Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Maja wrote: 12 Dec 2021, 20:21
Ma u Mostaru kaznjavaju ove sto prave kolace kuci i inace sto od kuce rade neprijavljene pa kontam ako me to zadesi, biram zatvor. Ne dam vala ni marke. Ovako ce oni meni obezbijediti odmor i hranu desetak dana.
Pisi nam kako ti je u zatvoru..
i obavezno se slikaj za audit..
Ma u Mostaru kaznjavaju ove sto prave kolace kuci i inace sto od kuce rade neprijavljene pa kontam ako me to zadesi, biram zatvor. Ne dam vala ni marke. Ovako ce oni meni obezbijediti odmor i hranu desetak dana.
Pisi nam kako ti je u zatvoru..
i obavezno se slikaj za audit..
A mores i kakav zanat izuciti..
Last edited by Matan on 12 Dec 2021, 20:27, edited 1 time in total.
To su prekrsajne kazne, mislim da njih ne mozes pretvorit u zatvor. Nego ti ih zavedu u registar pa ne mozes registrovat auto i sl. A ako bi isli na prinudnu naplatu, onda ti mogu prodavat imovinu i to, samo sto to rijetko rade
Koraci_u_noci wrote: 12 Dec 2021, 20:24
To su prekrsajne kazne, mislim da njih ne mozes pretvorit u zatvor. Nego ti ih zavedu u registar pa ne mozes registrovat auto i sl. A ako bi isli na prinudnu naplatu, onda ti mogu prodavat imovinu i to, samo sto to rijetko rade
(1) Kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana ni duža od 20 godina.
(2) Kazna zatvora izriče se na pune godine i mjesece, a do šest mjeseci i na pune dane.
(3) Kazna zatvora iz ovog člana ne može se izreći maloljetnicima. Maloljetnicima se može izreći kazna maloljetničkog zatvora pod uslovima propisanim Glavom X (Pravila o vaspitnim preporukama, vaspitnim mjerama i o kažnjavanju maloljetnika) ovog zakona. Kazna maloljetničkog zatvora je po svojoj svrsi, prirodi, trajanju i načinu izvršenja posebna kazna lišenja slobode.
(1) Izrečena kazna zatvora do jedne godine će se na zahtjev osuđenog zamijeniti novčanom kaznom koja se plaća u jednokratnom iznosu u roku do 30 dana.
(2) Kazna zatvora zamjenjuje se novčanom kaznom tako što se svaki dan izrečene kazne zatvora izjednačava s jednim dnevnim iznosom novčane kazne ili sa 100 KM ako se novčana kazna utvrđuje u određenom iznosu.
(3) Ako se novčana kazna ne plati u roku iz stava (1) ovog člana, sud će donijeti odluku o izvršenju kazne zatvora. Ako se novčana kazna plati samo djelimično, izvršiće se kazna zatvora srazmjerno iznosu koji nije plaćen.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
ja imam najmanje tisucu maraka neplacenih saobracajnih kazni, konto da cekam zastaru al valjda vise nema zastare, pa sam onda konto da odlezim al valjda ni od te ljubavi nema nista, pa cu morat nekad platit ☹