HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2408 times
- Been thanked: 4202 times
- Status: Offline
Re: U Sarajevu misa za Bleiburg
Mislim da je dovoljno indikativno to što se još (a trebalo je na samom startu) Puljić nije jasno i bez dvojbe, precizno izjasnio kome se održava misa. Nego sve nešto okolo-kole.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
pa vidis da ni Britanci ne opravdavaju svoju gresku , svijesni su svog sudjelovanja u takvom masakruMunDzi wrote: 12 May 2020, 15:47Ma nije valjda.Venera wrote: 12 May 2020, 15:36
to su price za malu djecu , jadni Britanci, nisu znali sto ce sa njima![]()
narano da su ubijeni i civili, porodice vojnika , to je poznato , i naravno da je protivzakonito ubijati civile
ali od kad je Bleiburg iskljucivo oplakivanje ustasa i pravljenje mise za iste u katolickoj crkvi , jer ne primjetim da misu prave ostale nacije ili religijske grupe![]()
Eto trebali su ih sve spakovati pa sebi presiliti, hraniti ih i izdrzavati.
Nisu ih htjeli uzeti i na kraju krajeva ebe im se sta ce s njima biti.
Nek im drzava u kojoj su ratovali odredi sudbinu.
Slozila si se da je protivzakonito ubijati civile.
A za misu, nek se Puljic izjasni tacno kome je pravi, ustasama ili civilima ili i jednim i drugim. Onda mozemo o tome i osudjivati njega i crkvu ili ne. A kako je valjda rekao da nece praviti misu pojedinacno i nece izdvajati pojedince treba ga konkretno pitati sta je mislio time. Ako je mislio i zlikovcima i nevinim, onda je supak koji podrzava ustastvo. I tu je kraj.
ubijanje civila je grozan zlocinacki akt
pa ako Puljic ne izdvaja pojedince, znac, misa je za sve nastradale , ustase, cetnike, slovneske domobrane, SS-ovce, i civile

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
Da li se pravi misa u SlovenijiNora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 15:51 Mislim da je dovoljno indikativno to što se još (a trebalo je na samom startu) Puljić nije jasno i bez dvojbe, precizno izjasnio kome se održava misa. Nego sve nešto okolo-kole.

- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Pa to je to.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 15:51 Mislim da je dovoljno indikativno to što se još (a trebalo je na samom startu) Puljić nije jasno i bez dvojbe, precizno izjasnio kome se održava misa. Nego sve nešto okolo-kole.

Mutikasa.
Zato treba pitati vrlo direktno pitanje, na koje se odgovara iskljucivo sa da ili ne.
Ako izbjegne da odgovori, znaci da podrzava ustastvo.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa nema se tu šta pitat.MunDzi wrote: 12 May 2020, 15:57Pa to je to.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 15:51 Mislim da je dovoljno indikativno to što se još (a trebalo je na samom startu) Puljić nije jasno i bez dvojbe, precizno izjasnio kome se održava misa. Nego sve nešto okolo-kole.![]()
Mutikasa.
Zato treba pitati vrlo direktno pitanje, na koje se odgovara iskljucivo sa da ili ne.
Ako izbjegne da odgovori, znaci da podrzava ustastvo.
Svako sa iole razuma treba da zna da se kod ovakvih pitanja treba na startu razgraničiti šta, kome i zašto.
Imao je dosad prilike i prostora da JASNO napravi granicu. Pitanje je, zašto nije?
To jeste, pitanje je zašto se uopšte dopušta da dolazi do nesporazuma, zahuktavanja sa svih strana, a moglo se na startu to ograničiti.
Izađeš sa vješću da će se misa održati u Sarajevu i jasno, precizno, naglasiš kome.
Last edited by Nora Ibsenova on 12 May 2020, 16:06, edited 1 time in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- MunDzi
- Svadjalica
Zasto skreces temu u pogresnom pravcu i trolas?Venera wrote: 12 May 2020, 15:55
pa vidis da ni Britanci ne opravdavaju svoju gresku , svijesni su svog sudjelovanja u takvom masakru
pa ako Puljic ne izdvaja pojedince, znac, misa je za sve nastradale , ustase, cetnike, slovneske domobrane, SS-ovce, i civile![]()
Britanci imaju odredjenu moralnu odgovornost sto su ih vratili.
Za sve ostalo, odgovornost je iskljucivo u rukama Tita i onih pod njegovom komandom.
A za Puljica, pa ne bas, kao i svaki "politicar" formulisao je recenicu na takav nacin da je mozes shvatiti na razne nacine.
Isto kao i forumski "politicari" kad nesto kazu, pa ostali shvate na jedan nacin, a forumski politicar kaze nisam ja to reko - nego nesto drugo.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Eto, to je to.MunDzi wrote: 12 May 2020, 16:05Zasto skreces temu u pogresnom pravcu i trolas?Venera wrote: 12 May 2020, 15:55
pa vidis da ni Britanci ne opravdavaju svoju gresku , svijesni su svog sudjelovanja u takvom masakru
pa ako Puljic ne izdvaja pojedince, znac, misa je za sve nastradale , ustase, cetnike, slovneske domobrane, SS-ovce, i civile![]()
Za sve ostalo, odgovornost je iskljucivo u rukama Tita i onih pod njegovom komandom.
A za Puljica, pa ne bas, kao i svaki "politicar" formulisao je recenicu na takav nacin da je mozes shvatiti na razne nacine.
Isto kao i forumski "politicari" kad nesto kazu, pa ostali shvate na jedan nacin, a forumski politicar kaze nisam ja to reko - nego nesto drugo.
Puljić nastupa više kao političar nego kao religijski službenik.
I svako moguće negodovanje od strane Sarajeva, BiH ili IZ će biti korišteno u političke svrhe.
Slovenci su rekli... NE!!!Venera wrote: 12 May 2020, 15:57Da li se pravi misa u SlovenijiNora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 15:51 Mislim da je dovoljno indikativno to što se još (a trebalo je na samom startu) Puljić nije jasno i bez dvojbe, precizno izjasnio kome se održava misa. Nego sve nešto okolo-kole.![]()
PROSETAJTE

Habibti, ya nour el - ain... 

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13434 times
- Been thanked: 22042 times
Pa normalno da ce im reci prosetajte,
Kad su ih Slovenci i pobili.
Sinoc sam bas gledao, na sta me nagovoriste, svi sto su streljali i izdavali naredbe, Janezi.
Nakav Mitja, Matej...itd.
Pitaju onog jednog, osjecate li grizu savjesti, sad vec cica u poodmaklim godinama.
Kaze, osjecam blagu bol medju preponama, jebe me prostata

Zajeban nakav, isti raNbo.
Dozvolite da se obratimo
- MunDzi
- Svadjalica
Pa onda smo zavrsili sa temom.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 16:08Eto, to je to.MunDzi wrote: 12 May 2020, 16:05
Zasto skreces temu u pogresnom pravcu i trolas?
I svako moguće negodovanje od strane Sarajeva, BiH ili IZ će biti korišteno u političke svrhe.
Sad znamo da je Puljic politicka figura i ljubitelj ustastva.
Laktaskom krmku ne smeta.
Ocigledno politicke odluke.
IZ ne treba da se mjesa.
BiH vlada treba da se politicki ogradi od ustastva, cetnistva i fasizma.
I tu je kraj price.
-
- Seksologinja
naravno da su Britanci indirektno sudjelovaliMunDzi wrote: 12 May 2020, 16:05Zasto skreces temu u pogresnom pravcu i trolas?Venera wrote: 12 May 2020, 15:55
partizani su u ovoem zlocicni jer su poubijali civile
ja ne znam kako su uspjeli partizani poubijati toliko ljudi

ma jaTitu ne branim, on je imao i logor za civil njemce doeslejienike, vise generacija u Srbiji
ze mene je Ttito ubica poput svih veliih vladara u povijesti
Puljic serucka , nek ide u SLoveniju i odrzi misu LSovencima i Hrvatima
-
- Seksologinja
znaci, Slovenci nisu ubijali Slovence

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13981 times
- Been thanked: 9651 times
TITO, Partija!
Omladina, akcija

Omladina, akcija

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Da li je ljubitelj ustašva - pojma nemam.MunDzi wrote: 12 May 2020, 16:19Pa onda smo zavrsili sa temom.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 16:08
Eto, to je to.
Sad znamo da je Puljic politicka figura i ljubitelj ustastva.
Laktaskom krmku ne smeta.
Ocigledno politicke odluke.
IZ ne treba da se mjesa.
BiH vlada treba da se politicki ogradi od ustastva, cetnistva i fasizma.
I tu je kraj price.
Ne radi se sve ovo zato što je neko simpatizer ovoga ili onoga, već zato da se mulj na ovim našim prostorima dodatno zamuti.
Krmku ne smeta ništa što unosi razdor među Hrvatima i Bošnjacima u BiH.
A sve što je razdor među svima u BiH veći, to nacionalne političke stranke, njihovi članovi i predstavnici jačaju.
I ja mislim da je cilj svega ovoga upravo to.
Na Katoličkom tjedniku naglašavaju da se misa održava za žrtve i VOJNIKE. Nedvojbeno je i da među vojnicima ima žrtava, a samim tim nema nikakve potrebe da se oni u takvu rečenicu uvode. Žrtva je žrtva.

Prenosiće se sve na televizijama, prenosiće se sigurno i eventualni protesti, a onda će se kmečat o ugnjetavanju i kako im se ne da ni da u svom i na svom organizuju mise, itd, itd.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8575 times
- Been thanked: 5307 times
- Status: Online
Ama nije Sarajevo Bošnjački grad niti su Hrvati tuđini u Sarajevu i BiH.Rockefeller wrote: 12 May 2020, 15:46Jedno ne isključuje drugo. Ja sam već rekao Blajburg je problem države Hrvatske. Nije naš. I treba da ostane tamo - preko granice. U Hrvatskoj. Nema se on nama šta uvaljivati pa da mi o tome raspravljamo i da se naše društvo dijeli i da mi vrijedjamo bosanske Srbe, a da to onda opet drugi koriste i slične stvari. Za razliku od Blajburga Jasenovac je bio stvarno zločin nad nedužnim ljudima.Mister No wrote: 12 May 2020, 09:51 Pa u Tuzli je drzao obrede u crkvi onaj srpski krmak, peder, kriminalac i fašista Kačavendu.
Srpska popina je prethodno godinama otvoreno širio mrznju prema Bopnjacima i Hrvatima, nazivao ih pogrdnim imenima i na tv-u javno milion bljuvotina uputio prema BiH i njenim građanima.
Gdje su tad protesti?
Dodikov krmak moze doći odrzat obred i niko ništa.
Umjesto da ga uhapse, oni mu lizu neoprane guzove.
Sad odjednom frka oko mise koju organizuje jedan pristojan čovjek i kardinal.
Niste normalni.
Blajburg je samo još jedan u nizu ispranih mitova koji služe hrvatskoj nacionalističkoj politici. Trebao im je takav mit i takav mit su i smislili. Ja da pristanem da branim te ljude pristajem da lažem o tome i sebe i druge. A onda oni taj mit uzmu i uvale Srbima da se pravdaju, uvale im i da se izjednače sa Jasenovcom, uvale svom narodu da ga unificiraju i uvale ga čak i nama da eto osudjujemo Srbe. Za koga da ih osudjujem? Za neke migrante u Austriji koji nemaju veze sa nama.
A još je stara austrougarska politika na Balkanu bila samo da se Bošnjaci i Srbi ne dogovore. Sve su radili da bi ih držala u svadji. Isti metod je preuzela i hrvatska nacionalistička politika.
Hrvati u BiH imaju položaj kao i Hrvati u Hrvatskoj, znači državotvorni narod.
Najveca glupost koju sam čuo ili procitao je da misu odrze u Širokom umjesto u Sarajevu
Pa ili Široki ili Sarajevo. Široki je grad u BiH koliko i Sarajevo ili Tuzla.
Osnove-osnova, ali volite pričati o konstitutivnosti i jednakopravnosti a sami dijelite drzavu, i to konkretnim djelima i ispadima.
Sto bi Bleiburg bio problem isključivo drzave Hrvatske?
Bleiburg je problem Hrvata, oni ga tako vide, i automatski je problem i BiH kao i Hrvatske.
Ne mora biti problem Belgije ili Holandije npr. jer tamo Hrvati nemaju statut kao ovdje.
BiH je izmedju ostalog i drzava Hrvata, sviđalo se to nama ili ne.
Inače jako puno Bošnjaka, velika većina, bila je u domobranima, zelenom kadru i SS jedinicama boreći se srčano za NDH-a i Rajh.
To znači uspjesno se mlatili do 45 protiv Srba, četnika i partizana.
Djedovi, pradjedovi, stare dajdze i amidze svi su ti bili za Njemačku a protiv partizana.
Neko od njih je vjerovatno neduzan dobio i metak u potiljak na tom putu, i to od nekog krmka Milojice iz Nevesinja sa petokrakom na neopranoj glavuči.
The Dark Side Of The Forum...
-
- Seksologinja
pa zasto se njima ne klanja , kao misa hrvatima, ili kako nema mise slovnecima ili mise cetnicimaMister No wrote: 12 May 2020, 16:39
Inače jako puno Bošnjaka, velika većina, bila je u domobranima, zelenom kadru i SS jedinicama boreći se srčano za NDH-a i Rajh.

Bleiburg nije iskljucivo Hrvatksi problem

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8575 times
- Been thanked: 5307 times
- Status: Online
Budu prisutni u Bleiburgu i islamski vjerski sluzbenici samo sto ne sudjeluju u politizaciji i ustaskoj folklorizaciji jednog stratišta.Venera wrote: 12 May 2020, 16:44pa zasto se njima ne klanja , kao misa hrvatima, ili kako nema mise slovnecima ili mise cetnicimaMister No wrote: 12 May 2020, 16:39
![]()
Bleiburg nije iskljucivo Hrvatksi problem![]()
Tu je problem s tim Bleiburgom, to njegovo pretvaranje u reklamu i promociju ustaštva.
The Dark Side Of The Forum...
- MunDzi
- Svadjalica
Kmecali su i do sada.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 16:33
Da li je ljubitelj ustašva - pojma nemam.
Ne radi se sve ovo zato što je neko simpatizer ovoga ili onoga, već zato da se mulj na ovim našim prostorima dodatno zamuti.
A sve što je razdor među svima u BiH veći, to nacionalne političke stranke, njihovi članovi i predstavnici jačaju.
Na Katoličkom tjedniku naglašavaju da se misa održava za žrtve i VOJNIKE. Nedvojbeno je i da među vojnicima ima žrtava, a samim tim nema nikakve potrebe da se oni u takvu rečenicu uvode. Žrtva je žrtva.
Prenosiće se sve na televizijama, prenosiće se sigurno i eventualni protesti, a onda će se kmečat o ugnjetavanju i kako im se ne da ni da u svom i na svom organizuju mise, itd, itd.
Kmecace i sada sto god da se uradi ili ne uradi.
Pratiti misu i desavanja.
Bilo koji znak ustastva jasno i glasno osuditi sa NE fasizmu.
Kmecala pustiti da kmece i izignorisati ih.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Samo ih pustiti da obave što su mislili obaviti i ne obraćati pažnju na to.MunDzi wrote: 12 May 2020, 16:49Kmecali su i do sada.Nora Ibsenova wrote: 12 May 2020, 16:33
Da li je ljubitelj ustašva - pojma nemam.
Kmecace i sada sto god da se uradi ili ne uradi.
Pratiti misu i desavanja.
Bilo koji znak ustastva jasno i glasno osuditi sa NE fasizmu.
Kmecala pustiti da kmece i izignorisati ih.
Ja lično, ničim ne bi dala na značaju ovoj misi, eto vam, odradite šta hoćete i zdravo. Osim u slučaju boldanog.
Ugl, isto mislim.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13434 times
- Been thanked: 22042 times
Ja da sam Hrvat, reko bih ljudi bolje da odrzimo misu onim Dalmatincima sto izgibose na Sutjesci boreci se prsa u prsa sa svapskim tenkovima.Mister No wrote: 12 May 2020, 16:39Ama nije Sarajevo Bošnjački grad niti su Hrvati tuđini u Sarajevu i BiH.Rockefeller wrote: 12 May 2020, 15:46
Jedno ne isključuje drugo. Ja sam već rekao Blajburg je problem države Hrvatske. Nije naš. I treba da ostane tamo - preko granice. U Hrvatskoj. Nema se on nama šta uvaljivati pa da mi o tome raspravljamo i da se naše društvo dijeli i da mi vrijedjamo bosanske Srbe, a da to onda opet drugi koriste i slične stvari. Za razliku od Blajburga Jasenovac je bio stvarno zločin nad nedužnim ljudima.
Blajburg je samo još jedan u nizu ispranih mitova koji služe hrvatskoj nacionalističkoj politici. Trebao im je takav mit i takav mit su i smislili. Ja da pristanem da branim te ljude pristajem da lažem o tome i sebe i druge. A onda oni taj mit uzmu i uvale Srbima da se pravdaju, uvale im i da se izjednače sa Jasenovcom, uvale svom narodu da ga unificiraju i uvale ga čak i nama da eto osudjujemo Srbe. Za koga da ih osudjujem? Za neke migrante u Austriji koji nemaju veze sa nama.
A još je stara austrougarska politika na Balkanu bila samo da se Bošnjaci i Srbi ne dogovore. Sve su radili da bi ih držala u svadji. Isti metod je preuzela i hrvatska nacionalistička politika.
Hrvati u BiH imaju položaj kao i Hrvati u Hrvatskoj, znači državotvorni narod.
Najveca glupost koju sam čuo ili procitao je da misu odrze u Širokom umjesto u Sarajevu
Pa ili Široki ili Sarajevo. Široki je grad u BiH koliko i Sarajevo ili Tuzla.
Osnove-osnova, ali volite pričati o konstitutivnosti i jednakopravnosti a sami dijelite drzavu, i to konkretnim djelima i ispadima.
Sto bi Bleiburg bio problem isključivo drzave Hrvatske?
Bleiburg je problem Hrvata, oni ga tako vide, i automatski je problem i BiH kao i Hrvatske.
Ne mora biti problem Belgije ili Holandije npr. jer tamo Hrvati nemaju statut kao ovdje.
BiH je izmedju ostalog i drzava Hrvata, sviđalo se to nama ili ne.
Djedovi, pradjedovi, stare dajdze i amidze svi su ti bili za Njemačku a protiv partizana.
Neko od njih je vjerovatno neduzan dobio i metak u potiljak na tom putu, i to od nekog krmka Milojice iz Nevesinja sa petokrakom na neopranoj glavuči.
Em su bili junaci, em najbolji ratnici u titinim partizanima, em smo zahvaljujuci njima i titu, vratili Istru.
Ne znam sto ce crkvi i Hrvatima misa ovim dokazanim luzerima. Realno, cega god su se uhvatili, i obatalili su.
Dozvolite da se obratimo