Sve vijesti u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times
Status: Offline

Re: Kraj države, Republike Bosne i Hercegovine ???

Post by carobnjak N » 10 Mar 2012, 20:33

mrki62 wrote:Molim te pročitaj, razmišljaj jedan tjedan o tome šta si pročitao pa onda opet pročitaj pa tek onda javi.
Distrikt Brčko,.. a da ja tebe pitam jel znaš kako je nastalo, razlog , zbog čega. Ja ću reči da je nastao na način jer se nacionalisti nisu mogli dogovoriti čije će to područje biti a za sve ostalo su se dogovorili.
Dalje, ko je istinski vladar u Brčkom i da li to tvoje polanje RS na pola smeta u bilo čemu Srbima primjerice u Banjaluci, jel smeta Dodiku , jel smeta u bilo čemu u jačanju RS ?
Haj malo razmisli i argumentuj
Pa evo ja uvjek dajme argumente ,a ti samo priačš o njima.
Eto kao baš se nisu mogli dogovoriti o dijelu teritorije koji presijeca rs na dva dijela ,sasvim slučajno?
Da ti nije malo poglup taj "argument"
Image
Odgovor je vrlo jednostavan : naravno da im smeta jer niko nikad nije napravio državu iz dva razdvojena komada
Drugo : popis državne imovine kao i popis stanovništva je uslov EU koji su morale ispuniti sve države koje su željele dobiti status kandidata za članstvo.
Last edited by carobnjak N on 10 Mar 2012, 20:37, edited 1 time in total.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 10 Mar 2012, 20:41

jah teme u tri p.m....

dokle ce vise ovo pitanje da se poteze!?
Ma dosta vise ba,ubijajte dosadu na drugi nacin!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 10 Mar 2012, 21:04

Tema ima naslov takav kakav je i ima također znakove pitanja i nije mi jasno kako može bilo koja tema nekome smetati a pogotovo ta koja jasno upućuje na podjelu i cijepanje iste.
Prvo preispitajte to što piše pa skontajte šta nije istinito pa replicirajte.
Nurudine, nisi mi objasnio odakle Distrikt jer ja tvrdim , za sve su se sa lakoćom dogovorili šta će čije biti , jedino to područje je bilo područje o kome se nisu mogli dogovoriti.
Orašje je trebalo ići pod RS al zahvaljujući Oršoliću Mrku, koji je odbio komandu kapitulacije i povlačenja iz Oraške općine ,... Orašje je opstalo i danas se kao vodi u Federaciji a u stvari je u Herceg - Bosni.
Pominjao sam već prije Telekom BiH koji također jasno ukazuje na podjelu BiH, jer ne pokriva primjerice Posavinu i pored RS u BiH se nalazi Telekom Mostar , koji za čudo Božije pokriva to Orašje - koje ja pominjem.
I u čemu je štos sada ?
Štos je u tome da ima vas koji se boje istine, tudite se živjeti u svom rahatluku i totalno vas briga kako je onima koji nemaju rahatluka a sve zahvaljujući izdajnicima
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10262 times
Been thanked: 12125 times

Post by Krokodil Behko » 10 Mar 2012, 21:15

Mrki, konstatujem da imamo dvije slicne teme.
"Dejtonski sporazum" i "Oni su unistili proslost sadasnjost i buducnost BiH"
Mogao si taj clanak i tamo smjestiti.

Inace, zamolio bih forumase, da obrate malo paznje na sljedece:
neki novinski clanak, moze biti tema, ali ne moze svaki. To je posebno simptomaticno,
za ovaj podforum. Imamo preko 100 tema a prosjek odgovora, ipak nije mali.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 10 Mar 2012, 22:21

Smatram da je ova tema jedinstvena jer naglašava ono što ni jedna do sada a to je kraj BiH.
Ostaje da vidimo dokle će se dogurati jer nije slučajno u BiH zakonom zabranjeno političko djelovanje bilo kome do Bošnjacima, Srbima i Hrvatima.
Zakonom nije dozvoljeno bilo kome politički biti aktivan na državnom nivou , sem ta tri naroda.
Recimo neko ko se izjasni Bosanac il Hercegovac, Slovenac ,..... oni ne mogu politički djelovati na državnom nivou.
Dakle, sve je to dogovoreno plemenski i vjerovatno da uskoro se BiH dijeli po plemenima ; Bošnjaci, Srbi i Hrvati.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Mar 2012, 22:32

A ko to naglasava kraj BiH?
Jedan novinski clanak, koji ce vec sutra, biti sa ostatkom novina u kontejneru?
Ili si ti mesija koji to zna?

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 10 Mar 2012, 22:45

Kao što sam već napisao - ostaje da vidimo dokle će se dogurati i kamo puste sreće da se ta vijest nađe u kontejneru .

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

BORIS DEŽULOVIĆ: Zvao me nekidan u dva iza ponoći Lagumdžija

Post by carobnjak N » 12 Mar 2012, 11:20

Četvrtak | 08.03.2012.

Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane ili komiteta da kaže što bi trebalo pisati u novinama. Baš se, veli, vratio iz Banje Luke, bio kod Dodika i tako. - Kakav si mi ti? - pitao me onda.

Piše: Boris Dežulović

- Nije loše, a kod vas? - reko ja pristojno, pa nastavio i ne sačekavši odgovor. - Evo sad odoh, idem da pišem kolumnu.
- Sve imaš? - upitao me gospodin ministar, ali više onako retorički, samopodrazumijevajuće.
- Imam, imam - rekoh.
- Sve imaš - nastavio je, ovaj put mi se učinilo manje retorički, kao da provjerava. - Državni udar i to?

Državni udar?, mislim se ja, kakav državni udar?

- Apsolutno - nesigurno sam klimnuo glavom.
- Samo što je nasjeo na potkusurivanje - i dalje je govorio Zlaja. - Nismo se pojavili, pošto će se sastati s HNS-om, mene nema.

Tko se nije pojavio?, gdje se nije pojavio?, koga nema?, razmišljao sam grozničavo, sve samouvjereno klimajući glavom.

- Apsolutno, apsolutno - sveudilj sam tako ponavljao, iako nisam imao ni daleke slutnje pojma o čemu priča.
- A kod tebe? - upitao tada Zlaja. - Šta ima kod tebe?
- Apsolutno, apsolutno! - energično na to klimnuh glavom.
- Reko, šta ima kod tebe? - ponovio onda ministar glasnije.
- Ah, to – trgnuo se ja. - Sve u dure.
- I eto, tako – na to će Zlaja, kao da me nije čuo.
- Vidimo se, hvala vam - požurih ja srdačno, ali veza se već prekinula.

Tupo sam gledao u telefonsku slušalicu. Državni udar, potkusurivanje? Jebemtisve, blage veze nisam imao o čemu je riječ. Ponekad sensei baš nerazumljivo govori. Mislim, svi mi u medijima znamo da je on mudar učitelj i vođa, ali da je baš toliko mudar, znao bi i da mi nismo. Kako bilo, valjalo je sjesti i pisati. Sve imaš, državni udar – kreveljio sam se podrugljivo, pa se brzo osvrnuo. Srećom, nitko nije čuo.

Državni udar, nismo se pojavili, mene nema – ponavljao sam u sebi. Vjerojatno misli na očekivani susret s hrvatskim premijerom. Umjesto s njim, on se u Banjoj Luci susreo s Dodikom. Bilo je dakle jasno da govori o svojoj posjeti Banjoj Luci. Ili ne? Hajde razmisli, rekoh sam sebi: za prvu posjetu u mandatu ministra vanjskih poslova sensei Lagumdžija je izabrao Banju Luku. Nije ni Bruxelles, ni Washington, nije ni Zagreb, ni Beograd, nego - Banja Luka. Onda mi je sinulo. Kakav je to lisac!

Posjetom Dodiku u svojstvu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija je praktički sam samcat priznao Republiku Srpsku. Veličanstveno! Milorad Dodik je, naime, u klopci. Klasični šah mat. Jer šta? Mora sad i on, jebiga, priznati Bosnu i Hercegovinu. Ako je ne prizna, znači da ne priznaje ni njeno priznanje Srpske, a ako ne priznaje priznanje Srpske, ne priznaje, to je jasno, ni Srpsku kao takvu. To bi bilo kao da je dobrovoljno raspustio entitet i na televiziji proglasio povratak Republike Srpske u državnopravni okvir Bosne i Hercegovine.
S druge strane, onoga trenutka kad predsjednik Republike Srpske prizna Bosnu i Hercegovinu, nema više Republike Srpske kao države. Ako, naime, Dodik prizna Bosnu i Hercegovinu, priznaje i njezin državni integritet na cijelom njenom teritoriju, a ako prizna državni integritet Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju, ne priznaje, to je jasno, integritet Srpske kao takve. To bi bilo kao da je dobrovoljno raspustio entitet i na televiziji proglasio povratak Republike Srpske u državnopravni okvir Bosne i Hercegovine.

U svakom slučaju, Dodik je popušio. Zavukao mu ga Lagumdžija do balčaka. Nasjeo papak na klasično potkusurivanje. Pa da, sjetih se tada, tako je sensei i rekao, "samo što je nasjeo na potkusurivanje"! mali je to majstor, možda i najveći poslije Kissingera.
Gledam tako one protokolarne fotografije na kojima su njih dvojica za onim stolićem, na stoliću mala zastavica Republike Srpske, na radnom stolu mali grb Republike Srpske, uza zid pak velika zastava Republike Srpske, na zidu mali grb Republike Srpske, do grba mapa Republike Srpske, velika Srpska ko Velika Srbija, sve u svemu - nigdje Bosne ni za Bosnalijeka, a Dodik pizdi. Neprocjenjivo.

Zajebo ga Lagumdžija kao nitko. Ministar vanjskih poslova se smješka, a Dodik, točno se vidi, iznutra kuha. Kao Capablanca kad mu je ono Mansfield 1919. uvalio svoj čuveni šah mat u dva poteza. Uvalio sensei Lagumdžija levatu državni udar u dva poteza, divota bilo gledati.
Ustao sam od stola i glasno zapljeskao ministrovoj unutarnjo-vanjskopolitičkoj bravuri. I taman krenuo da ću poslati tekst u kabinet Ministarstva, ono zazvonio telefon. Kad tko? Kožo. Ima on taj običaj, zovne iz kafane da ispriča vic taman kad šaljem tekst u Ministarstvo.

Elem, došao Zlatko Lagumdžija u Federalnu televiziju da gostuje kod Muje u Dnevniku. Ušao on u studio, a urednici i novinari, kad ga vidješe, sve zabalili i zaslinili od silnog oduševljenja. Bilo baš ružno za vidjeti, cijeli studio onako balav i slinav. "Dajte uredite to malo", rekao gospodin Lagumdžija s gađenjem i sjeo u stolicu, a Mujo odmah zapasao pregaču i dohvatio partfiš da uredi studio prije nego počne Dnevnik. Gospodin Lagumdžija se, međutim, za to vrijeme na stolici stao klizati po balavom podu, pa Mujo stao razmišljati kako da mu nekako fiksira stolicu.

Gospodin Lagumdžija onda, vidjevši će Dnevnik početi dok se Mujo sjeti rješenja, ustao i skinuo opasač da mu privežu stolicu za stol. "Odlična ideja, gospodine ministre!", reče urednik Mujo, a gospodinu ministru, čim je skinuo opasač - pale hlače. Krenuo onda Mujo hitro gospodinu Lagumdžiji podignuti pantale, ali se na balavom podu poskliznuo i zabio mu se posred gole stražnjice. U taj čas, jasno, u studio upala Fata, pa vidjevši Muju s pregačom francuske sobarice i glavom u dupetu gospodina Lagumdžije, poviče: "Šta to radiš, crni Mujo?!?!

"Znam da nećeš vjerovati", odgovorio Mujo rezignirano, "ali uređujem Dnevnik Federalne televizije."

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times

Re: BORIS DEŽULOVIĆ: Zvao me nekidan u dva iza ponoći Lagumd

Post by String » 12 Mar 2012, 17:52

:haha :ok
Image

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: BORIS DEŽULOVIĆ: Zvao me nekidan u dva iza ponoći Lagumd

Post by carobnjak N » 13 Mar 2012, 07:07

:D. zna Dežulović odakle vjetar puše

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Sve vijesti u BiH

Post by mrki62 » 14 Mar 2012, 15:09

Image

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 17 Mar 2012, 21:26

Nije li Behko iz Bijeljine ?

Image

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 17 Mar 2012, 21:28

Ovo je strasno. I sta sada da im covjek uradi nego da ih pobije mater im......
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2012, 21:33

Kolumbo, tu sam vijest vidio i prije tebe.
Jedini razlog sto onma nije na portalu, upravo si ti.
Ti mi sigurno ne trebas, za procjenu situacije u mom rodnom gradu.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 17 Mar 2012, 21:44

Krokodil Behko wrote:Kolumbo, tu sam vijest vidio i prije tebe.
Jedini razlog sto onma nije na portalu, upravo si ti.
Ti mi sigurno ne trebas, za procjenu situacije u mom rodnom gradu.
E sad ti meni fino objasni u čemu je štos ?
Lijepo sam pitao i ako ti se ne odgovara, jednostavno zaobiđi.
Ako nekoga interesuje šta je u vezi s tim i ako još i pita a ti se na podyebljiv način javiš , onda smo haman svi Kolumbo .----- sem tebe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2012, 21:49

Prije bih rekao, da si ti sa podyebljivim ciljem postavio tu vijest.
Disusija zavrsena!!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 17 Mar 2012, 22:04

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Predmet "Hidrogradnja"

Post by Krokodil Behko » 01 Apr 2012, 09:41

Tužilaštvo KS istražuje višemilionske pronevjere

Image

straga o nezakonitom poslovanju u "Hidrogradnji", koju provodi Tužilaštvo KS, trenutno je u predistražnoj fazi, kazala je za naš list portparol ove pravosudne institucije Jasmina Omićević. Ona nam je potvrdila da se postupa po prijavi koju je dostavila grupa radnika.

Federalni premijer Nermin Nikšić za naš list je ranije kazao da je Vlada FBiH spremna ponovo pokrenuti pitanje rasvjetljavanja kriminala u ovom većinskom državnom preduzeću.

Prema saznanjima "Dnevnog avaza", istragom Tužilaštva obuhvaćeno je osam osoba, članova Uprave "Hidrogradnje".

Također, provjeravaju se navodi o velikim pronevjerama sredstava vezanih za naplatu odšteta i potraživanja "Hidrogradnje" za poslove koje su uradili po svijetu. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o pronevjeri čak 17 miliona dolara!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Predmet "Hidrogradnja"

Post by mrki62 » 01 Apr 2012, 10:34

Prevelika je svota, da bi se pronašao lopov a kamo li još i osudio :pusi

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Predmet "Hidrogradnja"

Post by nezaboravna » 01 Apr 2012, 10:56

Sve vece firme kao i Hidrogradnja su opljackane na samom startu od SDA ,Bicapcica,Izetbeg.,Cengica i ostalih hoboznica,profitera,pa gdje je Famos Energoinvest Unisi druge nekada jake firme ??Opljackano i prodato za sicu a ima toga jos mnogo. :tjesi :tjesi :bua :bua :bua
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Post Reply

Return to “BiH”