Dodji mi na peljesac kad odes, da partijamo

Moderator: Krokodil Behko
Dodji mi na peljesac kad odes, da partijamo
Pa ja
Fuddo wrote: 17 Mar 2023, 17:18 Al mozda ce se i spasit
Postali su kao humani, ovoj jednoj banci sto je tarlisnila druge banke sabrale 30 milijardi i spasili bandite.
Jebomater, isto pomozi ba postali
Sta si cuo o zdravstvenom?Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2023, 17:40Fuddo wrote: 17 Mar 2023, 17:18 Al mozda ce se i spasit
Postali su kao humani, ovoj jednoj banci sto je tarlisnila druge banke sabrale 30 milijardi i spasili bandite.
Jebomater, isto pomozi ba postali
Mene čudi, da tamo postoje ikakva prava, za radničku klasu.
Ono što sam čuo o zdravstvenom, ono nema ni u Zambiji.
A ne brini za pare, samo ih drži u banci. Vlada će kao i 2008. godine, poduprijeti sve, samo da se ne raspadne sistem. Niste zemlja od zakona kao island, koji je svoje bankare pozatvarao sve redom te godine
Fuddo wrote: 17 Mar 2023, 17:43Sta si cuo o zdravstvenom?Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2023, 17:40
Mene čudi, da tamo postoje ikakva prava, za radničku klasu.
Ono što sam čuo o zdravstvenom, ono nema ni u Zambiji.
A ne brini za pare, samo ih drži u banci. Vlada će kao i 2008. godine, poduprijeti sve, samo da se ne raspadne sistem. Niste zemlja od zakona kao island, koji je svoje bankare pozatvarao sve redom te godine![]()
Ma jokKrokodil Behko wrote: 17 Mar 2023, 17:45
Pa ništa, osim što se možeš slikati, ako je išta komplikovanije, skuplji lijek, operacija, hitna intervencija, medicinsko pomagalo, sve se to dobro plaća u kešu. Možeš to dobiti od zdravstvenog, samo ako si plaćao neki najskuplju tarifu, koja je velika kao trećina prosječne plate. Tako nekako
ironman wrote: 13 Sep 2023, 10:23 Placanje cash ili karticom.
Kad platim 50 maraka dubinsko ciscenje auta.
Majstor uzme tih 50 i onda potrosi na odjecu ..
Taj sto mu je prodao i dalje ima 50 maraka.
Da sam pranje auta platio karticom..od tih 50 oduzeti proviziju banke.
I onda da su svi naredni koristili karticu vremenom bi se tih 50 maraka istopilo u proviziji.
I u osnovi to i jest fol sa karticnim placanjem plus pracenje transakcija.
Naravno..nece se ta provizija uzeti od tih 50 maraka ali poenta je jasna.
Cash is king![]()
Ja placam mobitelomironman wrote: 13 Sep 2023, 10:23 Placanje cash ili karticom.
I onda da su svi naredni koristili karticu vremenom bi se tih 50 maraka istopilo u proviziji.
Cash is king![]()
Ja sam tako imao nekih 5000 svicarskih franka nijedna banka ih nije htjela zamjeniti lafo stara serija novcanica jedino Sparkasse htjela i to sam moro otvoriti racun taloziti pare kod njih 3 mjeseca i onda tek sam mogao podiciKrokodil Behko wrote: 13 Sep 2023, 09:54 Uspio sam podvaliti novčanicu od 50 eura, liku kod kojeg sam kupio drva, a koju prije toga NIGDJE nisam mogao zamijeniti.
Bila nacijepljena nekih 3 centa i ja zalijepio s minijaturno malim komadićima selotejpa. Perfektan rad, ne primjeti se, ali problem je što oni obavezno strane novčanice ubacuju u onaj UV hepek i pod njim se primjeti prisustvo nkog drugog materijala. Nijedna banka ne mijenja oštećene euro, baš kao da je neka egzotična valuta u pitanju, na primjer filipinski pezos.
Sramota. Čak ni Centralna banka nije htjela zamijeniti.
Ovo samo kod nas ima.
To samo rade šupciBeni wrote: 13 Sep 2023, 12:42Ja placam mobitelomironman wrote: 13 Sep 2023, 10:23 Placanje cash ili karticom.
Cash is king![]()
![]()
U kini kod tih navedenih iz tvog teksta mozes sve platiti mobitelom pomocu QR codaHAVANA wrote: 13 Sep 2023, 13:39 Koliko ce se tim cinom sliti novca velikim u dzepove a koliko ce malih biti unisteno? O kontroli da ne govorim i nesigurnosti toga svega...Uzivam kod nane na pijaci kupiti, kod seljaka na selu, zakititi muziku, dati baksisa konobaru, brojati ih, imati, daju mi elana...
Nabijem ih na qrac.Beni wrote: 13 Sep 2023, 13:41U kini kod tih navedenih iz tvog teksta mozes sve platiti mobitelom pomocu QR codaHAVANA wrote: 13 Sep 2023, 13:39 Koliko ce se tim cinom sliti novca velikim u dzepove a koliko ce malih biti unisteno? O kontroli da ne govorim i nesigurnosti toga svega...Uzivam kod nane na pijaci kupiti, kod seljaka na selu, zakititi muziku, dati baksisa konobaru, brojati ih, imati, daju mi elana...
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests