Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Taare »

Mon wrote: 22 Oct 2021, 15:24 Koliko je samo misogyny u ovom postu
Ipak filoginija, samo ne umiješ prepoznat :zubi
Svi mi se morete obratit
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Naseef Mushroom wrote: 22 Oct 2021, 15:21
Kao prvo hvala ti što ne kriviš nas Bošnjake čim nas ne pominješ i pišeš "Aferim vama svima Bosancima, Srbima i Hrvatima" :oo
Ustvari nema tu ničega smiješnog jer glas razuma glumi neko ko ne može preko usta (u ovom slučaju tastature) da izgovori/napiše Bošnjak, to sve govori.

Ustvari ne radi se o tome šta bi ja htio već o ovome
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gahler- ... /211021087
Ali ne, trebamo slušati osobu koja u 2021. godini piše "BOSANCI, Srbi i Hrvati".

Je li to znamo da se narodu ne ratuje jer su se u par sarajevskih ulica pojavili plakati " Mi smo za mir na sva tri jezika" a nema ih u Banjaluci, Doboju i Tesliću?
Ili što za svaki pravoslavni božić naši portali objave priče kako u mjestima gdje je 95% Bošnjaka komšije Bošnjaci obiđu 3-4 Srba uz naslove "Ovo je Bosna i Hercegovina! Suživot, multi-kultii tolerancija" dok u isto vrijeme u Srebrenici, Foči i Zvorniku nakon slavlja idu terorisati Bošnjake koji su se vratili na svoje".
Pa pobogu, prije mjesec dana protesti u Banjaluci protiv ukidanja signala BNTV i medijskog mraka je se pretvorilo u pjesme Bože pravde i aplaudiranju orici o janjičarima, osmanlijama i matici Srbiji.

Da ponovim: PROTEST ZBOG MEDIJSKOG MRAKA JE SE PRETVORIO U PRIČU O TURCIMA
Šta bi tek bilo da krene ukidanje entiteta?
Koji je tvoj problem? :grana Ja sam Bosanka i Hercegovka, druzim se s istima pa tako i pisem. To sto ti imas predrasude prema nama je samo tvoj problem, o nama ne govori nista. Je li ti neko brani da se izjasnjavas kao Bosnjak? Je li te oni koji se osjecaju Bosancima necim ugrozavaju i ako da - cime konkretno? :tjesi

Ta pitanja srebrenickih izbjeglica su trebali rijesiti impotentni politicari koje si ti Bosnjak (a ne ja Bosanka) birao. Sto ga nisu rijesili?

Sreca sto si nasao adekvatan primjer tih sto su skandirali o janjicarima, Osmanlijama i matici Srbiji. I ti se garant odusevljavas majkom Turskom. Slicno se slicnom raduje. Koliko ih je bilo? 25? Toliko je i vas koji zveckate virtualnim (Bogu hvala) oruzjem. U Njemacku pa ratuj, opet ti kazem. Hvala na paznji.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

The 51st State wrote: 22 Oct 2021, 15:24
Taare wrote: 22 Oct 2021, 15:17

Ma dodik je skonto da mu se ljulja stolica i logično da će potezati krajnje radikalne poteze kako bi ostao na vlasti.
Naravno da on nije za rat, ali ti njegovi potezi mogu dovesti do rata.
Ok, ima i opcija da ciljano izaziva sukobe jer su mu rusi i kinezi obećali dati podršku.

eno u evropskom parlamentu govore da ono što radi dodik može dovesti do rata.
Mene vise ne interesuje sta on radi jer je to prilicno jasno, nasi mrljavci me brinu, sve nesto mlako i pozivanje visokog i medjnarodne.

Evo, sto sutra ne bude vjezba zdruzenih jedinica mupa izmedju srebrenika i brckog neko mjesto neka odaberu, fol borba protiv droge i migranata, bujrum neka i sfor nadljece.
Želim da vjerujem da su naši spremni i da samo čekaju dodikov pogrešni potez.
Ubijeđeni smo da smo jači i zbog toga smo opušteni.
Svi mi se morete obratit
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23912 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca »

:puca ruke u vis! ...sta vam je? ...pa uvijek morate svrsiti na licnim uvredama! :roll
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4072 times
Been thanked: 3730 times

Post by Naseef Mushroom »

Lavlje_srce wrote: 22 Oct 2021, 15:51
Naseef Mushroom wrote: 22 Oct 2021, 15:21
Kao prvo hvala ti što ne kriviš nas Bošnjake čim nas ne pominješ i pišeš "Aferim vama svima Bosancima, Srbima i Hrvatima" :oo
Ustvari nema tu ničega smiješnog jer glas razuma glumi neko ko ne može preko usta (u ovom slučaju tastature) da izgovori/napiše Bošnjak, to sve govori.

Ustvari ne radi se o tome šta bi ja htio već o ovome
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gahler- ... /211021087
Ali ne, trebamo slušati osobu koja u 2021. godini piše "BOSANCI, Srbi i Hrvati".

Je li to znamo da se narodu ne ratuje jer su se u par sarajevskih ulica pojavili plakati " Mi smo za mir na sva tri jezika" a nema ih u Banjaluci, Doboju i Tesliću?
Ili što za svaki pravoslavni božić naši portali objave priče kako u mjestima gdje je 95% Bošnjaka komšije Bošnjaci obiđu 3-4 Srba uz naslove "Ovo je Bosna i Hercegovina! Suživot, multi-kultii tolerancija" dok u isto vrijeme u Srebrenici, Foči i Zvorniku nakon slavlja idu terorisati Bošnjake koji su se vratili na svoje".
Pa pobogu, prije mjesec dana protesti u Banjaluci protiv ukidanja signala BNTV i medijskog mraka je se pretvorilo u pjesme Bože pravde i aplaudiranju orici o janjičarima, osmanlijama i matici Srbiji.

Da ponovim: PROTEST ZBOG MEDIJSKOG MRAKA JE SE PRETVORIO U PRIČU O TURCIMA
Šta bi tek bilo da krene ukidanje entiteta?
Koji je tvoj problem? :grana Ja sam Bosanka i Hercegovka, druzim se s istima pa tako i pisem. To sto ti imas predrasude prema nama je samo tvoj problem, o nama ne govori nista. Je li ti neko brani da se izjasnjavas kao Bosnjak? Je li te oni koji se osjecaju Bosancima necim ugrozavaju i ako da - cime konkretno? :tjesi

Ta pitanja srebrenickih izbjeglica su trebali rijesiti impotentni politicari koje si ti Bosnjak (a ne ja Bosanka) birao. Sto ga nisu rijesili?

Sreca sto si nasao adekvatan primjer tih sto su skandirali o janjicarima, Osmanlijama i matici Srbiji. I ti se garant odusevljavas majkom Turskom. Slicno se slicnom raduje. Koliko ih je bilo? 25? Toliko je i vas koji zveckate virtualnim (Bogu hvala) oruzjem. U Njemacku pa ratuj, opet ti kazem. Hvala na paznji.
Smanji patetiku, niko ne dira u tvoja uvjerenja već se radi o rečenici koju si formulisala "Bosanci, Srbi i Hrvati", kako se Bosanci nađoše u takvoj rečenici?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Naseef Mushroom wrote: 22 Oct 2021, 16:02Smanji patetiku, niko ne dira u tvoja uvjerenja već se radi o rečenici koju si formulisala "Bosanci, Srbi i Hrvati", kako se Bosanci nađoše u takvoj rečenici?
A ti smanji obrnutu psihologiju, medjutim u pravu si u ovome. Trebala sam napisati: "Aferim Bosnjaci, Srbi i Hrvati".

Mi Bosanci i Herccegovci vam se svakako odavno ne mijesamo u bosnjacko-srpsko-hrvatski lonac. Samo vas posmatramo. Da niste pretuzni sa vasim busanjem u junacka prsa, bili biste presmijesni. :grana
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Editovala upis, neka udje u zapisnik.
Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4072 times
Been thanked: 3730 times

Post by Naseef Mushroom »

Taare wrote: 22 Oct 2021, 15:52
The 51st State wrote: 22 Oct 2021, 15:24

Mene vise ne interesuje sta on radi jer je to prilicno jasno, nasi mrljavci me brinu, sve nesto mlako i pozivanje visokog i medjnarodne.

Evo, sto sutra ne bude vjezba zdruzenih jedinica mupa izmedju srebrenika i brckog neko mjesto neka odaberu, fol borba protiv droge i migranata, bujrum neka i sfor nadljece.
Želim da vjerujem da su naši spremni i da samo čekaju dodikov pogrešni potez.
Ubijeđeni smo da smo jači i zbog toga smo opušteni.
Željko Komšić je (in)direktno izjavio da mu je Escobar rekao da je jedini zadatak pro BH političara u momentu da ne nasjedaju provokacije jer se nešto veliko sprema od strane SAD.

Ukoliko je to istina onda je dobro što nisu odmah uhapsili Dodika jer bi to značilo da djeluju protiv njega kao pojedinca kao onda sa Šarovićem. Ako je stvarno istina i još čekaju onda spremaju neki plan gdje bi sve išlo u paketu gdje ga još moraju završiti i usavršiti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

"Vako" je bilo kad je Nebeski narod imao avione , ko bi reko .

A ovako i kad su u vojsci imali PVO :

Last edited by Hurija on 22 Oct 2021, 16:26, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Boze kakav smorcina. Junacina iz NjemackU, proizvodjac gurabija na veliko i Mumin naraFski. 3:1.
Memento Mori

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14014 times
Been thanked: 23253 times

Post by Fuddo »

Ignorisanje ozbiljnih stvari i zabluda da to nije tvoj problem, nece ti pomoci ako se ne daj Boze nadjes u kakvom haosu.
Neka mi navede neko primjer iz istorije kad je neka budala stavila Ustav zemlje van snage da je sve proslo bez problema, i krvoprolica.
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9714 times
Been thanked: 11455 times

Post by Krokodil Behko »

Srbi spremaju odbranu Mrkonjića. Ništa od iznenađenja - očekivano

U isto vrijeme organizovana je i vježba u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a učestvovali su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Krokodil Behko wrote: 22 Oct 2021, 16:46 Srbi spremaju odbranu Mrkonjića. Ništa od iznenađenja - očekivano

U isto vrijeme organizovana je i vježba u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a učestvovali su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor.
Sa čim će oni braniti RS Behko, bivši si ratnik . Ima još nešto , mislim da nisu svjesni koliko je napredovala vojna tehnika za preko 26 godina .

Običan narod u RS-u nije za rat definitivno . Dodik će ili se smiriti ili biti smjenjen i uhapšen .
Ostalo je cutanje.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2814 times
Been thanked: 23279 times

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 22 Oct 2021, 16:35 Ignorisanje ozbiljnih stvari i zabluda da to nije tvoj problem, nece ti pomoci ako se ne daj Boze nadjes u kakvom haosu.
Neka mi navede neko primjer iz istorije kad je neka budala stavila Ustav zemlje van snage da je sve proslo bez problema, i krvoprolica.
Meni rat ni u mislima nije. Ne da ga ne zelim nego se zgrozim od pomisli na njega. Sta god bilo svi smo ga popusili debelo a na kraju opet za sto. Niko nece nigdje, svima nam je biti tu. Ali napisah neki dan to sto kazes i prvi put za sve ove godine da kazem da je majmun zakoracio. Ovo ako nastavi raditi, neko ga ne zaustavi, rat je neizbjezan. Jednostavno sva prica pada u vodu. A ide ona e sacu ti jebat mater. Ima granica poslije koje se covjek mora pobit... A na granici smo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 22 Oct 2021, 16:53
Fuddo wrote: 22 Oct 2021, 16:35 Ignorisanje ozbiljnih stvari i zabluda da to nije tvoj problem, nece ti pomoci ako se ne daj Boze nadjes u kakvom haosu.
Meni rat ni u mislima nije. Ne da ga ne zelim nego se zgrozim od pomisli na njega. Sta god bilo svi smo ga popusili debelo a na kraju opet za sto. Niko nece nigdje, svima nam je biti tu. Ali napisah neki dan to sto kazes i prvi put za sve ove godine da kazem da je majmun zakoracio. Ovo ako nastavi raditi, neko ga ne zaustavi, rat je neizbjezan. Jednostavno sva prica pada u vodu. A ide ona e sacu ti jebat mater. Ima granica poslije koje se covjek mora pobit... A na granici smo.
Niko sa bar dvije finkcionalne mozdane celije ne zeli stradanje, patnju, glad, opstu propast…a sve to rat donese.
Sta da radis kad te budala nenormalna dovede pred zid?
Imas opciju da mu se predas na milost i nemilost, znaci gotov si, imas opciju da bjezis, i opciju da se branis.
Nema bas puno izbora.
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

I zato je najbolje da ga ovi “sto nas zavadjaju” sataru u startu, a mogu, nego da se to otme kontroli.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22180 times
Been thanked: 20265 times
Status: Online

Post by Masamune »

Nazif ima snage da istovremeno vodi 10 teških diskusija. Aferim. Mora da je skuhao termos kafe
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 22 Oct 2021, 16:53Meni rat ni u mislima nije. Ne da ga ne zelim nego se zgrozim od pomisli na njega. Sta god bilo svi smo ga popusili debelo a na kraju opet za sto. Niko nece nigdje, svima nam je biti tu. Ali napisah neki dan to sto kazes i prvi put za sve ove godine da kazem da je majmun zakoracio. Ovo ako nastavi raditi, neko ga ne zaustavi, rat je neizbjezan. Jednostavno sva prica pada u vodu. A ide ona e sacu ti jebat mater. Ima granica poslije koje se covjek mora pobit... A na granici smo.
Ne mogu da vjerujem sta citam. Prvo napises "svi smo ga popusili debelo" (sto i jesmo), pogledati GDP po drzavama u 2020, a onda kazes da ide ona "e sacu ti hebat mater". Malo si se zajebucnuo. Niko nikome nece hebati mater, opet cete svi pusiti. Problem je sto cete povuci i nas koji nismo raspolozeni za pusenje u pusionu iz Kamenog Doba.

MoRe li ikako da vi jedni drugima pusite u ogradjenom prostoru dok vam ne bude dosta? :ok
Memento Mori

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Hurija wrote: 22 Oct 2021, 07:13
MunDzi wrote: 22 Oct 2021, 00:36 I sta ste odlucili?

Ako bude, ja znam ko ce Bosnu braniti.
Drugarica Hurija. :oo
Bogami sestro ,ima se svim dočekati.

:ooo
Prsima u prsa. :hihi
A ima se i rakije. :oo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22180 times
Been thanked: 20265 times
Status: Online

Post by Masamune »

Mutevelija wrote: 22 Oct 2021, 15:25
Taare wrote: 22 Oct 2021, 15:06 Ubi je nejebica. Nemam drugo objašnjenje :cudi
Vidiš kako su mirne ove što imaju partnere.
A sto ti pricas o sexu kao necem pozitivnom za rjesavanje stresa a ici ces na muslimanske teme kasnije.
Odluci mumine .
Podsjeti me na njega s klixa. Sabur, mumin, ajeti i sure, a istovremeno je postavljao slike ženske golotinje na drugom podforumu :oo

Slavni sekerbay :cool
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”