Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 834 times
Status: Offline

Re: Sarajevo

Post by Sibila »

Ljiljan wrote: 16 Apr 2022, 20:22 Dje ba polumrtvo… Bilo je doduse cijeli dan hoce-nece kisa, ali ipak SCC, Alta, BBI, pjesacke zone itd sve puno kao i inace u centru. Iznerviro se haos pa sam zapamtio. Ne volim guzvu, a dje god maknes red… Dole ona knjizara na -1, Zara kabine, Superdry…

Bude i onaj Bingo CC u Halilovicima/Alipasinom mostu, dje vec spada onaj dio, ko sibica pun bio ponedjeljak, bila subota ili nedjelja.

Dobro Bisera i Novalic kazu. Zivi narod ko bubreg u loju, samo smo razmazeni. :D.

Mislila sam na kafane klubove...itd...

mozda je i do mene...ne izlazim nesto...
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 834 times

Post by Sibila »

MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 19:37 Ejs pored Ilidže i okolnih mjesta, Tarčina i slično ti nađe Kalesiju :oo

Držite se vlastitog kantona :DD
U junu je na humu party..... :love

raspasoj tri dana...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2770 times
Been thanked: 22882 times

Post by HAVANA »

Sibila wrote: 16 Apr 2022, 20:30
MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 19:37 Ejs pored Ilidže i okolnih mjesta, Tarčina i slično ti nađe Kalesiju :oo

Držite se vlastitog kantona :DD

Po mom ukusu zamrli smo...ja ne volim toliko ici na tambure Bosna gluho bilo i to...

I slusat splavove...
Jao sad mi naumpade :haha Bili na tamburasima ja i jaran... Kaze mos mislit onaj ludi gitarista objavio snimak na fejsu, pjevamo mi u prvom planu a zagrlili nake dvije trebe... :haha Sreca nije tagovo :ha Pa ti idi u kafanu, ne znam ni da sam grlio :valja
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Sibila wrote: 16 Apr 2022, 20:31
Ljiljan wrote: 16 Apr 2022, 20:22 Dje ba polumrtvo… Bilo je doduse cijeli dan hoce-nece kisa, ali ipak SCC, Alta, BBI, pjesacke zone itd sve puno kao i inace u centru. Iznerviro se haos pa sam zapamtio. Ne volim guzvu, a dje god maknes red… Dole ona knjizara na -1, Zara kabine, Superdry…

Bude i onaj Bingo CC u Halilovicima/Alipasinom mostu, dje vec spada onaj dio, ko sibica pun bio ponedjeljak, bila subota ili nedjelja.

Dobro Bisera i Novalic kazu. Zivi narod ko bubreg u loju, samo smo razmazeni. :D.

Mislila sam na kafane klubove...itd...

mozda je i do mene...ne izlazim nesto...
Stara konoba :djed
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Ahaa slucajno nake dvije trebe zagrlili - cak stavise on te i naveo da zagrlite ih a ti ono mahinalno jelde :ooo : :ooo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 20:37 Ahaa slucajno nake dvije trebe zagrlili - cak stavise on te i naveo da zagrlite ih a ti ono mahinalno jelde :ooo : :ooo
Ma joj ta kafana je opasna po zivot. 48 treba i 9 frajera. Vazda tako kad god sam bio. :ha
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5033 times
Been thanked: 6531 times

Post by Vanilla »

Screenshot_20220417-220516_Instagram.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Kad skontas sta je sve izdevero u tom periodu. Procvat, ekspanzija, Olimpijada, najduza opsada novije historije, obnova grada i ljudskog potencijala koja jos nije zavrsena u potpunosti, posebno ova druga... RajvoSa je pravi feniks. :cvike

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9557 times
Been thanked: 11293 times

Post by Krokodil Behko »

INVESTICIJA VRIJEDNA 100 MILIONA MARAKA: Pogledajte kako napreduju radovi na najvećem projektu u sarajevskoj općini Novi Grad…

Image

Napreduju radovi na privatnoj bolnici koju u Sarajevu gradi ASA Grupacija.

"U vrijeme kada je kran u Sarajevu rijetkost, izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije", objavio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Efendić napominje kako je riječ o investiciji vrijednosti veće od stotinu miliona KM koja je u vremenu globalne ekonomske i finansijske krize poželjna u svakom gradu i državi, a naročito u oblasti kao što je zdravstvo i medicina.

Image

U sklopu kompleksa bolnice nalazit će se i objekat “Astro”, prve hemijske fabrike u Bosni i Hercegovini izgrađene u vrijeme Austro-Ugarske, u kojem će biti administracija bolnice kao i amfiteatri za studente i ostale edukacijske sadržaje.

Izgradnja bolnice bi trebala završiti u narednoj godini. U njoj će svoje zaposlenje naći više stotina medicinskog i drugog osoblja.

Inače, ovaj objekat će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i trebao bi činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu.

Image

Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3884 times
Been thanked: 2921 times

Post by Pasaga »

vidim vde masu betona.ko u skutoriji
okolo,nigdje parkica,zelenila ni za lijeka ....
ko tako gradi,planira ....

:ljut
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Ne moze Sarajevo radi geografskog polozaja i historije imati ni Jardin du Luxembourg, de Tuileries itd, ali zato si iz svih dijelova grada zacas u nekom zelenilu/prirodi, stan ti gleda na Igman/Trebevic, ispred kuce imas drveca, basticu, cvijece, bar 70% grada je iz vremena socijalizma kad su pravljena naselja sa dosta zelenila poput AP, Dobrinje, Grbavice, Ciglana, Luzana, Vojnickog, Hrasnice...

Malo je prenapuhana ta prica oko zelenila u Sarajevu po mom misljenju. Treba ga sto vise, tranzicija je jedno vrijeme drmala na najjace i ucinila svoje kao i drugdje, ali kad slusas pojedince valjalo bi jedino da se cijeli grad srusi i spusti suma sa Trebevica. A pitaj ih kad su zadnji put bili na Betaniji, u Pionirskoj, parkovima iza Druge, ne daj Boze da su se provozali bajkom Dariva - Stojcevac/Vrelo Bosne, Vils, Barice/Cavljak, Safet Zajko, Ilidza, Aleja, Veliki park i oni okolo, setalista uz Miljacku... Mada si ovdje u pravu, jesu ga nakrcali tu na Alipasinom mostu...
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Evo samo u Starom Gradu

Dariva, 8km setalista kroz prirodu/kanjon Miljacke, na 2-3 minuta od Vijecnice. Uvesti sadrzaja, konje i kocije, privuci raju i turiste, obnoviti Bembasu, uvesti neki turisticki vozic, prodati neku pricu pa sve do Kozije. Babin zub, pentranje po onim stijenama, biciklizam, a ne samo jebaliste... :D Mnogo potencijala, realizacija na nivou "de nemoj Allaha ti, jos ce se navaditi pa cemo morati poceti raditi posao za koji smo placeni". Bio je plan neki da se uredi "Nova Dariva". Odlicna zamisao.

Image

At Mejdan

Image

Trebevic - zicarom za 6 minuta iz centra grada u prirodi. Nista manje ti ne treba ako zivis kod opere Garnier do Jardin de Tuileries. :D Vidikovac, staze... Jos da se obnovi Colina kapa, bob staza...

Image

Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic

Image

Park "Suma prijateljstva", ali hajd ovo je kao Barice i Cavljak malo teze pristupacno npr dedi, nani koji hoce s unucima prohodati, a nemaju auto...

Image

itd
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ma pusti bolan price, svega na sve strane, nemam kad obic.Za 3 sata na moru a ne ovo. 3 planine zacas. A izletista more. Vils, dariva, grad za setnje itd Meni vise ne treba. A moje sve. Svaka stopa, kocka i ulica sjecanje i uspomena lijepa.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Najbolji grad na svijetu. Ko ga ne voli nek crkne od muke. :ble
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

neki dan taksista nadugo i nasiroko o tome kako je bezveze sve ovo sto rade, kako to nije nista, koliko su pokrali, pa opet kako to nije nista...i jos i nake teorije zasto to nije nista..
sutim i gledam dok prolazimo kako se izvode radovi, kako je svaki dan sve bolje. kako nije nista kad se kompletno obnavlja i radi se. zaista ne razumijem toliku negativu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40562 times
Been thanked: 26885 times

Post by Rum »

Ljiljan wrote: 18 Apr 2022, 02:44 Kad skontas sta je sve izdevero u tom periodu. Procvat, ekspanzija, Olimpijada, najduza opsada novije historije, obnova grada i ljudskog potencijala koja jos nije zavrsena u potpunosti, posebno ova druga... RajvoSa je pravi feniks. :cvike

Image
Sa je sila :srce
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Skin wrote: 19 Apr 2022, 22:06 neki dan taksista nadugo i nasiroko o tome kako je bezveze sve ovo sto rade, kako to nije nista, koliko su pokrali, pa opet kako to nije nista...i jos i nake teorije zasto to nije nista..
sutim i gledam dok prolazimo kako se izvode radovi, kako je svaki dan sve bolje. kako nije nista kad se kompletno obnavlja i radi se. zaista ne razumijem toliku negativu.
Ma dosta je divlje
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Skin wrote: 19 Apr 2022, 22:06 neki dan taksista nadugo i nasiroko o tome kako je bezveze sve ovo sto rade, kako to nije nista, koliko su pokrali, pa opet kako to nije nista...i jos i nake teorije zasto to nije nista..
I sad se sjetio da mu smeta, kad se napokon nesta radi?
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2270 times
Been thanked: 5418 times

Post by Beni »

Rum wrote: 19 Apr 2022, 22:10
Ljiljan wrote: 18 Apr 2022, 02:44 Kad skontas sta je sve izdevero u tom periodu. Procvat, ekspanzija, Olimpijada, najduza opsada novije historije, obnova grada i ljudskog potencijala koja jos nije zavrsena u potpunosti, posebno ova druga... RajvoSa je pravi feniks. :cvike

Image
Sa je sila :srce
Seher silni :srce
Fuck you a friendly note to start the day
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2689 times
Been thanked: 8310 times
Status: Online

Post by Duminjo »

HAVANA wrote: 19 Apr 2022, 23:23
I sad se sjetio da mu smeta, kad se napokon nesta radi?
Koja vlada rijesi pitanje GRASa, moze reci da radi.
Sve ostalo je fasada.

A vlada koja javno krije koliko nešto placa, javnim parama a ne parama iz njihovog djepa, je obicna mafija.
Hej, ljudi kriju koliko ce platiti ovu kinesku firmu ili obnovu pruge ili sta vec.. hajd ti meni navedi samo jedan valjan razlog za to.
Post Reply

Return to “BiH”