Il brownie uz kafu
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26189 times
- Been thanked: 26816 times
- Status: Offline
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 263 times
- Been thanked: 164 times
Re: Ukrajina
Masamune wrote: 03 Dec 2024, 12:39 Rocko ekspert za tenkove, balističke rakete, generalno sva ratna zbivanja i poteze koji znanjem o tome parira najvećim generalima i admiralima, poreze, zdravstvo... prava forumska enciklopedija.
Koliko vidim iz prilozenog sve sto ja rekoh ostvari SE , pobjedi Trump, ukrajinci unisteni, itd. pa zdravstvo I vojska su mi profesija , poreze placam na vise nekretnina , biznisa j... ga nemoze SE doci do O-5 nivoa Bez da procitas koju knjigu m NE napises Koji prirucnik, . Znam tesko je to shvatit da nismo mi svi u USA hamali u fabrikama
uvijek SE drzi Iqra bismi Rabbika , Uci citaj obrazuj SE .
- rocko
- Inventar foruma

to vi cetnici voli te ukrasavat tenkoveGeneral War wrote: 03 Dec 2024, 07:30Ma daaj, stvarmo? Eto to nisam znao, ja mislio nekakva dekoracijarocko wrote: 03 Dec 2024, 00:35
Znas da rusi odmah na prvoj crti dodira u prvoj fabrici uspostave remont ? Izvuku remontuju I za 24 casa isti tenk se vrati na ratiste
Svrha reaktivnig oklopa je da zastiti tenk I posadu
Eno ukrajinci dodaju na Abrams I challengers Jos realktivni oklopa
- rocko
- Inventar foruma

j... ti to provalise u Troretskom, Novo Selivky , prekinuli linje snadbjevanja do sad je bilo linija za linijom , ko kroz spagete od rova da probijaju sad ide kroz dvije -tri linije I onda navrat na nos uspostavljene linije odbrane.
- ironman
- sirius

Cekaj sad ,ako sam zapamtio kad dokucis gljive onda Ukrajina pada.rocko wrote: 03 Dec 2024, 20:21j... ti to provalise u Troretskom, Novo Selivky , prekinuli linje snadbjevanja do sad je bilo linija za linijom , ko kroz spagete od rova da probijaju sad ide kroz dvije -tri linije I onda navrat na nos uspostavljene linije odbrane.
Kolac s maricom ti trigeruje veliki tramp opciju.
Ne mogu skontat na cemu si doso do kafe s AOC
dream of spring...
- rocko
- Inventar foruma

na BJ sto mi je tvoja mama dalaironman wrote: 03 Dec 2024, 20:39Cekaj sad ,ako sam zapamtio kad dokucis gljive onda Ukrajina pada.rocko wrote: 03 Dec 2024, 20:21
j... ti to provalise u Troretskom, Novo Selivky , prekinuli linje snadbjevanja do sad je bilo linija za linijom , ko kroz spagete od rova da probijaju sad ide kroz dvije -tri linije I onda navrat na nos uspostavljene linije odbrane.
Kolac s maricom ti trigeruje veliki tramp opciju.
Ne mogu skontat na cemu si doso do kafe s AOC![]()
- ironman
- sirius

- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2586 times
- Been thanked: 1213 times
rocko wrote: 03 Dec 2024, 20:08Zna SE prvo Kijev , onda Warshava , Beograd , Berlin kazu moze srbadija I da SE zove kaktusima oni ce da ih zovu juznim rusima.

Evo ih k'o novi samo sto su tudji dok Putkova djeca jedu kaviar po Parizu.
Dobro ti rece a vidim da se ovo odnosi i na tudju djecu a ne samo tenkove.Znas da rusi odmah na prvoj crti dodira u prvoj fabrici uspostave remont ? Izvuku remontuju I za 24 casa isti tenk se vrati na ratiste
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22833 times
- Been thanked: 20927 times
Nema šta jaro baš si svestran. Svaka častrocko wrote: 03 Dec 2024, 20:15Masamune wrote: 03 Dec 2024, 12:39 Rocko ekspert za tenkove, balističke rakete, generalno sva ratna zbivanja i poteze koji znanjem o tome parira najvećim generalima i admiralima, poreze, zdravstvo... prava forumska enciklopedija.
Koliko vidim iz prilozenog sve sto ja rekoh ostvari SE , pobjedi Trump, ukrajinci unisteni, itd. pa zdravstvo I vojska su mi profesija , poreze placam na vise nekretnina , biznisa j... ga nemoze SE doci do O-5 nivoa Bez da procitas koju knjigu m NE napises Koji prirucnik, . Znam tesko je to shvatit da nismo mi svi u USA hamali u fabrikama
uvijek SE drzi Iqra bismi Rabbika , Uci citaj obrazuj SE .
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
rocko wrote: 03 Dec 2024, 20:16to vi cetnici voli te ukrasavat tenkoveGeneral War wrote: 03 Dec 2024, 07:30
Ma daaj, stvarmo? Eto to nisam znao, ja mislio nekakva dekoracija
..ja ba, a cemu sluzi ona cijev na tenku sto viri iz kupole?
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- rocko
- Inventar foruma

Hvala ugledaj se na mene I dalekoces stici kad odrastesMasamune wrote: 03 Dec 2024, 22:57Nema šta jaro baš si svestran. Svaka častrocko wrote: 03 Dec 2024, 20:15
uvijek SE drzi Iqra bismi Rabbika , Uci citaj obrazuj SE .![]()
- rocko
- Inventar foruma

Ma tvoja mama I Jos trazila repete
A mozeda je to bila tvoja Zena mada cinimi se da ti je mama , sestra I supruga jedna te ista osoba
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22833 times
- Been thanked: 20927 times
- rocko
- Inventar foruma

- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2788 times
- Been thanked: 8775 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9187 times
- Been thanked: 5869 times
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Zanimljiv članak sa Indexa o ruskoj taktici iscrpljivanja ukrainske zračne odbrane jeftinim dronovima. Kada Ukri potroše što imaju na Šahede i kineska stanja,... onda nemaju ništa protiv ubojitih dronova.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Možda blesava ideja, ali zar nebi stari borbeni avioni propeleraši nalik onima iz WWII bili učinkoviti protiv sporih Šaheda i drugih dronova koji samo piče jednom rutom? Malo opgradirna sportska Cesna sa ugrađenim mittaljezom bi mogla u jednom letu uništiti više Šaheda, umjesto da se troše rakete zemlja-nebo. A i ruska protivazdušna odbrana bi se crpila na jeftinim propelerašima iz kojih je lako iskočiti. Samo maštam malo, zna li ko jel to izvodljivo?
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Možda blesava ideja, ali zar nebi stari borbeni avioni propeleraši nalik onima iz WWII bili učinkoviti protiv sporih Šaheda i drugih dronova koji samo piče jednom rutom? Malo opgradirna sportska Cesna sa ugrađenim mittaljezom bi mogla u jednom letu uništiti više Šaheda, umjesto da se troše rakete zemlja-nebo. A i ruska protivazdušna odbrana bi se crpila na jeftinim propelerašima iz kojih je lako iskočiti. Samo maštam malo, zna li ko jel to izvodljivo?
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55387 times
- Been thanked: 9877 times
- Status: Online
Jastaradi, dic partizansku eskadrilu u moderno doba 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10006 times
- Been thanked: 11894 times
Stari avioni bi bili lak plijen za ruski PZO, a ni nemaju nikakve performanse navođenja ka cilju i samog ciljanja.
Jedini lijek je lasersko PZO oružje, koje je trenutno u fazi razvoja.
Čini se da tu Britanci imaju uspjehe na eksperimentalnom nivou. Neće to biti do kraja decenije.
Ipak, kad bude spremno, situacija će se preokrenuti i jeftini laserski zrak će moći oboriti skupe ruske projektile.
Čini se da tu Britanci imaju uspjehe na eksperimentalnom nivou. Neće to biti do kraja decenije.
Ipak, kad bude spremno, situacija će se preokrenuti i jeftini laserski zrak će moći oboriti skupe ruske projektile.
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
...pa on predpostavljam misli da se koriste ti avioni iznad ukraine i presrecu one iranske skalamerije koje ne pokriva ruski pvo...problem je sto je otkrio toplu vodu, to se vec koristi od lake avijacije do helikoptera, ima masa snimaka, najveci problem je sto sahidi lete nisko, tesko ih je detektovati kad vise od pola puta nema zive duse, i ostaje pvo koja je grupisana oko naselja kad su vec u treminalnoj fazi...Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2024, 14:38 Stari avioni bi bili lak plijen za ruski PZO, a ni nemaju nikakve performanse navođenja ka cilju i samog ciljanja.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”