pravi nacin odgajanja. mozda ces sipkom brze naucit ili oducit dijete nesto ili necemu, ali kvalitetnije neces. ono kvalitetnije uvijek zahtijeva vise vremena i truda. batine su kao neki precac koji nije najbolje rjesenje, al jeste kakvo, takvo..
Danas sam tu, a sutra daleko..

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 30 Dec 2015, 03:38

rethna wrote:Bio sam ponekad tucen...a i ugruhan :D.

Znalo se desiti da me posalje vani da sa obliznjih vocki odaberem sebi prut :place :D. (nije sala)

:valja

Kakav si biro? Suh, da pukne cim te prvi put njim oshinu? :valja

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 30 Dec 2015, 03:47

navika wrote:
rethna wrote:Bio sam ponekad tucen...a i ugruhan :D.

:valja

Kakav si biro? Suh, da pukne cim te prvi put njim oshinu? :valja
Nije bilo suhih. :place Vocke su bile poprilicno zdrave.Jabukov i sljivov previse granati i grebu a tresnjov se savije oko tebe ko uzengija :D.
Question everything.

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 30 Dec 2015, 04:10

Mene nisu tukli, a nisu imali ni potrebe:) A ni brata. Oboje smo bili dobra djeca i sad kad malo bolje promislim, vise su nasi roditelji trebali da se mijenjaju vec mi.
Jednom nas je, sjecam se, babo malo "stigao" s nekim prutom jer smo se svadjali za olovku, a zatim je olovku u huji prepolovio na pola :) Tako je i ne zeleci rijesio problem :) Ovo me sjeti na onu pricu kad su se muz i zena razveli a ona trazila pola auta, te ga on fino isijece na dva dijela i veli - izvoli zeno, biraj svoju polovicu :valja

Ni ja svoju djecu ne tucem, ni ja nemam potrebu. Znam ih oshinit pogledom, rijecju i to je sve.
A ko ne zna rijecima s djecom, nece nista postici ni batinama. Zapravo te batine meni i jesu znak samo roditeljske nemoci.
Po meni su roditelji uvijk krivi za odgoj djece. I kad je dijete ters, roditelj je kriv. Gledam kod mojih prijatelja, puste ga da skace na stolu deset dana, jedanesti mu kaze - salazi, past ces :lupa
Uzimam sto za primjer samo. E tu je najveca greska. Ja svojim nisam dopustala da ponove dva puta istu gresku, ma o cemu da se radilo. Reagujem na prvi prekrsaj, sprijecem ponavljanje i samim tim izostaje svaka potreba za upotrebom bilo kakvog nasilja.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Dec 2015, 10:57

Nedavno je desetogodisnjak kod Splita cini mi se na majku s malim djetetom bacio tezak betonski blok. Pogodio je majku u rame.
Za takvu djecu nema kazne a sta da je ubio zenu ili dijete...
Kako kazniti dakle roditelje toga djecaka...uzas...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana » 30 Dec 2015, 11:06

Nije me nikad tuklo....zato i jesam ovaki :o :oo
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40282 times
Been thanked: 26371 times
Status: Online

Post by Rum » 30 Dec 2015, 11:16

Ja bi vecinu forumasa istuko po guzici , da su se marisali ko djeca nebi ja morao sada po Gujici po gujici :oklagija
"Uvijek reci 𝐞𝐥𝐡𝐚𝐦𝐝𝐮𝐥𝐢𝐥𝐥𝐚𝐡
jer imaš više nego što misliš da imaš ."

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”