Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Moderator: Krokodil Behko
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: Jesu li Sarajlijice superiornija vrsta?
Jel se to mjeri halat 

Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Huh jedino ako su koksaru prezivili. Sto ti rece, nek se uslikaju grupile s rodnim do tad nek sute.Julia-Klara wrote:jesu i ovi gore Sarajlijice?
e ovi bi imali na sta biti ponosni
bajdvej - svi se gradovi izgradjuju
Momci imaju koplja dalekog dometa.

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Hahahaha malograndjanstine...Alpha wrote:naravno da je sarajevo moja kuca i da sam ja domacin nje same , to je moja babovina , citav zivot sam ovde proveo i u ratu borio se za njega , i svako je dobro dosao i svako je ugoscen kako zasluzuje , samo jbg kad neko glumi budalu zna se kako zavrsi jer sve se zna i kad se suti...Luna. wrote:@idejaAlpha wrote:ma mi se ne pronalazimo u tom izrazu..Ideja wrote:Ne poznajem puno Sarajlija a dugo nisam ni znala da je Sarajlijica u stvari podrugljiv izraz. O Sarajlijama koji sa prezirom gledaju na druge sam vise citala na netu nego sto ih upoznah u stvarnom zivotu.
@Alpha, to sad sto ti pokazujes slike Sa sa ponosom - to su samo znaci lokalpatriotizma, sto je u redu. Ali cim pocnes druge vrijedjati na osnovu porijekla i govoriti im da ne zasluzuju da zive u "tvom" gradu - to je vec nesto drugo.
Pokazujes recimo sliku Vijecnice, a zasto bi recimo ti imao vece pravo da se ponosis njome nego ja iz Krajine, nije to tvoja babovina, nesto sto ste ti i tvoj babo licno napravili. I uostalom puno toga sto je izgradjeno u Sa je iizgradjeno novcem iz cijele drzave. Ne prozivam ja ovdje tebe licno nista.
Meni je cudno kad se neki "rodjeni" Sarajlija (usto i akademski gradjanin) zali na Sandzaklije govoreci kako su "kockoglavi" i uvijek se pitam kako ga nije sramota naglasavati da je "Sarajlija" a nekog tako ruzno nazivati. Mene bi bilo sramota busati se u prsa kako sam iz glavnog grada a biti tako uskih pogleda.
da i ostajem sa istim stavom naravno da nisu dobro dosli , to je kao kad neko dodje u tvoju kuci i vrijedja te i ne postuje non stop , sta bi mu ti rekla?
rume
kad je zakuhao i podjebava neka malo i hapi , samo cinjenicno....![]()
@alfa, e upravo je u tome fazon. Ti kazes sta bi da neko dodje u tvoju kucu... to i jest to. Svojatanje sarajeva od onih koji, dticajem okolnisti, zive u sarajevu generacijama...
Nije on bolan doso u tvoju kucu nego u glavni grad bosne i hercegovine
De ti meni objasni sto bi neko ko je "pravi sarajlija" sa nekom obicnom strucnom spremicom, bio bolji od nekog ko je doso u sarajevo iz nekog sela, zavrsio fakultet s desetkama.
sta ti imam objasnjavati par puta sam napisao Sarajevo za svu raju i citav svijet ... pa mucni glavom malo sta je pisac mislio reci(Ovdje te prihvataju jedino ako si raja. Veličine ne prolaze, nema oko njih ulizica. Ako neko digne nos, taj je sve izgubio. Ovdje vazda moraš biti na zemlji)...
neces vidjeti i cuti od stranca , beogradjanina ili zagrebcanina, slovenca da te neko naziva sarajlijicom ili ponizava , to samo mozes vidjeti od zavidnoga seljacica...
Cuj, sarajevo mu babovina

Ja hivim u jednoj svjetskoj metropoli, ali zaista meteopoli, u koju sarajevo stane 5-6 puta i nikad neces cuti da neko smatra da ima vise prava na ovaj grad od nekog ko je doselio iz drugih dijelova njemacke.
A tokom rata je bilo vise hiljada sarajlija i ovdje su se smatrali vrijednijim od ostalih bosanaca i gledali nas s visoka.
A kad saberemo koliko je sarajlija bilo za vrijeme rata i po drugim djelovima zemaljske kugle, pitam se kako odbraniste sarajevo.
Odbranise vam ti jadnici sto su pobjegli iz podrinja a sad im se ismijavate...
Vi ste ba sarajlije obicne seljacine.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4935 times
- Been thanked: 6763 times
Prave Sarajlije= gigantno fasinantna bica... isto kao i svjetla tog srcano mijesanog grada. I sad sam pod utiskom poezije.
Jos niste zakljucili temu.

Jos niste zakljucili temu.
Svijest ima sidrište.
Konsultant wrote:Bez alata nema zanata. Jasno ko don.SPINERKA wrote:sto bi sarajlija reko' --mal' al tenicar---

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40492 times
- Been thanked: 26738 times
- Status: Online

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40492 times
- Been thanked: 26738 times
- Status: Online
Sta su se Sarajlijice usutile 

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
napio sam se kao zver u sarajevskom restoranu... dok se sarajlica tusirala, ja... muskarcina...kreten....konjina... zaspaoRum wrote:Sta su se Sarajlijice usutile

Da su SARJLICE, face, probudila bi me... ovako...ma nisu

..imam dobra iskustva sa sarajlicama.. 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
nismo svi iste srecelaganini wrote:..imam dobra iskustva sa sarajlicama..

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Kad bi mene upozno promijenio bi mišljenjeZMAJ wrote:nismo svi iste srece [emoji14]lacelaganini wrote:..imam dobra iskustva sa sarajlicama..
🐽
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Vi!!!Luna. wrote: A tokom rata je bilo vise hiljada sarajlija i ovdje su se smatrali vrijednijim od ostalih bosanaca i gledali nas s visoka.
A kad saberemo koliko je sarajlija bilo za vrijeme rata i po drugim djelovima zemaljske kugle, pitam se kako odbraniste sarajevo.
Odbranise vam ti jadnici sto su pobjegli iz podrinja a sad im se ismijavate...
Vi ste ba sarajlije obicne seljacine.
Vi!!!
Vi!!!
Sjedi ba, popij kahvu jednu i spusti pušku.

..os rec luna da su sarajlije imale jednu bojnu u zapadnoj europi ko mi bojnu minhensku 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
nisam gej konjuuuuHannibal Lecter wrote:Kad bi mene upozno promijenio bi mišljenjeZMAJ wrote:nismo svi iste srece [emoji14]lacelaganini wrote:..imam dobra iskustva sa sarajlicama..

il si mislio kad bi me odveo kod svojih cura???

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Mene srceZMAJ wrote:nisam gej konjuuuuHannibal Lecter wrote:Kad bi mene upozno promijenio bi mišljenjeZMAJ wrote:nismo svi iste srece [emoji14]lacelaganini wrote:..imam dobra iskustva sa sarajlicama..
![]()
![]()
![]()
il si mislio kad bi me odveo kod svojih cura???![]()
![]()
![]()
🐽
ZMAJ wrote:nisam gej konjuuuuHannibal Lecter wrote:Kad bi mene upozno promijenio bi mišljenjeZMAJ wrote:nismo svi iste srece [emoji14]lacelaganini wrote:..imam dobra iskustva sa sarajlicama..
![]()
![]()
![]()
il si mislio kad bi me odveo kod svojih cura???![]()
![]()
![]()

dodji mu sa