Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by rocko »

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11338 times

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 01 May 2020, 18:23
Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:18

Ko je to procijenio? Ti? :valja
Behko pa tebi djaba pricamo i Fuddo, Socrates i ja sta je realnost a ti svoje pa svoje valjda vidis bolje iz Tesnja od nas koji ovde zivimo.

Znas onu kada ti dvojica kazu da si pijan , nema druge nego se pocet valjat po zemlji.

Koji Fudo? Koji Socrates?
Jesil 100% siguran, da su oni tvoji istomišljenici? :hihi
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:24
rocko wrote: 01 May 2020, 18:20 Mjesas americku politiku i americki narod, obicni amerikanac se nista ne pita kad se odlucuje gdje ce se ici u rat,

Pa sad ti reče čovječe božiji, kako narod može noge prati u ovalnom uredu.
rocko wrote: 01 May 2020, 18:11 Nisu Behko , nisu u Americi oni nauce od 1ovg razreda osnovne da sve pripada njima i State House i White House
rocko wrote: 01 May 2020, 17:59 za tebe to je drzavna institucija za njih to je njihova kuca, i u njoj svi od guverenra do kafe kuharice su samo njihova posluga jer oni ih placaju , oni placaju za sapun kojim oni operu ruke i tariguz u tom state house i od malih nogu oni su nauceni da state house pripada njima a ne politicarima. I oni to vide ja dosao u svoju kucu
hvatas se za slamke,
Oni imaju pravo da odu i operu noge u ovalnom uredu , Monica je zivi primjer ali vidis to i jest problem cim nema naroda da pristustvuje sjednici i kontrolise predstavnike oni useru motku.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:25
rocko wrote: 01 May 2020, 18:23

Behko pa tebi djaba pricamo i Fuddo, Socrates i ja sta je realnost a ti svoje pa svoje valjda vidis bolje iz Tesnja od nas koji ovde zivimo.

Znas onu kada ti dvojica kazu da si pijan , nema druge nego se pocet valjat po zemlji.

Pa davio si sa Trump diktator , i Fuddo i Socrates i ja ti objasnismo da on je u najbolju ruku wanabe diktator. Ili ti selektivno citas
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ovo je gubljenje vremena. Lik je beznadežan.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 01 May 2020, 18:28
Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:25

Pa davio si sa Trump diktator , i Fuddo i Socrates i ja ti objasnismo da on je u najbolju ruku wanabe diktator. Ili ti selektivno citas

Reako sam da su mu metode takve i napravio milion povezica, koje niko nije opovrgao.
Drži se ti varikine, a mene popusti. OK?
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:30
rocko wrote: 01 May 2020, 18:28

Reako sam da su mu metode takve i napravio milion povezica, koje niko nije opovrgao.
Nisi ti si tvrdio da je diktator, dobra je varikina, trebas probabt biti ce ti bolje.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 01 May 2020, 18:33
Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:30

Nisi ti si tvrdio da je diktator, dobra je varikina, trebas probabt biti ce ti bolje.

Pa to i sam govorim, stvore nerazumni!
On jeste diktator i on to želi (ukoliko bude mogao) napraviti.
Nek me jebe cijeli forum, ako iko može opovrgnuti onolike povezice, s diktatorskim nakanama.
Nigdje nisam napisao da je u USA već sad diktatura.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:36

Nek me jebe cijeli forum, ako iko može opovrgnuti onolike povezice, s diktatorskim nakanama.
Nije diktator, sta on zeli i sta je realnost su potpuno suprotne stvari. Sve ti je to do ugla gledanja i mi baziramo svoja misljenja na osnovu prijasnjih iskustava i to se zove predrasude. Problem je kad covjek nece da prihvati da mozda nije upravu.
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Ne pita se ništa, ali omladina masovno napaljena odlazi na ratišta kada ih ovi pozovu, pa se vraćaju psihički obogaljeni,i kao takvi u 80% slučajeva više nisu sposobni da normalno funkcionišu i služe zajednici, a ja opet takve i najmanje krivim. A recimo + 22.000 istršenih amerikanaca sa dobrim vojnim stažom je svojevremeno, pod specijalnim uslovima, u Irak išlo preko agencija za obezbijeđenvanje imovine,vojnih lica, baza, prevoza osjetljive robe, etc. Tražilo se od američke vlade da oforme jedinice za te svrhe, što su oni odbili, jer to nije bilo u njihovoj nadležnosti. Vidiš, ljudi na kraju krajeva služe jednoj takvoj mašineriji, jer je patriotizam postao komercijalizovana stvar, i prvenstveno od njega najveći profit prave privatne kompnije. Potoniji ratovi se više ne vode zbog ideala, jer od toga nema nikakve koristi, već politike pojediniaca, a ona se tiče ekonomskih faktora, a ne zbog dobrobiti čovječanstva. Nije to nikakva teorija zavjera, to su činjenice. Eto, na kraju krajeva, ni onih 20+ milijardi Dolara, koje su fantomski nestale u dealu sa iračkim funkcionerima, nikada nije pomoglo da se do kraja u Bagdadu obnovi osnovna infrastruktura. Od Iraka i Iračana, koji danas žive kao pacovi, su američki poltičari digli ruke kada su se nakon 10 godina zablude otrijeznili iz svojih projekcija kakav bi Irak trebao da bude, i vidjeli kakvu su nepopravljivu štetu nanijeli običnim ljudima koji žive tamo.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 18:36

I zasto ti mozes napisat jebe a meni ce ubacit tackice? :D.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 18:41 Ne pita se ništa, ali omladina masovno napaljena odlazi na ratišta kada ih ovi pozovu, pa se vraćaju psihički obogaljeni,i kao takvi u 80% slučajeva više nisu sposobni da normalno funkcionišu i služe zajednici, a ja opet takve i najmanje krivim. A recimo + 22.000 istršenih amerikanaca sa dobrim vojnim stažom je svojevremeno, pod specijalnim uslovima, u Irak išlo preko agencija za obezbijeđenvanje imovine,vojnih lica, baza, prevoza osjetljive robe, etc. Tražilo se od američke vlade da oforme jedinice za te svrhe, što su oni odbili, jer to nije bilo u njihovoj nadležnosti. Vidiš, ljudi na kraju krajeva služe jednoj takvoj mašineriji, jer je patriotizam postao komercijalizovana stvar, i prvenstveno od njega najveći profit prave privatne kompnije. Potoniji ratovi se više ne vode zbog ideala, jer od toga nema nikakve koristi, već politike pojediniaca, a ona se tiče ekonomskih faktora, a ne zbog dobrobiti čovječanstva. Nije to nikakva teorija zavjera, to su činjenice. Eto, na kraju krajeva, ni onih 20+ milijardi Dolara, koje su fantomski nestale u dealu sa iračkim funkcionerima, nikada nije pomoglo da se do kraja u Bagdadu obnovi osnovna infrastruktura. Od Iraka i Iračana, koji danas žive kao pacovi, su američki poltičari digli ruke kada su se nakon 10 godina zablude otrijeznili iz svojih projekcija kakav bi Irak trebao da bude, i vidjeli kakvu su nepopravljivu štetu nanijeli običnim ljudima koji žive tamo.
Jesi ti ikad cuo sutnja je zlato, jer covjek nekad ispadne pametni kad manje prica.
Nemas ti veze niti o US vojsci ni Iraku a prije nego sto zines ja na svom drugom "poslu" nosim unifomu.
Image
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Trafalgar Law »

rocko wrote: 01 May 2020, 18:47
Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 18:41 Ne pita se ništa, ali omladina masovno napaljena odlazi na ratišta kada ih ovi pozovu, pa se vraćaju psihički obogaljeni,i kao takvi u 80% slučajeva više nisu sposobni da normalno funkcionišu i služe zajednici, a ja opet takve i najmanje krivim. A recimo + 22.000 istršenih amerikanaca sa dobrim vojnim stažom je svojevremeno, pod specijalnim uslovima, u Irak išlo preko agencija za obezbijeđenvanje imovine,vojnih lica, baza, prevoza osjetljive robe, etc. Tražilo se od američke vlade da oforme jedinice za te svrhe, što su oni odbili, jer to nije bilo u njihovoj nadležnosti. Vidiš, ljudi na kraju krajeva služe jednoj takvoj mašineriji, jer je patriotizam postao komercijalizovana stvar, i prvenstveno od njega najveći profit prave privatne kompnije. Potoniji ratovi se više ne vode zbog ideala, jer od toga nema nikakve koristi, već politike pojediniaca, a ona se tiče ekonomskih faktora, a ne zbog dobrobiti čovječanstva. Nije to nikakva teorija zavjera, to su činjenice. Eto, na kraju krajeva, ni onih 20+ milijardi Dolara, koje su fantomski nestale u dealu sa iračkim funkcionerima, nikada nije pomoglo da se do kraja u Bagdadu obnovi osnovna infrastruktura. Od Iraka i Iračana, koji danas žive kao pacovi, su američki poltičari digli ruke kada su se nakon 10 godina zablude otrijeznili iz svojih projekcija kakav bi Irak trebao da bude, i vidjeli kakvu su nepopravljivu štetu nanijeli običnim ljudima koji žive tamo.
Jesi ti ikad cuo sutnja je zlato, jer covjek nekad ispadne pametni kad manje prica.
Nemas ti veze niti o US vojsci ni Iraku a prije nego sto zines ja na svom drugom "poslu" nosim unifomu.
Image
Osjetim tvoju sujetu, gadna stvar..... :oo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Jos si i crnac 😱
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 18:14
Socrates wrote: 01 May 2020, 17:01

Nije američka istorija ništa lošija ni krvavija od, recimo, ruske, kineske, indijske, turske, engleske, francuske, španske istorije. S tim što o nekim istorijama svi sve znaju, a neke presute jer im tako odgovara.

Isto tako, istorijski, Amerikanci se uopste ne boje Istoka. Više su se bojali zapadne Evrope i njihove nesposobnosti da rijese njihove nesporazume. Odatle i cuveni americki izolacionizam. Bojali su se i komunizma, istina, ali ne Istoka.

I kad smo već kod straha od nepoznatog, zašto spominjati nepostojeći američki strah od Istoka a ne ruski strah ili kineski strah od svega što je nepoznato. Pa jbt, Kinezi su izgradili zid.

Cijenu kineskog izolacionizma, recimo, čitav svijet danas plaća. Prvo zato što se nisu razvijali ukorak sa modernim svijetom i zbog toga umirali masovno od gladi. Drugo, kad im je takvim zaostalim svijet pružio ruku, spustili su cijenu rada na najniži mogući nivo i tako zajebali radničku klasu sirom svijeta. A trece, pa evo vidimo, svi smo u izolaciji sada zbog njih.

Ovo je samo usputna napomena, jer istoriju posmatras pristrano.
Istina je neselektivno, ali hajd, manje bitno .Ipak u jeku američkog imperijalizma ne znam koga bi drugo mogao toliko često spominjati, više u negativnom kontekstu, doli njih, pogotovo od početka 21. stoljeća, tačnije 9/11, i na kraju neopravdane okupacije Iraka (iako će se mnogi uhvatit za diktaruru Saddama). Jedna od rijetko dobrih stvari koju su amerikanci uradili tokom jedne legitimne intervencije, ili su bar uspjeli, ali djelomično, je svgavanje nelegitmnog predsjednika Mohameda Aididija. Današnja politika amerikanaca se svodi da prvo ima prijatelje, a zatim neprijatelje, kada im podređeni vremenom otkažu svoju poslusnost. I talibani su svojevremeno bili "dobri momci" dok su se žestoko njihovim oružjem borili protiv invazije sovjetskog saveza. Danas su saudijci njihovi lojalni partneri, kao što je asadov režim nakon obilate vojne ruske podrške u Sriji, lojalna Moskvi.
Pa gledaj, samo neko ko bira da bude slijep može sebi priuštiti luksuz da priča o američkom imperijalizmu. Prije Drugog Svjetskog Rata, Amerika je bila izolacionisticki orijentirana, i samo je vodila brigu o njihovom djelu svijeta. I sta im se desilo? Napao ih Japan. I poginu desetine miliona ljudi.

Poslije Drugog Svjetskog Rata morao je neko racionalan preuzeti ulogu svjetske sile, jer evropske sile su se dokazale nesposobne da vode svijet. Sad, možda ti u nekoj svojoj utopiji u glavi zamišljas da je svijet moguć bez velikih sila, ali to je jednostavno samo tvoja utopija.

I kao i svaka svjetska sila, Amerika bira saveznike u skladu sa svojim trenutnim interesima. A bogami i svjetskim. Barem dijela svijeta koji je donekle razvio demokratske sisteme. Koliko god da sam ja protiv bilo kojeg rata, ratovi su nekad neizbježni.

Da, bio im Sadam saveznik kad je ratovao protiv Irana. Kad je poludio, više im nije bio saveznik. Šta tu ima nejasno? Isto je i sa mudžahedinima.
Samo se neko potpuno nerealan može čuditi takvim stvarima.

Ja nisam odobravao rat u Iraku, ali jbt, lik pobije svojih milion ljudi, uglavnom po religijsko-plemenski osnovi, javno prkosi čitavoj svjetskoj zajednici, flertuje ili barem izaziva da će eksperimentirati sa nuklearnim naoružanjem, i sad ja treba da zalim njegovu sudbinu. Otis'o Saddam, došli drugi idioti. Takva im sudbina. Možda nauče konačno da razviju demokratiju. Ratovali su i prije Engleza, ratovali su i prije Amera.

I na kraju, kod obaranja (ili pokusaju obaranja) bilo kojeg režima, Ameri imaju znacajnu, pa skoro po pravilu i vecinsku, podršku od domaćih faktora. Ko su ti ljudi? I oni su građani države. Samo ne mogu sami da se izbore za svoje pravo pa moraju tražiti podršku od svjetske sile. Takav je bio fuckin' slučaj i sa nama.

Naravno da Amerika pravi greške u vanjskoj politici, ali kad oslijepite na sve što Rusi rade, sto Kinezi rade, pa udarite po američkom imperijalizmu, tacno mi dođe da se nasmijem.

Pa kakav svijet vi hoćete? Eto, da kažem, svijet bez Amera kao svjetske sile bi sasvim sigurno bio svijet u kojem ne bi bilo Bosne. :cudi

Znaci, shut the fuck up, jer moglo bi deset miliona puta gore biti.
Last edited by Socrates on 01 May 2020, 20:21, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13903 times
Been thanked: 22873 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Mjesaju se zabe i babe,
Zastita nasih nacionalnih interesa je sirok pojam.
Nekad se u sve upetljaju i velike korporacije, pa bude nepromisljenih invazija, ali u biti Amerikanci vole svoju zemlju i spremni su u svako doba dana i noci ratovati za nju, ako se zato ukaze potreba.

Ostatku svijeta to mozda izgleda sirovo, al jebemliga, vazda se znalo ko je najjaci, pa i kad se u kafani pije i cakijama bode, a kamo li nece u ovim globalnim previranjima.

Next stop peking!
Ima da ih podavimo ko macice. :oo
Dozvolite da se obratimo
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Trafalgar Law »

Socrates wrote: 01 May 2020, 19:01

Pa kakav svijet vi hoćete? Eto, da kažem, svijet bez Amera kao svjetske sile bi sasvim sigurno bio svijet u kojem ne bi bilo Bosne. :cudi

Znaci, shut the fuck up, jer moglo bi deset puta miliona gore biti.
Bio bih zadovoljan da živim životom kakav želim, kao što i ja dozvoljavam drugima bez pogovora. Život sa što je moguće manje nasilja, to je neki moj ideal, urođena sposobnost čovjeka je da bude slobodnan i živi svojim autentičnim životom, ne uznemiravajući drugoga. Znaači prihvatanje pećinskog načina življenja afganistanaca i njihovih običaja, običaja ljudi sa papua nove gvineje, afričkih savana, kao što se poštuju pravila homoseksualaca, taranseksualaca ili se to pokušava u današnjem netoleratnom drštvu. Ne slažem se da treba reći "Šuti, moglo je biti gore..." (to je po meni prihvatanje i odobravanje nasilja), jer uvijek može i mora se težiti boljem, nikako savršenstvu.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 19:10
Socrates wrote: 01 May 2020, 19:01

Znaci, shut the fuck up, jer moglo bi deset puta miliona gore biti.
Bio bih zadovoljan da živim životom kakav želim, kao što i ja dozvoljavam drugima bez pogovora. Život sa što je moguće manje nasilja, to je neki moj ideal, urođena sposobnost čovjeka je da bude slobodnan i živi svojim autentičnim životom, ne uznemiravajući drugoga. Znaači prihvatanje pećinskog načina življenja afganistanaca i njihovih običaja, običaja ljudi sa papua nove gvineje, afričkih savana, kao što se poštuju pravila homoseksualaca, taranseksualaca ili se to pokušava u današnjem netoleratnom drštvu. Ne slažem se da treba reći "Šuti, moglo je biti gore...", jer uvijek može i mora se težiti boljem, nikako savršenstvu.
Ti onda odi učlani se u budiste i ne raspravljaj o svjetskoj politici, jer boli kinesku komunisticku partiju ona stvar kakav si svijet ti zamislio. Kao što boli i Putina.

Svijet politike je realan svijet. Jedan padne, drugi iskoristi priliku pa se popne. U svoj toj frci, nekih naroda nestane. Dok ti drviš o globalnom miru.

I ja volim Lennona, brt, ali realna politika je stvar opstanka u anarhiji međunarodnih odnosa. Dok mi šupljimo o globalnom miru može nas i nestati.
. . . . . . . . .
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

A Rus i Kinez ce ti to omoguciti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Trafalgar Law »

Ne brinem se o nestajaju u kojem ja neću imati udjela, meni je smrt neminovan ishod svakako. A doduše, ne volim budizam, dosadan je. :ok
Post Reply

Return to “Svijet”