Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9542 times
- Been thanked: 11282 times
- Status: Offline
Re: Zurof: U BiH nije bilo genocida
Ama koga je briga šta oni kažu. Sto godina pišu o svojim patnjama i već su postali patetični s tim. Ko im je dao pravo, da oni odlučuju šta jeste a šta nije genocid? Vidi se da se i tu apriori, postavljaju kao neka superiornija nacija iznad ostalih. Ili jednostavnije rečeno, nacisti :perezube
-
- Inventar foruma
znaju, kako da ne. pa njih svake godine milion vise pogine u holokaustu.
Naša je briga ako ničija drugo.Krokodil Behko wrote:Ama koga je briga šta oni kažu. Sto godina pišu o svojim patnjama i već su postali patetični s tim. Ko im je dao pravo, da oni odlučuju šta jeste a šta nije genocid? Vidi se da se i tu apriori, postavljaju kao neka superiornija nacija iznad ostalih. Ili jednostavnije rečeno, nacisti :perezube
Što se tiče holokausta... iskoristili su ga maksimalno za poboljšanje svog položaja, čitav svijet im duguje nešto, tako su se postavili prema njima, ojačali su svoj lobi. Dobili su i državu a drukčije vjerovatno nikad ne bi. Ali da je grozno šta su im radili za vrijeme II svjetskog rata-jeste, grozno je.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Cek, cek....regionalni etnicki sukob? Znaci opet neki kvazi gradjanski rat? 
Ma krajnje je vrijeme da priznamo da smo se samoubili i samoprotjerali da bi nam danas svima bilo ovako lijepo. Bravo mi, bas smo lukave lije, juhuuuu.

Ma krajnje je vrijeme da priznamo da smo se samoubili i samoprotjerali da bi nam danas svima bilo ovako lijepo. Bravo mi, bas smo lukave lije, juhuuuu.

- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 357 times
jes jes mi vjezbali harakiri,ide nam to bgt 
jedina stvar za zalit u vezi zidova i drugog svjetskog rata je ta sto ih gospon hitler nije potamanio sve do jednog

jedina stvar za zalit u vezi zidova i drugog svjetskog rata je ta sto ih gospon hitler nije potamanio sve do jednog

Ja sam pisao o tome, toga će se sjetiti oni koji budu htjeli.
Da bi se nekome naprtio genocid, onda treba materialno da odgovara a već kod same tužbe BiH protiv Srbije je sve unaprijed dogovoreno i onda ostaje na mlaćenju prazne slame.
Da bi se nekome naprtio genocid, onda treba materialno da odgovara a već kod same tužbe BiH protiv Srbije je sve unaprijed dogovoreno i onda ostaje na mlaćenju prazne slame.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
A čovjek ekspert
Ako je genocid pokušaj totalnog brisanja jedne nacije onda holokaust nije genocid. Izraelska nacija nije ni postojala. Radilo se možda o etničkom čišćenju ali nije o genocidu.

Holokaust nije genocid. Jeste etničko čišćenje ali nije genocid."Genocid je pokušaj totalnog brisanja jedne nacije, dakle holokaust i Ruanda jesu bili genocid. Darfur nije jasan. U BiH nije bilo genocida", rekao je Zurof za beogradsku "Politiku".
On otkriva da će, ako sve bude išlo po planu, i u Srbiji za tri mjeseca početi lov na preostale zločince iz Drugog svjetskog rata u okviru operacije "Posljednja šansa".

Ako je genocid pokušaj totalnog brisanja jedne nacije onda holokaust nije genocid. Izraelska nacija nije ni postojala. Radilo se možda o etničkom čišćenju ali nije o genocidu.

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Misliš pročitaj prvi put.
Ne brini, nije diskriminacija. Nisam ničiji post na ovoj temi pročit'o.
Ono što znam je da je Medjunarodni sud presudio da je u Bosni bio genocid. Ako neko misli da je medjunarodni sud nemjerodavan neka mi navede neki mjerodavniji.
Ja sam se samo igrao njegovim riječima i izmedju redova rek'o da on bunca.

Ne brini, nije diskriminacija. Nisam ničiji post na ovoj temi pročit'o.
Ja o medjunarodnom pravu nemam blage. Uputi me ako ti bolje znaš...mrki62 wrote:Da bi se nekome naprtio genocid, onda treba materialno da odgovara a već kod same tužbe BiH protiv Srbije je sve unaprijed dogovoreno i onda ostaje na mlaćenju prazne slame.
Ono što znam je da je Medjunarodni sud presudio da je u Bosni bio genocid. Ako neko misli da je medjunarodni sud nemjerodavan neka mi navede neki mjerodavniji.
Ja sam se samo igrao njegovim riječima i izmedju redova rek'o da on bunca.
Od koga ćeš štetu ti naplatiti, to policije ne zanima - jer ti nisi mene ganjao, da li iz straha ili zato što si se samnom dogovorio.
Dakle, međunarodni sud je donio presudu DA JESTE BIO GENOCID al nema izvršitelja, koji će za to odgovarati.
Jesam šta pogrešno opisao ?
Od koga ćeš štetu ti naplatiti, to policije ne zanima - jer ti nisi mene ganjao, da li iz straha ili zato što si se samnom dogovorio.
Dakle, međunarodni sud je donio presudu DA JESTE BIO GENOCID al nema izvršitelja, koji će za to odgovarati.
Jesam šta pogrešno opisao ?

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Vjerovatno jesi, nema razloga da ti ne vjerujem.
- Has thanked: 9542 times
- Been thanked: 11282 times
Intelektualci traže izvinjenje Centra 'Simon Wiesenthal' zbog negiranja genocida u BiH

Čelnici više uglednih bosanskohercegovačkih i bošnjačkih udruženja, instituta, kao i nekoliko poznatih intelektualaca iz svijeta, uputili su zvaničan protest rabinu Marvinu Hieru, osnivaču i dekanu Centra ''Simon Wiesenthal'', odnosno Muzeja za toleranciju, a povodom izjava direktora Centra "Simon Vizental" Efraima Zurofa koji je prošle sedmice kazao da u Bosni i Hercegovini tokom 90-tih godina nije desio genocid, već etničko čišćenje.
Dokument su potpisali profesor međunarodnog prava na Univerzitetu Illinois, nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde prof. dr. Francis A. Boyle, nezavisni analitičar i publicista Marjan Hajnal, koji živi u Izraelu, prof. dr. Dawid Pettigrew, član Upravnog odbora Univerziteta Yale, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) Hamdija Čustović, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada prof. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Smail Čekić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” prof. dr. Senadin Lavić, te Sanja Seferović Drnovšek, direktor Bosansko-američkog instituta za genocid i edukacijskog centra.
Autori pisma istakli su da se obraćaju u ime ''sjevernoameričkih Bošnjaka, žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovina i genocida protiv njenih građana''.
''Ako su navodi tačni, onda nažalost moramo konstatovati da i gospodin Zuroff spada u grupu onih koji negiraju sudski dokazani genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini za vrijeme srpsko – crnogorske agresije. Nerazumljivo je da neko ko radi za tako važnu međunarodnu organizaciju, čija je glavna misija istraživanje i sjećanje na Holokaust, može sebi dozvoliti da bude iskorišten od strane onih koji pokušavaju po ko zna koji put poturiti revizionizam i mitologiju potkrijepljenu lažima čitavom svijetu vezano za genocid i rat u BiH'', navodi se u pismu.
Šokantno je, škodljivo, i sramotno, navode potpisnici, da žrtve genocida i njihove familije opet moraju da trpe nemjerljiv bol, bol koji uzrokuje negiranje genocida. Ne samo više od onih koji su učestvovali i pomagali u grozotama i ideologiji mržnje, nego i sad od onih koji trebaju da ''upotrebe lekcije Holokausta da zaštite i unaprijede ljudska prava, slobodu i dostojanstvo te da se genocid više nikada i nikome ne ponovi''.
''Genocid u Srebrenici je pravna, sudska, historijska i naučno-istraživačka činjenica, dokazana od dva međunarodna i više nacionalna suda, u kojim su učestvovali i osobe koje su preživjele Holokaust, koji su zaključili da je udruženo zločinačko sistematsko, organizovano ubijanje više od 8.000 pripadnika bošnjačkog stanovništva u Srebrenici nepobitan dokaz genocida'', dodaje se u pismu, te podsjeća kako je američki sudija, predsjednik Tribunala Theodor Meron (koji je preživio holokaust) predsjedavao u žalbenom postupku u predmetu protiv Radislava Krstića kada je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) donio jednoglasnu presudu da su ''snage bosanskih Srba počinile genocid''.
Podsjećaju kako je za vrijeme srpsko-crnogorske agresije i genocida u Bosni i Hercegovini, Simon Wiesenthal lobirao za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake koji su bili žrtve navedene agresije.
''Možemo konstatovati, da je gospodin Wiesenthal danas živ, sigurno bi se stidio izjava i postupaka nekog ko radi za centar koji nosi njegovo ime, a negira upotrebu termina genocida da opiše zločine koji su počinjeni nad bošnjačkim civilima. Izričito zahtijevamo da se vaš institut izvini za izjave gospodina Zuroff-a, kao i da se i distancirate od srpskih nacionalista koji pokušavaju praviti revizionističku historiju koja se zasniva na negiranju genocida. Ako navedene izjave nisu izjave gospodina Zuroff-a zahtijevamo javni demantij istih. Vjerujemo da ćete naše iskrene namjere shvatiti ozbiljno i da će gospodin Zuroff, ipak, reagovati ispravno, a ako ne, onda snositi posljedice vašeg uvaženog Instituta. Mi se nadamo da ćete ovo pitanje shvatiti ozbiljnim, jer mislimo da članovi Vašeg instituta razumiju posljedice holokausta i genocida i negiranje istih'', navodi se u pismu rabinu Marvinu Hieru.
(Anadolija/av)

Čelnici više uglednih bosanskohercegovačkih i bošnjačkih udruženja, instituta, kao i nekoliko poznatih intelektualaca iz svijeta, uputili su zvaničan protest rabinu Marvinu Hieru, osnivaču i dekanu Centra ''Simon Wiesenthal'', odnosno Muzeja za toleranciju, a povodom izjava direktora Centra "Simon Vizental" Efraima Zurofa koji je prošle sedmice kazao da u Bosni i Hercegovini tokom 90-tih godina nije desio genocid, već etničko čišćenje.
Dokument su potpisali profesor međunarodnog prava na Univerzitetu Illinois, nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde prof. dr. Francis A. Boyle, nezavisni analitičar i publicista Marjan Hajnal, koji živi u Izraelu, prof. dr. Dawid Pettigrew, član Upravnog odbora Univerziteta Yale, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) Hamdija Čustović, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada prof. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Smail Čekić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” prof. dr. Senadin Lavić, te Sanja Seferović Drnovšek, direktor Bosansko-američkog instituta za genocid i edukacijskog centra.
Autori pisma istakli su da se obraćaju u ime ''sjevernoameričkih Bošnjaka, žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovina i genocida protiv njenih građana''.
''Ako su navodi tačni, onda nažalost moramo konstatovati da i gospodin Zuroff spada u grupu onih koji negiraju sudski dokazani genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini za vrijeme srpsko – crnogorske agresije. Nerazumljivo je da neko ko radi za tako važnu međunarodnu organizaciju, čija je glavna misija istraživanje i sjećanje na Holokaust, može sebi dozvoliti da bude iskorišten od strane onih koji pokušavaju po ko zna koji put poturiti revizionizam i mitologiju potkrijepljenu lažima čitavom svijetu vezano za genocid i rat u BiH'', navodi se u pismu.
Šokantno je, škodljivo, i sramotno, navode potpisnici, da žrtve genocida i njihove familije opet moraju da trpe nemjerljiv bol, bol koji uzrokuje negiranje genocida. Ne samo više od onih koji su učestvovali i pomagali u grozotama i ideologiji mržnje, nego i sad od onih koji trebaju da ''upotrebe lekcije Holokausta da zaštite i unaprijede ljudska prava, slobodu i dostojanstvo te da se genocid više nikada i nikome ne ponovi''.
''Genocid u Srebrenici je pravna, sudska, historijska i naučno-istraživačka činjenica, dokazana od dva međunarodna i više nacionalna suda, u kojim su učestvovali i osobe koje su preživjele Holokaust, koji su zaključili da je udruženo zločinačko sistematsko, organizovano ubijanje više od 8.000 pripadnika bošnjačkog stanovništva u Srebrenici nepobitan dokaz genocida'', dodaje se u pismu, te podsjeća kako je američki sudija, predsjednik Tribunala Theodor Meron (koji je preživio holokaust) predsjedavao u žalbenom postupku u predmetu protiv Radislava Krstića kada je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) donio jednoglasnu presudu da su ''snage bosanskih Srba počinile genocid''.
Podsjećaju kako je za vrijeme srpsko-crnogorske agresije i genocida u Bosni i Hercegovini, Simon Wiesenthal lobirao za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake koji su bili žrtve navedene agresije.
''Možemo konstatovati, da je gospodin Wiesenthal danas živ, sigurno bi se stidio izjava i postupaka nekog ko radi za centar koji nosi njegovo ime, a negira upotrebu termina genocida da opiše zločine koji su počinjeni nad bošnjačkim civilima. Izričito zahtijevamo da se vaš institut izvini za izjave gospodina Zuroff-a, kao i da se i distancirate od srpskih nacionalista koji pokušavaju praviti revizionističku historiju koja se zasniva na negiranju genocida. Ako navedene izjave nisu izjave gospodina Zuroff-a zahtijevamo javni demantij istih. Vjerujemo da ćete naše iskrene namjere shvatiti ozbiljno i da će gospodin Zuroff, ipak, reagovati ispravno, a ako ne, onda snositi posljedice vašeg uvaženog Instituta. Mi se nadamo da ćete ovo pitanje shvatiti ozbiljnim, jer mislimo da članovi Vašeg instituta razumiju posljedice holokausta i genocida i negiranje istih'', navodi se u pismu rabinu Marvinu Hieru.
(Anadolija/av)
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40542 times
- Been thanked: 26840 times
SREBRENIČKI EGZEKUTOR STRADAO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

SREBRENIČKI EGZEKUTOR STRADAO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Poginuo vođa Škorpiona Slobodan Medić, njegova supruga i sin
U sudaru dva automobila na lokalnom putu Sremska Mitrovica-Veliki Radinci poginule su tri osobe, dok je jedna teško povrijeđena.
Nesreća se dogodila oko 17 sati kada je vozilo marke “reno”, beogradskih registarskih tablica, udarilo u “tojotu”, novosadske registracije, u kojoj su tri osobe na licu mjesta stradale, javlja Kurir.

Prema prvim informacijama, poginuo je komandant bivše paravojne jedinice “Škorpioni” Slobodan Medić, njegova supruga i sin.
edić je služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina. Bio je na odobrenom slobodnom vikendu. Na porodicu Medić, koja se nalazila u automobilu marke “tojota”, svojim automobilom “renault” beogradskih registarskih tablica naletio je mladić (28), koji je prešao na lijevu stranu kolovoza. Od siline udarca “tojota” se prevrnula na krov i završila u kanalu.
Pretpostavlja se da je jedno vozilo prešlo na lijevu stranu puta. Na lice mjesta odmah su upućene brojne saobraćajne patrole, vatrogasci i hitna pomoć.
Saobraćaj na ovoj deonici puta trenutno je obustavljen, a istraga je u toku.
[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23359 times
- Been thanked: 6159 times
Re: SREBRENIČKI EGZEKUTOR STRADAO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI
...eeeeeee
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Ako je, e, neka je; a, da li je
E sad necu ni kako ja hocu
...to sam i ja prvo pomislio...da li uistinu i je...srede svima novi identitet i šibnu negdje u rusiju...nebi im bilo prvi putaIM_ex wrote:Ako je, e, neka je; a, da li je

Habibti, ya nour el - ain... 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2921 times
Urugvaj.....Paragvaj....Bolivija.....?????storm wrote:...to sam i ja prvo pomislio...da li uistinu i je...srede svima novi identitet i šibnu negdje u rusiju...nebi im bilo prvi putaIM_ex wrote:Ako je, e, neka je; a, da li je
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
i meni ovo sumnjivo.. izaso na vikend iz zatvora i da pogine... i to citava familija...
sredilo djubre sebi da nestanu...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
pa to...ono baš svi u kompletuLuna. wrote:i meni ovo sumnjivo.. izaso na vikend iz zatvora i da pogine... i to citava familija...

Habibti, ya nour el - ain... 

-