Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
- Status: Offline
Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebo ga rep sta ofula
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Svicarac ne vidi dobro, ili se pravi da ne vidi. A prije ce ovo drugo biti
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Spaha, Spaha, lud si. Da si pametniji/staloženiji ko što nisi mogao si imati strašnu karijeru, jer imaš sve što jedan stoper treba imati. No dobro, bar te vrijedi imati kao prijatelja.
Samo sabura
Baš je međed....ali eto...pokazao je i togreeneyes wrote:Spaha, Spaha, lud si. Da si pametniji/staloženiji ko što nisi mogao si imati strašnu karijeru, jer imaš sve što jedan stoper treba imati. No dobro, bar te vrijedi imati kao prijatelja.
BiH s igračem manje poražena od Španije u prijateljskoj utakmici
Piše: O. T./Klix.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 3:1 od selekcije Španije u prijateljskoj utakmici odigranoj u St. Gallenu. Naš tim je pružio jako dobar otpor pošto je od 45. minute igrao bez isključenog Emira Spahića čiji je nesmotreni potez obilježio meč.

Foto: AFP
Ovo je bio sedmi susret Bosne i Hercegovine i Španije, a prvi u prijateljskim mečevima. Računajući i ovaj meč, Španija ima pet pobjeda, dok su dva meča završena neriješenim ishodom.
Selektor BiH Mehmed Baždarević u ovom meču nije mogao računati na povrijeđene Ermina Bičakčića, Senada Lulića i Vedada Ibiševića koji nisu ni bili na spisku. A od igrača koji su doputovali u Švicarsku, otpao je Riad Bajić zbog povrede. U prvoj postavi svoje mjesto našao je 21-godišnji napadač Dinamo Zagreba Armin Hodžić koji je tako upisao svoj debitatnski nastup u dresu Zmajeva.
Loše otvaranje meča
Na drugoj strani Vicente del Bosque u opcijama za meč nije imao igrače Barcelone, Reala i Atletico Madrida te igrače Seville. Stoga, Španija je na teren izašla u dosta izmijenjenom sastavu.
Popularna Crvena furija je odmah u prvoj minuti imala stopostotnu šansu preko Aduriza kojeg zaustavlja golman našeg tima Asmir Begović. U narednih 10 minuta nije bilo uzbuđenja, a glavnu riječ vodila je Španija.
Mreža se prvi put zatresla u 11. minuti kada je Nolito matirao Begovića. Španci su imali korner na lijevoj strani, odigrali kratak pas i nakon brze akcije uputili centaršut. Džeko je, u namjeri da otkloni opasnost, loptu dodao Nolitu koji prelijepim udarcem pogađa za 1:0.
Naš tim je izgledao poprilično zbunjeno na početku meča, a novi šok zadao je ponovo Nolito u 18. minuti. Ovaj put je Bešić loše reagovao što je ofanzivac Celte Vigo iskorstio i fenomenalnim pogotkom sa 10 metara lobovao Begovića.
Neshvatljiv potez Spahića
Samo tri minute kasnije mogli smo doživjeti katastrofu kada je Nolito ponovo bio u prilici, ali je Begović spasio. Potom je Edin Džeko zatražio izmjenu i napustio teren, a ušao je Milan Đurić na njegovo mjesto. Kapitensku traku od Džeke uzeo je Begović.
Kako je vrijeme odmicalo naš tim je igrao sve bolje i uspijevali smo graditi duže napade. Nakon jednog takvog napada izborili smo korner na desnoj strani, Pjanić je centrirao, a Emir Spahić pogodio mrežu Asenja u 29. minuti.
Igra je u tim momentima bila ujednačena, ali nije bilo velikih šansi. Umjesto mirnog završetka prvog dijela, uslijedila je drama. Vranješ i Silva su se pokoškali na lijevoj strani terena. Potom prilazi i Azpilicueta koji ih je razvadio i ostao uz Vranješa. Konfliktu se pridružuje Emir Spahić koji bespotrebno udara Azpilicuetu, a onda i Fabreagasa koji je htio smiriti strasti. Uslijedilo je koškanje između naših igrača i igrača Španije, a crvenim kartonom nagrađen je Spahić koji je tako ostavio naš tim sa igračem manje.
Od početka drugog dijela uslijedile su izmjene. Izet Hajrović je zamijenio Edina Višću u 46. minuti i donio je svježinu u našem timu koji je odlično stajao na terenu iako smo imali igrača manje.
Upravo je Hajrović u 50. minuti odlično uposlio Đurića koji izlazi jedan na jedan protiv Asenja koji brani udarac našeg napadača. Bila je to kolosalna šansa za izjednačenje,
Vrlo dobra igra s igračem manje i debi Memiševića
Novu veliku šansu imali smo u 66. minuti kada je rezervista Duljević tražeći Đurića pogodio stativu. Duljević je četiri minute kasnije stvorio novu šansu kada je nakon pasa Pjanića sjajno šutirao, ali lopta je otišla tik pored lijeve Asenjove stative.
Navedene šanse pokazatelj su da se reprezentacija Bosne i Hercegovine i više nego dobro nosila sa Španijom koja je bila u brojčanoj prednosti. Španci su svoju šansu za gol imala u 75. minuti kada je Oyarzabal šutirao pored gola.
U 90. minuti meča Baždarević je na teren poslao štopera Radnika iz Bijeljine Samira Memiševića koji je zamijenio Ognjena Vranješa i tako debitovao u ovom meču.
Kada se činilo da drugo poluvrijeme neće donijeti golove, Španija je golom Pedra u posljenjoj minuti postavila konačnih 3:1
Španija: Asenjo; Bellerin, San Jose (Fornals 83'), Bartra, Azpilicueta; Bruno, Asensio (Inaki 60'), Fabregas (Llorente 60'); Silva (Suarez 46'), Aduriz (Pedro 46'), Nolito (Oyarzabal 60').
Bosna i Hercegovina: Begović; Vranješ (Memišević 90'), Spahić (crveni karton 45'), Zukanović, Kolašinac; Bešić, Hadžić (Medunjanin 67'), Višća (Hajrović 46'), Pjanić; Hodžić (Duljević 57'), Džeko (Đurić 22', Grahovac 78').
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Dobro smo prošli. Od ta tri gola, dva su bila pojeftina, pa tako da ako smo ozbiljni malo ćemo poraditi na odbrani. istina, za Španiju nije nastupilo pola prvotimaca.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
nama ne treba bolji protivnik od Spahica,on nam je glavni protivnik...da li je glup,sirovina ili depra ne znam ali u svakom slucaju ne valja po nas iako u dusi volim takve ljude koji se ne daju zaebavat...ali ovo sa Spahom prelazi sve granice i glupo je tako reagovat,pogotovu u prvom poluvremenu i uopce tako osorno reagovat..
Kirin kup: Oslabljeni Zmajevi protiv najjače selekcije Danske
Piše: E. B./Klix.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak u 9 sati po našem vremenu igrati prvi meč Kirin kupa protiv Danske.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević ne može u Japanu računati na naše najbolje igrače, te će samo četvorica igrača koji su počeli susret protiv Španije konkurisati za sastav.
To su Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Anel Hadžić i Armin Hodžić, tako da će priliku za igru dobiti igrači koji su tokom proteklih kvalifikacija igrali manje ili nikako u državnom dresu.
"Učinit ćemo sve da odigramo dobro i pobijedimo. Zbog toga smo i došli. Uz to, želimo dati šansu nekim igračima da se dokažu i u budućnosti budu standardni reprezentativci", poručio je selektor naše reprezentacije.
No, nasuprot oslabljenih Zmajeva u polufinalu stajat će najjači sastav Danske. Ili skoro najjači, s obzirom da od igrača na koje selektor Age Hareide računa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nema jedino pošteđenih Nicklasa Bendtnera i kapitena Daniela Aggera, te povrijeđenog Michaela Krohn-Dehlija.
U sastavu su Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hojbjerg... a umjesto Aggera kapitensku traku će nositi Simon Kjaer.
"Zaboravili smo neuspjeh u baražu za Euro. Istina, kada odem na plažu i budem na moru gledao Evropsko, poželjet ću da sam i ja tamo, ali sada razmišljam samo o Kirin kupu. Došli smo ovdje da osvojimo prvo mjesto", poručio je Agger.
Susret BiH - Danska igra se u Aichiju na stadionu Toyota, a neće ga prenositi nijedna bh. TV stanica.
U drugom polufinalnom meču Japan dočekuje Bugarsku u 12:40 sati, a finale i susret za treće mjesto na rasporedu su narednog utorka, 7. juna na Suita City stadionu u Osaki.
Piše: E. B./Klix.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak u 9 sati po našem vremenu igrati prvi meč Kirin kupa protiv Danske.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević ne može u Japanu računati na naše najbolje igrače, te će samo četvorica igrača koji su počeli susret protiv Španije konkurisati za sastav.
To su Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Anel Hadžić i Armin Hodžić, tako da će priliku za igru dobiti igrači koji su tokom proteklih kvalifikacija igrali manje ili nikako u državnom dresu.
"Učinit ćemo sve da odigramo dobro i pobijedimo. Zbog toga smo i došli. Uz to, želimo dati šansu nekim igračima da se dokažu i u budućnosti budu standardni reprezentativci", poručio je selektor naše reprezentacije.
No, nasuprot oslabljenih Zmajeva u polufinalu stajat će najjači sastav Danske. Ili skoro najjači, s obzirom da od igrača na koje selektor Age Hareide računa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nema jedino pošteđenih Nicklasa Bendtnera i kapitena Daniela Aggera, te povrijeđenog Michaela Krohn-Dehlija.
U sastavu su Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hojbjerg... a umjesto Aggera kapitensku traku će nositi Simon Kjaer.
"Zaboravili smo neuspjeh u baražu za Euro. Istina, kada odem na plažu i budem na moru gledao Evropsko, poželjet ću da sam i ja tamo, ali sada razmišljam samo o Kirin kupu. Došli smo ovdje da osvojimo prvo mjesto", poručio je Agger.
Susret BiH - Danska igra se u Aichiju na stadionu Toyota, a neće ga prenositi nijedna bh. TV stanica.
U drugom polufinalnom meču Japan dočekuje Bugarsku u 12:40 sati, a finale i susret za treće mjesto na rasporedu su narednog utorka, 7. juna na Suita City stadionu u Osaki.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Halilhodžić: BiH je mnogo bolja od Bugarske
Selekcija Japana danas je u drugoj utakmici Kirin Kupa savladala ubjedljivo reprezentaciju Bugarske rezultatom 7:2.
To znači da će Vahid Halilhodžić koji sa klupe predvodi Japan u finalu sastat se sa našom reprezentacijom.
Nakon utakmice populrni Vaha je rekao kako je zadovoljan pobjedom protiv Bugarske, ali i naglasio da mu je drago što će u finalu Kirin Kupa igrati protiv "svoje" BiH.
"Sretan sam što ćemo igrati protiv BiH. Želimo odigrati dobro kao što smo i danas, Bosna i Hercegovina je puno bolja od Bugarske i mogla bi osvojiti turnir. Ali i mi želimo pobjedu", rekao je Vaha.
(Vijesti.ba / Avaz)
Selekcija Japana danas je u drugoj utakmici Kirin Kupa savladala ubjedljivo reprezentaciju Bugarske rezultatom 7:2.
To znači da će Vahid Halilhodžić koji sa klupe predvodi Japan u finalu sastat se sa našom reprezentacijom.
Nakon utakmice populrni Vaha je rekao kako je zadovoljan pobjedom protiv Bugarske, ali i naglasio da mu je drago što će u finalu Kirin Kupa igrati protiv "svoje" BiH.
"Sretan sam što ćemo igrati protiv BiH. Želimo odigrati dobro kao što smo i danas, Bosna i Hercegovina je puno bolja od Bugarske i mogla bi osvojiti turnir. Ali i mi želimo pobjedu", rekao je Vaha.
(Vijesti.ba / Avaz)
Odgledao pregled.Bravo za Djurica.Treba mu sigurno davati sve vise i vise vremena jer momak je u fazi napredovanja i to i radi.
Bugari popusili sedmicu.Koje su ono truhle

Bugari popusili sedmicu.Koje su ono truhle
Question everything.
- greeneyes
- Hadžija

Eto, osvojismo Kirin kup, a ujendo i prvu titulu u historiji. Jes' da nije neka aman titula, al' je svejedno lijep osjećaj bar nešt' imati u vitrinici. Sve pohvale prije svega Djuriću na sjajnoj partiji i općenito na svemu pruženom na ovom kupu, kao i Duljeviću koji je pravo otkorvljenje i meščini baš onakav igrač kakav nam treba. Pohvalio bih još i Stevanovića koji je sjajno, u maniru Misketa, proigrao Djurića za drugi gol. Bravo momci.
Ps: odbrana je bila klimava i općenito smo u zadnjih desetak minuta dozvolili previše šansi Japancima, al' dobro se sve završilo.
Ps: odbrana je bila klimava i općenito smo u zadnjih desetak minuta dozvolili previše šansi Japancima, al' dobro se sve završilo.
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
E sad cemo uzet dobre pare za duljevica da nas ne zajebava vise ken cho
🐽
- greeneyes
- Hadžija

Dobar vam je Duljevic, a bome ce mu cijena porasti igrajuci za repku.
Samo sabura
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
"Ovo je za moju Bosnu i Hercegovinu! Za sve naše navijače i sve one koji su sumnjali u nas!", poručio je Đurić nakon meča na Facebooku. 
Milan Đurić je pokazao i dokazao kako se bori za dres domovine. "Kirin kup" mu je učvrstio mjesto među starterima repke.
Čini mi se da je dobio i nadimak "samuraj."
Čini mi se da je dobio i nadimak "samuraj."
"Kakve su ti misli, takav ti je život"
- Sheval
- Forum [Bot]
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 872 times
Mnogi podcjenjuju ovaj uspjeh ali isto tako zaboravljaju da je nas B tim pobjedio dvije vise nego dobre ekipe...Dansku i Japan.I sto je posebno zanimljivo...obadvije smo se vracali iz rezultatskog minusa sto je prije bio rijedak slucaj.To govori o mentalnoj snazi ovih momaka.Svaka im cast.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Svaka čast za Milana. Džeko će morati da se potrudi, ako želi biti starter 
Mislim i da je Milan odigrao dvije najznačajnije utakmice u karijeri.
Ovo neće ostati neprimjećeno. Čujem da ga već traže iz bundeslige.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Meša mi je priznao da je napravio veliku grešku što ga nije uvrstio u sastav protiv Irske.Krokodil Behko wrote:Svaka čast za Milana. Džeko će morati da se potrudi, ako želi biti starter
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Smrt MešiKOMESAR wrote:Meša mi je priznao da je napravio veliku grešku što ga nije uvrstio u sastav protiv Irske.Krokodil Behko wrote:Svaka čast za Milana. Džeko će morati da se potrudi, ako želi biti starter

Poodavno sam rekao, da bi Milan mogao biti dobra devetka.
Trebaju mu samo igrači koji znaju dodato nekiu dobru loptu.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Mislim da je ovo ekipa koja će iznijeti kvalifikacije za SP. DŽeko je već prošlost.Krokodil Behko wrote:Smrt MešiKOMESAR wrote:Meša mi je priznao da je napravio veliku grešku što ga nije uvrstio u sastav protiv Irske.Krokodil Behko wrote:Svaka čast za Milana. Džeko će morati da se potrudi, ako želi biti starter
Poodavno sam rekao, da bi Milan mogao biti dobra devetka.
Trebaju mu samo igrači koji znaju dodato nekiu dobru loptu.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.