Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2775 times
- Been thanked: 22938 times
- Status: Offline
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40602 times
- Been thanked: 26939 times
Re: Korona virus
Dok korona divlja, Sarajlije uživaju u suncu: Vilsonovo šetalište vrvi od šetača svih generacija

Od sinoć u 20 sati u Sarajevu je, odlukom Vlade KS, na snazi lockdown koji će trajati do ponedjeljka do 7 sati. Odluka je donesena s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.
Zabranjen je rad pojedinim poslovnim subjektima, u prvom redu ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, a stanovništvu je upućen apel da maksimalno ograniči kretanje.
Međutim, uprkos svim preporukama, Sarajlije su lijep dan iskoristile za uživanje na suncu, te je Vilsonovo šetalište puno posjetilaca svih generacija koji dan koriste za šetanje, ispijanje kafe na klupi, ali i sportskih rekreativaca.
Podsjećamo, od zatvaranja su izuzeti sljedeći poslovni subjekti:
- trgovine prehrambenim proizvodima i pekare,
- apoteke, benzinske pumpe,
- prodavnice hrane za životinje,
- specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava,
- veterinarskih proizvoda i opreme,
- subjekti koji obavljaju djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, subjekti koji obavljaju veterinarske djelatnosti,
- kantonalna javna komunalna preduzeća i kantonalna javna preduzeća,
- subjekti koji se bave pogrebnim i srodnim djelatnostima,
- kopneni prijevoz i ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu,
- hoteli i sličan smještaj uz posluživanje hrane samo za goste koji imaju prijavljen boravak
- gradilišta...

Od sinoć u 20 sati u Sarajevu je, odlukom Vlade KS, na snazi lockdown koji će trajati do ponedjeljka do 7 sati. Odluka je donesena s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.
Zabranjen je rad pojedinim poslovnim subjektima, u prvom redu ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, a stanovništvu je upućen apel da maksimalno ograniči kretanje.
Međutim, uprkos svim preporukama, Sarajlije su lijep dan iskoristile za uživanje na suncu, te je Vilsonovo šetalište puno posjetilaca svih generacija koji dan koriste za šetanje, ispijanje kafe na klupi, ali i sportskih rekreativaca.
Podsjećamo, od zatvaranja su izuzeti sljedeći poslovni subjekti:
- trgovine prehrambenim proizvodima i pekare,
- apoteke, benzinske pumpe,
- prodavnice hrane za životinje,
- specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava,
- veterinarskih proizvoda i opreme,
- subjekti koji obavljaju djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, subjekti koji obavljaju veterinarske djelatnosti,
- kantonalna javna komunalna preduzeća i kantonalna javna preduzeća,
- subjekti koji se bave pogrebnim i srodnim djelatnostima,
- kopneni prijevoz i ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu,
- hoteli i sličan smještaj uz posluživanje hrane samo za goste koji imaju prijavljen boravak
- gradilišta...
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Najbolje i to zabraniti ljudima. Samo memljiv podrum
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9575 times
- Been thanked: 11329 times
Naser Orić hospitaliziran u Respiratornom centru u Tuzli zbog upale pluća izazvane koronom
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Gledam brojeve zaraženih u turskoj i vidim da su ljudi iz trabzona i rizea dobro najebali.
za razliku od njih, gore šanliurfa, mardin i druga pogranična mjesta prema siriji i iranu haman da nemaju oboljelih.
I naumpade mi nešto...
Helem, u trabzonu i mjestima oko istog žive tzv bijeli turci tj porijeklom su iz rusije i dobrim dijelom pripadaju bijeloj rasi.
S druge strane turske su ljudi koji su porijeklom iz onih raznih stanova i mongolije.
Ako je sad ovaj virus stvarno pušten ili nesretnim slučajem izašao iz laboratorije, je li moguće da je kreiran za određenu rasu tj da najebu bijeli, a da maltene zaobiđe crnu i žutu rasu?
Jer, kako je moguće da virus bira, pa neke ni ne dodirne, a druge potamni gore nego kuga?
Isto tako u africi. U većini zemalja maltene nije igrao nikakvu ulogu, ali je napravio sranje u južnoj africi.
Zanimljivo je to da u južnoj africi ima dosta bijelaca.
Vjerovatno da je ovaj upis ustvari niđe veze, ali su mi bili zanimljivi ovi brojevi iz turske, tačnije određenih gradova, pa mi naumpade ovo što sam napisao.
za razliku od njih, gore šanliurfa, mardin i druga pogranična mjesta prema siriji i iranu haman da nemaju oboljelih.
I naumpade mi nešto...
Helem, u trabzonu i mjestima oko istog žive tzv bijeli turci tj porijeklom su iz rusije i dobrim dijelom pripadaju bijeloj rasi.
S druge strane turske su ljudi koji su porijeklom iz onih raznih stanova i mongolije.
Ako je sad ovaj virus stvarno pušten ili nesretnim slučajem izašao iz laboratorije, je li moguće da je kreiran za određenu rasu tj da najebu bijeli, a da maltene zaobiđe crnu i žutu rasu?
Jer, kako je moguće da virus bira, pa neke ni ne dodirne, a druge potamni gore nego kuga?
Isto tako u africi. U većini zemalja maltene nije igrao nikakvu ulogu, ali je napravio sranje u južnoj africi.
Zanimljivo je to da u južnoj africi ima dosta bijelaca.
Vjerovatno da je ovaj upis ustvari niđe veze, ali su mi bili zanimljivi ovi brojevi iz turske, tačnije određenih gradova, pa mi naumpade ovo što sam napisao.
Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21849 times
- Been thanked: 19899 times
I u TK su počeli obilaziti čak i manje prodavnice da vide da li se ljudi pridržavaju mjera. O marketima, kafićima itd. da ne govorim.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5039 times
- Been thanked: 6541 times
Pluca uredna, kks uredna osim holesterola
Korona baj, baj

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Virus toliko strasan da moras nalaze vaditi da vidis jesi bolestan. Tacno cemo svi izginuti
Last edited by insomnia on 13 Mar 2021, 22:16, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2695 times
- Been thanked: 8344 times
U Bosni i Hercegovini 1.031 novi slučaj zaraze, preminule 32 osobe
Kanton Sarajevo 598 novozaraženih, preminulo 15 osoba
Kanton Sarajevo 598 novozaraženih, preminulo 15 osoba
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Jebali smo macku mater
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Svaki dan jedno selo ode pod zemlju
- Duminjo
- Urednik foruma
... tokom jučerašnjeg dana na području KS je izvršeno ukupno 196 inspekcijskih nadzora u predmetu kontrole poštivanje propisanih naredbi i mjera u ugostiteljskim objektima, trgovinama, kladionicama, drive-in punktovima, javnom gradskom prevozu, kao i kod upravitelja zgrada.
Za utvrđene nedostatke izdato je ukupno 35 rješenja o otklanjanju nedostataka i 12 prekršajnih naloga u novčanom izosu od 21.000 KM.
Od toga je šest prekršajnih naloga kladionicama gdje su zatečeni uposlenici i igrači bez maski, te je uočeno nepoštivanje fizičke distance, prekobrojnost i neposjedovanje dezinfekcionog sredstva za ruke.
Četiri prekršajna naloga izdata su javnom gradskom prevozu, odnosno po dva prekršajna naloga za KJKP GRAS i Centrotrans zbog prekobrojnost putnika, kršenje propisane fizičke distance između putnika, te zbog toga što nije osigurano prisustvo Covid redara u vozilima.
Dva prekršajna naloga izdata su trgovinama zbog “nehigijene”.
klix
Za utvrđene nedostatke izdato je ukupno 35 rješenja o otklanjanju nedostataka i 12 prekršajnih naloga u novčanom izosu od 21.000 KM.
Od toga je šest prekršajnih naloga kladionicama gdje su zatečeni uposlenici i igrači bez maski, te je uočeno nepoštivanje fizičke distance, prekobrojnost i neposjedovanje dezinfekcionog sredstva za ruke.
Četiri prekršajna naloga izdata su javnom gradskom prevozu, odnosno po dva prekršajna naloga za KJKP GRAS i Centrotrans zbog prekobrojnost putnika, kršenje propisane fizičke distance između putnika, te zbog toga što nije osigurano prisustvo Covid redara u vozilima.
Dva prekršajna naloga izdata su trgovinama zbog “nehigijene”.
klix
- Duminjo
- Urednik foruma
- Duminjo
- Urednik foruma
"Fotografije su napravljene u 7:15 sati kada je ispred ambulante već bilo oko 50 pacijenata koji čekaju terapiju. U ambulanti smo prvo čekali da im dostave lijekove za terapiju, a sa pacijentima je radila samo jedna medicinska sestra, druga je bolesna i nisu osigurali zamjenu. Pacijenti sa upalama pluća čekaju tri, pa čak i četiri sata na terapiju, to je nečuveno", kazala nam je čitateljica.
Napomenula je da je Covid ambulanta jedina ambulanta za građane sarajevskih općina Centar i Stari Grad, a da su za liječenje osigurana samo tri mjesta u, kako kaže, neuvjetnim prostorima.
klix
Napomenula je da je Covid ambulanta jedina ambulanta za građane sarajevskih općina Centar i Stari Grad, a da su za liječenje osigurana samo tri mjesta u, kako kaže, neuvjetnim prostorima.
klix
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2775 times
- Been thanked: 22938 times
Bice i u omer maslic. Doktorica pozitivna, ode. Sestara par, ode. 3 imaju ne smiju na covid, rizicna grupa. Ja ne znam ko ce. Jos par dana, domar ce pregledat.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Nemoj me zezat da je ovo slika iz covid ambulante???
Pa tu nema sanse da osoblje izbjegne zarazu
Kod nas ovoga nema...svi se pregledaju u kontejnerima koji se iza svakog pacijenta dezinficiraju
Imaju termin i za lab i za rtg
I te prostorije se iza termina dezinficiraju i prozrace do iduceg termina
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23433 times
- Been thanked: 6168 times
...bolje je da sutim!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Jučer pričao sa mojima koji rade na ukc.insomnia wrote: 13 Mar 2021, 22:13 Virus toliko strasan da moras nalaze vaditi da vidis jesi bolestan. Tacno cemo svi izginuti
Bježi ba - kažu - udri brigu na veselje. Nemamo vakcine, nemamo ništa, samo nam fali da dižemo paniku. To je otprilike poruka.
Doktori imaju kovid i idu na posao. Čekaju samo da prođe onih prvih par dana dok su zarazni.
Kaže tetak, inače kardiolog, 60% njegovih pacijenata prebolovalo koronu.
ogromna većina nema pojma da ju je imalo.
pitam šta je sa snimcima pluća i ožiljcima, kaže nestanu nakon neka tri mjeseca.
Pregledao i svoju suprugu a moju tetku. I ona imala koronu. Od simptoma imala bolove u leđima.
Bila bolesna kad sam ja bio u bosni.
Normalno sjedili, a nisam se zarazio. Dakle, antitijela djeluju i godinu dana nakon što sam prebolovalo.
Jedino šta mi se desi kad budem u kontaktu s nekim ko ima koronu jeste to da me jedan dan golica u nosu i grlu. Onda uzmem malo manuka meda i gotovo.
I da se po ko zna koji put ogradim, reći ću da je ovaj virus itekako opasan za određene skupine.
Ono što želim reći jeste to da ne treba da se gubimo i padamo u paniku i depresiju.
Svi mi se morete obratit