Reis Husein ef. Kavazović

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times
Status: Offline

Re: Reis Kavazović: Ne dozvolite da vlah vlada Srebrenicom

Post by Bla » 25 May 2016, 01:18

to su ipak paušalne ocjene da niko ništa ne radi. nema smisla
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

optimus
Na probnom
Na probnom

Post by optimus » 25 May 2016, 01:35

statebriga wrote:
optimus wrote:Dobar je Reis, dobar.

Takav intelekt se nikad bez razloga ne spusta na nivo jednog zidara. Masa ga je razumjela, vjerovatno je to i bio cilj.

I, sta cemo sad ?

Doktrina shoka, i vladanje masom putem emocija i nije topla voda, moramo priznati.
Nepsimen covjek se obratio nepisemnom narodu! Rijec Vlah ne znaci iskljucivo Srbin,i nema iskljucivo negativno znacenje!

Decenijama,u ( nepsimenom) narodnom govoru su Siptari,Vlasi,Sokci bili termini koristeni kao nesto negativno,ali u istorjiskim i antropoloskim biljeskama nemaju uopste negativno znacenje!
Ja to posmatram iz jedne druge perspektive.

Reis, gosp. Kavazovic nije nepismen. Isto tako, puku kojem se je obratio ne smatra nepismenim, al se je iz pragmaticnih razloga srozao na taj nivo. da bi ga sto bolje razumjeli.

Ako sam dobro upratio, meni ovo djeluje vise na reakciju na onog kloca (kandidata kojeg podupire SNSD), a manje na obavezu Reisa da ukloni povrsinske probleme, da bi se u koraku sa vremenom dublje vrijednosti zivota definisale po potrebi tamosnjeg stanovnistva.

Srebrenica i njen status u drustvu , ne moze se regulisati politickim dejstvom konstitutivnih ubleha, ako je ista produkt djelovanja pomenutih snaga. Problem logike.
Dule Savic

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 25 May 2016, 01:46

optimus,da ,razumijem te :) Problem je sto nema dovoljno muslimana u opstini Srebrnica koji nece glasati za Vlaha! Broj muslimana u Srebrnici je jako nizak! Ali,rece Mutevlija,da se Bosanjci iz Fedracije brinu odlicno za svoje Bosanjake u RS!
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

optimus
Na probnom
Na probnom

Post by optimus » 25 May 2016, 01:59

statebriga wrote:optimus,da ,razumijem te :) Problem je sto nema dovoljno muslimana u opstini Srebrnica koji nece glasati za Vlaha! Broj muslimana u Srebrnici je jako nizak! Ali,rece Mutevlija,da se Bosanjci iz Fedracije brinu odlicno za svoje Bosanjake u RS!
U mom kantonu je na zalost procenat Srba i Hrvata u minimalnom omjeru, i Jopet lopovluk i korupcija otjera godisnje nekoliko hiljada ljudi u tudji svijet. No, moje dobre Bosnje nemaju taj level odgovornosti prema javnom mnjenju, jer tu nema etnickih tenzija.

Ono sto mene brine, je spoznaja kako djeluju sve desnicarske snage u bilo kojem drustvu, a to je prevenstveno politika na populistickoj osnovi. Ovaj izlet u javnost gosp. Kavazovica i ne mora znaciti nesto, al se kao po obicaju , na jogurt odavno puse.
Dule Savic

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 25 May 2016, 02:01

:aplauzz
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22613 times
Been thanked: 5995 times

Post by Veca » 25 May 2016, 02:30

optimus wrote:Dobar je Reis, dobar.

Takav intelekt se nikad bez razloga ne spusta na nivo jednog zidara. Masa ga je razumjela, vjerovatno je to i bio cilj.

I, sta cemo sad ?

Doktrina shoka, i vladanje masom putem emocija i nije topla voda, moramo priznati.

...aferim! :aplauzz ...ja mu halalim ono "vlah,mada tu rijec ne koristim,ako ce doprinijeti da cetnik ne postane nacelnik Srebrenice!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 25 May 2016, 02:35

Bla wrote:to su ipak paušalne ocjene da niko ništa ne radi. nema smisla
"Igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija"
. . . . . . . . .

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3185 times

Post by Melek » 25 May 2016, 06:31

Vlasi (Rumâni, Rumîńi, Români, Rumâri, Armăni, Arumunji, Aromuni) su skupni naziv za više malenih srodnih etničkih grupa iz jugoistočne Europe, potomke rimskih kolonista i romaniziranih domaćih antičkih naroda poput Ilira i Tračana. Nastanjuju teritorije jugoistočne Rumunjske, istočne Srbije, dijelove Makedonije, sjeverne Grčke i sjeveroistočne Albanije, BiH i Hrvatske. Glavne grupe Vlaha su Cincari, Meglenski Vlasi, Ćići, Vlasi (Bufani, Carani, Ungurjani), Morlaci, i drugi.

Sama riječ Arumunji, Aromuni, i slično označava "Rimljanina". Na njihovim jezicima riječ za svoje narode je obično varijacija riječi Romanus. Vlasi su danas uglavnom pravoslavci. U prošlosti je bilo dosta i rimokatolika, uglavnom na područjima Dalmacije, ali ti su se asimilirali u Hrvate.

Naziv Vlah u hrvatski jezik ulazi kao verzija germanske riječi "Wallach" koja je označavala prije svega romanizirane Kelte te druge narode koji su se postupno romanizirali.

Naziv Vlah zadržava svoje značenje i kod ostalih naroda srednje Еurope, tako danas u češkom i poljskom jeziku označava Talijane.

Podrijetlo im se ne može točno odrediti, dapače uobičajena pretpostavka je da se njihovo prisustvo na Balkanu općenito može vezati za romansko. Obilježava ih autarhičnost, zadržavanje poganskih vjerovanja i običaja do današnjih dana kao i prakticiranje određenih magijskih obreda. Gospodarski okrenuti su stočarstvu.

Vlasi su snabdjevajli i slijedili osmanlijsku vojsku i kao vrsta nomada sa svojom stokom uvijek bili u pokretu. Osmanlije su im davali udio plijena i postavljali ih na granice svojih osvajanja kao stražare i graničare na imanjima gdje su starosjedioci u ratnim pohodima pobijeni ili pobjegli.

Iako su Vlasi kršćani pravoslavci ili katolici ostaju jedan zaseban korpus. U današnjoj Rumunjskoj naprimjer ostaju dan danas Vlasi koji žive u Vlaškoj, sada Rumunjskoj, što znači zemlji koja govori romanski.

:oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11046 times

Post by Krokodil Behko » 25 May 2016, 10:15

Melek wrote:Vlasi (Rumâni, Rumîńi, Români, Rumâri, Armăni, Arumunji, Aromuni) su skupni naziv za više malenih srodnih etničkih grupa iz jugoistočne Europe, potomke rimskih kolonista i romaniziranih domaćih antičkih naroda poput Ilira i Tračana.
:oo
Nije jednostavno definisati porijeklo Vlaha, jer je kao i obično stvar malo zamršena.
Upravo je zamršavaju pridošli narodi, poput Rimljana i Slavena, sa svojim izrazima kojima obuhvataju više pojmova između kojih poteško može stajati znak jednakosti.

Na primjer:
poput Ilira i Tračana.
Ne može i jedno i drugo, jer Trakije nije sastavni dio provincije Ilirik, u rimsko doba, a Rimljani su obično zaokruživali neke etnicitete s tim granicama

Image

Kao što se vidi, i Dačani (glavni generatori vlaha) i Tračani su izvan Ilirika.

Malo detaljnije karte

Image

Image

U suštini, Ilirik je obuhvatao BiH, HR, SLO, CG, Kosovo, Zapadnu makedoniju, Sjevernu i srednju Albaniju i južnu Mađarsku, plus zapadna, ali samo zapadna Srbija. Taj se teritorij unutar dijelio na panoniju i Dalmaciju.
Zapadna Srbija, kontinentalna CG i mali dio na istoku BiH bili su podregija koja se svala Prevalitanija, a u prevodu s latinskog to bi bilo "Dominantna". Nejasan je motiv tog naziva.

Idemo dalje:
Nastanjuju teritorije jugoistočne Rumunjske, istočne Srbije, dijelove Makedonije, sjeverne Grčke i sjeveroistočne Albanije, BiH i Hrvatske. Glavne grupe Vlaha su Cincari, Meglenski Vlasi, Ćići, Vlasi (Bufani, Carani, Ungurjani), Morlaci, i drugi.
Miješanje baba i žaba. Sad rekoh da ako su Slaveni sve na Balkanu nazvali Vlasima, ne mora značiti da su svi i bili vlasi. Uostalom, Rimljani su bili neuporedivo napredniji od tih indijanaca i valjda su znali šta rade kad su iscrtavali granice na Balkanu.
U prošlosti je bilo dosta i rimokatolika, uglavnom na područjima Dalmacije, ali ti su se asimilirali u Hrvate.
To jeste tačno, ali na reisovu žalost, etničkih Vlaha ima i među dobrim Bošnjanima, onako čisto po porijeklu.
Podrijetlo im se ne može točno odrediti, dapače uobičajena pretpostavka je da se njihovo prisustvo na Balkanu općenito može vezati za romansko.

To da. Romansko u smislu rase ali na istoku Balkana i u kulturološkom kontekstu, kao i u leksičkom, nema nikakve veze sa zapadnim dijelom Balkana, odnosno sa Ilirikom.
Primjera radi, svi romani na istoku Balkana ili govore Rumunski ili neki jezik sličan njemu. S druge strane, ostao je u životu samo albanski jezik ali je višestruko naučno dokazano da su ilirska plemena iz ostalih dijelova Ilirika govorila srodnim jezikom.

Npr Dalmati - povezica je albanska riječ kojom se označavaju ovce, a znamo da su Dalmati bili izrazitiji stočari.
Obilježava ih autarhičnost, zadržavanje poganskih vjerovanja i običaja do današnjih dana kao i prakticiranje određenih magijskih obreda. Gospodarski okrenuti su stočarstvu.
To i dan-danas ima širom Rumunije i Srbije. zanimljivo je da ovi zapadni - Albanci ne zadržavaju nikakva poganska vjerovanja, osim nekih nacionalno tradicionalnih običaja i to bi bio još jedan dokaz, da Dačani i Iliri u antičkom periodu nikako nisu isti pojam.

Može biti-bidne da su već Rimljani naselili izvjestan broj dačana/Vlaha zapadno od Drine, popunjavanja provincije radi, pošto su oni na području BiH i HR izvršili pravi pravcati genocid, nad Ilirima, tokom ilirskog ustanka od 7. do 9. godine n.e.
Zapravo, hrvatske Japode i Dalmate genocidirali su već prilikom osvajanja, a tokom ustanka, genocidizirani su Iliri koji su živjeli u BiH, a prije svega centralno-bosanski Desidijati.
Vlasi su snabdjevajli i slijedili osmanlijsku vojsku i kao vrsta nomada sa svojom stokom uvijek bili u pokretu. Osmanlije su im davali udio plijena i postavljali ih na granice svojih osvajanja kao stražare i graničare na imanjima gdje su starosjedioci u ratnim pohodima pobijeni ili pobjegli.
Tačno. Imajući u vidu da je gro Vlaha preuzelo pravoslavnu vjeru i kooptiralo se u srpski korpus, može se reći da Srbi nikad nisu ni imali bolje prijatelje od Turaka, jer su im kao nagradu za podatnu službu, dozvolili da se razmile i nasele diljem BiH i HR. Sigurno ih ne bi ni bilo zapadno od Drine, da nije bilo osmanlija i njihove strategije nasdejlavanja teritorija koje su ispražnjenje zbog njihovih osvajanja.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 25 May 2016, 10:21

Ovako...
Sve je vika na Osmanlije....svi znamo i zasto,medjutim to se zloupotrebljava vrlo prefinjeno.
Danasnja i ondasnja Srbija,nebi nikad ni postojale da nije bilo upravo Osmanlija.
Svojim odlaskom,oni su DRZAVNOST,ostavili Srbiji,ne nikom drugom
i tim potezom su ga zavukli debelo svim koji su bili druge konfesije.
Te posljedice osjecaju se citav taj period otkako su napustili ove prostore,a kako
stvari stoje bit ce tako i u buducnosti.
Srbija je debelo nagradjena za svoje protuusluge u tom vremenu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Post by Mohr » 25 May 2016, 17:16

Svi su crnomantijaši ista vnago :bua (U)rijetko se među njima može naći insan...

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Reis Husein ef. Kavazović

Post by Fazlija » 25 May 2016, 18:36

Aha, dakle muslimani na Balkanu su tradicionalno hanefijska skola islama, a ti neki novi fundamentalisti su salafijska skola. Pa kada je nastao taj salafizam, u kojem je stoljecu to nastalo? Citao sam malo o 4 mezheba (hanefijski, malikijski, safijski, hanbelijski) i ne shvacam u kakvom su odnosu s njima salafisti, kome oni pripadaju? Jesu li oni zaseban smjer, ili dio hanbelijskog nasljedja obzirom da dolaze iz Arabije?
http://forum.srednjiput.rs/

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1600 times
Been thanked: 2992 times

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:20

Hanefijski islam i maturdijska akida.
Razlika između vehabija i hanefija je u fikhu- tj tumačenju nekih "sitnica".
Selefije kad klanjaju klanjaju kao kod hanefija žene, sa rukama na prsima, dok hanefije klanjaju sa rukama na pojasu.
To je sve do idžtihada- tj interpretacije hadisa- a hadisa ima mnogo more hadisa, o tome šta je Muhamed a.s radio i njegovo opisivanje.
E sad npr Selefije kažu on je klanjao ovako mi smo to iz hadisa od np prenosioca Ebu Hurejre, dok drugi kažu naš hadis se prenosi od Muaza.
U Kur'anu nema razlike da se razumijemo, oni hadise bukvalno tumače, i sve rade uz hadis.
Selefizam više pravi čovjeka Arapom iako to u Islamu nije potrebno jer Muhamed a.s je poslan čovječanstvu preko Arapa. I sam je rekao: " Nema prednost Arap nad neArapom.
Interesantno je to da se neki više vrijeđaju kad neko pravi karikaturu Muhameda a.s a ne kad neko vrijeđa Allaha dž.š, /tu se vidi taj spoj nacionalizma Arapina sa Muhamedom a.s, oni se time ohole i smatraju da su iznad svih, iako je sam Muhamed a.s rekao da nema većih licemjera nego Arapa.
I poslan je Arapima zato što su u to doba najgori narod bili i najviše zuluma činili, poslan je da uputi ih, međutim oni poslije njegove smrti opet se dijele na Sunnije i Šije, i opet nastavljaju sa svojom tradicijom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:22

Fazlija wrote:Aha, dakle muslimani na Balkanu su tradicionalno hanefijska skola islama, a ti neki novi fundamentalisti su salafijska skola. Pa kada je nastao taj salafizam, u kojem je stoljecu to nastalo? Citao sam malo o 4 mezheba (hanefijski, malikijski, safijski, hanbelijski) i ne shvacam u kakvom su odnosu s njima salafisti, kome oni pripadaju? Jesu li oni zaseban smjer, ili dio hanbelijskog nasljedja obzirom da dolaze iz Arabije?
Evo ovako :

Ibn Tejimije je sav oslonac vehabijama.
"bn-Tejmije (ar. ابن تيمية) je rođen 10 Rebiul Evela, 661. po Hidžri, (1263) u gradu Harranu u provinciji Džezire. Porodica mu je bila veoma poznata po nauci. Njegov otac Abdul-Halim je bio učenjak hadisa, a njegov djed Medždudin Abul Barakat je pisac Muntakha Akhbar. Ibn Tejmija je rođen u vrijeme velikih vjerskih i političkih događanja. Samo pet godina prije njegovog rođenja, tatari su razorili i opustošili Bagdad, a njegova familija je morala da se preseli u Damask, dok je on još bio mali dječak. Zvjerstva mongola je bez sumnje ostavilo dubok uticaj na dječaka, koji je od tada duboko zamrzio tlačenje, koje ga je tada poticalo na hrabrost u borbi protiv neprijatelja. Život ibn Tejmije se odlikuje u njegovim nastojanjima da se razvije u mnogim oblastima nauke. Ibn Tejmija je bio bistre naravi i jakog karaktera. Njegova nauka i primjena vjere se ne odnosi samo na jedan mezheb,iako je prema porijeklu pripadao hambelijskom mezhebu, već pokušaj utjelovljena svih pravaca u fikhu i akaidu u jedan pravac i time ujediniti zajednicu muslimana u borbi protiv tatara.Ibn Tejmije je bio filozof, teolog i logičar.

Ibn-Tejmije je rođen 1263 godine u Harranu Turska iz poznate familije teologa. Njegov djed Abu al-Barkat Madžd ad-din ibn Tajmija al-Hanbali (u. 1255.) je bio poznati učitelj hanbelijskog fikha, a bila su poznata i učenjačka iskustva njegovog oca Šihaba al-din Abdul-Halima ibn Tajmije (u. 1284). Zbog mongolske invazije Ibn Tajmijina porodica se seli u Damask koji je bio pod vladavinom egipatskih Memluka. Njegov otac je predavao s minbera Umejadske džamije te Ibn Tejmija je nastojao da slijedi Abdul-Halimove stope studirajući sa najvećim učenjacima toga vremena. Upoznao je sebe sa sekularnim i religijskim naukama (Akaid i Fikh) njegovog vremena, a predavao je pažnju i arapskoj kniževnosti i leksikografiji, te studirao matematiku i kaligrafiju. Pored religijskih nauka studirao je jurisprudenciju od njegovog oca i postao je pravim predstavnikom hanbelijske škole i mišljenja. Mada je on ostao vjeran toj školi, čijom je doktrinom ovladao, on se također upoznaje sa ostalim znanjem islamskih disciplina Kurana i hadisa, te proučava teologiju i filozofiju. Bio je poznat po osporavanju mnogih stavova sufizma, šiizma i kršćanstva. Njegov student Ibn Kajim al-Dževzije je napisao poznatu poemu "O Kristovi obožavaoci" gdje je ispitana dogma trojstva podupirana od mnogih kršćanskih sekti.

Njegov problem sa vlastima je počeo kad je potpisao sa delegacijom uleme da razgovara sa Gazan-hanom o zaustavljanju njegovih napada na muslimane. Izvješteno je da se ulema nije usudila ništa reći vladaru osim Ibn-Tejmije. Bio je pritvaran nekoliko puta zbog sukoba s idžmom odnosno pravnicima i teolozima tog vremena. Zadnjih petnaest godina života proveo je u Damasku. Najpoznatiji njegovi studenti i Ibn Kajim su bili na udaru obnovljenih progona. Od augusta 1320. do 1321. Ibn Tajmija je po naredbi iz Kaira bio zatvoren u citadeli u Damasku zbog podržavanja doktrine smanjenja lahkoće sa kojom bi jedan musliman mogao rastaviti sa svojom ženom. Umro je u Damasku 1328. i sahranjen je van muslimanskog mezarja.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:29

Nego da ja obrazložim ono od juče.
Jednostavno ne treba biti naivan, Reis je uradio šta je uradio a i htjeo je ovo, bolje je da se priča, nego da se šuti.
On je htjeo reakcije.
Ja nisam nikakav fašista Srpkinja mi je predavala Geografiju, dok mi je Hrvat predavao Praktičnu nastavu, ali govorim da ne trebaju sad svi uzeti i pjevati: Oj Kozaro o ojo Kozaro moja pusta šumo, u tebi je joj u tebi je partizana puno, i praviti se glupi, ta ideologija ne valja, zabijati glavu u pijesak i bježati od realnosti.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:38

Pa radio sam sa Srbima i Hrvatima bio po Posavini Republici Srpskoj, dobro te ljude znam i imaju nekad veću kulturu i od Bošnjaka, reći će ti kad je svinjetina kad je ono meso a ne Bošnjak, de ba šta ti glumiš popij vidi ga neće svinjetine jedi šta je donešeno na radilište.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS » 25 May 2016, 19:44

Dva lica Huseina Kavazovića

Piše: Avdo Avdić

Transformacija u muftiju

Uzalud sam u tim švicarskim rečenicama tražio onog reisa Kavazovića iz jula prošle godine kada je svojom smirenošću u Potočarima spasio Aleksandra Vučića.

Uzalud sam tražio reisa Kavazovića koji je u ime žrtava terorističkog napada u Parizu, podnevske ezane pomjerio za pet minuta.

Uzalud sam tražio svjerskog poglavara na kojeg sam bio ponosan što je imao snage da sačini spisak paradžemata i tako se odupre onima koji izjedaju religiju i državu. Uzalud sam tražio reisa Huseina Kavazovića. Nestao je.

Ponovo se pretvorio u onog muftiju Huseina Kavazovića koji je 2007. godine štitio Nusreta Imamovića, danas jednog od najtraženijih svjetskih terorista. Pred nama je isti onaj muftija koji se 2008. godine obračunavao sa državom koja je htjela zavesti red u Gornjoj Maoči.

Vlasti u gradu duhova

Ovom izjavom, reis je uvrijedio i Bošnjake koji su mu dali svoje povjerenje i koji će, vjerovatno, u oktobru izgubiti izbornu bitku za Srebrenicu. Ne zbog "vlaha", već zbog Bošnjaka.

Bošnjaci deceniju i po vladaju Srebrenicom. Šta su napravili? Grad duhova.

Da li je ikada poslije rata centralna bajramska svečanost Islamske zajednice u BiH bila u Sebrenici? Nije.

Da li je ikada ikakav prijem povodom državnog praznika državni vrh organizovao u Srebrenici? Nije.

Oni znaju samo za Srebrenicu u mjesecu julu. I mjesecu oktobru parne godine.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:54

Pa to ti i kažem. Jedna je stvar internet i youtoube i oni komentari.
Ne smeta to meni ali kažem ne treba se nikome uvlačiti.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2016, 19:56

Opet ponavljam bolje je kad se priča o nečemu bilo čemu nego da se šuti i da atmosfera bude nikakva.
Jer kad se šuti kasnije kad pukne loše bude.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 25 May 2016, 20:00

Sheval wrote:Tako se razmislja :ok
Zanimljivo,nisam jugonostalgicar ni pobornik umjetnog bratstva i jedinstva a imam tako sirok spektar prijatelja i poznanika raznih konfesija.Svi mi imamo neki svoj princip i uvjerenje...ali to je za kuce...ili za kurcenja po internetu...nikako ne za svakodnevnog zivota.Ja se super osjecam tu...u ZG...u BG...u Ljubinju,Sirokom...svugdje imam svoje ljude.Koji bi ruku u vatru za mene...i ja za njih.
Jednako :ruke
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Religija”