STOLAC

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1472 times
Been thanked: 1387 times
Status: Offline

Re: Ponovljeni izbori u Stocu 19. februara?

Post by Tokmak » 04 Feb 2017, 14:12

Maja wrote:Bla nismo pali s marsa. Znamo kakav je zakon. Pisemo o tome da zakon nije u redu i da ga treba mijenjati da ne bi u buducnosti opet bilo isto.
Mislis da bi srbi i hrvati s razumijevanjem prihvatili da se ovo njima desilo, posebno u osjetljivim opstinama kao sto je Stolac.
prihvatili su Srbi dosada svaki put Bosnjaka kao nacelnika Srebrenice iako je bilo velikih manipulacija sa birackim spiskovima...
zar SDA nije imalo nikoga drugog kandidirati na vrijeme,kad su znali da ce Kaplan biti izbrisan ili novih rokova nije niti bilo?
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 04 Feb 2017, 14:16

PA nije im dozvolio Cik da kandiduju nekoga drugog umjesto KAplana, da bi HDz sacuvao vlast dole.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 04 Feb 2017, 14:20

Ama kandidature su bile u ljeto prošle godine, ne lupaj gluposti. :lupa
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Feb 2017, 14:22

Prespavao si na Forumu ocito godinu i po :lupa

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18240 times

Post by Maja » 04 Feb 2017, 14:26

Kakve veze ima kad su bile kandidature kad je Kaplan smijenjen nakon izbora tj problem je izbio na sam dan izbora.
Pretpostavljalo se da ce Hrvati uciniti sve da pobijede ali da ce biti ovoliko kriminala na koji ce svi ogluhnuti nakon trista nasih zalbi, to se niko nije nadao. Zato je sve kulminiralo na dan izbora.

Zlocko ovakav slucaj jos nije bio u BiH tako da ti je poredjenje bezveze.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 04 Feb 2017, 14:38

Zato što u zakonu postoji nešto što se zove
izbori
ponovljeni izbori
i vanredni izbori

Četvrtog nema.

A ovo što treba da uslijedi su ponovljeni izbori. I kandidati su oni koji su se prijavili za same izbore.

To što je bio jedini kandidat iz bošnjačkog korpusa i što se sam diskvalifikovao je njegov, a sada i vaš problem. Kažem ti, sljedeći put se i ti kandiduj da imaš alternativu kad budala opet pobudali. :cudi
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 04 Feb 2017, 14:42

Maja wrote:Bla nismo pali s marsa. Znamo kakav je zakon. Pisemo o tome da zakon nije u redu i da ga treba mijenjati da ne bi u buducnosti opet bilo isto.
Mislis da bi srbi i hrvati s razumijevanjem prihvatili da se ovo njima desilo, posebno u osjetljivim opstinama kao sto je Stolac.
Da Izborni zakon nije dobar dokaz je osuđivani ratni zločinac koji je sad načelnik općine .... :ljut

Ni Srbi ni Hrvati ne bi mirno prihvatili takvu situaciju, :ovaj ... ama oni sebe nikad ne bi doveli do toga ... :cudi

Treba se buniti ( iako se trenutno ništa promjeniti ne može) i dati batina onima koji su zelenog ( mladog ) Kaplana predložili i "bacili" među vukove. :123
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol

Post by Tokmak » 04 Feb 2017, 14:42

da imas pravo,dosada nigdje u BiH nije se desilo da kandidat za nacelnika opcine(!) uleti na sam dan izbora sa svojim batinasima i prekine izbore odnijevsi papire i razbivsi kompjuter...
i onda se cudom cudi kako to da je kaznjen zbog toga... :cudi
I na koji nacin su to Hrvati muljali,sve ucinili da pobjede u Stocu? Gdje su dokazi za to?
a Stolac je opcina u kojoj Hrvati cine 2/3 stanovnistva...
mislim,stvarno treba muljati u takvom omjeru stanovnistva... :roll

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Feb 2017, 14:50

Kao sto rekoh niko se nije nadao da ce doci do ovoga. Dogovoreno je da bude jedan kandidat da se glasovi ne bi rasprsili izmedju vise njih. To su isto uradili Hrvati s Boskovicem iz HDZ-a. HDZ 1990 npr isto nema svog kandidata ni ostale njihove stranke iz istog razloga kao i mi. Ovaj anonimus nezavisni kandidat se ne pika.
Zato su se Hrvati prepali kad su vidjeli da ima sanse da pobijedimo i uradili sto su uradili. A prije toga gospoDZa iz opstine stavila na spisak 1400 mrtvih hrvata (kaznjena je), dok je Kazo, direktor doma zdravlja, na spiskove stavio samo stare i invalide Hrvate za mobilne timove kojima je trebalo ici kuci da glasaju. I on je kaznjen.
Zaboravih reci da je sa spiska ovih 1400 nakon zalbe bosnjaka skinut jedan broj da bi se na dan izbora pojavilo jos 200 novih hrvata na spiskovima.

E onda su krenule razne nepravilnosti i doslo je do cega je doslo.

Sta reci, Hrvati su uvijek bili hinjavci i potiho iza ledja pravili mucke.
Mi, pa i Srbi, smo impulzivni tj nepromisljeni.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Feb 2017, 14:51

Ne seri Zlocko. Kakva dvotrecinska vecina. Pojma nemas.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol

Post by Tokmak » 04 Feb 2017, 14:55

jesmo,zato nas i zovu lukavi latini... :hihi

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Feb 2017, 14:56

Bla wrote:
To što je bio jedini kandidat iz bošnjačkog korpusa i što se sam diskvalifikovao je njegov, a sada i vaš problem. Kažem ti, sljedeći put se i ti kandiduj da imaš alternativu kad budala opet pobudali. :cudi
ZAnimljivo da je taj jedini bosnjacki kandidat diskvalifikovan od strane Cika,a ni jedan od 2 hrvatska kandidata nije, iako ptice na grani znaju da je citava masinerija fasistickog HDZa dole radila na tome da se sprijeci odrzavanje izbora taj dan, jer su vidjeli da ih gube.

Ako se vec odrzavaju ponovljeni ili vanredni izbori, onda treba mijenjati zakon koji upravo ide na ruku onima koji muljanjem opstruisu iste( mogu smijeniti otvoreno 3 Bosnjaka u Izbornoj komisiji, i postaviti 3 Hrvata) i da za to niko ne odgovara ( jer Covicev Cik osmislja pravila ponasanja), ali odgovara Kaplan koji je eto ispao naivan u citavoj toj situaciji.

Treba smijeniti ljude u Ciku, nedozvoliti desnicarskim stranackim kriminalcima da postavljaju svoje ljude tamo, i ovakve situacije se u budicnosti nece desavati, bez obzira na rezultat ovih ponovljenih izbora.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Feb 2017, 15:00

A zakonom nije dozvoljeno da svi clanovi komisije na nekom birackom mjestu budu jedne nacije i to je trebalo da prodje kad su na Hodovu i Crnicima skinuli bosnjacke clanove i stavili hrvatske.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Feb 2017, 15:03

zloćko tokmak wrote:jesmo,zato nas i zovu lukavi latini... :hihi
Niste dvotrecinska vecina.
Stvar je bila u tome sto je izlaznost bosnjaka bila stopostotna, plus glasovi stocana koje ste u ratu raselili po svijetu.
Ovo za stopostotnu izlaznost znam iz prve ruke jer i na nasem glasackom mjestu ja sam bila jedina koja nije glasala :oo ali bih glasala da izbori nisu prekinuti u 15:00.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Feb 2017, 15:05

zloćko tokmak wrote:da imas pravo,dosada nigdje u BiH nije se desilo da kandidat za nacelnika opcine(!) uleti na sam dan izbora sa svojim batinasima i prekine izbore odnijevsi papire i razbivsi kompjuter...
i onda se cudom cudi kako to da je kaznjen zbog toga... :cudi
I na koji nacin su to Hrvati muljali,sve ucinili da pobjede u Stocu? Gdje su dokazi za to?
a Stolac je opcina u kojoj Hrvati cine 2/3 stanovnistva...
mislim,stvarno treba muljati u takvom omjeru stanovnistva... :roll

Naravno da se nije desilo, kad kriminalni HDZ nigdje na teritoriji u kojoj su Hrvati vecina nije osjetio strah od gubljenja izbora, pa se nigdje nisu ni morali sluziti muljanjem i pokvarenlucima.

Ja se ne cudim sto je Kaplan kaznjen, ali me cudi da nisu kaznjeni oni koji su nelegalno( valjda pokazujuci svu ugrozenost Hrvata u Bih) u OIKu smijenili 3 Bosnjaka,a postavili 3 Hrvata, da bi mogli da namjeste izbore.

Naravno da su Hrvati u Stocu vecina, kada su protjeroivali i ubijali neHrvate tokom rata, bas kao i u Mostaru, pa ni meni nije jasno zasto im trebaju sve ove peripetije sa namjestanjem izbora kada su toliko bili sigurni u svoju pobjedu.
Jer pravo na glasanje je dobio i odredjeni broj mrtvaca :D. , dolazili su da glasaju Hrvati iz Hrvatske itd.

Imjuci u vidu da su SDA i SDP u Stocu imali zajednickog kandidata( tj Kaplana su podrzavali svi) i da je dijaspora bila aktivna, mislim da je to jedan od razloga zasto je Covicu usla voda u usi.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Feb 2017, 15:09

Maja wrote:A zakonom nije dozvoljeno da svi clanovi komisije na nekom birackom mjestu budu jedne nacije i to je trebalo da prodje kad su na Hodovu i Crnicima skinuli bosnjacke clanove i stavili hrvatske.
Da, problem je sto su odluke Covicevog i Dodikovog Cika iznad zakona OIKa, i sto se namjerno prave nevjesti kada se treba usprotiviti apartheidu na djelu teritorije Bih gdje su Hrvati "vjestacka" vecina.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 04 Feb 2017, 15:33

Chloe wrote:Da Izborni zakon nije dobar dokaz je osuđivani ratni zločinac koji je sad načelnik općine .... :ljut
Što će reći da je zakon i po tom pitanju nediskriminirajući. Neko ko je odslužio svoju kaznu (ne ulazim u djela za koja je ko osuđen) se poslije reintegriše u društvo, i uživa sva prava kao i bilo ko drugi.
To su sada moralna načela da li je nešto u redu ili ne, ali s druge strane ti pokaže i gdje i s kim živiš. Npr. meni je veći moralni upitnik nad glavama onih koji glasaju nego onih koji se kandiduju. ;)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9509 times
Been thanked: 11248 times

Post by Krokodil Behko » 04 Feb 2017, 17:32

zloćko tokmak wrote: prihvatili su Srbi dosada svaki put Bosnjaka kao nacelnika Srebrenice
A zašto ga ne bi prihvatili, ako je pobijedio?
Jel to neka niža rasa, pa se velikodušno prihvata, mada nipošto nije dostojan te funkcije.

Chloe wrote: Da Izborni zakon nije dobar dokaz je osuđivani ratni zločinac koji je sad načelnik općine .... :ljut
Odlična opaska. Idemo u pomjenu zakona i da niko ko je direktno osuđivan za ratne zakone, ne može imati političku funkciju.

Isto se to odnosi i na pripadnike projekta UZP i genocid.
Ukoliko sprovedemo to oko UZP, ionako će Stolac biti 100% naš :oo

Maja wrote: Sta reci, Hrvati su uvijek bili hinjavci i potiho iza ledja pravili mucke.
Tako je, Majdara :kafa
Sve ko hoće u Evropu, a mi ih saplićemo, a vidjeli smo hinje prekjučer, oko PIO zakona.
Što se Stoca tiče, stvar jasna. Htjeli su neki UZP-ovci na silu dovršiti započeto u ratu, pa mi je žao što ja tamo nisam bio, umjesto tog Kaplana.

Zakon je nepotpun.
Uvijek se trebaju razmotriti sve alternative, pa onda ići na tekst zakona.
Ukoliko je nastala rupa, a jeste, niko nije kriv osim onih koji su dali zakon na usvajanje.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol

Post by Tokmak » 04 Feb 2017, 19:07

Maja wrote:Kao sto rekoh niko se nije nadao da ce doci do ovoga. Dogovoreno je da bude jedan kandidat da se glasovi ne bi rasprsili izmedju vise njih. To su isto uradili Hrvati s Boskovicem iz HDZ-a. HDZ 1990 npr isto nema svog kandidata ni ostale njihove stranke iz istog razloga kao i mi. Ovaj anonimus nezavisni kandidat se ne pika.
Zato su se Hrvati prepali kad su vidjeli da ima sanse da pobijedimo i uradili sto su uradili. A prije toga gospoDZa iz opstine stavila na spisak 1400 mrtvih hrvata (kaznjena je), dok je Kazo, direktor doma zdravlja, na spiskove stavio samo stare i invalide Hrvate za mobilne timove kojima je trebalo ici kuci da glasaju. I on je kaznjen.
Zaboravih reci da je sa spiska ovih 1400 nakon zalbe bosnjaka skinut jedan broj da bi se na dan izbora pojavilo jos 200 novih hrvata na spiskovima.

E onda su krenule razne nepravilnosti i doslo je do cega je doslo.

Sta reci, Hrvati su uvijek bili hinjavci i potiho iza ledja pravili mucke.
Mi, pa i Srbi, smo impulzivni tj nepromisljeni.
Majo,mislio sam na ovo kad sam ti odgovorio da nas ne zovu bez razloga lukavi latini... :kafa

a što se tiče koliko koga ima u postocima u Stocu,to priznam da moram vidjeti rezultate popisa iz 2013. odnosno rezultate lokalnih izbora iz 2012. i parlamentarnih iz 2014...
po broju glasova za pojedine stranke se može najbolje zaključiti... ;)

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol

Post by Tokmak » 04 Feb 2017, 19:10

Krokodil Behko wrote:
zloćko tokmak wrote: prihvatili su Srbi dosada svaki put Bosnjaka kao nacelnika Srebrenice
A zašto ga ne bi prihvatili, ako je pobijedio?
Jel to neka niža rasa, pa se velikodušno prihvata, mada nipošto nije dostojan te funkcije.
između ostalog,zato jer je i voditeljica sa FTV-a Duška Jurišić prijavila Srebrenicu kao mjesto prebivališta... :roll

Post Reply

Return to “BiH”