Afera respiratori
Moderator: Krokodil Behko
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: Fikret Hodzic: malinama do respiratora
skrenuo malo sa siratul mustekima , al vratiće se opet kad malo zaradi 
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 272 times
- Been thanked: 481 times
Hej Omere,sta ti tu brbljas ?carobnjak N wrote: 29 May 2020, 21:11pa ne možeš mijenjati ustav na nivou BiH bez saglasnosti sve tri naroda, a u Federaciji bez HrvataFuddo wrote: 29 May 2020, 21:07
A sto ne bi mijenjali ustav?
Mislim, sto uopste mlatit mrtvog konja?
Ono uredjenje je najveca besmislica na dunjaluku.
tako da ovo fokusiranje nekakvo probosanskih stranaka je isto kao da se Remzudin fokusira pa ćiribu , eto ga promijenio se
Ja ako se na nesto fokusiram,onda se i njesto desava.A to sta se desava dobije unkalkulated promjenu.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Lakše je sa dobrom pozadinom....carobnjak N wrote: 30 May 2020, 13:34 skrenuo malo sa siratul mustekima , al vratiće se opet kad malo zaradi![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9887 times
- Been thanked: 11698 times
Pa jel ih prikupio?
Osjetim da smo sad na pravom putu, blizu si da i sam ponoviš ono što pišem.
Koliko imamo dokaza?
Nisu, bolan nisu.ti prvo tvrdiš da je ovo maslo hdz-a , a onda kažeš da će ih pustiti , što su dva oprečna stava
Maslo HDZ-a jeste, ali pustit će ih jer kao što vidiš, nekih dokaza nema ni za Fikreta, a o Novaliću da i ne govorim. Nije mi cilj, jednostavno nije im cilj da rasvijetle slučaj, nego je cilj da ovo traje do novembra. To je jedini jebeni cilj svega ovoga.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
ti ba svašta nadrobiš , pa onda nešto i ako bude onda ...jesam li vam reko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 30 May 2020, 18:38 ti ba svašta nadrobiš , pa onda nešto i ako bude onda ...jesam li vam reko
Ništa ja nisam nadrobio.
Od prvog dana, govorio sam da sačekamo kraj istrage, koji se još nije desio, ili, zapravo jeste, ali nemamo nikakve dokaze pred sobom. I šta sad ja trebam misliti?
Ok, neko je zajebo i treba u zatvor, ali cilj ovog postupka to nije. Pazi šta sam ti rekao. Ovo će biti sapunica od nekoliko mjeseci. Cilj je zavrtanje ruke oko izbornog zakona isl. Ne vjerujem da će uspjeti, jer bakir, onakav kakav jeste, pustit će Novalića niz vodu, ili jednostavno, bit će pušten zbog nedostatka dokaza. Ako je ovo izneseno u javnost sve što imaju, tu nema ni za pritvaranja nekog šibicara.
A stvarno bi volio, da mi neko pojasni, ako su pare vladine, zašto bi neko taj novac morao prati?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa zato sto se kod nas sve naziva pranje novca
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- carobnjak N
- Forum [Bot]
ovo je baš teorija udrobita kuruza s mlikomKrokodil Behko wrote: 30 May 2020, 18:43carobnjak N wrote: 30 May 2020, 18:38 ti ba svašta nadrobiš , pa onda nešto i ako bude onda ...jesam li vam reko
Ništa ja nisam nadrobio.
Od prvog dana, govorio sam da sačekamo kraj istrage, koji se još nije desio, ili, zapravo jeste, ali nemamo nikakve dokaze pred sobom. I šta sad ja trebam misliti?
Ok, neko je zajebo i treba u zatvor, ali cilj ovog postupka to nije. Pazi šta sam ti rekao. Ovo će biti sapunica od nekoliko mjeseci. Cilj je zavrtanje ruke oko izbornog zakona isl. Ne vjerujem da će uspjeti, jer bakir, onakav kakav jeste, pustit će Novalića niz vodu, ili jednostavno, bit će pušten zbog nedostatka dokaza. Ako je ovo izneseno u javnost sve što imaju, tu nema ni za pritvaranja nekog šibicara.
A stvarno bi volio, da mi neko pojasni, ako su pare vladine, zašto bi neko taj novac morao prati?
em što općinski izbori veze nemaju s izbornim zakonom ,izborni zakon je vezan za fedralni nivo, izbori već bili, vlada nije još sastavljena
izneseni dokazi ? tužiteljstvo nije uopće iznijelo dokaze , evo traže mjesec pritvora , Tadićka nije htjela ništa iznositi kod Senada
pranje novca ti je Behko i prikrivanje porijekla novca , ne možeš jednosatvno uzeti iz budžeta par miliona jer postoji trag
ti kažeš da je nešto deset, a ono pet , ja iz budžeta dam deset ti mi vratiš 4,5
pokriveno sve papirima i "legalno" .
to i jeste poenta, kupljeno nešto što nema traženu specifikaciju ni blizu, a plaćeno skuplje nego da ima sve moguće
dovoljno za osnovanu sumnju , ostalo je na tuzilaštvu da dokaže
pa pranje novca se ne odnosi na to kad vlada daje pare fucz nego kad on ide kinezima pa preko ostalih racuna i sl a tu ko zna ko je sve umijesanKrokodil Behko wrote: 30 May 2020, 18:43carobnjak N wrote: 30 May 2020, 18:38 ti ba svašta nadrobiš , pa onda nešto i ako bude onda ...jesam li vam reko
Ništa ja nisam nadrobio.
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 30 May 2020, 18:53
ovo je baš teorija udrobita kuruza s mlikom
em što općinski izbori veze nemaju s izbornim zakonom ,izborni zakon je vezan za fedralni nivo, izbori već bili, vlada nije još sastavljena
Zar ti misliš da se to tako brzo usvaja? Sad da usvoje nešto oko opštinskih izbora, bilo bi kasno za ove na jesen. Predviđeno je tu drame oko godinu dana i nije to prerano.
Ostaćeš na kraju uneveseljen, jer kao što rekoh, niko neće otići u zatvor, jer to niti je cilj, niti oni imaju dokaze. Zar ti stvarno misliš da ta seljančica zna šta je tajnost podataka i ima dokaze a taji ih, mada je do sada procurilo sve, u vezi bilo čega iz tog tužilaštva. Čak smo doznali i šta se dešava u njihovim depoima iza sto brava, ono kad je nestao video s Dudakovićem. Nema ona ništa.
Prisjeti se njenih nosanja s Mektićem i detalja koji su curili u javnost.
Zar stvarno misliš da dop sada to niko ne bi iznio, ako ima nešto?
Ovo je banana država, o čijem pravosuđu ti govoriš kao da je riječ o Švajcarskoj i to je ono što me šokira kad čitam.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Mektić je seljak , Tadićka je gospođa za njega
ako je ambasador USA odlučio stati iza tužilaštva , oni će biti neovisni od ostalih pritisaka
moguće da i jeste, guraju dugo sdp i liberale ...bivša vlada kantona Sa je bila gurana
ovo što vi umišljate nekakve strategije, to je daleko od realnosti, niko od njih nema nikakvu strategiju osim one da budu
što duže na vlasti i što bliže budžetu
sve ostalo hebe lud zbunjenog , nit strategije nit politike, od danas do sutra
bilo kakva noramlaizacija odnosa tri strane znači i uređenu državu, a njih tu onda nema niđe
ako je ambasador USA odlučio stati iza tužilaštva , oni će biti neovisni od ostalih pritisaka
moguće da i jeste, guraju dugo sdp i liberale ...bivša vlada kantona Sa je bila gurana
ovo što vi umišljate nekakve strategije, to je daleko od realnosti, niko od njih nema nikakvu strategiju osim one da budu
što duže na vlasti i što bliže budžetu
sve ostalo hebe lud zbunjenog , nit strategije nit politike, od danas do sutra
bilo kakva noramlaizacija odnosa tri strane znači i uređenu državu, a njih tu onda nema niđe
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Evo ih opet sa USA abasadom
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- carobnjak N
- Forum [Bot]
a šta će biti dalje sa aferom , to ne znaju ni oni
svaka institucija za sebe ,svaka pod različitim pritiscima, sistem ne funkcioniše to je notorna činjenica
i onda malo pritisak javnosti nekad nešto pokrene, neko se ohrabri, pa to splasne , pa opstrukcije i ništa
ovo nije uopće veliki slučaj , to se mažnjava na tuce tendera po svim razinama ....ovdje je vjerovtano bila šema haj da se šta
lapi kad je vandredna situacija , lafo žurimo spašavamo živote
i ne bi niko ništa ni primjetio da nisu bili toliko smotani da im nabavljač med.opreme bude firma koja se zove "srebrena malina"
onoj novinarki upalo u oči te malo začeprkala i nastala opća pometnja
svaka institucija za sebe ,svaka pod različitim pritiscima, sistem ne funkcioniše to je notorna činjenica
i onda malo pritisak javnosti nekad nešto pokrene, neko se ohrabri, pa to splasne , pa opstrukcije i ništa
ovo nije uopće veliki slučaj , to se mažnjava na tuce tendera po svim razinama ....ovdje je vjerovtano bila šema haj da se šta
lapi kad je vandredna situacija , lafo žurimo spašavamo živote
i ne bi niko ništa ni primjetio da nisu bili toliko smotani da im nabavljač med.opreme bude firma koja se zove "srebrena malina"
onoj novinarki upalo u oči te malo začeprkala i nastala opća pometnja
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3997 times
Hapšenje Novalića je jedan od najglupljih HDZ-ovih gafova. Bake neće popustit ni za milimetar, a Fadila će morat pustit jer dokaza nema.
Aluminij neće proradit nikad (Tu im ga je Fadil ućero do balčaka), a oko kladara tek slijedi bitka.
Uglavnom, Fadil izlazi kao pritvarani mučenik, a Čović neće dobit ništa za uzvrat, s tim što se jaz produbljuje.
Aluminij neće proradit nikad (Tu im ga je Fadil ućero do balčaka), a oko kladara tek slijedi bitka.
Uglavnom, Fadil izlazi kao pritvarani mučenik, a Čović neće dobit ništa za uzvrat, s tim što se jaz produbljuje.
Klanjam džematile po parkovima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 30 May 2020, 19:11 ako je ambasador USA odlučio stati iza tužilaštva , oni će biti neovisni od ostalih pritisaka
Ako može link do izjave ambasadora, konkretno u vezi ovo slučaja, ne starija od 24 sata.
Ja nisam upratio.
Inače, ti ovako ne razmišljaš nego ti je neki đavo, zadnjih dana.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Pa nije baš sve bezveze. Dobrodošlo opoziciji da zbije redove a bome i kao predizborna kampanja. Mediji vrijedno odradili svoje, HDZ dočekao... SDA tone...Laser wrote: 30 May 2020, 19:21 Hapšenje Novalića je jedan od najglupljih HDZ-ovih gafova. Bake neće popustit ni za milimetar, a Fadila će morat pustit jer dokaza nema.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
napisao sam AKO , pretpostavljam lupam
nisam ja informisan kao ti pa sve znam već unaprijed , genijalni um fazoni
nisam ja informisan kao ti pa sve znam već unaprijed , genijalni um fazoni
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3997 times
Opozicija??? Koja ba opozicija? Jel to možda SDP?Chloe wrote: 30 May 2020, 19:28Pa nije baš sve bezveze. Dobrodošlo opoziciji da zbije redove a bome i kao predizborna kampanja. Mediji vrijedno odradili svoje, HDZ dočekao... SDA tone...Laser wrote: 30 May 2020, 19:21 Hapšenje Novalića je jedan od najglupljih HDZ-ovih gafova. Bake neće popustit ni za milimetar, a Fadila će morat pustit jer dokaza nema.
Uglavnom, Fadil izlazi kao pritvarani mučenik, a Čović neće dobit ništa za uzvrat, s tim što se jaz produbljuje.![]()
Kod ovakve opozicije SDA se ne treba brinut.
Klanjam džematile po parkovima.