SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9845 times
Been thanked: 16593 times
Status: Offline

Re: Uhapšen zastupnik SDA koji je namjerno udario autom policajca u Goraždu

Post by spacebound »

Remzudin wrote: 19 Mar 2021, 06:50
spacebound wrote: 19 Mar 2021, 06:48
Imam ja jedan spisak da ti doturìm. MoRe l' :ooo :zv
neznam dali more ? zavisi od tebe sta mi stavljas u kahvu :kafa
Izgovori :sunja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14876 times

Post by Dori »

Je li bilo opet “Ja, i?” iz centrale? :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 265 times
Been thanked: 456 times

Post by Remzudin »

spacebound wrote: 19 Mar 2021, 07:20
Remzudin wrote: 19 Mar 2021, 06:50

neznam dali more ? zavisi od tebe sta mi stavljas u kahvu :kafa
Izgovori :sunja

Necu..nekako si mi sumnjiva
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6704 times

Post by greeneyes »

Ja mu vjerujem
Samo sabura
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1427 times

Post by edo_79 »

MarlboroGold wrote: 18 Mar 2021, 20:14
spacebound wrote: 18 Mar 2021, 17:08 Treba podsjetit da je Ridžal sinoć slagao medije tvrdeći kako nije učestvovao u udesu, a otišao je čak toliko daleko da se zakleo i velikim bogom.
Ovo je inače modus operandi SDA funkcionera. Allah izlazi iz usta i dok kradu i namještaju kadrovsku politiku, tendere i ostalo. A ovo je novi level...
Image

:oo :oo
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11398 times

Re: SDA

Post by Krokodil Behko »

Meni se čini, da SDA jedina ratuje protiv vanjskih neprijatelja, a pored toga, jedina se svakodnevno zalaže za građansku državu (ma kakve im namjere bile u pozadini), a ovi ništa.

E, protest Rusiji iz SDA

“Niko u Bosni i Hercegovini nikada ne bi učestvovao u savezu koji je prijetnja narodu Rusije i ne vidimo nijedan historijski fakat zbog kojeg NATO doživljavate kao ‘naoružanu armadu usmjerenu protiv Rusije’!? Također, ne znamo otkud vam ideja da članstvom u NATO savezu Bosna i Hercegovina preuzima obavezu da ‘šalje svoje mlade ljude u udaljene krajeve planete da ginu za tuđe geopolitičke ciljeve’? NATO savez je odbrambeni, a ne agresorski savez, u kojem svaka zemlja zadržava suverenitet u donošenju odluka u angažovanju vlastitih vojnih snaga”, piše N1.

“Ne razumijemo o kakvoj ‘ekspanziji’ NATO-a govorite kada je BiH u pitanju, zašto je to ‘neprijateljski korak prema Rusiji’ i kako to BiH može postati ‘država na ratnoj liniji’. Ruska Federacija odavno dijeli granicu sa zemljama koje su članice NATO saveza i koje se nalaze između BiH i Rusije. Bosna i Hercegovina je od tih granica udaljena hiljadama kilometara. Pitate se ‘koga se to Bosna i Hercegovina boji’ i ‘zar je NATO duševna bolnica za liječenje strahova i fobija’. Bosna i Hercegovina se ne boji nikoga, što je dokazala odbranom od višestruko jačeg agresora prije par decenija. Ali, želimo spriječiti mogućnost novih sukoba na Balkanu, jer zemlje koje su izvršile agresiju na BiH se ponovo naoružavaju. Agresiju iz nedavne prošlosti, koja je izmijenila etničku strukturu zemlje i kulminirala genocidom, zaustavila je upravo saradnja Armije RBiH i NATO saveza, i to je razlog zbog kojeg vjerujemo u trajnu saradnju i savez.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Ko je autor ovog proljeva?
Svi mi se morete obratit
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Nerado priznajem da u ovom trenutku SDA djeluje daleko ozbiljnije od Trojke / Cetvorke. Realno NS nema sta ponuditi na medjunarodnom planu, ni NiP. SDP bi mozda i mogao iskopati nekoga, ostali nikoga. Znamo da je ovaj odgovor rusima neko napisao ali je napisao dobro. Ispasce da u trenutnom odnosu snaga SDA brani drzavu (kako god ali brani), dok Konakovic bije vlastite komplekse prema SDA i Sebiji, i da ne moze naprijed zbog tih kompleksa.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25505 times
Been thanked: 26007 times
Status: Online

Post by ironman »

Evo sad citam ova vlada kantona u Sarajevu kazu imaju nekog lika koji je genetski predodredjen da bude neka civija u Sarajevu :D. :D.
Ko su ti ljudi gore i sta su sebi umislili?
dream of spring...
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Odraz wrote: 26 Mar 2021, 06:19 Znamo da je ovaj odgovor rusima neko napisao ali je napisao dobro.
Eto, behko mi ne odgovori, pa de ti. šta je dobro u ovom odgovoru rusima? Volio bih vidjeti autora ovog teksta pa da ga zatjeram u stotinu pm retardiranih. Obična gluperda.
U historiji ljudske rase, ne znam da se pojavio gluplji narod od bošnjaka.
Svaki jbni vic ispričan o bošnjacima nije ništa do realni prikaz barem 80% tog naroda.
ne znamo otkud vam ideja da članstvom u NATO savezu Bosna i Hercegovina preuzima obavezu da ‘šalje svoje mlade ljude u udaljene krajeve planete da ginu za tuđe geopolitičke ciljeve’? NATO savez je odbrambeni, a ne agresorski savez, u kojem svaka zemlja zadržava suverenitet u donošenju odluka u angažovanju vlastitih vojnih snaga
Čuj ti malog smrde, ne zna odakle rusima ideja da bih šalje vojsku da gine za nato interese.
Pa gledaju i vide, jbo ga otac retardirani.
Al šta očekivati od čovjeka čiji je šukunđed jurišao za turskog sultana i ratovao po egipatskim zabitima, pa onda pradjed ostavio kosti na nekoj monte meleti i to braneći interese austrijskog kajzera.
On je krenuo "svijetlim stopama" svojih predaka i jad bosanske vojske poslao u afganistan.
Nema šta, sve suverene odluke.
Valjda se bosna brani na hindukušu i po iračkim vukojebinama.

Priča jedan nesretnik koji je "branio bosanske interese" radeći kao vozač cisterne u iraku kako ta cisterna nikada nije stala, nego je dan-noć ukradenu iračku naftu vozila u luke, pa se iz istih ta nafta prevozila u ameriku.
Je l to suvereno odlučivanje o kojem brabonja ovaj prokletnik?
Ili je suvereno odlučivanje kad učestvuješ u nelegalnim ratovima u afganistanu i iraku pokrenutim pod lažnim optužbama?
Ratovi u kojima je poginulo i osakaćeno na stotine hiljada civila. Ratovi u kojima je korišten osiromašeni uranijum. ratovi u kojima su uništene privrede i infrastrukture tih zemalja.
U te ratove su kretali na jedan jbni mig tog zločinačkog nato saveza. Jedan mig.
A da ironija bude veća, kritikuje ih još veći zločinac koji se dokazao ubijanjem afganistsnskih, čečenskih i sirijskih civila.
Svi mi se morete obratit
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Tu Taare,nema dileme.
Mora se ponavljam mora izabrati strana.
Biram NATO pa nek me posalju na tamnu stranu Mjeseca.
Pun mi je ( da iskoristim izraz sa atributa) kondor i velikosrba rusofila i bilo cega sto bi nas skratilo za glavu u treptaju oka nebitno jel navijamo za sda,sdp nip ili ns..
Da zakljucim,NATO pa nek sve ide u 16 mp3.
Jer ne vidjeh ni jednog junaka da je ispalio na rad u neku od rusofilskih drzava...
100% se ide raditi i zivjeti u blagodeti zapadnih demokratija...i da ,da ne ostanem duzan vezano za Iran ili Tursku...volim ih ,prijateljske su nam zemlje ali ja biram SAD i NATO.
dream of spring...
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

ironman wrote: 26 Mar 2021, 13:36 Tu Taare,nema dileme.
Mora se ponavljam mora izabrati strana
Ja poštujem svačiji izbor. Ako se bošnjaci kao narod odluče na taj korak, ja ću poštovati tu odluku.
poštovati odluku ne znači da je ne smijem komentarisati.
Dakle, ako se bošnjaci muslimani odluče za tu opciju, neka slobodno zatvore džamije i pretraže po tavanima u nadi da će pronaći neku ikonu koja bi pomogla da se vrate vjeri pradedovskoj.
Tim potezom odbacuješ islam.
Dakle, nema potrebe da glume kako su muslimani.
Jer ako je istina ovo što tvrde kada kažu da su muslimani, a to je postojanje Boga koji je propisao određene zakone, neka znaju da učestvujući u tzv nato mirovnim misijama u kojima se ubijaju civili i razvaljuju države, definitivno nisu na putu za džehenem.
Jer, biti na nekom putu podrazumijeva mogućnost da napustiš isti i kreneš nekim drugim.
Učešćem u zločinačkim akcijama tog saveza ti si na skijaškoj skakaonici s koje doskočiš u džehenem.
E, ako je vjera izmišljotina i opijum za mase kako su tvrdili i tvrde neki ljudi, onda nije problem.
U tom slučaju, radi šta hoćeš.
Morala, savjesti i stida definitivno nemaš jer si iste sahranio u prvi krater koji je ostavila nato bomba koja je pala na neku afganistansku školu.
Svi mi se morete obratit
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

ironman wrote: 26 Mar 2021, 09:40 Evo sad citam ova vlada kantona u Sarajevu kazu imaju nekog lika koji je genetski predodredjen da bude neka civija u Sarajevu :D. :D.
Ko su ti ljudi gore i sta su sebi umislili?
Ihhh pa Dinokio postao Nad čojek ,Ironman ,nisi skontao .

:ooo
Ostalo je cutanje.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Taare wrote: 26 Mar 2021, 14:03
ironman wrote: 26 Mar 2021, 13:36 Tu Taare,nema dileme.
Mora se ponavljam mora izabrati strana
Ja poštujem svačiji izbor. Ako se bošnjaci kao narod odluče na taj korak, ja ću poštovati tu odluku.
poštovati odluku ne znači da je ne smijem komentarisati.
Dakle, ako se bošnjaci muslimani odluče za tu opciju, neka slobodno zatvore džamije i pretraže po tavanima u nadi da će pronaći neku ikonu koja bi pomogla da se vrate vjeri pradedovskoj.
Tim potezom odbacuješ islam.
Dakle, nema potrebe da glume kako su muslimani.
Jer ako je istina ovo što tvrde kada kažu da su muslimani, a to je postojanje Boga koji je propisao određene zakone, neka znaju da učestvujući u tzv nato mirovnim misijama u kojima se ubijaju civili i razvaljuju države, definitivno nisu na putu za džehenem.
Jer, biti na nekom putu podrazumijeva mogućnost da napustiš isti i kreneš nekim drugim.
Učešćem u zločinačkim akcijama tog saveza ti si na skijaškoj skakaonici s koje doskočiš u džehenem.
E, ako je vjera izmišljotina i opijum za mase kako su tvrdili i tvrde neki ljudi, onda nije problem.
U tom slučaju, radi šta hoćeš.
Morala, savjesti i stida definitivno nemaš jer si iste sahranio u prvi krater koji je ostavila nato bomba koja je pala na neku afganistansku školu.
Bokte vidio ti ode u krajnost....
Znaci ako odbijem NATO i pristanem da mirno nenaourazan nicim osim Bismillom cekam kad ce se neko povampirit i napast bicu dobar musliman...
Ne slazem se.
Idemo mi u NATO a pustimo teologe i hodze da nas spase u pogledu vjere..
dream of spring...
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Rekao sam ono što sam imao da kažem.
Tvoj zaključak je glupost na kub.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

ironman wrote: 26 Mar 2021, 14:38 mirno nenaourazan nicim osim Bismillom cekam kad ce se neko povampirit i napast bicu dobar musliman...
Pitanje svih pitanja jeste na osnovu kojih mentalnih akrobacija dođete do ovih zaključaka?
Svi mi se morete obratit
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Taare wrote: 26 Mar 2021, 14:53
ironman wrote: 26 Mar 2021, 14:38 mirno nenaourazan nicim osim Bismillom cekam kad ce se neko povampirit i napast bicu dobar musliman...
Pitanje svih pitanja jeste na osnovu kojih mentalnih akrobacija dođete do ovih zaključaka?
Mentalne akrobacije?
De ukucaj " stradanje muslimana na teritoriji od albanjje do slovenije u 20 vijeku" u google.
Onda nadji " zajednicki imenitelj" pociniocima tih zlocina.
Hocemo da budemo dio zapadne civilizacije,da zivimo mirno znajuci da ce NATO odvratiti svakog vampira od neke u njegovoj opicenoj glavi zamisljene " osvete turcima"...
A zauzvrat ce momci koji odaberu sami,ponavljam sami odaberu profesiju vojnika sluziti pod NATO savezom sirom planete..
Pa gdje treba potpisati sto mu gromova daj i da potpisem 5% plate do kraja zivota svaki mjesec za NATO...
dream of spring...
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Glupost na kub. Al haj, kao što rekoh, poštujem svačiji izbor.
Svi mi se morete obratit
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Taare wrote: 26 Mar 2021, 15:18 Glupost na kub. Al haj, kao što rekoh, poštujem svačiji izbor.
Nego da utvrdimo do kraja.
A koje je tvoje stajaliste?
Sta zagovaras?
Vojnu neutralnost? :valja
Ili da se priklonimo majcici ruslani ? :valja
Ako ti nije zahmet napisi.
I postujem i ja tvoj izbor.
dream of spring...
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

To je sasvim nebitno. Vidimo da većina bošnja zagovara put u džehen...pardon, u nato savez.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Politika u BiH”