B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Locked
Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, An

Post by Johny » 16 Nov 2014, 23:32

rethna wrote:Ja bih licno volio vidjeti Barbareza na poziciji selektora.
mislim da nije vrijeme za isprobavanja,,treba Sergej jos dugo jesti trenerskog kruha da bi kod mene dobio sansu

treba nam ostar autoritativan trener koji ce imati m... da odjebe sve sugestije oko pravljenja tima,,i koji ce moci svakog istjerat iz tima ko ne daje 110 % od sebe,,,ako treba i odustati od ambicija za Fr za rad duzeg perioda..

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 16 Nov 2014, 23:38

Johny wrote:
rethna wrote:Ja bih licno volio vidjeti Barbareza na poziciji selektora.
mislim da nije vrijeme za isprobavanja,,treba Sergej jos dugo jesti trenerskog kruha da bi kod mene dobio sansu

treba nam ostar autoritativan trener koji ce imati m... da odjebe sve sugestije oko pravljenja tima,,i koji ce moci svakog istjerat iz tima ko ne daje 110 % od sebe,,,ako treba i odustati od ambicija za Fr za rad duzeg perioda..
Stvarno ne znam sta da mislim,jednostavno treba nesto mijenjat jer mislim da gore ne moze i bilo koja promjena da se desi bit ce bolje jer nas Sule je sve samo ne autoritativan a o m... da ne govorim...jednostavno je tu "za svaki slucaj" cisto da se zna da Bosna ima trenera. :cudi
Question everything.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 16 Nov 2014, 23:38

Nema tu mnogo priče, nama je potreban provjeren, dokazan i selektor koji ima autoritet(znanje se podrazumijeva), po meni tu odmah otpada Barbarez, jer nije provjeren i dokazan, tako da mu ne možemo suditi ni o znanju. Hadzibegić, Bazdarevic?? šta znam, mislim da imenovanjem jednog od ove dvojice i ne bi napravili prevelik pomak u odnosu na Sušića, a nama, vjerujem, treba drastična razlika, pomak, kakogod..Mada bih prije i njih gledao na selektorskoj poziciji, nego li Sušića, svakako. :oo

Tako da nam još preostaju Vaha i Dušan Bajević, provjereni, dokazani i nadasve autoritativni treneri. Ali mislim da je Bajević već ušao u pozne godine i nema baš volje da se bakče i kroti ove neukroćene momke. Al' Jopet, ko zna..sve je moguće sem drvenog šporeta. :zubi

Jedini koji preostaje, i koji je definitivno najbolja opcija, jeste Vaha. Već je rekao da više ne bi petljao s Balkančerosima, al' neka se potrude, oni koji bi se trebali potruditi i neka konačno zasluže sve one pare koje zaradjuju. Eto, to je moje vidjenje. :kafa
Samo sabura

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 16 Nov 2014, 23:39

Ja bih opet najviše volio Ćiro da dođe. To je za mene legenda od trenera. :zubi

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 16 Nov 2014, 23:39

možda bi osim moga pa taman i u kolicima :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 16 Nov 2014, 23:40

Podrinjac wrote:Ja bih opet najviše volio Ćiro da dođe. To je za mene legenda od trenera. :zubi
Ostario je on :D al svakako da bi bio bolji od pola njih . legenda bas :ok

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 16 Nov 2014, 23:41

uzmite kranjčara...

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 16 Nov 2014, 23:42

greeneyes wrote:Nema tu mnogo priče, nama je potreban provjeren, dokazan i selektor koji ima autoritet(znanje se podrazumijeva), po meni tu odmah otpada Barbarez, jer nije provjeren i dokazan, tako da mu ne možemo suditi ni o znanju. Hadzibegić, Bazdarevic?? šta znam, mislim da imenovanjem jednog od ove dvojice i ne bi napravili prevelik pomak u odnosu na Sušića, a nama, vjerujem, treba drastična razlika, pomak, kakogod..Mada bih prije i njih gledao na selektorskoj poziciji, nego li Sušića, svakako. :oo

Tako da nam još preostaju Vaha i Dušan Bajević, provjereni, dokazani i nadasve autoritativni treneri. Ali mislim da je Bajević već ušao u pozne godine i nema baš volje da se bakče i kroti ove neukroćene momke. Al' Jopet, ko zna..sve je moguće sem drvenog šporeta. :zubi

Jedini koji preostaje, i koji je definitivno najbolja opcija, jeste Vaha. Već je rekao da više ne bi petljao s Balkančerosima, al' neka se potrude, oni koji bi se trebali potruditi i neka konačno zasluže sve one pare koje zaradjuju. Eto, to je moje vidjenje. :kafa
A za Vahu su vrlo male šanse da nas trenira. Čovjek jednostavno neće na Balkan :zubi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40211 times
Been thanked: 26288 times

Post by Rum » 16 Nov 2014, 23:49

Image Ni je ni pape kriv , krivi smo svi, Tito daje bio umjesto pape isto bi nam se pisalo
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna » 16 Nov 2014, 23:53

Safet Susic-Pape
Question everything.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 16 Nov 2014, 23:54

Ne sam Safeteee!! :valja
Samo sabura

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40211 times
Been thanked: 26288 times

Post by Rum » 17 Nov 2014, 00:04

Image
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna » 17 Nov 2014, 00:07

:grana
Question everything.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 17 Nov 2014, 00:09

ma ti nisi dobar. Majke mi da sam se ja kladio, igrao bih na Izrael. Ja sam očekivao poraz. Dok je SUšić na klupi očekuj svašta.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 17 Nov 2014, 00:11

važno da su igrači dali sve od sebe.. :hihi

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna » 17 Nov 2014, 00:12

Lahko je tebi ti vozas porsea
Question everything.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 17 Nov 2014, 06:39

BiH i dalje ne zna za pobjedu, Ciprani bez problema protiv Andore

Image

S pet pogodaka Andoru su ispratili Ciprani u susretu u kojem nije bilo nikakvih dvojbi. Uvjerljiv je bio i Izrael koji je nove glavobolje zadao Safetu Sušiću i navijačima BiH nanijevši im drugi poraz i ostavio ih bez ijednog slavlja do sada...
Cipar – Andora 5:0

Sasvim očekivano i bez ikakvih problema, uz veliki broj prigoda i posjed lopte, slavio je Cipar nad slabašnom Andorom. Nova tri boda dovela su ih do trećeg mjesta u skupini B, iako Belgija i Izrael imaju po jednu utakmicu manje.
Sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je domaćin imao velikih 3:0. Gostujuću mrežu načeo je Merkis već u devetoj minuti, a do odlaska na odmor među strijelce su se s dva pogotka upisao i Efrem.
Isti je igrač u 60. minuti došao do svog hat-tricka, dok je tri minute prije kraja utakmicu zaključio Christofi i postavio konačnih 5:0.

Izrael – BiH 3:0

Niti nakon četvrtog kola reprezentacija Bosne i Hercegovine nema niti jednu pobjedu u svojoj skupini, a danas je doživljen vrlo neugodan poraz u Izraelu. Domaćin je već u prvom poluvremenu imao dva pogotka prednosti poslije čega je izabranicima Safeta Sušića bilo nemoguće vratiti se.
Mreže su mirovale do 36. minute i pogotka Vermoutha koji je donio vodstvo domaćinu, ali gostujući vratar po loptu je u svoju mrežu morao i u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je nakon asistencije Zehavija strijelac bio Damari.
Novi problem dočekao je BiH poslije samo tri minute igre u nastavku kada je zbog crvenog kartona teren morao napustiti Šunjić, a gostujuća obrana popustila je i dvadeset minuta prije kraja. Treći pogodak postigao je Zehavi koji je ovoga puta zamijenio ulogu s Damarijem.
Imali su i gosti svojih vrlo dobrih prilika, no niti jednu nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Kvalifikacije, skupina B
16.11.2014.
Izrael 3 : 0 Bosna i Hercegovina
Belgija 0 : 0 Wales
Cipar 5 : 0 Andora

LJESTVICA
1 Izrael 3 +7 9
2 Wales 4 +2 8
3 Cipar 4 +4 6
4 Belgija 3 +6 5
5 Bosna i Hercegovina 4 -4 2
6 Andora 4 -15 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 17 Nov 2014, 07:11

Čovječe makni se, gotovo je :lupa

Bh. reprezentacija razbijena u Haifi
Blamaža u Izraelu: Pape, vrijeme je...

Piše: E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon večerašnje utakmice u Haifi ima minimalne, da ne kažemo nikakve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo. Očekivali smo nešto, nismo dobili ništa. U stvari, jesmo - tri gola u mreži i milion razloga da tugujemo.

Nakon poraza od Kipra i dva remija, doživjeli smo katastrofu u Haifi. Izrael je nadigrao nemoćne izabranike Safeta Sušića. Djelovali smo večeras razbijeno, nemoćno, jadno. Djelovali smo onako kako odavno nismo. Kao reprezentacija koja nema snage da ode na Evropsko prvenstvo. Nedostajali su nam mnogi, ali to ne može i ne smije da bude alibi.

Počelo je, naizgled obećavajuće, udarcem Pjanića iz slobodnjaka, kojeg je odbranio Marciano. Odmah je uzvratio Izrael preko Zahavija, ali se Begović istakao. U 16. minuti velika šansa za Izraelce, Damari je obišao Begovića, na kraju jedan domaći igrač ne pogađa skoro prazan gol.

Tai Ben Haim je u 24. minuti, u želji da centrira, pogodio stativu našeg gola. Ljevicom je Hajrović u 30. minuti zaprijetio Marcianu, lopta ide pored gola. U 32. minuti neshvatljiv promašaj Lulića…

Onda i dobar udarac Kvržića, Marciano sjajno brani. Marciano se istakao i minutu kasnije, kada je odbranio šut Medunjanina. Zahavi je pucao na suprotnoj strani, Begović siguran.

I onda smo se raspali u zadnjih 10 minuta prvog dijela. Prvo Vermouth u 36. minuti šutira, lopta kači Spahića i završava u mreži Begovića. Dvije minute kasnije, Zahavi u šansi, Begović spašava.

U samoj završnici prvog dijela potpuna katastrofa. Damari je šutirao i lopta je odsjela u mreži Begovića. I ako je bilo onih najvećih optimista da se u nastavku može nešto promijeniti, izgubili su nadu kada je Šunjić u 46. minuti srušio Damarija kao zadnji igrač odbrane i dobio direktan crveni karton.

Bilo je jasno da je sve gotovo. Onda su uslijedili problemi. Treća izmjena (prethodno su na poluvremenu ušli Višća i Prcić umjesto Bešića i Mujdže) izvršena je u 60. minuti. Pjaniću je pozlilo, u igru je ušao mladi igrač Sarajeva Gojko Cimirot.

Begović nas je spašavao veće katastrofe. U 59. minuti je zaustavio udarac opasnog Vermoutha. Meshumar je u 67. bio blizu pogotku, ali Begović je opet pokazao svoje kvalitete. U 70. minuti Begović nije mogao ništa. Zahavi je postigao gol za 3:0 i samo dolio sol na ranu našeg nacionalnog tima.

Ovim porazom, čini se, gubimo jednu od zadnjih nada da ćemo biti u Francuskoj za dvije godine. Selektor Safet Sušić je jedan od glavnih krivaca i vrijeme je da ode. Papetu hvala sve što je napravio, što nas je odveo na Mundijal, ali ono što se dešava reprezentaciji u posljednje vrijeme definitivno nije ono što želimo. Pape je izgubio konce, donio je pregršt pogrešnih odluka i bilo bi suludo da ostane. Hvala, Pape, za sve, ali vrijeme je da nas napustiš…

Izrael - BiH 3:0 (Vermouth 36, Damari 45, Zehavi 70)

Žuti kartoni: Ben Haim 17, Yeini 27, Biton 84 (Izrael)/ Spahić, Kvržić (BiH).

Crveni karton: Šunjić 48’

Izrael: Marciano, Ben Harush, Tibi, Ben Haim, Meshumar, Ben Haim II, Yeini, Vermouth, Zehavi, Natcho, Damari.

BiH: Begović, Hadžić, Spahić, Šunjić, Mujdža, Lulić, Bešić, Kvržić, Pjanić, Medunjanin, Hajrović.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 17 Nov 2014, 08:51

nije mi jasno dokle ce Sajo bit ludjak-jel on lud il mu noge smrde?!?! :hm

kad zna-a zna,da nema prvoklasne igrace-kao sto ih i nema,valjda bi trebao kopirat igru grka kad su osvojili EP,znaci samo zivi zid pred golom i nadati se nekoj slucajnoj lopti za gol protivniku..
jer sve dok ne primis gol nisi ni izgubio a ovaj nas selektor igra kao da ima svjetske zvijezde na terenu,a oni ko telad se izgube kad protivnik iole malo stegne...do vraga,pa glup sam za fudbal ali toliko znam da ne mozemo igrat ofanzivno,nemamo kvalitet,nemamo iskustvo,nemamo pozrtvovanost itd..
sad vise zbilja ne ocekujem nista od nase repke...nisu kvalitet i to je jasno ko dan..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 17 Nov 2014, 09:01

Čekaj malo... Imaš jedan dosta kvalitetan kostur momčadi,osovinu begovic, kolasinac, pjanic, dzeko... I oko toga gradis... Nije to top kvaliteta ali da se u ovoj grupi ne može dalje, to su priče...

Locked

Return to “Kontejner”