SPINERKA wrote:
--Mislim da treba svi da imamo i kupimo osiguranje , ali ne mora biti mjesecno visoka rata.
Kada apliciras za za O.C. onda ce ti se na ekranu izlisatati koje opcije imas.ima jako puno planova. za familije koje su ok zdravlja i ne mislie da ces cesto ici dr -onda uzmu high-deductible i nizi mjesecnu ratu , tek toliko ako se nesto katastrof .desi da su ipak pokriveni nekom lijecenju.
HM, ne znam koliko je pametno ne imati nikakvo osiguranje?
Pa ja sam mogla uzeti nesto za low price, ali ded. mi u tom slucaju $13.000.
Nije pametno biti bez osiguranja, ali i dati vise od $100.000 za deset godina takodje nije pametno. Pametno je osiguranju, of course.
Ja sam zamisljala da ce Obama Cara raditi na pricipu kako radi Medicaid. Djeca su mi imala taj program, sin i dalje ima, maloljetan je. Kod porodica s previse niskim zaradamu, djeca ga dodbijaju besplatno. S visim zaradama placaju.
Ja sam placala nekih $50 mjesecno. I sve, ali sve je kod doktora pokriveno.
I doktori ne mogu njima slati abnormalne cijene, jer je drzava napravila pravilnik koji se nije mogao krsiti. Npr. tacno se zna da jedan godisnji pregled kosta toliko, I svi koji prime pacijenta s tim osigarenjem nisu mogli ni smjeli poslati drzavi veci racun od toga.
Dok O.C. ne radi tako. Iza njihovih osiguranja stoje privatna lica. To su ljudi koji ce postati teski milijarderi.
I nece ga moci Trump srusiti, jer ce ovi lobirati, podkupiti...