Cenzura
Moderator: spacebound
Mutevelija wrote: 27 Jul 2020, 13:38 Što se mora reći ako ti neko ponudi bombonu da će te seksualno zlostavljat, rekneš dijetu mlad si imaš dobre bubrege i to i mogu te kidnapovati.
I dijete neće uzimat bombone.
Eto.
Tu treba po svim mogućim parametrima.
Bolje bukvalan nego jelovMunDzi wrote: 27 Jul 2020, 13:51Mutevelija wrote: 27 Jul 2020, 13:38 Što se mora reći ako ti neko ponudi bombonu da će te seksualno zlostavljat, rekneš dijetu mlad si imaš dobre bubrege i to i mogu te kidnapovati.
I dijete neće uzimat bombone.
Eto.![]()
Jesi bukvalan.
Ne!
Ajiša se sa time ne slaže.Mutevelija wrote: 27 Jul 2020, 14:07Ne!
Šta ima dijete znati o sexu, osim što je haram ali ni to do 8 razreda osnovne.
Ovdje u malezijskim selima se cure udaju i sa 14 i radjaju sa 15, 16 jer hodze kazu da je to po hadisu. Vlada se tesko bori sa ovim obicajem.Mutevelija wrote: 27 Jul 2020, 14:11 Pa i ona je imala 19 godina.
https://www.preporod.com/index.php/duho ... ikom-udaje
Ja odgojio dvoje, valjda znam kako djeca razmisljaju. Njima je do skole sve igra i sto ih naucis to je kroz igru.
Nisam imao namjeru šukati, već znam koliko voliš motoreOdraz wrote: 27 Jul 2020, 14:44Ja odgojio dvoje, valjda znam kako djeca razmisljaju. Njima je do skole sve igra i sto ih naucis to je kroz igru.
Ih. Jel bgt. Imam jednu takvu kod kuceMunDzi wrote: 27 Jul 2020, 13:32Jarane, petogodisnjaci barataju kompjuterima odlicno.insomnia wrote: 27 Jul 2020, 12:30 Pa zasto ga onda nazvati seksualnim obrazovanjem?
Pricati petogodisnjacima o sigurnosti na internetu? Djeci koja uglavnom jos ne znaju citati i pisati?
Znaju i citati i pisati.
Ali sumnjam da tako mali imaju moc da skontaju ista o seksualnom obrazovanju i o ciki koji bi im eventualno ponudio bombonu.
Tj, ne sumnjam nego znam da ne shvataju. Mogu oni to memorisati, i ponoviti kao papagaj nauceno, ali nije mozak to zaista skontao, te su opet podlozni manipulaciji.
Ali duznost roditelja i ostalih ustanova jeste da kontrolisu pristup internetu svoje djece, pa i malim maksumcicima.
A tuviti im pricu o cikama, bombonama i opasnosti nepoznate osobe je svakako duznost svakog roditelja, i svi to rade.
Fakt da se opet desavaju incidenti pokazuju da tako mala djeca ne mogu u potpunosti da shvate sta im se govori.
Zato je najbolja zastita, svoje dijete uz sebe i stalno drzati oci na svom djetetu, non stop....
dok ne sazrije dovoljno sa zaista shvati pravo znacenje i pravu opasnost od "daj da ti ciko ili teta da bombonu".
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests