Hdje ti vidis da blatin drzavu Bosnu? Ja blatim uredjenje koje nam je tvoja SDA i dalaimmuno wrote: 25 Jul 2024, 16:32Slusaj ziva bila ako je tebi B I H sranje od drzave u kojoj cini mi se ne zivis to je tvoja stvar, na sramotu ti.bosnjakinja wrote: 25 Jul 2024, 09:38
Nije ona kriva sto nam SDA sa ostalima takvu drzsvu dala
U tom sranju snalazi se kako umije
Kakva god da je moja domovina, moja jejedna i jedina koju imam/imamo.
Prestani vise da sve ljude iz te domovine, zemlje okrakterises kao smetlje, primitivce, zaostale i kako sve ih ne nazivas jer medju njima su ljudi koji su branili tu istu domovinu iz koje si potekla i ti I nemas pravo isto kao i ja bilo sta da im prigovoris pa taman cijelo vrijeme proveli u podrumu !
Dovoljno si o sebi rekla i govoris na kojekakvim forumima pa I ovdje, poznata si svima. Tvoje preobrazenje iz "radikalnog vjernika" u nekog demokratu, liberalistu je sve drugo nego uspjesno. Licemjerstvo, omslovazavanje drugih i drugaciji je najgora osobina koju covjek moze imati a to si ti !
Benjamina Karić (SDP) je nova gradonačelnica Sarajeva
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Benjamina Karić (SDP) je nova gradonačelnica Sarajeva
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12091 times
- Been thanked: 12669 times
- Status: Online
Opet ti, cija bolan sda.... Smanji dozivljaj bice ti boljebosnjakinja wrote: 25 Jul 2024, 18:01Hdje ti vidis da blatin drzavu Bosnu? Ja blatim uredjenje koje nam je tvoja SDA i dalaimmuno wrote: 25 Jul 2024, 16:32
Slusaj ziva bila ako je tebi B I H sranje od drzave u kojoj cini mi se ne zivis to je tvoja stvar, na sramotu ti.
Kakva god da je moja domovina, moja jejedna i jedina koju imam/imamo.
Prestani vise da sve ljude iz te domovine, zemlje okrakterises kao smetlje, primitivce, zaostale i kako sve ih ne nazivas jer medju njima su ljudi koji su branili tu istu domovinu iz koje si potekla i ti I nemas pravo isto kao i ja bilo sta da im prigovoris pa taman cijelo vrijeme proveli u podrumu !
Dovoljno si o sebi rekla i govoris na kojekakvim forumima pa I ovdje, poznata si svima. Tvoje preobrazenje iz "radikalnog vjernika" u nekog demokratu, liberalistu je sve drugo nego uspjesno. Licemjerstvo, omslovazavanje drugih i drugaciji je najgora osobina koju covjek moze imati a to si ti !
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44611 times
- Been thanked: 7960 times
Od naobrazbe ima dvaes godina provedenih pred lokalnim granapomMaja wrote: 25 Jul 2024, 16:31 Kako god, ako se nekad bude guglao da zna...
Amir Pašić Faćo glup si, antipatican, debilan, ruzan (ko da ga je arapin pravio), evo sto psujes, nego ne znas uopste pricati, sve ti nepovezano, odbojan si, gadan i debeo.
A svi koji ga prate su kreteni.

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20512 times
- Been thanked: 18522 times
Laserovaimmuno wrote: 25 Jul 2024, 18:19Opet ti, cija bolan sda.... Smanji dozivljaj bice ti boljebosnjakinja wrote: 25 Jul 2024, 18:01
Hdje ti vidis da blatin drzavu Bosnu? Ja blatim uredjenje koje nam je tvoja SDA i dala

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39605 times
- Been thanked: 25612 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 21705 times
- Been thanked: 9273 times
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 397 times
Beni wrote: 08 Apr 2021, 11:05 Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva izglasali su Benjaminu Karić (SDP) za novu gradonačelnicu Sarajeva.
Karić je članica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, a predložena je nakon što se iz utrke povukao Bogić Bogićević. Ona je kandidatkinja koju je podržalo 15 vijećnika iz SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde.
Ona je izabrana jednoglasno s 26 glasova "za".
Benjamina Karić (rođena Londrc) je rođena 1991. godine u Sarajevu, a izjašnjava se kao Ostali. Od svoje 18. godine je članica SDP-a, a od 2019. je i potpredsjednica ove partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta.
Povlačenje kandidature Bogića Bogićevića za ovu funkciju je za sve nas bilo veliki šok i još veće razočarenje, napisali su iz SDP-a u predstavljanju Karić kao kandidatkinje za gradonačelnicu.
"Kao i mnogi građani Sarajeva, i mi smo to željno iščekivali, jer smo u tome vidjeli pozitivnu promjenu i novu nadu. Građani Sarajeva su svojom nesebičnom podrškom pokazali šta misle o ovom bosanskohercegovačkom velikanu. Nakon neprincipijelnog ponašanja pojedinih vijećnika prilikom glasanja u gradskom vijeću Sarajeva, mogli smo naslutiti da će Bogićević povući svoju kandidaturu. Njegov nesalomljivi karakter i odlučnost su upravo ono što ga najbolje opisuje i ono zbog čega ćemo mu uvijek biti zahvalni. Opredijelili smo se za osobu koja će svojom energijom i znanjem voditi Grad. Kandidatura Benjamine Karić pokazuje kakvo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu SDP BiH želi vidjeti", kazali su iz SDP-a.
Benjamina Karić naslijedit će Abdulaha Skaku (SDA) i postati 39. osoba na čelu Sarajeva i tek druga žena.
Ne izgleda lose ta Milf,vjerovatno je jedna granata u krevetu ! Bas bi je malo poprcao
- bosnjakinja
- Inventar foruma
a ko ce biti gradonacelnik nakon lokalnih izbora?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2293 times
- Been thanked: 861 times
Pa, neka. "Kad se šenluči, nek' i hala gori".
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2505 times
- Been thanked: 7682 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12091 times
- Been thanked: 12669 times
Benjamina duso ne trebaju 2 spomenika al u Mjedenici obezbjedi da radi radionica, da ih ne tjeraju 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Danas se gasi Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH. Preživjela je i rat i mir ali nije preživjela Benjaminu Londrc, profesoricu iz Kiseljaka koja joj nije vratila Vijećnicu, niti dala budžet ali jeste Severini dala 800.000KM koje bi biblioteci produžilo život za 5 godina.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
kmeeeRum wrote: 03 Sep 2024, 13:38 Danas se gasi Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH. Preživjela je i rat i mir ali nije preživjela Benjaminu Londrc, profesoricu iz Kiseljaka koja joj nije vratila Vijećnicu, niti dala budžet ali jeste Severini dala 800.000KM koje bi biblioteci produžilo život za 5 godina.
20240903_133711.jpg
gdje Bakr sve godine da rijesi

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ne širi dezinformacije. Spašena je.Rum wrote: 03 Sep 2024, 13:38 Danas se gasi Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH. Preživjela je i rat i mir ali nije preživjela Benjaminu Londrc, profesoricu iz Kiseljaka koja joj nije vratila Vijećnicu, niti dala budžet ali jeste Severini dala 800.000KM koje bi biblioteci produžilo život za 5 godina.
20240903_133711.jpg
I nije dala Severini 800.000 KM, već je to budžet za cijeli grad za NG i biće više izvođača.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Neuknjiženi kvadrati
Fasada od gradskog novca
Krov od gradskog novca
Žičara ne radi za 6. april
Fiktivno prebivalište u Novom Sarajevu
Lampe za igralište od 300 KM plaćene 10 000 KM
Dijeljenje ćevapa
Patetika
Pomoć školama (samo u Novom Sarajevu)
Zloupotreba penzionera
Baklavica![attachment=0]20240907_120411.jpg[/attachment]
Fasada od gradskog novca
Krov od gradskog novca
Žičara ne radi za 6. april
Fiktivno prebivalište u Novom Sarajevu
Lampe za igralište od 300 KM plaćene 10 000 KM
Dijeljenje ćevapa
Patetika
Pomoć školama (samo u Novom Sarajevu)
Zloupotreba penzionera
Baklavica![attachment=0]20240907_120411.jpg[/attachment]
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Čuj valter portal. Kakav je to portal majke ti? Prvi put čujem. Bezbeli neki botovski
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3686 times
- Been thanked: 3411 times
Previše se kritikuje Benjamina od strane onih koji i prije njenog imenovanja gradonačelnice nisu imali visoke standarde
“Hoćemo Bogića Bogićevića za gradonačelnika! Nema veze što danas ima preko 70 godina i što bi možda mogao biti senilniji od Bidena, on je prije 30 godina rekao NE! Hoćemo Bogyjaaaaa!”.
“Hoćemo Bogića Bogićevića za gradonačelnika! Nema veze što danas ima preko 70 godina i što bi možda mogao biti senilniji od Bidena, on je prije 30 godina rekao NE! Hoćemo Bogyjaaaaa!”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22606 times
- Been thanked: 23177 times
Naseef
Ali koliko su bili sigurni da ce proci..
Naravno,nemam nista protiv covjeka samo kazem,bili su 100% sigurni i corak..ko da iznutra neko sabotirao.

Naravno,nemam nista protiv covjeka samo kazem,bili su 100% sigurni i corak..ko da iznutra neko sabotirao.
dream of spring.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3686 times
- Been thanked: 3411 times
Zahiragić ga podržao, SDPovci i drugi ljevičari ga izradiliironman wrote: 08 Sep 2024, 20:22 Naseef![]()

Ali i on je nakon toga kukao kao curica
Samo kratak dio
Kme kme kme
"Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", ističe Bogićević.
Navodi da je bio zgrožen spoznajem kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za njega jedini častan odgovor na te pokušaje da ga se i ljudski i politički ponizi.
"To što su se vijećnici kasnije 'predomislili, pa su me 'izabrali' jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor. Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorišući činjenicu da sam dva dana ranije javno saopštio da povlačim kandidaturu", dodaje Bogićević.
Teško je, kako kaže, reći šta je bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od njega odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku.
"A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom 'oprali' pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu 'pamet'. Od kandidature sam odustao teška srca, prvenstveno imajući u vidu vašu javno izraženu, masovnu podršku. Ali, vjerujte mi da se ništa dobro ne bi moglo očekivati ni u daljoj saradnji sa takvim Gradskim vijećem, u kojem sjede i neki vijećnici skloni glasačkoj trgovini", navodi on.
Shvatam ja nezadovoljstvo osobe koja je lično prevarena i izrađena ali se ovdje radi o bosanskohercegovačkoj/balkanskoj politici, koje si se PM pokušao vratiti na sadašnju političku scenu ako si prespavao zadnjih 30 godina ili se pravoš budala, pa ne znaš da je danas u politici mijenjanje dresova, jedina ideologija je novac i fotelja i svako gleda kako će koga zayebati.
I tako nešto misli voditi glavni grad države a nije ni svjestan šta se dešava na današnjem vremenu.
Benjamina je zlatna i dabogda bila na poziciji i narednih 10 godina. Zna odbrusiti kada treba i zna odgovoriti svima, od onih iz svojih redova, pa do četnicka, ustaša i Bošnjaka iz opozicije.
Ovaj još misli da je to Sarajevo 1988. godine a misli se baviti problemima u Sarajevu u 2024. godini.
Ma ustvari, ništa nije ni mislio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.