Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 597 times
Been thanked: 885 times
Status: Offline

Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu

Post by tuzlak1212 » 13 Aug 2025, 23:49

Ovo i jest okidac, danas sam ovo spominjo

A ne dizu se sto i nase budale ovo isto osudjuju i podrzavaju tjeranje ljudi koji namaz obavljaju

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48320 times
Been thanked: 8632 times

Re: Namazom do pomirenja: Sanin Musa organizira masovno klanjanje u Širokom Brijegu

Post by ElTriconi » 13 Aug 2025, 23:52

Masamune wrote: 13 Aug 2025, 23:45 Možemo mi svašta trubiti o ovom Musi, ali kad vidiš ovo

zašto da čovjek šuti. Protiv ovih stvari i trebamo da se dižemo. Ovaj niti je prijavljen policiji niti procesuiran na bilo koji način. Koliko znam u zakonima ne piše da vjerski obred ne smiješ obavljati na javnoj površini. Žena je u parku. Nije negdje stala pred ulaz zgrade pa da recimo smeta ambulanti da ne mogu ljudi proći i slično.

Zašto i kako ovo ljudima smeta ne ide mi u glavu... ne mislim na ustaše iz Širokog tu se podrazumijeva šta stoji iza toga, već mnoge naše Bosance koji ovo osuđuju. To su isti ljudi koji pljuju po iftarima na otvorenom, po božićnim ukrasima koji su 500 metara od džamije i nemaju nikakav dodir sa istom itd.
Image

Vjerske knjige se dzaba djele, ja uzo bibliju nakvu od putnika trgovca i indzil od baptista. Nidje nisam procito da se treba tako radit 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21505 times
Been thanked: 19511 times

Post by Masamune » 13 Aug 2025, 23:56

Jebo te led u Britaniji je normalno da vidiš muslimane u parkovima da klanjaju. Niko ih ne dira sve je normalno. Ljudi prolaze kraj njih, djeca se igraju u parku niko ništa.

A ha je to u Bosni kae vidi onog on meni došo pred zgradom da klanja... koji nam je ba kurac. Ili onaj sa krstom što je hodao... neka ga ako je poruka ok nek hoda, al jok drvlje i kamenje po njemu od strane mnogih.
Last edited by Masamune on 13 Aug 2025, 23:58, edited 1 time in total.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2671 times
Been thanked: 22396 times

Post by HAVANA » 13 Aug 2025, 23:57

Pa normalno da treba ali ne musa itd Nek se moli ko dje hoce ,sta me boli qrac.Kome je ok da klanja na livadi nek klanja,nek onaj nosa kriz od sto kila kud hoce,nek i klece ako im se kleci,nek jehove hodaju po kucama,hare krisne pjevaju po ulici,zidovi itd Nek svi po svojoj knjizi rade sta im je volja ,svi oni citiraju divne knjige al ih praksa jebe pravo.A ovi ljudi nece nista rijesiti.Ovo su sve budale do budale.Cuj musa,pa ga podrzi onaj muamer srbin a javi se mate da vrti krmad na carsiji…Sta smo mi tom bogu skrivili pa nas zapadose vaki debili…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 00:00

Pa izgleda je njima ipak stalo da se nešto uradi pa kako god kad već nema nikakvog procesuiranja i ostalog. Haman da se mora ovako postupati.

Da mi hoćemo imati još Musa, ali tamo gdje nam je najbitnije da pokrenu ljude... al jok, kad najviše treba jebo to odoh ja na kafu i limunadu šta ću tamo na protestima i slično.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 00:12

Eno, očekivano kao što su drugi već nagovijestili. Hrvatski mediji ubiše sa senzacionalizmom u vezi ovog kao da stiže armada teško naoružanih mudžahedina.

A niko od njih naravno ne želi da se bavi uzrokom svega toga, jer to nije bitno. Nije bitan ustaša koji je otjerao ženu koja nikog nije ugrožavala ni 1%.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13793 times
Been thanked: 22690 times

Post by Fuddo » 14 Aug 2025, 00:40

Masamune wrote: 14 Aug 2025, 00:12 Eno, očekivano kao što su drugi već nagovijestili. Hrvatski mediji ubiše sa senzacionalizmom u vezi ovog kao da stiže armada teško naoružanih mudžahedina.

A niko od njih naravno ne želi da se bavi uzrokom svega toga, jer to nije bitno. Nije bitan ustaša koji je otjerao ženu koja nikog nije ugrožavala ni 1%.
Ne znam sta je cudno, hercegovci su im sve preuzeli
Zadomspremni postalo normala, onaj ludak skupi pola miliona idiota i pjeva se jasenovcu i gradisci staroj dok okolo gospe od dronova letaju.
Totalno ludilo, pomracenje uma skoro ko u Srbiji.
Ono raje normalne po Zagrebu sto je ima izludi medju njima, ljudi mole, kume…al gotovo je to.
Ndh 1/1
Da nisu u EU i da se guzica ne boji Brisela vec bi ljudi visili po banderama.
Plenkovic ih je sahranio.
Dozvolite da se obratimo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7634 times
Been thanked: 18025 times

Post by Maja » 14 Aug 2025, 03:26

HAVANA wrote: 13 Aug 2025, 23:33 Onaj debil satro okuplja sutra u 12 u jablanici da idu u siroki.
Gdje ce se to moci gledati, hoce li biti prenos uzivo?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3868 times
Been thanked: 3572 times

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2025, 06:19

Maja wrote: 14 Aug 2025, 03:26
HAVANA wrote: 13 Aug 2025, 23:33 Onaj debil satro okuplja sutra u 12 u jablanici da idu u siroki.
Pretpostavljam da će Musa taj dan imati live prijenos na svom Facebook ili Instagram profilu
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2671 times
Been thanked: 22396 times

Post by HAVANA » 14 Aug 2025, 08:45

Maja wrote: 14 Aug 2025, 03:26
A gdje,pa zvijezde tik toka,instagrama itd…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9351 times
Been thanked: 11097 times

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2025, 09:18

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9351 times
Been thanked: 11097 times

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2025, 09:51

Musa se, u međuvremenu, oglasio novim porukama:

-Oni koji sutra dolaze;

Samo muškarci, bez žena i djece!

Bez oružja!

Bez uniformi vojnih!

Bez zastava!

Samo sedžade!

Uredno i uljudno obučeni i dotjerani kako i priliči muslimanima!

Mi dolazimo u miru obaviti molitvu i sačuvati čast, i Allahov propis.

I, vrlo bitno...

Klanjati sabah namaz!

Onaj ko ne klanja sabah, ne treba dolaziti!

Jer, po hadisu Allahovog Poslanika, savs, onaj ko klanja sabah namaz, pod Allahovom je zaštitom tog dana.

Mi dolazimo u miru, poručio je.

Sve ovo je urađeno radi zaštite časti jedne muslimanke i potencijalno zaštite muslimanki ubuduće.

Ali...

Da se katoličkoj časnoj sestri, u Sarajevu ili bilo gdje drugdje, učinila nepravda, da je oskrnavljena njena čast ili pravo na molitvu, i to od strane moga brata muslimana, ja bih se borio protiv njega radi zaštite njena prava!

Ili, da je oskrnavljena crkva ili katedrala, borio bih se za njenu zaštitu isto kao što bih čuvao džamiju!

Ovo je, jednostavno, princip, čast i dostojanstvo Allahove vjere istine, poručio je Musa.

Podsjetimo, Sanin Musa, osnivač pokreta “Vjera. Narod. Država” i predsjednik Bosanske narodne stranke, najavio je da će ovog četvrtka u Širokom Brijegu organizirati zajedničko klanjanje, uz dolazak oko 1000 muslimana iz cijele BiH - od Bihaća do Sarajeva i dalje.

Musa je ranije sudjelovao na protestima protiv gej prajda.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23207 times
Been thanked: 10001 times

Post by Nice » 14 Aug 2025, 09:54

Skupljač poena.... je li on osnovao stranku, nešto tako

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 10:19

Uhapsio ga je FUP. Vjerovatno po nalogu Trojkaša iliti mister Rambo Isak himself.

Zato ustaštvo moRe prolaziti kod FUP-a bez frke

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 10:22

Pardon, demant. Neki mediji su baš požurili sa zaključcima
Sanin Musa pozvan na informativni razgovor u FUP, nije priveden

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 3757 times

Post by Laser » 14 Aug 2025, 12:04

Ustašu koji je uznemiravao turistkinju dok klanja zaklonjena drvećem u parku bi trebalo kaznit.

Koji je on qurac da zavodi neki "red"? Ali to se neće dogoditi, ustaški katoliban će se samo proslavit kao onaj koji štiti Evropu od najezde muslimana, jer ona žena predstavlja ozbiljnu opasnost.

Zato je ovaj Musin pohod možda i potreban.

Moja iskustva sa katolibanima kažu da se sa njima može samo tako razgovarati.

Ali, balija uvijek procijeni kako nije trenutak za talasanje. Popusti ovdje, popusti ondje. Nikad nije trenutak, a uataši je uvijek pogodan trenutak za bilo šta.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 12:11

I tako smo od jučer i danas imali na jedno desetine senzacionalističkih članaka kao da će se prema Širokom zaputiti 1000 do zuba naoružanih mudžahedina.

I onda otvoriš naše portale i čitaš sve najgore o Saninu Musi.

Uzrok više niko i ne spominje.

FUP poziva Musu na razgovor dok ustaštvo može prolaziti bez frke.

Uglavnom otkazano je sve. Došlo je samo 5-6 ljudi da ga podrže.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Aug 2025, 12:15

Musa otkazao put u Široki Brijeg, šestorici okupljenih jablanički imam rekao da nisu dobrodošli.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23207 times
Been thanked: 10001 times

Post by Nice » 14 Aug 2025, 12:31

Laser wrote: 14 Aug 2025, 12:04 Ustašu koji je uznemiravao turistkinju dok klanja zaklonjena drvećem u parku bi trebalo kaznit.

Koji je on qurac da zavodi neki "red"? Ali to se neće dogoditi, ustaški katoliban će se samo proslavit kao onaj koji štiti Evropu od najezde muslimana, jer ona žena predstavlja ozbiljnu opasnost.

Zato je ovaj Musin pohod možda i potreban.

Moja iskustva sa katolibanima kažu da se sa njima može samo tako razgovarati.

Ali, balija uvijek procijeni kako nije trenutak za talasanje. Popusti ovdje, popusti ondje. Nikad nije trenutak, a uataši je uvijek pogodan trenutak za bilo šta.
Pa i nije nikad trenutak

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1137 times

Post by arzuhal » 14 Aug 2025, 12:39

jah...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Post Reply

Return to “Vijesti”