Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

a) Hoće, jer takvi uvijek plutaju na površini
15
83%
b) Neće
3
17%

Total votes: 18

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

Post by carobnjak N »

Ti si pogriješio temu. Tema je o Sda
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41213 times
Been thanked: 27885 times

Post by Rum »

Image
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Rudolf Mulahusić :oo
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

RAZLIKA IZMEĐU BOŠNJAK I BALIJA!
Moraš da znaš razliku između "Bošnjak" i balija!
Za Bosnu i Bošnjake bi bilo puno bolje bez tog izroda!
Nekoliko znakova prepoznavanja:
1.Stalno kuka i žali se
Konstantno izražava svoje nezadovoljstvo sa stanjem i optužuje sve i svakoga, a posebno bošnjačko političko vodstvo. On se ne žali na sebe što ništa ne čini da popravi svoje i stanje svoje porodice, pa u konačnici i svoje zajednice kao i države. On se žali i kuka drugima. Njemu su svi krivi, samo je on upravu!
2.Pljuje po Islamu
Prema Islamu, jedinoj priznatoj vjeri kod Gospodara neprijateljski je raspoložen. Nije stvar što nije vjernik, već što je otvoreni neprijatelj Islama i onih koji su u Islamu.
3.Pljuje po rahmetli Aliji Izetbegoviću
Ova stavka vrlo je zastupljena kod prosječnog balije. Pljuje više po prvom našem predsjedniku nego po najvećim zločincima i onim koji su počinili stravične zločine i genocid nad Bošnjacima. Pljuju po čovjeku koji je u najtežim vremenima, u vremenu komunizma bio odvažan napisati Islamsku deklaraciju znajući da će ga to koštati zatvora. Kakav je interes u ovome mogao imati, osim onaj poslije smrti?! Bio je jedan od najvećih Bošnjaka, poštovan kako od istoka tako i od zapada.
4.Kada vidi da se gradi džamija bude mu zlo, pa kaže “gdje su fabrike?”
Klasičan sindrom balinluka. Kad vidi da se džamija gradi, padne mu mrak na oči. Vjerovatno mu se zdravstveno stanje naglo pogorša, pa onda bljuje vatru, “gdje su fabrike?” i još mnoge mnoge psovke koje ne bismo ni citirali.
5.Puna su mu usta fraza “multietničnost”, “Bakir je lopov”, “zlatne kašike”…
Prosječni balija često koristi frazu “multietničnost”, ali samo u onim dijelovima BiH gdje su Bošnjaci većina. “Bakir je lopov” “100.000 radnih mjesta”, “zlatne kašike” sindrom je koji je osmišljeno lansiran u vidu spina. Prosječno neinteligentni korisnici društvenih mreža objeručke su prihvatili ove termine i ne može im proći gotovo nijedan post, a da ne upotrijebe neku od ovih fraza. Ako tvrdite da je neko lopov, onda vjerovatno imate dokaze o tome što govorite, a ako imate dokaze, onda se obratite Tužilaštvu BiH. “100.000 radnih mjseta”, kampanja je koju je Bakir Izetbegović spomenuo – za 4 godine vlasti. Koliko nam je poznato tek je na prvoj godini vlasti, pa zašto plačete kada je mandat tek na početku?! “Zlatne kašike”, izmišljena fraza. Koja budala moraš biti da kada bi ti neko i rekao da ćeš jesti iz zlatnih kašika, u to povjeruješ. Ovo i da je izrečeno moglo bi se shvatiti samo na dva načina – Prvi način: Kao šala; Drugi način: Kao metafora.
6.Kada god vidi da nešto ide u korist BiH, odmah je tu da to popljuje
Primjer ovog balijskog sindroma je slijedeći. Npr. otvara se neka firma, a on na to komentariše “Ma kakva firma, tu će se zaposliti lopovi” ili “Kakva je to firma zapošljava tako malo radnika” ili “Ma ovo će propasti brzo” ili “Tu će biti bijedničke plate”
Stidi se sebe i svog porijekla, pa kaže “svi smo mi isti, nije bitno ko je ko”
Baliji jednostavno teško pada što nosi teret imena koje aludira na Islam i bošnjaštvo. On se cijepa od tuge i srdžbe. Kada dolazi u kontakt s drugim narodima i kulturama često će konstatirati slijedeće “ja sam ‘taj i taj’, ali moji nisu vjernici, mi to nismo nikad upražnjavali (pravdajući svoje ime), svi smo mi ljudi isti, nije bitno ko je ko”.
7.Mnogi i odbijaju priznati da su Bošnjaci, radije će kazati za sebe da su “marsovci”
Bili smo svjedoci popisa stanovništva i sve hajke koja je prvo osmilješno kreirana od strane vjekovnih neprijatelja s ciljem smanjenja broja Bošnjaka, a koju su objeručke prihvatile balije. Takvi su se izražavali na razne načine, npr. “marsovac”, “stanovnik planete”… Mnogi su zagovarali “Bosanac i Hercegovac” ne znajući da Bosanac i Hercegovac nije etnička odrednica. Ne znaju oni da su i etnički Srbin i etnički Hrvat naprimjer Bosanci i Hercegovci u ovom smislu “by nationality” iako su se izjasnili po etnicitetu. Ovo je već razina nuklearne fizike da bi je razimio balija – znači vrlo teško.
8.Smetaju mu Bošnjaci iz Sandžaka, ne može ih podnijeti
Braću Bošnjake iz Sandžaka ne mogu podnijeti. Najbolji primjer su balije iz Sarajeva. Zašto ih ne mogu?! Pa zato što su Bošnjaci iz Sandžaka uglavnom pravi Bošnjaci – ljudine, hrabri, otresiti, bogati, preduzetni, vlasnici firmi, kompanija…
9.Uglavnom su pristalice komunizma
Prosječni balijander uglavnom je pristalica komunizma. Sigurno balijanderi ne znaju da jedino Bošnjaci u Jugoslaviji nisu imali pravo na svoj etnicitet, na Bosanski jezi, na velike imovinske posjede…
10.Uglavnom su lijeni, ali su aktivni na društvenim mrežama
Njihova lijenost je ogromna. Ona im je prije svega prouzrokovala siromaštvo razuma, a tek onda sve ostalo. Siromašni su dakle inteligencijom, a onda i materijalno. Također su duševni bijednici.
11.Ljubitelji su svega što dolazi van BiH, pod uslovom da to nije iz islamskih zemalja
Sve što dođe s vana mnogostruko mu je draže nego ono što je iz BiH. Ovo se odnosi na sve, kako na ljude, tako i na proizvode, samo da to što dolazi nije iz islamskog svijeta.

Image
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

kmeehaha.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Pa crni rumsone, popljuva i gradonačelnika fudu koji ti je do jučer bio u rangu tita 😭
Svi mi se morete obratit
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

bio i kod njega Hodža iz Živnica :D.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

Rudolph wrote: 18 Dec 2022, 17:27 Neke buduće generacije će ove dritane izučavati kao najveće izdajnike BiH koje je majka mogla da izrodi!

Image
Rizvanbegovici naseg doba.
A gleaj ti ekipe i pojava.
Cim ga vidis, ne treba nista ni uradit, odmah mu samar svezat
Dozvolite da se obratimo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3923 times
Been thanked: 2952 times
Status: Online

Post by Pasaga »

Kada Marinko blokira, onda se nađe rješenje da baš on bude novoizabrani član rukovodstva državnog parlamenta! Ako bi kojim slučajem “Mustafa” blokirao, onda će se naći rješenje da se to zaustavi! To nam je zapravo poručio Johan Sattler u svojoj izjavi kako će se naći rješenje… pic.twitter.com/olqyGADjck

— Dzenan Djonlagic (@DzenanDjonlagic) December 18, 2022
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Image
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Image
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2875 times
Been thanked: 23803 times

Post by HAVANA »

Taare wrote: 18 Dec 2022, 20:48 Image
E pogledaj ti njihovih likova. To ba ni u alan fordu nema. Nek mu zahiragic lepezom mase. :valja
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

"SDA će ostati na sceni jer je SDA branila Bosnu. To je historijska nepobitna činjenica!"
Rahmet ti duši Predsjedniče.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Rudolph wrote: 18 Dec 2022, 21:04 Image
😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Najtuznije od svega je sto ce SDA poslije ovoga opet zasjesti na jedno 30 godina
Samo sabura
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

Rudolph wrote: 18 Dec 2022, 22:12 "SDA će ostati na sceni jer je SDA branila Bosnu. To je historijska nepobitna činjenica!"
Rahmet ti duši Predsjedniče.

Image
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Kaže Sebija : nemojte glasati za njih jer će vas OPET odvesti u Tomašice!
a tad raja baš masovno glasala za SDa, "biće SDa jača nego 90-ih!" :D.
Možda je gospođa zaboravila ili nije bila upućena jer je u Zagrebu završavala studije...navodno
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Jedan od "organizacija" sda, za koju niko još nije odgovarao i koja se zataškala, jeste kad su 1992.god organizovali proboj za Goražde, preko Poljina.
Poslali nekoliko stotina slabo ili nikako naoružanih ljudi, tvrdeći da imaju informacije kako tu nema nikog od vrs snaga.
Znači, to je dolina prije Kobilje glave, vide ih kao na dlanu jer su položaji vrs bili iznad na onom vijencu brda.
Ljudi kao na streljani, 137 poginulih za jedan dan, od toga ih pola izginulo izvlačeći ranjene. Na drugoj strani 0 izbačenih iz stroja.
Danas prodaju naraciju kako je sda odbranila Bosnu, preuzimaju sve zasluge itd
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

OGLASIO SE PREDSJEDNIK SDA KISELJAK: NIJE TAČNO DA JE CHRISTIAN SCHMIDT PRATIO UTAKMICU HRVATSKE

Svake godine se u Kiseljaku oraganizira Advent. Načelnik općine obavijestio je Općinsko vijeće da je za subotu planirano tradicionalno riblje veče i pozvao sve nas da dođemo. Koincidencija je da je riblje veče bilo nakon utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu gdje je Hrvatska osvojila treće mjesto. Niti ja, a niti visoki predstavnik nismo pratili utakmicu tu gdje su mediji naširoko izvjestili. Na riblje veče Adventa došao sam nešto prije 19:00. Ubrzo je poslije mene došao i visoki predstavnik Christian Schmidt. Bio je, kako se i moglo vidjeti, neformalno odjeven. U njegovoj pratnji bila je njegova supruga, te Ivo Komšić sa suprugom. Svi smo bili u tom centralnom šatoru gdje smo probali i riblje specijalitete. Među prisutnima je bila i Lidija Bradara – priča za Politicki.ba Japaur.
Predsjednik kiseljačkog odbora SDA kaže da su se i on i Schmidt u šatoru zadržali nešto manje od sat vremena.

Svo vrijeme je atmisfera bila sasvim ok. Bili su prisutni i vijećnici OV, a rečeno mi je da je tu bila i neka delegacija SDP BiH. Nisam ih vidio. Apsolutno nije tačno da su se pjevale i nekakve Tompsonove pjesme. Suvišno je reći da nije tačno da smo skupa visoki predstavnik i ja gledali utakmicu Hrvatska – Maroko. Ja je jesam gledao, ali na sasvim drugom mjestu. Je li i sa kim je, ako jeste Schmidt gledao utakmicu, ne znam. O tome nismo ni pričali
Post Reply

Return to “Politika u BiH”