Frizure

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2733 times
Been thanked: 4880 times
Status: Offline

Re: Frizure

Post by Nora Ibsenova » 23 Apr 2020, 13:14

Ne znam šta bi joj napravilo ovo tako najednom, sjećam se prije možda mjesec - dva si stavljala sliku i izgledala je baš lijepo i zdravo.

Zeznuto je kad se vrhovi iskrzaju, samo idu dalje i dalje dok ih ne odrežeš, a šteta zbog dužine .. Baš šteta.

Spejso kupi u DM Baleaa turban, samo jedna vrsta tih Balea turbana i ima i drži što duže i zagrijavaj pomalo fenom. Vjeruj mi, nećeš prepoznat kosu. Nije trajno rješenje al makar će ti malo zagladit to sve.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 23 Apr 2020, 13:37

Image

Moji prirodni valovi, ravno iz kreveta :oo
somehow I manage

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 23 Apr 2020, 13:38

Brams :sok kako je lijepa,pa tebi ne treba nista da radis sa kosom :cvijece
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Apr 2020, 13:40

Hvala, kosa mi je bila prilicno ravna i bezivotna do nedavno, al dva mjeseca pravih proizvoda i tehnika za valovitu kosu cine cuda :oo
somehow I manage

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 23 Apr 2020, 13:42

Cek nije ti bila prirodna ovako kovrdzava?

Prelijepa je ja posebno volim kovrdzavu kosu :)
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Apr 2020, 13:46

Lanci wrote: 23 Apr 2020, 13:42 Cek nije ti bila prirodna ovako kovrdzava?

Prelijepa je ja posebno volim kovrdzavu kosu :)
Prirodno mi je valovita/kovrcava, ali s godinama mi se skoro skroz izravnala zbog toga sto sam ju ravnala stalno i pokusavala ukrotit na krive nacine, pa je bila sva objesena i bezivotna. Sad sam prihvatila tu prirodnu teksturu kose i promijenila totalno rutinu pranja i stiliziranja i sve proizvode, i evo u roku dva mjeseca se dosta popravila i vratili su se valovi :)
somehow I manage

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Apr 2020, 13:59

Frizeri se ovdje otvaraju 4.5. :spanac
Jedva cekam farbanje i sisanje, necu dirat duzinu jer pustam kosu ali cu reci da me osisa postepeno, onda mi se kosa bolje ukovrca.
somehow I manage

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 5296 times
Been thanked: 4875 times

Post by uvijek_kontra » 23 Apr 2020, 14:42

Brams, ti si bas uspjela u namjeri. :D Čestitam ti na istrajnosti, rezultat je fantastican. :ok

Slazem se sa savjetima za space, odsjeci pola jer nema smisla ni maske ni nista, ako je kosa takva. Radije zdrava kosa do ramena nego ovako.

A da si sisala na vrijeme dovoljno, ne bi bilo ovako. :baba
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9986 times
Been thanked: 16847 times

Post by spacebound » 23 Apr 2020, 14:45

uvijek_kontra wrote: 23 Apr 2020, 14:42 Brams, ti si bas uspjela u namjeri. :D Čestitam ti na istrajnosti, rezultat je fantastican. :ok

Slazem se sa savjetima za space, odsjeci pola jer nema smisla ni maske ni nista, ako je kosa takva. Radije zdrava kosa do ramena nego ovako.

A da si sisala na vrijeme dovoljno, ne bi bilo ovako. :baba
Nisi citala sve. Ja kosu uvijek odrzavam i posvecujem joj paznju, sisala sam kad i koliko je trebalo. Frizerki uvijek kazem da sjece koliko treba. Ostecene kosa nije lijepa. Ovo se desilo iznenada. Ima 1, 2 mjeseca, samo se objesila i pocela pucat, ne znam ni kako ni zasto. Evo sam sad pisala frizerki da vidim mozemo li se kako iskombinovat.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 23 Apr 2020, 14:49

Nemoj meni to pricat. :baba Znam te dovoljno da znam da ti je svaki centi kazna i da ti neko kaze da sisnes 30cm, ti bi se naljutila. I ne bi uradila to.

Uzmi u obzir i da kosu peglas, bar jesi do skoro i na vec ostecenu kosu, peglanje.. no go. Dzaba svi preparati.

Osisaj, ne žali. Uradi fino postepeno ili sta ti se svidja pa da imas frizuru koja ide uz takvu ljepoticu. Jbs duzinu, ako je dužina onda sve sto imaš. Sad imas super razlog jer svakako kosa treba to. :ok

P. S. Moraš znat i da ti u zadnje vrijeme malo stresa i svega bilo zbog odlazka i sve sto se izdesavalo pa dodaj hormone i lako se to na kosi odrazi.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14581 times
Been thanked: 10065 times

Post by Julia-Klara » 23 Apr 2020, 15:00

meni kosa strasno brzo raste :grana Znaci, 2-3 cm mjesecno, zato i imam problem sa kratkom kosom.
Ali, dok sam bila kuci, i kad jesam kuci, ja jednom mjesecno idem na sisanje.
Dok je kosa bila duga shishala sam je kad god sam isla kuci, svkij par mjeseci, i opet je bila do dupeta kad sam je skroz shishnula.

Kad sam dosla ovamo bila je paz, do uha. Onda sam je prvom prilikom sjecnula, nazad je bilo kratko skroz (za rascupavanje) sa dugom shishkom naprije. Te prve godine sam je pocela pustati, i za 5-6 godina je israsla do dupeta :grana uz redovno "shtucanje" kad god sam isla kuci.

Svako sushenje je bilo fenom, vikleri, PM'rne, uz obavezan balzam, kasnije i ono mlijeko za kosu od Balee.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 23 Apr 2020, 15:02

Julia, tako i kod moje mame. Ofarba, za dva tjedna 2 centi izrastka. Da hoce imat dugu, u jednoj godini bi je imala. Al nece. :D

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 23 Apr 2020, 15:08

I meni tako, a to mene izludjuje. Kad imam kratku kosu, oko uha bude izbrijano skroz, i ond akad vidim da mi te dlake vec izrasu preko uha - ubila bih se :why

Sinoc pricam sa prijateljicom (frizerka moja), kazem joj jedva cekam da se shisham, kaze "Klaro, ne prilazi trimeru!!!" :valja
Zna da se sama shisham kad mi dopizdi :valja Ali sad nema teorije , preduga je i pokvarila bih sve. Zato i razmisljam kad se frizerki ovdje otvore da odem do Mishe da me "oguli" :ovaj

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 23 Apr 2020, 22:43

Dobra si. Moja mama svaki put kad je pokušala da pusti, poslije kratko vremena popizdla i zvala frizerku. :D.

Ma tebi svakako stoji i jedno i drugo ali si meni bolja s kratkom.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 23 Apr 2020, 22:47

Slazem se ;)
POkazala sestra neke moje slike svom momku, a ona kaze:"Uh, ista Hasiba Agic"... A to je znak da se moram shishat :valja

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 23 Apr 2020, 22:52

Jel imaš nekog tu gdje si il cekas da odes kuci? Moja mama kad ode u Bosnu, ludi jer ne moze nac dobru frizerku. Ovdje godinama idemo kod jedne i super nam je.

Yenna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by Yenna » 23 Apr 2020, 22:52

Ja sebe zaista ne mogu zamisliti sa kratkom kosom...
Srećom pocetkom marta sam se šišala i radila pramenove, mada je zaista njegujem maximalno i uvijek nešto novo kupujem od maski, ulja, šampona... :hihi
I da, sušenje mi je najgore i uvijek imam želju boju da promjenim al se ne usuđujem jer se pokajem brzo... :123

Image
Last edited by Yenna on 23 Apr 2020, 23:00, edited 1 time in total.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 23 Apr 2020, 22:59

uvijek_kontra wrote: 23 Apr 2020, 22:52 Jel imaš nekog tu gdje si il cekas da odes kuci? Moja mama kad ode u Bosnu, ludi jer ne moze nac dobru frizerku. Ovdje godinama idemo kod jedne i super nam je.
Ne mogu ovdje naci nikoga da mi odgovara 100%. Kod kuce mi je prijateljica frizerka, znamo se 20 godina, i smao sjedem, ona radi s glave sta hoce :valja

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 23 Apr 2020, 23:28

Julia-Klara wrote: 23 Apr 2020, 15:08 I meni tako, a to mene izludjuje. Kad imam kratku kosu, oko uha bude izbrijano skroz, i ond akad vidim da mi te dlake vec izrasu preko uha - ubila bih se :why

Sinoc pricam sa prijateljicom (frizerka moja), kazem joj jedva cekam da se shisham, kaze "Klaro, ne prilazi trimeru!!!" :valja
Zna da se sama shisham kad mi dopizdi :valja Ali sad nema teorije , preduga je i pokvarila bih sve. Zato i razmisljam kad se frizerki ovdje otvore da odem do Mishe da me "oguli" :ovaj

Ja ne znam jesu mi gore ove sto nikad nisu za više od jedne nijanse farbe promijenile, ili one što nikad oblik frizure nisu promijenile, ili one što plaču kad im frizerka otkine malo više (doslovno, moja rodica :grana) ili vi što se navučete na kratku i imate fobije od puštanja :D.
Kritikuješ a zapravo si ista :ble

Na temu:
Što se tiče boja,nema te boje koju imala nisam. Oblika isto jako mnogo. I kad sam imala dugu, nekad sam stepenirala, nekad šiške, nekad uvijam par mjeseci, pa peglam.

A nekad se obojim pa vidim da mi ne stoji ta nijansa, pa probam se navići, lijepa je boja i sve, ali ako mi ne stoji, skidam.
Obično cure kažu volim takvu i takvu, a pola žena znam da im uopće ne stoji to što su imale.
Moja sestra je s crnom dugom kosom bila duh.
Jedva je odgovorili.
Veli najljepša mi je crna duga kosa. Jest ali kakva je na tebi ? :noga
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 23 Apr 2020, 23:49

Zagorka wrote: 23 Apr 2020, 23:28
Julia-Klara wrote: 23 Apr 2020, 15:08 I meni tako, a to mene izludjuje. Kad imam kratku kosu, oko uha bude izbrijano skroz, i ond akad vidim da mi te dlake vec izrasu preko uha - ubila bih se :why

Ja ne znam jesu mi gore ove sto nikad nisu za više od jedne nijanse farbe promijenile, ili one što nikad oblik frizure nisu promijenile, ili one što plaču kad im frizerka otkine malo više (doslovno, moja rodica :grana) ili vi što se navučete na kratku i imate fobije od puštanja :D.
Kritikuješ a zapravo si ista :ble

Na temu:
Što se tiče boja,nema te boje koju imala nisam. Oblika isto jako mnogo. I kad sam imala dugu, nekad sam stepenirala, nekad šiške, nekad uvijam par mjeseci, pa peglam.

A nekad se obojim pa vidim da mi ne stoji ta nijansa, pa probam se navići, lijepa je boja i sve, ali ako mi ne stoji, skidam.
Obično cure kažu volim takvu i takvu, a pola žena znam da im uopće ne stoji to što su imale.
Moja sestra je s crnom dugom kosom bila duh.
Jedva je odgovorili.
Veli najljepša mi je crna duga kosa. Jest ali kakva je na tebi ? :noga
Sta kriKitujem? fakju, Zagi :valja

Ja ti samo kazem kakvo je trenutno stanje, tj, posljednjih 6 godina :cudi
Znas u cemu je problem? Sto sam uvijek gledala slike na kojima sam lijepa, lijep ugao, kosa, sminka, sve. I onda kontam pa pusticu, nervira me i ovo trazenje frizera, jer kad god odem da me osisa, uzmem trimer kod kuce i popravljam :valja Srecom ostave duze pa mogu napraviti onako kako volim.
Do jednom - kad je bukvalno uzela masinicu i oguglila me,da sam jedva cekala da prodje 2 sedmice da to malo naraste i da mogu napraviti nesto s kosom - makar je zalijepiti za glavu :valja

Ne dramim, ima par frizurica koje mi se svidjaju, odoh bas napraviti kolaz pa uturit ovdje. Ali duga nikako vise. Bar ne sad, nisam spremna ;)

Post Reply

Return to “Ljepota”