Heroj dana
Moderator: Krokodil Behko
Re: Neustrašivi Hercegovac zadavio mečku!
svaka njemu cast. sto jedan tip ostavi komentar - ima onu stvar kao mont everest!

Zato sad i postoje OVAKVI znakovi 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Offline
Što ti je internet. I u narednih milion godina pričat će se o Hercegovcima koji dave mečke 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Jusuf besplatno dijeli voće i povrće ugroženim kategorijama

Fotografija iz tešanjskog naselja Jelah na kojoj se vidi prodavac voća i povrća sa natpisom da je svoje proizvode spreman dati besplatno onima koji nemaju novca, proširila se društvenim mrežama i oduševila mnoge

Popularni Bportal je stupio u kontakt sa čovjekom o kojem priča cijela BiH. Riječ je o Jusufi Soli (38) iz Jelaha, ocu troje maloljetne djece.
Jusuf se, kako je kazao, bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Ima 13-14 dunuma zemlje, a ponekad zakupi i druge parcele.
- Pitali su me i ostali što dajem besplatno. Stanu ljudi pored mog štanda, gledaju, ne vjeruju. A nema tu ništa čudno: onome ko daje od sebe, Allah će dati 10 ili 1.000 puta više. On najbolje zna, kaže Jusuf.
Veli da uvijek upita kupce imaju li novca, kako žive, te da voće i povrće besplatno da svakome kome treba, a ko ne može platiti. I halali.
- I meni su ljudi pomagali. Sa nepunih 17 godina sam otišao u Rusiju, tamo radio do 2005. godine. Uz Allahovu i pomoć dobrih ljudi snašao sam se, zaradio, dobro mi je… Red je da i ja nekome pomognem, kaže Solo, navodeći da mu je želja da otvori prodavnicu u kojoj bi se ‘roba prodavala, ali i dijelila džabe’.
(Doznajemo.com/Bportal.ba)
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Re: Jusuf besplatno dijeli voće i povrće ugroženim kategorij
Sutra možda odem u Jelah,ako vidim Jusufa,počastiću ga makar flašom soka.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Da mu Bog da zdravlje i dobar život,od svog znoja davati proizvod,e ovo je nešto........trebali bi ti što nemaju kad Jusuf bude kopao njivu doći,pa mu pomoći...... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
ima srce k'o Grmec!
Allah mu dragi podario svako dobro, kako na ovom, tako i na onom svijetu, ako Bog da!!
zaista do sad u zivotu nisam zapazio ovakvo razmisljanje i djelovanje!

Allah mu dragi podario svako dobro, kako na ovom, tako i na onom svijetu, ako Bog da!!
zaista do sad u zivotu nisam zapazio ovakvo razmisljanje i djelovanje!
Zagorka wrote:Da mu Bog da zdravlje i dobar život,od svog znoja davati proizvod,e ovo je nešto........trebali bi ti što nemaju kad Jusuf bude kopao njivu doći,pa mu pomoći......
Ne vide oni tad Jusufa,kad on znoj svoj ostavlja na njivi.Čast izuzetcima,ali dosta njih što nemaju šta jesti,neće ni da zasade sebi ništa,da iznajme parcelu ili da komšiji pomognu,ne...lakše je u hladovini kukati.Znam ja kako to ide,kad tražiš nekoga da ti pokosi i da uzme travu za krave,neće niko.
Zato ja sad nedam nikom ništa....hehe
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

E jeste. Dobro si. Prošle godine ja platio 20 maraka da mi pokose voćnjak i šljivak i opet sam travu dao džaba. Zimus su oni kojima je trebala, dolazili da pitaju imam li išta od sijena jer oni zbog suša nisu imali. I opet nisu naučili lekciju. Neki su rekli doći i pokositi ali kako se vrijeme bliži, opet neće niko. Budem li morao sam ili platiti, neće je niko dobiti džaba. Radije sadjeti mali sijenac. Doći će oni na zimu da išču.Fatma wrote:Zagorka wrote:Da mu Bog da zdravlje i dobar život,od svog znoja davati proizvod,e ovo je nešto........trebali bi ti što nemaju kad Jusuf bude kopao njivu doći,pa mu pomoći......
Ne vide oni tad Jusufa,kad on znoj svoj ostavlja na njivi.Čast izuzetcima,ali dosta njih što nemaju šta jesti,neće ni da zasade sebi ništa,da iznajme parcelu ili da komšiji pomognu,ne...lakše je u hladovini kukati.Znam ja kako to ide,kad tražiš nekoga da ti pokosi i da uzme travu za krave,neće niko.
Zato ja sad nedam nikom ništa....hehe
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Blago tebi Jusufe.... Ja ti od srca zelim da ti se ispuni želja i da otvoriš prodavnicu o kojoj sanjaš.. Neka ti Allah dz.s. uveca nagradu za ovo djelo...
Behko, spominjes sijeno... Mi smo poklanjali travu oko kuce, ali niko nije htio da dodje da sebi pokosi i pokupi sijeno.. Jedan je pristao, ali pod uslovom da mi sve odradimo, a da on samo dodje s prikolicom i to natovari... Tako je to danas... Zato je ovaj Jusuf vrijedan paznje.. Da je vise ovakvih prica... Ma ustvari ima ih, samo nam nisu zanimljive.. Daj krv, pozar, ubistvo, tuču... A ovo.. Pih...
Behko, spominjes sijeno... Mi smo poklanjali travu oko kuce, ali niko nije htio da dodje da sebi pokosi i pokupi sijeno.. Jedan je pristao, ali pod uslovom da mi sve odradimo, a da on samo dodje s prikolicom i to natovari... Tako je to danas... Zato je ovaj Jusuf vrijedan paznje.. Da je vise ovakvih prica... Ma ustvari ima ih, samo nam nisu zanimljive.. Daj krv, pozar, ubistvo, tuču... A ovo.. Pih...
-
Ruana
Re: Heroj dana
Sto volim ovu moju Gatacku krv.
Sto ti je Hercegovac, zamislite tek sta bi insanu uradio.
Sto ti je Hercegovac, zamislite tek sta bi insanu uradio.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Djevojčica prošla tursku granicu sa pasošem igračkom

Devetogodišnja Emily Harris iz Južnog Walesa uspjela je ući u Tursku sa pasošem igračkom, koji ju je identificirao kao ružičastog jednoroga.
Službenici na aerodromu u Antalyji su čak udarili i pečat u Emilyne "putne dokumente", iako je fotografija u pasošu prikazivala plišanu igračku.
Emilyni roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon slijetanja, shvatili da su ponijeli pogrešan pasoš. Dokument koji je Emily predala graničnim službenicima bio je pasoš igračka za jednoroga Lily Harris, proizvođača Bear Factory.
"Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali pasoše. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhapsiti ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvjediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emily koliko joj je godina, prije nego su stavili pečat", priča Emilyna majka Nicky.
Granični službenici svih zemalja morali bi skenirati pasoše i provjeriti podatke o putniku prije nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.
"Čak ni fotografija u pasošu nije bila Emilyna, već ružičastog jednoroga. Da sve bude još smješnije, čak nismo ni ponijeli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmijali tome što je službenik čak stavio i pečat u pasoš, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo vidjeli koliko je lako prošvercati dijete u neku drugu zemlju", rekla je Nicky Harris.

Devetogodišnja Emily Harris iz Južnog Walesa uspjela je ući u Tursku sa pasošem igračkom, koji ju je identificirao kao ružičastog jednoroga.
Službenici na aerodromu u Antalyji su čak udarili i pečat u Emilyne "putne dokumente", iako je fotografija u pasošu prikazivala plišanu igračku.
Emilyni roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon slijetanja, shvatili da su ponijeli pogrešan pasoš. Dokument koji je Emily predala graničnim službenicima bio je pasoš igračka za jednoroga Lily Harris, proizvođača Bear Factory.
"Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali pasoše. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhapsiti ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvjediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emily koliko joj je godina, prije nego su stavili pečat", priča Emilyna majka Nicky.
Granični službenici svih zemalja morali bi skenirati pasoše i provjeriti podatke o putniku prije nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.
"Čak ni fotografija u pasošu nije bila Emilyna, već ružičastog jednoroga. Da sve bude još smješnije, čak nismo ni ponijeli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmijali tome što je službenik čak stavio i pečat u pasoš, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo vidjeli koliko je lako prošvercati dijete u neku drugu zemlju", rekla je Nicky Harris.

- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Za danas bih (ako to već neko ranije nije učinio) kandidirao izvjesnog Duleta, inače autora ovog legendarnog uratka
[ytube][/ytube]
+ komentar:
[ytube][/ytube]
+ komentar:
Ćao, Duško!
Imam prijatelja sineastu koji u Golubovcima (MNE) ima malu produkcijsku kuću "Mehur",
specijalizovanu za pozorišne adaptacije ostvarenja iz (nepravedno zanemarenog) žanra srpski svadbeni film.
Njegov posljednji uradak, mjuzikl "Lignje moje nevenčane", pobrao je brojne simpatije pozorišne kritike,
pa je autoru uručena donacija Ministarstva kulture i vjera za realizaciju projekta Open Kljen Fest '13 (u julu),
a koji promoviše ovaj žanr.
Da li mogu da preporučim tvoj ingeniozni film?
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
jbte, koji "uradak" 
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- Maja
- Administrator

Dobar 
Zamišljam kako bi to bilo kod mene ako bih se ikad udavala.
Kažem familiji da se skupi za slikanja za video uradak...ovakva bi bila reakcija:
- ako li te uslikam (i ono zavrte glavom)
- de ne se.i tita ti
-pa nećeš valjda? objaviti? na internet? da se nisi usudila! eeej...nemoj slučajno!!!
- jao užasa...kako me sad stid, stidim se tebe..
Zamišljam kako bi to bilo kod mene ako bih se ikad udavala.
Kažem familiji da se skupi za slikanja za video uradak...ovakva bi bila reakcija:
- ako li te uslikam (i ono zavrte glavom)
- de ne se.i tita ti
-pa nećeš valjda? objaviti? na internet? da se nisi usudila! eeej...nemoj slučajno!!!
- jao užasa...kako me sad stid, stidim se tebe..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41480 times
- Been thanked: 28270 times
- Status: Online

Sve je išlo u najboljem redu dok nije došao ON...... ON je bio taj izvijesni Krešo. Prljav totalno, kosa se ukočila, a povrh svega na sebi je imao majicu s Garfildom
Pomalo luckast, stalno je pitao (mislim svakog pojedinačno, pa i mene) zna li Peru što je radio u Borovu. Stvar je u tome da je taj Pero njegov brat koji mu je branio da pije, a mi smo mu davali pive i mesa. Ali scena je bila kad je rodica uzela pivu dvoguzu i pošla da mu uspe. Uzeo je neku čašu od pola litra i prvu popio na eks, pa podmetnuo praznu čašu da mu nalije drugu.
Kad se najeo i napio i sve redom izgnjavio, malo se odmakao i prilegnuo. Pod glavu je stavio kaloše, ali okrenuo je onaj dio kojim gazi po zemlji
Onda je nestao, pa opet došao, jeo, pio, pa nestao, pa opet sve to ponovio. Na kraju je otišao da čuva krave
Jedva cekam ovogodisnje sakupljanje da vidim hoce li se privaliti opet
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Maja
- Administrator

Malo nas je ramazan poremetio. Nadam se da će biti iza Bajram, ako ne čitava mahala onda nas desetak.