Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ako misliš na one što rade na proizvodnji jeansa za svijetske poznate marke kje imaju fabričke pogone i u Bagladešu. Rade u totalnim neuslovima,sa teškim hemikalijama, bez zaštitne odjeće, opreme, za neki baš mizeran novac.
Znam i za to. Ali navedoh ti gore konkretno o cemu sam gledala dokomentarac. Proizvodnja cigli, cijele porodice su robovi.
U ovim tvornicama opeka u južnom Pakistanu, muškarci, žene i djeca rade za nadnicu koju nikad ne vide.
''U dugovima sam. Morali smo uzeti pozajmicu da bi nahranili vlastitu djecu. Dugujem 40 do 50 tisuća rupija, odnosno između 600 i 700 američkih dolara. Taj dug neću otplatiti dok sam živ. On će prestati kad umrem zbog strašno visoke inflacije,'' žali se Ranjhan, prisilni radnik u tvornici opeka.
Njegov poslodavac zadržava sva primanja radnika u ime duga i samo im priskrbljuje hranu. Ljudi širom svijeta nalaze se u sličnim bezizlaznim situacijama.
Gledala
Mislim da ima dokumentarac o modernom ropstvu u Velikoj Britaniji? Isto na AJ... Užas
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
greeneyes wrote: 16 May 2020, 19:09
Zato uvijek treba imati bombu uza se
Zato ne mogu shvatiti kada je nekome jedini cilj otići iz BiH... Isto kao da je svugdje bolje nego ovdje i da ne može biti gore...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Dobri ljudi su uspjeli spasiti medvjeda koji je upao u bunar na području Prozor-Rame. Ljubitelji prirode koji su šetali šumom ostali su šokirani prizorom koji su zatekli, ali, srećom, sve se dobro završilo.
Medvjed je bio u bunaru punom vode, ali nekako je uspio držati glavu iznad površine vode.
"Medo, medo, kako si upa' u bunar, bog ti pomoga'", dozivao ga je čovjek koji ga je prvi primijetio.
Na sreću, brzom intervencijom i zahvaljujući traktoru i užetu dobri ljudi uspjeli su izvući medvjeda iz bunara.
Mnogi korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovim humanim gestom.
klix.ba
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Trafalgar Law wrote: 21 May 2020, 12:27
Bit ću malo irončian pa da slobodno da kažem kako je jadni medo, vidjevši u kakvoj državi živi, pokušao izvršiti samoubistvo skokom u bunar.
spacebound wrote: 21 May 2020, 12:29
Ja se pitam zasto onoliki bunar stoji otvoren
Medo je imao srece
Kod nas nijedan bunar nije zatvoren i nikad se niko nije utopio. Zatvorene su samo catrnje.
Ali jesu li makar izdignuti?
Vidis kako ovo stoji usred sume. Ovdje i dijete moze upasti.
I koja je razlika izmedju bunara i catrnje. Ja mislila to i jest bunar na hercegovackom
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Kod nas nijedan bunar nije zatvoren i nikad se niko nije utopio. Zatvorene su samo catrnje.
Ali jesu li makar izdignuti?
Vidis kako ovo stoji usred sume. Ovdje i dijete moze upasti.
I koja je razlika izmedju bunara i catrnje. Ja mislila to i jest bunar na hercegovackom
Nisu uzdignuti. Bunar skuplja vodu iz zemlje. Catrnja je betonska kocka koja se puni cisternama vode i skupljanjem kisnice pomocu oluka s krova kuce.