Primera

Kutak za sportski trenutak
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9265 times
Been thanked: 11001 times
Status: Online

Re: Primera

Post by Krokodil Behko » 28 Feb 2025, 09:54

I prvi komentar ispod :plavi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Mar 2025, 17:20

Malo je falilo, da Sociedad nadigra Barcelonu na njenom terenu i s njenom strategijom.
Ipak, zaradiše glup crveni karton i to je to.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24139 times
Been thanked: 24614 times
Status: Offline

Post by ironman » 02 Mar 2025, 17:21

Betis je nadigrao Madrid sinoc.
Od 15 min do kraja izdominirali .
Zasluzeno. A drago mi zbog Isca.
Nosio ih je ..
dream of spring...
sign of the times...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2025, 09:52

Zanimljiv derbi sinoć.
Podrazumijeva se da je Barcelona dominirala svih 90 minuta, ali su nekako bili dosta jalovi. Svega tri prilike, prije nego su počeli primati golove. Podrazumijeva se i da je Atletico dva puta zabio iz dvije prilike. Potom sreća prelazi na Barcinu stranu. Dva od četiri gola, postigli su iz nikakvih prilika.
Da li je od umora ili šta, vidjećemo nakon reprezentativne pauze.
Zapravo, ni tad neče biti odmorniji, jer je sedam igrača pozvano u špansku reprezentaciju, a ostatak (kounde, Lewandowski, Raphinha, itd) idu u svoje repke.

Bilo kako bilo, isti broj bodova kao i Real uz utkamicu manje i oko 15 golova bolju gol razliku. Mogu komotno i da izgube sljedeći classico u Barceloni. Ipak, tu je još desetak kola, a u utrci su za sva tri trofeja, kao i Real, pa ćemo vidjeti ko će prvi da posustane

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 01 Apr 2025, 17:05

Mo smo ovdje doktori za sport, u odnosu na ljude koji to profesionalno rade.

Evo primjera sa sport.sporta

U međuvremenu, smatra se da bi Pedri mogao biti novi vlasnik broja 10 u Barceloni. On trenutno nosi broj 8, koji je ranijih godina nosio njegov bivši trener Xavi.

A zapravo je Xavi nosio:

Image

A osmicu je nosio

Image

Baška to, Pedri i jeste osmica i bliži je šestici nego desetki.
U ovoj formaciji, 4-2-3-1 desetka je igrač na CAM, a to je Olmo, s tim da on više vremena provodi po doktorima ( opet je povrijeđen ) nego na terenu, pa bi im najbolje bilo da tu desetku daju nekom drugom.
Yamal je na poziciji sedmice, ali taj broj nosi Ferran Tores koji utrčava na poziciju jedanaeske, s tim da je taj broj kod Raphinhe. Samo Gavi igra na poziciji u skladu sa brojem - 6.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 578 times
Been thanked: 855 times

Post by tuzlak1212 » 01 Apr 2025, 22:23

Rivaldo, Riquelme, Ronaldinho i Messi su bili desetke, ako je ovo Xavijeva era, nezz idel on do Rivalda nazad

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 01 Apr 2025, 22:28

tuzlak1212 wrote: 01 Apr 2025, 22:23 Rivaldo, Riquelme, Ronaldinho i Messi su bili desetke, ako je ovo Xavijeva era, nezz idel on do Rivalda nazad

Ne ide

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Apr 2025, 22:29

Mislio sam da će Flick poslati kombinovani tim, al bogme svi su u pogonu, osim Livadovskog.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 13 Apr 2025, 11:14

Sinoć je Barcelona odigrala svoju najgoru utakmicu u sezoni i pobijedila - autogolom nekog levata.
Izgleda da su iscrpljeni.

S druge strane, očekujem da će Real danas biti jako svjež, obzirom na to da su se u Londonu čuvali u toj nebitnoj utakmici, za današnji spektakl protiv Alaveša.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21215 times
Been thanked: 19198 times

Post by Masamune » 18 Apr 2025, 15:42

https://www.klix.ba/sport/nogomet/trene ... /250418119

Dođi legendo u Premier league pa da vidiš šta je tek zgusnust raspored... Barca se šeta Primerom protiv buranije osim eventualno 3-4 ekipe.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 18 Apr 2025, 16:54

Masamune wrote: 18 Apr 2025, 15:42 https://www.klix.ba/sport/nogomet/trene ... /250418119

Dođi legendo u Premier league pa da vidiš šta je tek zgusnust raspored... Barca se šeta Primerom protiv buranije osim eventualno 3-4 ekipe.
druze ne seri bgt
Barca je u 2025. godini odigrala 4 puta utakmicu unutar 72 sata razmaka sto je protiv pravila

Barca je upravo nanizala 7 utakmica u 19 dana i raspored im nastavlja svaka 3 dana
recimo Arsenal ima zadnjih 7 utakmica u 28 dana (od 19. Marta do 16. Aprila), i opet ste vise povrijedjeni i u jedva ikakvoj konkurentnoj formi, vi kad pricate o Engleskom rasporedu cesto niste svjesni da sami sebi dosaptavate bajke o tom kao izgovor sto nista ne osvajate

de vi uzmite intertoto kup pa onda pricaj o Englezima
da sta valjate ne bi slavili polufinale ko tripletu

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21215 times
Been thanked: 19198 times

Post by Masamune » 19 Apr 2025, 07:16

Ja ne govorim o Arsenalu, nego svima u premier ligi. Pep, Klopp... svi su se više puta žalili na nenormalan broj utakmica pred ključne evropske duele, pa su se morali navići na to. U Engleskoj je to postala normala.
Plus, ostatak lige je mnogo jači od klubova u ostatka klubova u primeri. Kod nas drugoligaš kad uđe u Premier ligu dobije 100m da troši na igrače pored drugih vrsta zarade, pa možeš solidnu ekipu sklepati da pravi probleme najjačim klubovima.
Intenzitet je jednostavno mnogo veći i to je činjenica. U Primeri čitav fokus je samo na Real, Barci pa i Atleticu i većina novca se vrti samo oko ta tri kluba.

Arsenal je rano ispao iz FA kupa i Carabao kupa pa smo imali više odmora. Da nismo bili bismo u istoj poziciji kao Barca ako ne i u goroj.

City kad je zadnji put ispao protiv Reala je isto igrao toliko utakmica u tom razmaku, a Real je dodatno odmarao još im je liga izašla u susret sa pomjeranjem utakmica kad im je godilo. Možda vas zajebavaju namjerno, ali to je vaš problem. U Premier ligi je to, kao što sam rekao gore, normalno.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 19 Apr 2025, 07:59

Dio u kojemu je Shitty ispao jer je Madrid bio odmorniji necu zaboraviti.
Al o tome cemo kasnije :ooo
dream of spring...
sign of the times...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2025, 08:48

ironman wrote: 19 Apr 2025, 07:59 Dio u kojemu je Shitty ispao jer je Madrid bio odmorniji necu zaboraviti.

Pa jes to istina. Sjećam se da sam nešto čitao, al ko bi se sad sjetio.

Al ne bi ni Real te sezone, mogao imati više dana za odmor, da je bio u utrci za sve trofeje.
Čini se da je ispao u četvrtfinalu kupa, eventualno polufinalu. Znači jedna utakmica manje.
Plus, ove sezone koliko se sjećam, samo jednom su ligaške utakmice Barca i Real igrali u istom danu i to čini mi se predzadnje kolo. Ovo rade da bi razvukli kolo zbog gledanosti.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 19 Apr 2025, 12:44

Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2025, 08:48
ironman wrote: 19 Apr 2025, 07:59 Dio u kojemu je Shitty ispao jer je Madrid bio odmorniji necu zaboraviti.

Al ne bi ni Real te sezone, mogao imati više dana za odmor, da je bio u utrci za sve trofeje.
Čini se da je ispao u četvrtfinalu kupa, eventualno polufinalu. Znači jedna utakmica manje.
Plus, ove sezone koliko se sjećam, samo jednom su ligaške utakmice Barca i Real igrali u istom danu i to čini mi se predzadnje kolo. Ovo rade da bi razvukli kolo zbog gledanosti.
Ma gledaj ti kako kruze oko ranjenog vuka.
Cekajte samo da rane zarastu.
Uzecemo opet 3 u nizu :ooo
dream of spring...
sign of the times...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2025, 15:38

ironman wrote: 19 Apr 2025, 12:44
Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2025, 08:48

Pa kad mogu Mijatović, Guti, Henry i ostali, možemo i mi komentarisati :cudi
Ionako, oni kažu sve što sam i ja govorio od početka sezone. En sad, Mijatović kaže bolje bi im bilo, da su zadržali Joselua kao klasičnu devetku, nego što su dali onoliko pare Mbapetu da im dođe.

Henry kaže i to, da su Mbape, Vinicius i Rodrigo, na samom dnu liste igrača u LP po kilometraži.
Ne pomažu odbrani, koja je ionako desetkovana povredama. Kaže da ih je Arsenal nadtrčao i pomeo u sredini i zato je rezultat takav

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 19 Apr 2025, 17:13

Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2025, 15:38
ironman wrote: 19 Apr 2025, 12:44

Ionako, oni kažu sve što sam i ja govorio od početka sezone. En sad, Mijatović kaže bolje bi im bilo, da su zadržali Joselua kao klasičnu devetku, nego što su dali onoliko pare Mbapetu da im dođe.

Henry kaže i to, da su Mbape, Vinicius i Rodrigo, na samom dnu liste igrača u LP po kilometraži.
Ne pomažu odbrani, koja je ionako desetkovana povredama. Kaže da ih je Arsenal nadtrčao i pomeo u sredini i zato je rezultat takav
Procitaj moj komentar nakon prve tekme sa Arsenalom.
To isto sam rekao za trcanje.
A Mbappe je itekako dobrodosao.
Potpisao bi njega Mijatovic kao free transfer da je on bio sportski direktor sa obje ruke.
On ce pokazati ko je.
Ybg ko da od juce pratimo fudbal.
Sta je sa navijacima koji su 28 godina cekali na titulu lp koju Mijatovic golom donio.
Malo strpljenja.
Sva ljepota igre je u tome da nema nedodirljivih.
dream of spring...
sign of the times...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2025, 18:36

ironman wrote: 19 Apr 2025, 17:13
Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2025, 15:38

Procitaj moj komentar nakon prve tekme sa Arsenalom.
To isto sam rekao za trcanje.
A Mbappe je itekako dobrodosao.
Potpisao bi njega Mijatovic kao free transfer da je on bio sportski direktor sa obje ruke.
On ce pokazati ko je.
Ybg ko da od juce pratimo fudbal.
Sta je sa navijacima koji su 28 godina cekali na titulu lp koju Mijatovic golom donio.
Malo strpljenja.
Sva ljepota igre je u tome da nema nedodirljivih.

Ama koji crni free transfer?
Mbappe will earn a salary of €20m net per year (€40m gross), and will have a signing bonus of between €100m and €115m over the course of his five-year deal.

Realno, ovoliko ne bi vrijedili ni Ronaldo ni Messi, da sad imaju po 27-28 godina.

Što se tiče utakmice koja se upravo završila, kao što rekoh, Barca je presaugala. Tri greške-tri gola primiše.
Dok ne ubaciše Yamala i (staklenog) Olma, nikakvog ritma nije bilo. Još ovo nije gotovo.
Lewandowski mrtav, a izgleda i povrijeđen. Ipak, penal u sudijskoj nadoknadi je bio, sviraju se i mnogo gluplji penali, plus što je mogo komotno svirati jedan i u prvom poluvremenu, pa i u drugom.
Ligu uzima onaj ko bude manje loš, u ovih nekih 5-6 kola :D.

Nije mi jasna logika Deca i Laporte. Sad nabrojah nekih 8-9 veznih igrača s Olmom, uključno povrijeđeni Casado i Bernal, al oni su ipak ljetos dali 60 miliona za staklenog Olma. S druge strane, bekova imaju slovom i brojem dva - Balde i Fort. Kounde nije bek. Takođe imaju samo Lewandowskog na devetki ali su ipak pare potrošli na veznog igrača :cudi
I sad im na lijevom beku onaj Gerard Martin koji ne zna igrati ni lijevom ni desnom nogom. Katastrofalan i najgori je bek u ligi. Makar da su produžili posudbu za Cancela idioti.

Jedina dobra vijest za Barcu, Real je čak i gori od njih.

Barca neće osvojiti LP, ako se ne trgnu i ne uozbilje, pa ni kup kralja.
I nek boga mole, da Balde ozdravi do finala kupa.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 19 Apr 2025, 19:00

Mbappe ce bit ko Ibrahimovic, koga on napusti taj osvaja LP, kome on ode ti vise ne osvajaju

Ma nije ista igra u tabeli i u knockout-u, u tabeli nije bitno primit gol sve dok pobjedjujes

Nece ova igra u Ligi bit problem Barci, Barci je mnogo vise problem sto igraju protiv Enrique-a i Artete koji odlicno znaju ove stilove igre i ove vrste igraca koji su kljucni u Barci

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2025, 19:17

tuzlak1212 wrote: 19 Apr 2025, 19:00 Barci je mnogo vise problem sto igraju protiv Enrique-a i Artete koji odlicno znaju ove stilove igre i ove vrste igraca koji su kljucni u Barci

Kojeg Enriquea?
Barca je s Interom

Post Reply

Return to “Fudbal”