Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1664 times
Been thanked: 3157 times
Status: Offline

Re: Policija u Neumu žene u burkiniju otjerala s plaže

Post by Mutevelija »

Zagorka wrote: 18 Jul 2018, 14:40
Socrates wrote: 18 Jul 2018, 01:45
Zagorka wrote: 18 Jul 2018, 00:15 Samo da vas podsjetim da u Arabiji od jedne svjetske prvakinje ne da traže da nosi maramu, nego ne pristaju da nosi maramu nego zahtijevaju da nosi hidžab + abaju što veze s moralom ni pameću nema, valjda se dovoljno pokriti.

Ko vele, naša zemlja, naša pravila. E pa lijepo, onda i naša plaža, naša pravila.

I Arapima i ovima što ih kopiraju iz raznoraznih razloga, od toga da im arap kupuje stan pa na dalje, najmanje vjerskih razloga.

Sutra njima da se dopusti vlast, oni bi tjerali s plaže razodjevene.
Ne znam kakve veze ima zakon u Saudijskoj Arabiji sa citavom temom. Svejedno, ja sam I tu saudijsku glupost osudio.

Ko ste to vi, cija je plaza? :zubi

Plaza ne pripada nekim kupacima malo vise, a nekim malo manje. Ako ne postoji zakon koji zabranjuje nosenje burkinija na plazi, Bog Dragi ne moze da otjera osobu u burkiniju sa plaze. Moze policajac, ali je prekrsio svoja ovlastenja. MUP ovog kantona se je vec oglasio da ispitivaju incident.

Ovo "sutra njima da se dopusti vlast" pazljivo upotrijebljavati. Ko su to oni?

Naime, takvo, ili slicno rezonovanje, je razlog za pocinjanje mnogih ratova, pa je tako bilo i u nasim. :cudi Izrazava strah, a strah je uzrok agresije, cesto prema neduznim ljudima.

Koristiti kondicional na ovaj nacin moze biti korisno nekad, ali ne uvijek.

Ima veze na više načina. Prvo zato jer su velika većina pokrivenih žena trenutno priležnice arapa iz razloga što su tako zaradile stan.
One će ti reće da su im supruge, ali on zapravo imaju svoje supruge u Arabiji.
One su sponze, a to su njihovi ljubavnici i sve je kamuflirano jednom fatihom dok se istovremeno pljuje po svemu što je drugačije, uključujići i "griješnice" na plaži pa ne znam koji će moj s njima onda. :cudi

Drugo svaka njihova priča je iz njihovih usta. Kad kažu moje mišljenje je, zapravo misle na njegovo.

Treće svi oni koji će na ovoj temi glasat za navodne slobode, te će iste uskratiti na drugoj temi drugoj ženi.

Jer, jedna ima pravo nosit dugo a druga nema kratko.

E pa kad mi ne znamo uvažit svakoga, niti ima uopće teoretske šanse da se to desi u narednih 20 godina, najbolje da svakom sve zabranimo.

Jedino će tako niz godine ljudi možda skontati koliko su slobode bitne.

Jer ako ti muteveliji dopustiš slobodu, on će je tebi ukinuti. To nije priča šbbkbb kako si ti sebi protumačio, nego realno stanje slike ovdje.

Ja uopće ni ne očekujem da ti ni izbliza shvatiš ozbiljnost situacije ovdje, štetu paradžemata, involviranje sektaša u sve sfere pa i političko-upravljačke i posljedice koje to nosi, a tek će se vidjeti.

Ni ti, ni niko iz kanade, amerike, australije, švicarske itdisl ne možete razumjeti zašto je bitno odreagovati dok sve nije otišlo niz vodu, niste tu i samo sklapate neke slike kroz ono što pročitate, a da dođete živjeti samo jednu godinu tu i pri tom imate priliku slušati ljude iz raznih sekti (i pokriveni ovdje jedni druge mrze) naježila bi vam se koža od svega što čujete i doživite i bilo bi vam jasno kako stvari koje vam od tamo djeluju bezopasno, zapravo nisu.
Pod mi, mislim na mi- bosanci i hercegovci, oni sto su ovi zemlju branili od raznih osvajača kroz ratove pa će je sve su prilike, izgubiti u miru.
Ako si shvatio, dobro, ako nisi ne znam šta bih ti dalje objasnila.
Trebao bi biti tu da potpuno shvatiš ali nije dovoljno da samo budeš nego i dobro opažaš, jer imaš i ovdje stanovnika ko da ih je neko padobranom ubacio. Dibidus.
Ili islamizacija ili srbokratizacija nema sreće, Tito vam je dao lufta sa ukidanjem zara i feredze, sad valja osvetiti 50 godina ateistički vladavine, Šerijata naravno.
Bosanci i Hercegovci ne postoji imaš samo Bošnjake Srbe i Hrvate i tri glavne religije i njihove običaje na ovim prostorima.
Nemam ništa protiv arapske kolonizacije, iako je strana bolja je od one koju ti i slični propagirate.
Demokratije će se uništiti postepeno, polahko.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Bez demokratije, nema ni Bosne u danasnjim granicama. :cudi

Vidim ja da je Zagorka u pravu.
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Pa svakako je ova Bosna mala
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Socrates wrote: 18 Jul 2018, 18:38 Bez demokratije, nema ni Bosne u danasnjim granicama. :cudi

Vidim ja da je Zagorka u pravu.
Zagi baca malo
Image
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by gaga »

Bio sam jednom u Neumu u hotelu "Stela",prije rata.Ne bih otisao vise tamo kad bi bilo dzabae,davati pare primitivcima,skutorima nepismenim.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

i ti ga zagorko pretjera sa tom velikom vecinom pokrivenih zena, koliko ih ti znas da su se udale za arapa?
🐽
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Ne postoji “velika vecina“ samo vecina. :p
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Dodao bih na to "velika vecina" jer je I meni neko to prigovorio. Postoji relativna vecina I apsolutna vecina.

Ako je 5 krusaka, tri jabuke I tri banane, onda su kruske relativna vecina.

Ako je 7 krusaka, dvije jabuke I dvije banane, onda su kruske apsolutna vecina.

Samo kako se izraziti, ako je deset krusaka, jedna jabuka I nula banana?
. . . . . . . . .
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Ne mijesaj kruske i jabuke. I banane.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar »

Ja ne vjerujem da su joj se tako obraćali policajci. Doduše, ne vjerujem u 90% vijesti :hihi
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Citav politicki proces u mnogim drzavama je baziran na mijesanju krusaka, jabuka i banana. Pa cak I u Bosni.

Ja licno preferiram breskve.
Last edited by Socrates on 18 Jul 2018, 21:53, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Neka arapa, Bosna je prazna.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Zagorka wrote: 18 Jul 2018, 14:40
Socrates wrote: 18 Jul 2018, 01:45
Zagorka wrote: 18 Jul 2018, 00:15 Samo da vas podsjetim da u Arabiji od jedne svjetske prvakinje ne da traže da nosi maramu, nego ne pristaju da nosi maramu nego zahtijevaju da nosi hidžab + abaju što veze s moralom ni pameću nema, valjda se dovoljno pokriti.

Ko vele, naša zemlja, naša pravila. E pa lijepo, onda i naša plaža, naša pravila.

I Arapima i ovima što ih kopiraju iz raznoraznih razloga, od toga da im arap kupuje stan pa na dalje, najmanje vjerskih razloga.

Sutra njima da se dopusti vlast, oni bi tjerali s plaže razodjevene.
Ne znam kakve veze ima zakon u Saudijskoj Arabiji sa citavom temom. Svejedno, ja sam I tu saudijsku glupost osudio.

Ko ste to vi, cija je plaza? :zubi

Plaza ne pripada nekim kupacima malo vise, a nekim malo manje. Ako ne postoji zakon koji zabranjuje nosenje burkinija na plazi, Bog Dragi ne moze da otjera osobu u burkiniju sa plaze. Moze policajac, ali je prekrsio svoja ovlastenja. MUP ovog kantona se je vec oglasio da ispitivaju incident.

Ovo "sutra njima da se dopusti vlast" pazljivo upotrijebljavati. Ko su to oni?

Naime, takvo, ili slicno rezonovanje, je razlog za pocinjanje mnogih ratova, pa je tako bilo i u nasim. :cudi Izrazava strah, a strah je uzrok agresije, cesto prema neduznim ljudima.

Koristiti kondicional na ovaj nacin moze biti korisno nekad, ali ne uvijek.

Ima veze na više načina. Prvo zato jer su velika većina pokrivenih žena trenutno priležnice arapa iz razloga što su tako zaradile stan.
One će ti reće da su im supruge, ali on zapravo imaju svoje supruge u Arabiji.
One su sponze, a to su njihovi ljubavnici i sve je kamuflirano jednom fatihom dok se istovremeno pljuje po svemu što je drugačije, uključujići i "griješnice" na plaži pa ne znam koji će moj s njima onda. :cudi

Drugo svaka njihova priča je iz njihovih usta. Kad kažu moje mišljenje je, zapravo misle na njegovo.

Treće svi oni koji će na ovoj temi glasat za navodne slobode, te će iste uskratiti na drugoj temi drugoj ženi.

Jer, jedna ima pravo nosit dugo a druga nema kratko.

E pa kad mi ne znamo uvažit svakoga, niti ima uopće teoretske šanse da se to desi u narednih 20 godina, najbolje da svakom sve zabranimo.

Jedino će tako niz godine ljudi možda skontati koliko su slobode bitne.

Jer ako ti muteveliji dopustiš slobodu, on će je tebi ukinuti. To nije priča šbbkbb kako si ti sebi protumačio, nego realno stanje slike ovdje.

Ja uopće ni ne očekujem da ti ni izbliza shvatiš ozbiljnost situacije ovdje, štetu paradžemata, involviranje sektaša u sve sfere pa i političko-upravljačke i posljedice koje to nosi, a tek će se vidjeti.

Ni ti, ni niko iz kanade, amerike, australije, švicarske itdisl ne možete razumjeti zašto je bitno odreagovati dok sve nije otišlo niz vodu, niste tu i samo sklapate neke slike kroz ono što pročitate, a da dođete živjeti samo jednu godinu tu i pri tom imate priliku slušati ljude iz raznih sekti (i pokriveni ovdje jedni druge mrze) naježila bi vam se koža od svega što čujete i doživite i bilo bi vam jasno kako stvari koje vam od tamo djeluju bezopasno, zapravo nisu.
Pod mi, mislim na mi- bosanci i hercegovci, oni sto su ovi zemlju branili od raznih osvajača kroz ratove pa će je sve su prilike, izgubiti u miru.
Ako si shvatio, dobro, ako nisi ne znam šta bih ti dalje objasnila.
Trebao bi biti tu da potpuno shvatiš ali nije dovoljno da samo budeš nego i dobro opažaš, jer imaš i ovdje stanovnika ko da ih je neko padobranom ubacio. Dibidus.

Onima kojima smetaju nečiji običaji,kultura,način odijevanja,... ovom prigodom ukazujem na njihov fašizam, rasizam, diskriminaciju, primitivizam, te pomanjkanje: vjerskog poštovanja drugih, odgoja, kulture i obrazovanosti.
damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 »

ne smeta mi necija kultura, .... smeta mi nekultura, bahatost,....
Me? Wrong? Never! Image
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

damir5 wrote: 19 Jul 2018, 07:08 ne smeta mi necija kultura, .... smeta mi nekultura, bahatost,....
Dočaraj malo šta podrazumjevaš pod "nekulturom"!
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Najgore je kad čovjeku jedno drvo zakloni pogled na cijelu šumu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 »

KOMESAR wrote: 19 Jul 2018, 07:46
damir5 wrote: 19 Jul 2018, 07:08 ne smeta mi necija kultura, .... smeta mi nekultura, bahatost,....
Mislim da je lako razlikovati kulturno i nekulturno, al eto....

Jedan od primjera, u pitanju je kolega s drugog foruma.
Ponašanje im je sa druge strane veoma loše za moj ukus. Ponašaju se superiorno gdje god dođu žele da se titira oko njih, ne jebu red ni pet posto. Mene se par puta vukli za ruku u radnji jer hoće da im pokazujem nešto bez obzira što sam ja usluživao drugu mušteriju čak se znaju i derat
Me? Wrong? Never! Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9870 times
Been thanked: 11665 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

damir5 wrote: 19 Jul 2018, 09:30
KOMESAR wrote: 19 Jul 2018, 07:46
Mislim da je lako razlikovati kulturno i nekulturno, al eto....

Jedan od primjera, u pitanju je kolega s drugog foruma.
Ponašanje im je sa druge strane veoma loše za moj ukus. Ponašaju se superiorno gdje god dođu žele da se titira oko njih, ne jebu red ni pet posto. Mene se par puta vukli za ruku u radnji jer hoće da im pokazujem nešto bez obzira što sam ja usluživao drugu mušteriju čak se znaju i derat

A na koga se odnosi taj komentar? Arape?
Uz dužno poštovanje i bez obzira na to što sam protiv bilo kakve arabizacije naših prostora, ja moram reći da nisam natrčao ni na jednog bahatog Arapa. Ljeto je i vidim ih ponekad, u ovoj opštini, pa mogu reći i da su u tržnom centru i na ulici i u banci i bilo gdje - mnogo mirniji od naših. jednog sam nekidan gledao dok sjedi u banci i čeka red. Ličio je na optuženika na sudu, potpuno skrušen lik, sa gutom eura u ruci.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3950 times
Status: Online

Post by Laser »

KOMESAR wrote: 18 Jul 2018, 22:33 Onima kojima smetaju nečiji običaji,kultura,način odijevanja,... ovom prigodom ukazujem na njihov fašizam, rasizam, diskriminaciju, primitivizam, te pomanjkanje: vjerskog poštovanja drugih, odgoja, kulture i obrazovanosti.
Pridružujem se ukazu.
Klanjam džematile po parkovima.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Hannibal wrote: 18 Jul 2018, 21:19 i ti ga zagorko pretjera sa tom velikom vecinom pokrivenih zena, koliko ih ti znas da su se udale za arapa?
Vise nego sto mislis jer sam se druzila s pokrivenima i pobjegla na vrijeme kad sam vidjela neke stvari koje mozda i nije pametno da slusas jer su te godine rezervisane za manje ruzne misli.

Komesar, podrzavam, samo ukazuj. I ja sam nekad pa odustala. Sad navijam na suprotnu stranu.

Mute nemoj ti bogati pogadjati cemu ja naginjem jer uvijek ofulaš. I ti naginjes nekim ozbiljnim poremecajima pa ih ja ne pišem.

Apropo velike vecine ista je sintagma a ne pleonazam kako se ranije mislilo.

Ako sam kome ostala duzna u drugoj cu turi :D. Ode sad raditi uhatorice mi porezna ako im nedovoljno dam para.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Locked

Return to “Religija”