Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8241 times
Been thanked: 19392 times
Status: Online

IZGUBILA KONTROLU NAD KAMIONOM:

Post by Maja » 09 Apr 2013, 14:09

Dramatično spašavanje Bosanke Almire Ribić u SAD

Image

Policija je saopštila da je kamion udario u stranu mosta i zapalio se dok je kabina ostala da visi iznad vode.

Američki vatrogasci su iz kabine šlepera, koja je visila sa mosta na samo nekoliko metara iznad rijeke James u državi Virginia, spasili vozačicu Almiru Ribić porijeklom iz BiH, prenosi Srna.

“Izgubila sam kontrolu nad kamionom. Kočnice su otkazale. Sve što sam mogla da uradim jeste da se molim. Hvala svima koji su mi spasili život”, rekla je ona lokalnim medijima.

Image

Almira Ribić bila je za upravljačem kamiona i kretala se mostom preko rijeke ka tunelu.

Policija je saopštila da je kamion udario u stranu mosta i zapalio se dok je kabina ostala da visi iznad vode.

Image

Ribić će biti optužena za opasnu vožnju.

(DEPO, BLIN/md)

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: IZGUBILA KONTROLU NAD KAMIONOM:

Post by paparaci » 10 Apr 2013, 02:02

valjda prvo trebaju ispitati slucaj prije nego podignu optuznicu? naravno ukoliko nema nikakvih svjedoka ili video zapisa. sta ona moze sto su kocnice otkazale (ako je zaista tako)? za to su krive americke vlasti. ispravite me ako grijesim. ali koliko znam kod njih nema tehnickog pregleda. znaci, mozes sa svakakvom harabatijom sudjelovati u saobracaju.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 10 Apr 2013, 02:36

Pa nije bas da mozes voziti bas svasta. Duznost je da popravis ono sto se pokvari, tj. da vodis racuna o vozilu kojim upravljas. Tvoje vozilo, tvoja odgovornost... tu naravno spada i ugrozavanje tudjih zivota.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 10 Apr 2013, 09:26

ma kauboji su to i kod njih je sve obrnuto ko u krmka muda,nigdje nikakve logike...oni su smijuci se i pijuci viski ubijali one fine zivotinje na mlione-Bizone,a samo zato da indijanci ne bi imali sta jesti!..iako su indijanci bili shaka muha u odnosu na bijelu "najezdu" iz Europe..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10012 times
Been thanked: 11896 times

Re: Ljudi i dogadjaji

Post by Krokodil Behko » 10 Apr 2013, 10:44

Natavak sapunice na krajiški način: Ljubavnik teško pretučen a Ibrahimu opsjeli džini

Tuča u kojoj je poduzetnik i ugostitelj Adem Pajazatović, Ibrahimin suprug, pretukao svog konobara Asmira Grahovića, ima ljubavnu pozadinu: supruga i konobar su bili otišli na kraći ljubavni odmor u Barcelonu... Lokalni hodža tvrdi da je Ibrahima pod uticajem čarki, zlih zapisa i 12 džina

Ovih dana je hotel „Alem“ u Sarajevu bio poprište velike i žestoke tuče na krajiški način. Naime, Adem i Edi Pajazetović pretukli su Asmira Grahovića, a slučaj je prijavljen policiji. Tuča je nastavak dešavanja sa sarajevskog aerodroma kada je Adem prvi put napao Asmira, ali je tada, zahvaljujući intervenciji policije, izbjegnuta tuča. Inače, svi oni su iz Velike Kladuše.

Razlog ovakvog ponašanja ugostitelja Adema Pajazatović je to što je njegova supruga Ibrahima prije izvjesnog vremena pobjegla sa njegovim konobarom Asmirom Grahovićem na odmor u Barcelonu, odnijevši, po pričama, i znatnan porodičan novac. Ljubavni par je potrošio pare, pa se nedavno vratio u BiH; tu ih je, na sarajevskom aerodromu, sačekao ljutiti Ibrahimin muž.

Ibrahima je trenutno u BiH i negdje se skriva kako ne bi dopala u ruke svome povrijeđenom mužu.

Inače, na stranu sestre je ovih dana javno stao i njen brat Samir Šabić, koji tvrdi da Adem uopće nije bio napao Ibrahimu na aerodromu i da je njoj strah „usadio Grahović, te se ona zbog toga boji razgovarati sa svojim suprugom i sa mnom".

Također, kako saznaje DEPO PORTAL, Adem i njegova porodica su išli kod jednog velikokladuškog hodže koji smatra da je Ibrahimi žrtva čarki i zlih zapisa te da su je opsjeli i da njom vlada 12 džina.

Policija sa velikom pažnjom i oprezom prati dalji razvoj događaja oko ove prave ljubavne sapunice na krajiški način.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 10 Apr 2013, 10:45

Kvragu, preduhitrio si me. Čim sam vidjela naslov sam htjela nešto napisati o bizonima i Indijancima....

dacina_curica

Post by dacina_curica » 10 Apr 2013, 10:47

Jest' jest', ograisala Ibrahima, sjela na mrve negjde...dzini su garant, sejtanska posla, nije ona kriva....:rol

Oj zemljo, progutaj sve odmah :grana

dacina_curica

Post by dacina_curica » 10 Apr 2013, 10:50

Bizoni :srce "Indijanci" :srce :srce

:oo

Cek sad, pape ( :grle ) je u pravu....kako ce je teretiti za bilo sto ako nisu uradili pretragu da nadju pravi uzrok udesu? Nidje veze :cudi
Last edited by dacina_curica on 10 Apr 2013, 11:00, edited 1 time in total.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 10 Apr 2013, 10:59

Nisam u toku, je li to sad pogrdno? :ooo Onda neka bude Native Americans...

I kažete nema tehničkog pregleda? A čujem i da je vozački ispit tamo 'piece of cake'..

dacina_curica

Post by dacina_curica » 10 Apr 2013, 11:05

Komad torte, piletine, par dolara....ma talasika je ovdje sve pa i vozacki :oo. Inspekcije su takodjer glupost, kakve sve ves masine vozaju po putu, uzas. :ubihse

MoRe Native Americans ali je ipak najbolje po plemenima ljude zvati. :grle

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 10 Apr 2013, 16:25

dacina_curica wrote:
MoRe Native Americans ali je ipak najbolje po plemenima ljude zvati. :grle

Sad sam kopala po ladicama u potrazi za jednom kartom koju sam nacrtala davno, u periodu u kojem sam bila uživljena u američke domorce. :oo
Sjećam se da sam ucrtavala u kartu gdje su obitavala koja plemena... npr. Šošoni tamo oko Nevade, Komanči u teksaškim prerijama, Navaho prema Meksiku dole,
Apača je bilo na sve strane :ooo ... pa Šajeni i Siouxi tamo na srednjem zapadu....ne sjećam se više, sve mi je isparilo.

Nisam našla kartu, bit će nestala u dimnim signalima. :ooo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 10 Apr 2013, 17:21

Dust wrote:Pa nije bas da mozes voziti bas svasta. Duznost je da popravis ono sto se pokvari, tj. da vodis racuna o vozilu kojim upravljas. Tvoje vozilo, tvoja odgovornost... tu naravno spada i ugrozavanje tudjih zivota.
POLAHKO... :p
Rjec je o civilizovanoj drzavi....jbt... :hm
Svugdje u svjetu pa i u najvecim vukojebinama poslje takvog dogadjaja
vozilo ide na vjestacenje,obradu.
Ako nije imalo uredne papire o ispravnosti,ona to nije smjela voziti
Po svemu sudeci to neko mora platiti,sad ce najlakse biti da pukne preko njene grbace.
Ona moze dokazat da auto nije bio ispravan,to ce je doci jos skuplje jer mora unajmit advokata.
Sta je sa vlasnikom auta,firma za koju je radila...???
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 10 Apr 2013, 18:00

Pa da Pashaga. Vozilo ce se pregledati, naci ce se uzrok nesrece. Ona je optuzena, ali ne i osudjena, tako da cemo vidjeti.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 10 Apr 2013, 18:07

Nista strasno , nek je zdrava i ziva .
Ko god vozi moze mu se desiti , a sto se ispravnosti vozila tice , eh pa svi bi mi imali volju novo kupit pa vozit al nemere .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 10 Apr 2013, 21:55

ja bih nju, sto rekao jedan moj rodjak, govnjivom motikom pa bi svi djavoli izasli zacas iz nje
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 12 Apr 2013, 02:52

Dust wrote:Pa nije bas da mozes voziti bas svasta. Duznost je da popravis ono sto se pokvari, tj. da vodis racuna o vozilu kojim upravljas. Tvoje vozilo, tvoja odgovornost... tu naravno spada i ugrozavanje tudjih zivota.
pa kad se sjetim one emisije na mtv-u "pimp my ride" - i te kako se svasta vozi. jedno auto je bilo toliko otislo tj. u losem stanju da su uzeli novo auto i "napimpali" :plavi ga.

logicno je da imas duznost pokvariti nesto kad se popravi. :haha
mislim naravno obrnuto. ali sam ovako prvobitno napisao i ostavio da stoji kako bi se i vi sa mnom zabavili. :DD

stvar je u tome da cesto nismo ni svjesni da je nesto u kvaru ili da ce se uskoro pokvariti. zbog toga postoji tehnicki pregled. on sluzi sprijecavanju kvarova i udesa prouzrokovanih kvarovima.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 9 times

Post by merylin » 21 Apr 2013, 01:45

U Tuzli rođena beba od 6 kilograma

TUZLA - Elvira Mulavdić (23) iz Živinica rodila je prirodnim putem sina teškog čak šest kilograma i dugačkog 66 centimetara.
Porodila se u UKC Tuzla, u kojem navode kako se ne sjećaju sličnih situacija da je beba toliko težila. Ovo je Mulavdićevoj peto dijete i kaže da je osjećaj neopisiv.

Sami se uvjerite koja je razlika od druge novorođenčadi :oo

Image

Image
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Hrvatska: Nije joj se odazvao pa mu sjekirom polupala auto

Post by Krokodil Behko » 21 Apr 2013, 02:32

Image

Marijana B. (19) iz Pitomače u Hrvatskoj razbila je automobil svom dečku joj se nije javljao na telefon.

Ona je u utorak u 13.30 sati na parkingu poslovnog centra, sjekirom razbila "Opel Kadet" svog dečka. Navodno, ona i S. B. (22) su u vezi tri godine i u posljednje vrijeme mladić je češće izlazio i ušao na žurke nego što je uobičajeno.

Nakon što ga nije našla, a on joj se nije javljao na telefon, Marijana je otišla na parking i bijes iskalila na mladićevom automobilu.

Razbila je vjetrobransko staklo, svjetla, a ni zadnji kraj automobila nije pošteđen. Nakon što ju je prošao bijes, otišla je u obližnji kafić, gdje ju je na terasi, u društvu prijatelja, pronašla policija.

Image

Image

Nije bila pijana. Kako kaže, ne pije, za razliku od svog dečka koji se posljednjih dana mnogo družio s čašom, ali i drugim djevojkama.

On je potvrdio da joj ovo nije prvi put. Prije godinu i po dana, po istom receptu se "obračunala" i s Golfom. Mladić kaže da je neće tužiti, ali da joj je to posljednji put, prenosi Kurir.

Prije nekoliko dana Marijana je otišla iz kuće mladićeve bake, u kojoj su zajedno živjeli posljednjih godinu dana. Ona je zaposlena u kafiću u Pitomači u Hrvatskoj.

Dok su novinari razgovarali s njom, prilazili su joj mnogi poznanici i govorili kako bi se sasvim drugačije ponašala da joj dečko vozi neki skupi automobil, a ne polovni.

Ali, Marijana se nije dala zbuniti nego je rekla da bi isto postupila i da vozi neku prestižnu marku vozila jer 
joj je jedino bilo na pameti da ga urazumi.

Nada se da ovo neće loše uticati na njihovu vezu i da će se on napokon opametiti. S druge strane, on kaže kako će dobro razmisliti o nastavku veze s njom, ali da mu ne pada na pamet da je prijavi za oštećenje auta.

Marijana je na kraju dobila prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Re: Hrvatska: Nije joj se odazvao pa mu sjekirom polupala au

Post by Konsultant » 21 Apr 2013, 07:17

je li bio kasko osiguran?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Hrvatska: Nije joj se odazvao pa mu sjekirom polupala au

Post by Krokodil Behko » 21 Apr 2013, 10:27

E jes mu napravila štetu. On te farove na otpadu, može kupiti za 40 maraka oba komada. Sve skupa sa šajbom i rukama - 100 maraka.

Post Reply

Return to “Mediji”