Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Melek wrote: 27 Nov 2018, 23:34
Nasi preci nisu nikad bili zabrinuti kad su uspijevali da ulove zivotinju i da se njom prehrane (sebe i svoje potomstvo), cak naprotiv, bili su veoma sretni kad im to podje za rukom, jer su tako obezbjedjivali vlastitu egzistenciju. A onog dana kad su presli sa grickanja korijenja na meso, tad su i postali nesto. A da nisu postali to nesto, mi danas ne bi imali sansu da se lezerno i na toplom, s jednom rukom u gacama, nadjebavamo na forumima
Sve sto je covjeku potrebno za zivot i snagu Bog mu je dao u prirodi. I lijek za svaku bolest se nalazi u prirodi. Ako mozes golim rukama (bez orudja) ubiti zivotinju i jesti je tako bez ikakve pripreme (pecenja i slicnog) onda je jedii. Ali ne mozemo, nego su ljudi morali smisliti orudje prvo kojim ce zaklati zivotinju i potom je ispeci da bi je jeli. To nije prirodan proces hranjenja po mom misljenju. Jabuku uberes i pojedes i to je prirodno.
Bog je ljude stvorio kao biljojede ali smo mi postepeno postali mesojedi vise nego biljojedi.
Pa biljojedi prezivaju
De mi demonstriraj kako ti to radis, bas sam znatizeljan
Sta da demonstriram?
I samo usporedi zivotni vijek ljudi prije i sada i kakve sve bolesti postoje danas. I ja vidim po sebi kako se osjecam kad ne jedem meso i kako se osjecam kad ga pojedem.
A ubijanje zivotinja radi uzitka je tema za sebe.
Ubiju ljudi jelena da imaju rogove kao trofej i ukras u kuci
Sta da demonstriram?
I samo usporedi zivotni vijek ljudi prije i sada i kakve sve bolesti postoje danas. I ja vidim po sebi kako se osjecam kad ne jedem meso i kako se osjecam kad ga pojedem.
A ubijanje zivotinja radi uzitka je tema za sebe.
Ubiju ljudi jelena da imaju rogove kao trofej i ukras u kuci
Znači
Vaša kampanja se zaniva na zaštiti životinja
spacebound wrote: 28 Nov 2018, 14:54
Kao u skoro svemu, ljudi pretjeruju.Kljuc je u umjerenosti.Nije sve crno bijelo, boja i nijansi koliko god hoces
Na sta se ovo odnosi?
Ako je za veganstvo, ja smatram da to bas jeste jedna krajnost, nacin zivota, ne samo odricanje hrane zivotinjskog porekla, nego i svega ostalog, a ima toga na listi.
Kao u skoro svemu, ljudi pretjeruju.Kljuc je u umjerenosti.Nije sve crno bijelo, boja i nijansi koliko god hoces
Na sta se ovo odnosi?
Ako je za veganstvo, ja smatram da to bas jeste jedna krajnost, nacin zivota, ne samo odricanje hrane zivotinjskog porekla, nego i svega ostalog, a ima toga na listi.
Dobro si shvatila, na veganstvo.Koja smjehurija da nece ljudi meda ni mlijeka To meni
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Nije meni, ko voli, ko moze, samo napred. Ja mislim da ne bi mogla
Meni bodu oci ovi sto se furaju na veganstvo, al i dalje kupuju odecu, sminku itd koja ima sastojke zivotinjskog porekla ili je testirana na istim
Na sta se ovo odnosi?
Dobro si shvatila, na veganstvo.Koja smjehurija da nece ljudi meda ni mlijeka To meni
Ma danas na tržištu ima širok izbor prehrane za vegane, odjeljenja zauzimaju sve vise prostora u supermarketima, u školi kod moje curice, Djeca imaju klasičnu hranu, vegetarijansku , i naravno i za vegane također ...
Postoje djeca od rođenja koja su vegani... mlijeko klasično zamjenjuju sojinim mlijekom... ništa im ne nedostaje ...
KREMENAC wrote: 28 Nov 2018, 13:48
jopt pitam: je li bakreni lonac, u kom sa kuhao grah, kalaisan iznutra??
Šta znači kalaisan?
bakar pod uticajem atmosferilija stvara oksid koji je otrovan. Zbog toga svi sudi za ludsku ishranu koji se prave od bakra moraju biti presvuceni metalnom legurom koja se zove kalaj, a tehnoloski postupak kojim se to radi zove se kalajisanje. Nekada je postojao zanat za ovu tehnolosku operaciju. Ima i prezime Kalajdzic.
Na sta se ovo odnosi?
ni smokve ne jedu
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Šta znači kalaisan?
bakar pod uticajem atmosferilija stvara oksid koji je otrovan. Zbog toga svi sudi za ludsku ishranu koji se prave od bakra moraju biti presvuceni metalnom legurom koja se zove kalaj, a tehnoloski postupak kojim se to radi zove se kalajisanje. Nekada je postojao zanat za ovu tehnolosku operaciju. Ima i prezime Kalajdzic.
Hvala ti.
Zar bi se smjelo prodavati suđe koje nije obrađeno i sigurno za ljudsku ishranu, mislim kod nas, ručne izarade?
Šta znači kalaisan?
Hvala ti.
Zar bi se smjelo prodavati suđe koje nije obrađeno i sigurno za ljudsku ishranu, mislim kod nas, ručne izarade?
ne bi, ali svasta ima na trzistu. ako je neso deklarisano kao suvenir: ne mora se kalajisati.. ima dosta robe iz kine koja je loseg kvaliteta pa treba biti obazriv, jer je kalaisanje tako lose uradjeno da poslije samo nekoliko kuhanja kalaj pocne otpanati