RS - all about
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Iz Bobar banke nestalo 100 miliona maraka?!
tamo nestaju ko grip... koji god da pustish radi, a rankov trt milojka... sve i jedan...
slucajnost? ma ko ga jebe...
slucajnost? ma ko ga jebe...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Ovo je vijest isključivo lopovsko-RS karaktera i ne vidim nikakvu vezu između Bobar banke i "sarajevskog faktora" Jedina veza, bit će Državna agencija za osiguranje depozita (do 50.000maraka ), a dvije trećine novca iz te agencije, zapravo je skupljeno u federaciji, jer uvijek je u parama taj odnos 2 prema jedan u korist federacije. Tačnije, sada je to u štetu federacije. Valja nam namiriti "naš dio" štedišama Bobar banke a to je oko 62.000.000 maraka.
..bobar
ne moš nać ni jednu radio stanicu negdi u pripizdini ali radio bobar je tu 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma

tachno iskljucivo rs karaktera lopingerskog... ogradite se od bagre da vas ne vuku na dno! sta cekash?
znamo da je iskljucivo...
pored vasih lopingera, oni su problem... mad to moz bit i ideja... kradi dodice, pa u ponor i oni s tobom jel? fino, jednom ce se setit, i reci ma jebte se... i eto gaC na finjaka... ima se od koga uciti prefriganosti
znamo da je iskljucivo...
pored vasih lopingera, oni su problem... mad to moz bit i ideja... kradi dodice, pa u ponor i oni s tobom jel? fino, jednom ce se setit, i reci ma jebte se... i eto gaC na finjaka... ima se od koga uciti prefriganosti
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- drugrankovic
- Inventar foruma

laganini wrote:..bobarne moš nać ni jednu radio stanicu negdi u pripizdini ali radio bobar je tu
pa kad i niste toliko "dominantni" kolko se kurcish... ebem te u tehniku
cuce se srbin i u svemiru
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Mi o našim lopovima, imamo bar 300 tema i samo ih slijep ne bi primjetio.
U principu, svaka tema o našim političarima, ujedno je i tema o lopovlucima istih.
Ako postoji političar koji je doslovno izrešetan na stranicama ovog foruma, to je upravo Bakir I.
U principu, svaka tema o našim političarima, ujedno je i tema o lopovlucima istih.
Ako postoji političar koji je doslovno izrešetan na stranicama ovog foruma, to je upravo Bakir I.
..ma zna srbin što je propagandadrugrankovic wrote:laganini wrote:..bobarne moš nać ni jednu radio stanicu negdi u pripizdini ali radio bobar je tu
pa kad i niste toliko "dominantni" kolko se kurcish... ebem te u tehniku
cuce se srbin i u svemiru
- drugrankovic
- Inventar foruma

il ima tehniku... otkud mu to pored ovih gospon dominantnih!
- drugrankovic
- Inventar foruma

Krokodil Behko wrote:Mi o našim lopovima, imamo bar 300 tema i samo ih slijep ne bi primjetio.
pa znash shta nece dodik to uapsiti... on je to i odobrio... uzimo otalen i ne vraco... ima toga i u srbiji kolko oces, i u hrvatskoj i kod vas...
al ona napomena kako vas lopovi rs vuku u bunar jer i bosna se povlaci... a kad bakir krade on ne vuce i ove jer su u toj bosni (bar na papiru kao) u isti ponor?
lopovi i kod jednih i kod drugih...
i vole se takvi jer si odgovaraju
..čudiš se pa 70 posto državnog proračuna je bio za vojsku...ostalo brate...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Tačnije, nestalo je oko 250 miliona od čega je 90 miliona povratno. Već sam pomninjao tu Agenciju za osiguranje depozita. Ostalo je nrestalo ćiti-biti.
Inače, SNSD expres brzo vratio svoj dio duga toj banci u iznosu od 6.000.000 maraka.
Inače, SNSD expres brzo vratio svoj dio duga toj banci u iznosu od 6.000.000 maraka.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
plus na sjednici Vlade RSa (cini mi se) odbijen prijedog rasprave o ovoj temi

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Prevoznici iz RS za sutra najavili blokadu granica i carina

Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz Republike Srpske podnijelo je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova RS za odobrenje protestne blokade graničnih prelaza i carinskih terminala u BiH, potvrdio je predsjednik Udruženja Nikola Grbić.
Cilj protesta koji bi trebao početi sutra je namjera da se Ministarstvo transporta i komunikacija BiH prinudi da stavi van snage Pravilnik o uslovima za izdavanje licence i kvalifikacijske kartice vozača, čija je primjena počela 1. januara. Bez licence koju izdaje državno Ministarstvo transporta, prevoznici iz BiH više ne mogu obavljati usluge međunarodnog transporta što je među prevoznicima iz RS izazvalo buru negodovanja .
Nakon sinoćnjeg sastanka s premijerkom RS Željkom Cvijanović i ministrom saobraćaja Neđom Trninićem, Grbić je istakao „da su prevoznici naišli na razumijevanje Vlade RS, ali da je ona nemoćna“.
“Dobili smo usmenu podršku institucija RS, koje će raditi svoj dio posla inicijativama prema Sarajevu da se Pravilnik stavi van snage, a mi nažalost nemamo drugog izbora nego da prisilimo ministra transporta i komunikacija BiH Damira Hadžića da odstupi od svoje bahatosti”, rekao je Grbić.
Reagujući na zahtjeve prevoznika iz RS, ministar Damir Hadžić naveo je da “kako je to propisano državnim i entitetskim zakonima".
"Međunarodni cestovni prevoz može se obavljati isključivo uz posjedovanje licence koju izdaje Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Međuentitetski i unutrašnji prevoz i dalje se odvija prema važećim enitetskim propisima“, podsjetio je Hadžić.
Pravilnik o uslovima za izdavanje licence i kvalifikacijske kartice vozača, podsjetio je ministar, usklađen je sa trima uredbama Vijeća Evrope (1071/2009, 1072/2009 i 1073/2009), čime je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH dodatno olakšalo pristup djelatnosti cestovnog prevoza putnika i tereta uklanjajući birokratske barijere i smanjujući administrativne troškove u postupku izdavanja licence.
„Usklađivanjem zajedničkih pravila sa evropskim uredbama MKP BiH je napravilo iskorak u borbi protiv nelojalne konkurencije u ovoj oblasti. Obaveza posjedovanja licenci za međunarodni prevoz propisana je Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom prevozu BiH, ali i Zakonom o prevozu RS, tako da ne vidim mogućnost postojanja dilema po navedenom pitanju. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je učinilo sve kako bi se tržište prevoznih usluga zaštitilo od nelojalne konkurencije, prvenstveno kroz sistem licenciranja“, naveo je Hadžić.
Neće biti prolongiranja rokova
Podsjetio je da je više do 1.500 prevoznika iz BiH na vrijeme pribavilo državnu licencu i poručio da prolongiranja rokova za ostale više neće biti.
Iz razgovora sa prevoznicima iz RS-a ostalo je nejasno šta je ključni problem, jer se licence moraju platiti bez obzira na to da li ih izdaju entitetska ili državno ministarstvo.
Jedan od prevoznika, NedeljkoTrivić iz Čelinca, osim da trpi štetu jer ne može ispoštovati ranije ugovorene obaveze prema svojim klijentima, nije dao konkretan odgovor zašto, iako upoznat s novim pravilima, koncem prošle godine nije izvadio državnu već entitetsku licencu.
Iako predstavnici Udruženja tvrde da „zbog licence moraju po nekoliko puta putovati u Sarajevo“, Hadžić je te navode demantovao navodeći da „ prevoznici iz RS svoju dokumentaciju za dobijanje licence mogu poslati poštom Ministarstvu transporta i komunikacija".
Re: Prevoznici iz RS za sutra najavili blokadu granica i car
Tu će se vidjeti gdje je RS a gdje je BiH 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Pa zar njima nije razvijena europska "država"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
nema mijenjanja odluke
mogli su na vrijeme izvaditi licence i mirna Bosna, ali treba kretenski vjerovati da RS ima "svoje zakone"koje je bitnije postovati nego drzavne
e pa
i na vis-majorom ima vis-general
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6629 times
- Status: Online
...bravo,Julka! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
..mislim da je takva procedura i u hrvatskoj... 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Julia-Klara wrote:klinac
nema mijenjanja odluke
mogli su na vrijeme izvaditi licence i mirna Bosna, ali treba kretenski vjerovati da RS ima "svoje zakone"koje je bitnije postovati nego drzavne
e pa![]()
i na vis-majorom ima vis-general
vid sto se ona nafurala?!..
nek si im rekla vise,da znaju..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Za Srpsku i srpski narod ne postoji praznik 1. mart

- Gnusno ubistvo srpskog svata i referendum, koji je održan protiv volje srpskog naroda, bili su uvod u krvavi rat. Sasvim je jasno i evidentno da nema političara iz Republike Srpske koji to može da prihvati kao nešto što je normalno, i zato za mene taj dan, koji se u dijelu BiH obilježava kao takozvani dan državnosti BiH, jednostavno ne postoji - naglasio je Ivanić.
On je rekao, da ako neki praznik duboko iritira i vrijeđa Republiku Srpsku i srpski narod u BiH, onda je to svakako 1. mart.
- Nadam se da će doći do sazrijevanja svijesti, posebno kod političara u Sarajevu, da odustanu od dosadašnje neprimjerene prakse iritiranja i inata, i da ćemo u nekom budućem vremenu kompromisom doći do praznika koji bi bili prihvatljivi za sve narode i građane BiH - istakao Ivanić.
Prema njegovim riječima, ako se želi nešto ozbiljno napraviti u BiH, najprije se mora doći do kompromisa svih konstitutivnih naroda i ostaviti po strani svi praznici koji nekoga iritiraju.
(Vijesti.ba/rtrs.tv)